Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-03-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ για αντισεισμική προστασία
  • [02] Πρωτοβουλίες ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Νέος γύρος συνομιλιών
  • [04] Εντονα καιρικά φαινόμενα
  • [05] Φωτογραφία...2500 ευρώ

  • [01] ΚΚΕ για αντισεισμική προστασία

    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει αύριο σε εκδήλωση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, με θέμα:

    «Αντισεισμική προστασία - δικαίωμα ζωής και ασφάλειας για τον εργαζόμενο, για τη λαϊκή οικογένεια».

    Το θέμα θα αναπτύξει ο σεισμολόγος Σταύρος Τάσσος, ενώ θα γίνουν παρεμβάσεις από μαζικούς και επιστημονικούς φορείς.

    Στην εκδήλωση επίσης θα μιλήσει ο Πρέσβης της σοσιαλιστικής Κούβας, Χερμές Χερέρα, για το ζήτημα της αντιμετώπισης των κινδύνων από φυσικά φαινόμενα.

    Ομιλία Παπαρήγα στη Βουλή

    «Μια σημαντική διαφορά ανάμεσα σε μας και σε άλλα κόμματα είναι ότι εμείς δεν μιλάμε για "ευκαιρίες", αλλά για δικαιώματα. Ο όρος "ευκαιρίες" σημαίνει ότι μεγάλο μέρος της νεολαίας κυνηγά τη χίμαιρα -και όποιος τα κατάφερε τα κατάφερε. Εμείς λέμε δικαιώματα: και στο πλαίσιο των συλλογικών δικαιωμάτων να υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής ανέλιξης».

    Τα παραπάνω ανέφερε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, που πραγματοποιήθηκε με πρόταση του κόμματός της για τα δικαιώματα της νεολαίας.

    Ξεκινώντας από την προσχολική αγωγή, η κα Παπαρήγα επέκρινε το υπάρχον καθεστώς το οποίο αποτελεί, όπως τόνισε, «προθάλαμο του σχολείου, παραβιάζοντας τις αρχές της παιδαγωγικής για τα όρια της παιδικής ηλικίας», για να συνεχίσει - σε σχέση με τις ανώτερες βαθμίδες της εκπαιδευτικής κλίμακας - υποστηρίζοντας πως «κανείς νέος κάτω των 18 ετών δεν πρέπει να δουλεύει, αλλά να μορφώνεται» και μάλιστα στο πλαίσιο μιας 12ετούς γενικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης, με την επαγγελματική εκπαίδευση να ξεκινά μετά τα 18.

    Ιδιαίτερη μνεία έκανε η κα Παπαρήγα στην καλλιτεχνική παιδεία, η οποία, όπως τόνισε, «πρέπει να γίνει αναπόσπαστο στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, από το νηπιαγωγείο, μέχρι το πανεπιστήμιο».

    «Το σημερινό σύστημα με τα ΕΠΑΣ και τα ΕΠΑΛ, είναι ξεπερασμένο. Πρέπει να καταργηθούν. Υπάρχει βεβαίως στόχος για να υπάρχουν: το φθηνό εργατικό δυναμικό», ανέφερε.

    Και πρόσθεσε: Η πραγματικότητα βεβαίως είναι διαφορετική: Όχι μόνον αρκετοί νέοι εγκαταλείπουν το σχολείο, αλλά πάμπολλοι εργάζονται κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους - το 30% των φοιτητών των ΑΕΙ και το 60% των φοιτητών των ΤΕΙ κατά τις στατιστικές - συχνά με μαύρη εργασία, με συνέπεια την υποβάθμιση των σπουδών. «Πώς θα καταργηθεί το ποσοστό των φοιτητών που δουλεύουν; Εδώ δεν υπάρχουν μέτρα. Πρέπει να στηριχθεί η οικογένεια, με πραγματικά δωρεάν σπουδές. Και αν υπάρχουν εργαζόμενοι φοιτητές, αυτοί να έχουν 6ωρη εργασία με αμοιβή 8ωρου και άδεια εξετάσεων», πρότεινε η κα Παπαρήγα.

    Μια πολιτική δικαιωμάτων για τη νεολαία, πρωτίστως θα έπρεπε να διασφαλίζει το δικαίωμα στην εργασία - αλλά αυτό προϋποθέτει μια "πολιτική ανατροπή": «Κατβ αρχήν πρέπει να υπάρχει σχέδιο κατανομής του εργατικού δυναμικού. Θέλει σχεδιασμό που δεν υπάρχει και είναι αδύνατον να υπάρξει, γιατί δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός, αλλά "ευκαιρίες"». Επίσης, για να υπάρχει κατανομή του εργατικού δυναμικού, σημαίνει ότι η οικονομία δεν θα καθορίζεται από το κεφάλαιο, τόνισε η κα Παπαρήγα.

    Εμείς, πρόσθεσε, υποστηρίζουμε μια πολιτική που απαιτεί πολιτική ανατροπή. Πολιτική απασχόλησης δεν σημαίνει να βλέπω μικρές αγγελίες στο Διαδίκτυο, ανέφερε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Προκειμένου να αποφευχθεί μια τέτοια ανατροπή και να αντιμετωπιστεί η ριζοσπαστικότητα της νεολαίας, αυξάνονται τα κρούσματα αντικομμουνιστικού αυταρχισμού στην Ευρώπη, σημείωσε η κα Παπαρήγα, καταγγέλλοντας ότι πρόσφατα τέθηκε εκτός νόμου η Κομμουνιστική Νεολαία της Τσεχίας, ενώ και η σοσιαλιστική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου έβαλε θέμα καταδίκης εγκλημάτων των «ολοκληρωτικών καθεστώτων» της Ανατολικής Ευρώπης.

    «Μήπως πάνε να καλύψουν τα σημερινά εγκλήματα; Δεν ξέρω εάν ο κ. Γ.Παπανδρέου έχει την πρωτοβουλία αυτή υπόψη του. Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα που θα το αντιμετωπίσουμε, σε κάθε περίπτωση, όπως το αντικομμουνιστικό μνημόνιο. Συζητήσεις να γίνουν - να συζητήσουμε και για τον ισπανικό εμφύλιο και τον βομβαρδισμό της Δρέσδης και της Λειψίας και τις γερμανικές αποζημιώσεις - αλλά δεν μπορεί να υπάρχουν ψηφίσματα Κοινοβουλίων», ανέφερε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Στη δευτερολογία της η κα Παπαρήγα εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για τις κατηγορίες περί «λαϊκισμού» που δέχθηκε από τον πρωθυπουργό ως κόμμα της αντιπολίτευσης.

    «Για μας, κεφάλαιο για τον τόπο μας αποτελούν οι εργαζόμενοι και όχι το κεφάλαιο. Αυτή είναι η διαφορά μας. Δεν μπορείτε να μας εγκαλείτε για λαϊκισμό, όταν υποστηρίζουμε τη σταθερή δουλειά, το 7ωρο και αργότερα το 6ωρο. Δεν είναι λαϊκισμός αυτό. Αυτό είναι το πιστεύω μας», ανέφερε η κα Παπαρήγα.

    «Λαϊκιστής είναι εκείνος που υποστηρίζει λαϊκά αιτήματα χωρίς να τα πιστεύει. Μπορεί να έχετε για μας χίλιες αιτιάσεις, να μας θεωρείτε ό,τι μας θεωρείτε - αλλά δεν είμαστε λαϊκιστές. Αυτό είναι ύβρις για μας. Δεν μπορείτε με ένα ύφος περιφρόνησης και σνομπισμού να μιλάτε για λαϊκισμό. Και δεν μπορεί κάθε φορά να ακούμε ότι «έχουμε νωπή εντολή» και πως «την άλλη μέρα απβ τις εκλογές, δεν μπορεί το κόμμα που μόλις έπιασε το 3% να εγκαλεί την κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική της». Παρακαλώ να πάψουν πλέον αυτά», ζήτησε η ΓΓ του ΚΚΕ.

    Η κα Παπαρήγα εξέφρασε την αντίθεσή της στην εισαγγελική έρευνα σχετικά με τις διακοπές ρεύματος και στο ενδεχόμενο διώξεων ενάντια σε συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τονίζοντας πως «ο ρόλος της απεργίας είναι να δημιουργήσει πρόβλημα στην εργοδοσία και την κυβέρνηση. Δεν γίνεται για να εκφράσω μια άποψη, αλλά για να παρεμποδίσω, να ανατρέψω. Είναι θέμα συσχετισμού δύναμης».

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε, επίσης, την αντίθεσή της στο «έξυπνο σχολείο» και στις ονοματοδοσίες με χρήση ονομάτων ελλήνων ποιητών την ώρα που δεν διδάσκεται ουσιαστικά η ελληνική λογοτεχνία.

    «Τελικά, θα μαθαίνουμε τα παιδιά, ότι ο Ρίτσος έγραψε ένα ποιηματάκι?», ανέφερε χαρακτηριστικά και καταφέρθηκε κατά της διάκρισης ΑΕΙ και ΤΕΙ, θεωρώντας την αναχρονιστική.

    Τέλος, η ΓΓ του ΚΚΕ σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις των κ.κ. Παπανδρέου και Αλαβάνου ενάντια στην ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, υπενθύμισε πως «όταν καταψηφίζαμε στους δήμους και τις νομαρχίες την εισαγωγή της μερικής απασχόλησης, μας λέγατε ότι υπάρχουν κι αυτές οι μορφές εργασίας - και μας λέγατε ότι προτιμούμε την πλήρη ανεργία για να πάει ο κόσμος στην εξαθλίωση και να κάνει την επανάσταση. Εμείς τα καταψηφίσαμε αυτά τα μέτρα, αλλά ταυτόχρονα παλεύαμε ώστε να υπάρχει ασφάλιση στους μερικά απασχολούμενους. Όταν υπάρχει ανάγκη εργασίας, φυσικά κάποιος θα δουλέψει τετράωρο: Δεν είναι, όμως, χτύπημα στην ανεργία η μερική απασχόληση, αλλά συγκάλυψη του φαινομένου».

    [02] Πρωτοβουλίες ΣΥΡΙΖΑ

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια θα έχει αύριο στις 1.30 το μεσημέρι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνος. Κατά τη συνάντηση ο κ. Αλαβάνος θα εκθέσει την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

    Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο κ.Αλ.Αλαβάνος, ο κ.Π.Λαφαζάνης και ο κ.Ρ.Ρινάλντι, θα παρουσιάσουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ "για την αντιμετώπιση του αντι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου".

    Στο πλαίσιο της απόφασης της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για κινητοποιήσεις και συλλογή υπογραφών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, θα υπάρξει παρέμβαση στις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου με πικετοφορίες, πανό, καλέσματα και τραπεζάκια συγκέντρωσης υπογραφών.

    Απόφαση Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

    Στο μεταξύ η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σε απόφαση της τονίζει ότι με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών (μαζικότατα συλλαλητήρια, αναβολή ψήφισης του νομοσχεδίου για την επόμενη Τετάρτη και κυρίως με την πρόταση για δημοψήφισμα που μπλοκάρει την διαδικασία χρονικά και πολιτικά) αποφάσισε κινητοποίηση και ενεργοποίηση όλων των δυνάμεών του. Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ θα προωθήσει:

    1. Άμεση έκτακτη σύγκληση όλων των τοπικών - κλαδικών συντονιστικών και οργάνωση της παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ, τοπικά, κεντρικά, πανελλαδικά.

    2. Υιοθέτηση της πρότασης για τη συγκέντρωση υπογραφών, στήριξη της πρωτοβουλίας για δημοψήφισμα.

    3. Παρέμβαση στις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου με πικετοφορίες, πανό, καλέσματα, τραπεζάκια συγκέντρωσης υπογραφών κ.λπ.

    4. Κάλεσμα για συλλαλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη 27/3 στις 7μμ.

    [03] Νέος γύρος συνομιλιών

    Οι πρέσβεις της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, συναντώνται εκ νέου σήμερα στη Νέα Υόρκη, υπό τον κ. Μ.Νίμιτς, στο πλαίσιο των επαφών για το όνομα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, η συνάντηση του Μάθιου Νίμιτς, με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη και της ΠΓΔΜ πρέσβη Νίκολα Ντιμιτρόφ, μέσα στα πλαίσια των «συνεχών συζητήσεων για το ζήτημα της ονομασίας», θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του ΟΗΕ.

    Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η συνάντηση θα γίνει το απόγευμα (τοπική ώρα) και μετά τη συνάντηση ο κ. Νίμιτς θα προβεί σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Όπως έγινε γνωστό από τον ΟΗΕ η συνάντηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 8:30 το βράδυ (ώρα Ελλάδας).

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μισέλ Μοντάς, ανέφερε ότι ο γγ ενημερώνεται από τον κ. Νίμιτς για την πορεία των συνομιλιών.

    Η υπουργός Εξωτερικών κ.Ντόρα Μπακογιάννη ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ΠΓΔΜ μετά τις πρόσφατες επαφές που πραγματοποίησε

    Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, τόνισε η κ.Μπακογιάννη, και δεν υπάρχει κάτι καινούργιο. «Είναι γνωστό ότι την Τρίτη θα υπάρξει μια συνάντηση των διαπραγματευτών στη Νέα Υόρκη, όπου θα γίνει συζήτηση στο πλαίσιο και με βάση τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών», είπε η κ. Μπακογιάννη.

    Σε ερώτηση για το αν είναι αισιόδοξη για το ενδεχόμενο λύσης πριν από την κρίσιμη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι η κ. Μπακογιάννη απάντησε: «Δεν μπορώ να το ξέρω, δεν είμαι ούτε αισιόδοξη ούτε απαισιόδοξη, αλλά εάν δεν υπάρξει συμπεφωνημένη λύση που να έχει τη βούλα του Συμβουλίου Ασφαλείας, τότε η θέση της Ελλάδος είναι γνωστή».

    Στο μεταξύ στα Σκόπια, σφοδρές κατηγορίες κατά του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι.

    Σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Γκρούεφσκι, αναφέρεται ότι «ο πρωθυπουργός δεν θα επιτρέψει, ανεύθυνοι πολιτικοί να κάνουν ζημία στη Δημοκρατία της Μακεδονίας με δηλώσεις για τη συνταγματική ονομασία». Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «κανείς στη χώρα, εκτός από τους πολίτες της, δεν μπορεί να αποφασίζει για ένα ζήτημα όπως της συνταγματικής ονομασίας».

    «Η δήλωση του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, με την οποία πριν από μια εβδομάδα βγήκε εκτός του συμφωνημένου από την κρατική ηγεσία πλαισίου, όχι μόνο αποτελεί διπλό παιχνίδι (πρώτον έναντι του πρωθυπουργού και δεύτερον για την κοινή γνώμη και την Ελλάδα), αλλά αποτελεί και μεγάλη και ανεπανόρθωτη ζημιά για τη χώρα σε αυτές τις ιστορικές στιγμές», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού.

    Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «ο πρωθυπουργός, κ. Γκρούεφσκι, θα κάνει ό,τι είναι δυνατό αυτή την περίοδο και μέχρι την ολοκλήρωση της Συνόδου του Βουκουρεστίου για να απέχει από δημόσιες συζητήσεις οι οποίες μπορεί να ζημιώσουν τη χώρα».

    Ο κ. Τσερβένκοφσκι επεσήμανε προχθές την ανάγκη για ένα «λογικό συμβιβασμό», με την προϋπόθεση η συμβιβαστική λύση να μην «απειλήσει την εθνική ταυτότητα». Μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σχολιάζουν ότι ο πρόεδρος της χώρας, «διάκειται θετικά έναντι ενός προθέματος στην ονομασία».

    [04] Εντονα καιρικά φαινόμενα

    Οι εκδρομείς που επιστρέφουν σήμερα στα αστικά κέντρα δεν θα έχουν σύμμαχο τον καιρό, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι. Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία για τη διευκόλυνση των οδηγών. Από τις 15:00 μέχρι και τις 23:00 απαγορεύεται η κυκλοφορία στα φορτηγά άνω του 1,5 τόνων, στα κυριότερα εθνικά οδικά δίκτυα.

    Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές γραμμές έχουν δημιουργήσει οι ισχυροί άνεμοι που φθάνουν μέχρι και τα 9 μποφόρ.

    Δεν ταξιδεύουν τα πλοία από Πειραιά για Κρήτη, Κύθηρα και Αντικύθηρα. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πορθμειακών γραμμών: Αγία Μαρίνα - Νέα Στείρα, Άγιος Γεώργιος Λιχάδος - Άγιος Κωνσταντίνος, Ρίο- Αντίρριο και Αιδηψός- Αρκίτσα. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία. Στις Ράχες και στο Αχλάδι Φθιώτιδας βάρκες βούλιαξαν από τα μεγάλα κύματα που προκάλεσαν οι δυνατοί άνεμοι.

    Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

    Ξεριζωμένα δέντρα, σπασμένες βιτρίνες και αντικείμενα που είχαν παρασυρθεί από τον έντονο άνεμο και προσγειώνονταν πάνω σε ΙΧ, συνέθεσαν το σκηνικό χθες στην Λάρισα που επλήγη από σφοδρούς ανέμους, οι οποίοι δημιουργούσαν και μικρούς ανεμοστρόβιλους. Το φαινόμενο που κράτησε περίπου τρεις ώρες και εκτονώθηκε με βροχή έπιασε απροετοίμαστη την πόλη, δημιούργησε σοβαρότατα προβλήματα και στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ αποκολλήθηκαν στέγες, κεραίες τηλεοράσεων και άλλα αντικείμενα. Επίσης, έσπασαν τα τζάμια στο κολυμβητήριο της πόλης με αποτέλεσμα να σταματήσει η λειτουργία του για το επόμενο διήμερο.

    Πολλές ήταν οι κλήσεις που δέχτηκε η πυροσβεστική, ενώ συνεργεία του δήμου ανέλαβαν τη μεταφορά των δέντρων που ξεριζώθηκαν ακόμα και στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Το φαινόμενο έπληξε και τα περίχωρα.

    Ισχυροί άνεμοι και χιονόπτωση προκάλεσαν προβλήματα στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Τρικάλων στην περιοχή της Κατάρας, αναγκάζοντας την Τροχαία να διακόψει για περισσότερο από 1,5 ώρα την συγκοινωνία, καθώς υπήρχε κίνδυνος να παρασυρθούν αυτοκίνητα από την σφοδρότητα του αέρα και να προκληθούν ατυχήματα. Η απαγόρευση ίσχυε και για τα βαριά οχήματα που στάθμευσαν σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού πριν το Μέτσοβο.

    Λίγο πριν τις 9 άρχισε σταδιακά να επιτρέπεται και πάλι στα αυτοκίνητα να συνεχίσουν το ταξίδι τους, υπό την προϋπόθεση ότι είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες αφού χιονίζει.

    Τόσο στην Κατάρα, όσο και στη Μηλιά, οι δρόμοι είναι «καθαροί» καθώς τα αποχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται συνεχώς. Ωστόσο είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην ορεινή αυτή περιοχή οι ξαφνικές χιονοθύελλες, οπότε για κάθε ενδεχόμενο πρέπει οι οδηγοί να έχουν μαζί τους τις αλυσίδες.

    [05] Φωτογραφία...2500 ευρώ

    Από τον Οίκο Κρίστι'ς της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο θα τεθεί σε δημοπρασία μία φωτογραφία της κυρίας Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, νυν Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, πρώην μανεκέν.

    Στην ασπρόμαυρη αυτή φωτογραφία του Μισέλ Κοντ--τραβήχτηκε πριν 15 χρόνια--το μεγαλύτερο μέρος του σώματος της νυν Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας εμφανίζεται γυμνό.

    Η στάση του σώματος της σημερινής Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας στη φωτογραφία αυτή παραπέμπει, εν μέρει, στις "σνόμπ"--τον πίνακα του Ζορζ Σερά, όπου οι γυναίκες με την κατάλληλη στάση των χεριών τους καλύπτουν τα στήθη και την περιοχή του γεννητικού οργάνου.

    --Όμως, στην ασπρόμαυρη φωτογραφία του Κοντ, η δεσποινίς Μπρούνι (προ 15ετίας) μπροστά από ένα γκρι ντεγκραντέ φόντο αφήνει ακάλυπτα τα στήθη της.

    Ο πασίγνωστος Οίκος Δημοπρασιών με ανακοίνωσή του αποσαφήνισε ότι η απόφαση να περιληφθεί και η φωτογραφία αυτή στον πλειστηριασμό του Απριλίου στη Νέα Υόρκη, παρά το ότι η Κάρλα Μπρούνι μετά τον γάμο με τον πρόεδρο της Γαλλίας έγινε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, οφείλεται στην πεποίθηση των υπευθύνων του ότι, ταυτοχρόνως, η Μπρούνι είναι "μία από τις ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο".

    Πηγές του Οίκου προεξοφλούν μία τιμή απόκτησης αυτής της φωτογραφίας περίπου στις τέσσερις χιλιάδες δολάρια (περίπου δυόμισι χιλιάδες ευρώ).

    "Πρόκειται για έργο Τέχνης. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1993, την εποχή που η δεσποινίς Μπρούνι εργαζόταν ως μανεκέν, είναι καλόγουστη φωτογραφία γυμνού τραβηγμένη από επώνυμο σεβαστό φωτογράφο", απάντησε στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα η εκπρόσωπος του Οίκου Κρίστι'ς , Μιλένα Σαλ.

    Πριν από 15 χρόνια, αυτή η φωτογραφία περιελήφθη σε Λεύκωμα φωτογραφιών των Χέλμουτ Νιούτον, Χερμπ Ριτς, Ρίτσαρντ Αβεντον, Λένι Ρέφενσταλ--λεύκωμα που περιέχει και φωτογραφίες των μανεκέν Ναόμι Κάμπελ και Κέιτ Μος.

    Η ημερομηνία αυτού του πλειστηριασμού στη Νέα Υόρκη είναι η 10η Απριλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 March 2008 - 7:30:21 UTC