Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντέρμπι τίτλου

  • [01] Ντέρμπι τίτλου

    Ένα από τα τελευταία της χαρτιά παίζει σήμερα η ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να επιστρέψει δυναμικά στο παιχνίδι της κατάκτησης του τίτλου. Αυτό δεν το κρύβει κανείς στην Ένωση, ιδιαίτερα οι ποδοσφαιριστές, που γνωρίζουν πολυ καλά ότι μόνο με νίκη επί των "πρασίνων" θα μπορούν να ελπίζουν πως θα "κόψουν πρώτοι το νήμα". Ο αγώνας γινεται στο ΟΑΚΑ και θα μεταδοθεί στις 7 μμ από το Σούπερ Σπορ.

    Μετά την προπόνηση, πριν από την οποία προηγήθηκε αγιασμός, ο Γκουστάβο Μαντούκα μίλησε για τον αγώνα της Κυριακής: "Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πρέπει να μπούμε στο γήπεδο σαν πραγματικοί πολεμιστές και να τα δώσουμε όλα για τη νίκη", τόνισε μεταξύ άλλων ο Βραζιλιάνος επιθετικός και συνέχισε: "Πράγματι, πιστεύω ότι μία ήττα θα μας βγάλει εκτός στόχου και θα χάσουμε το πρωτάθλημα. Βλέπετε, θα ανοίξει ακόμη περισσότερο η διαφορά και απομένουν λίγα παιχνίδια για να καλυφθεί. Αν νικήσουμε, όμως, όλα θα είναι ανοικτά".

    Σύμφωνα με τον ακραίο επιθετικό, η ομάδα δεν θα πρέπει να επαναλάβει τα λάθη που έκανε στο πρώτο ματς της Λεωφόρου Αλεξάνδρας: "Είχαμε μπει πολύ άσχημα στο ματς και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, με αποτέλεσμα να χάνουμε 2-0 στο πρώτο τέταρτο. Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να επαναληφθεί την Κυριακή. Τα ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερα διεκδικήσιμα και κάθε λάθος κοστίζει ακριβά".

    Ο Μαντούκα έκλεισε τις δηλώσεις του με μία υπόσχεση προς τον κόσμο: "Πρέπει να ξέρουν πως είμαστε ενωμένοι και θα δώσουμε όλοι μας το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας για να φύγουμε από αυτό το ντέρμπι με τους βαθμούς της νίκης που τόσο χρειαζόμαστε".

    Η προετοιμασία της Ένωσης ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα, με το Νίκο Κωστένογλου να παίρνει στην αποστολή 21 παίκτες.

    Πρόκειται για τους: Μορέτο, Μάχο, Αρουαμπαρένα, Ράμος, Δέλλα, Παπασταθόπουλο, Λαγό, Μπούρμπο, Ζεράλντο, Καφέ, Ενσαλίβα, Γεωργέα, Ζήκο, Ζούλιο Σέζαρ, Ριβάλντο, Τόζερ, Μαντούκα, Εντίνιο, Καλόν, Λυμπερόπουλο και Μπλάνκο.

    Χωρίς τον φορμαρισμένο Αντρέας Ιβανσιτς θα παραταχθεί εναντίον της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός. Ο Αυστριακός μέσος δεν κατάφερε να βγάλει το σημερινό πρόγραμμα, με συνέπεια να μην τον συμπεριλάβει στην αποστολή ο Ζοζέ Πεσέιρο. Αντίθετα, για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε ο Μανούτσο Γκονσάλβες, ο οποίος αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τους "πράσινους".

    Μετά την προπόνηση ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε την αποστολή, από την οποία, εκτός του Ιβανσιτς, απουσιάζουν και οι Καρνέζης, Λεοντίου, Ρομέρο, Δάρλας, Φύσσας και Δημούτσος. Ο Πεσέιρο επέλεξε τους: Γκαλίνοβιτς, Μάλαρζ, Βύντρα, Μόρις, Νίλσον, Σέριτς, Σπυρόπουλος, Γκούμας, Σαριέγκι, Μάτος, Τζιόλης, Καραγκούνης, Νίνης, Εντόι, Σαλπιγγίδης, Παπαδόπουλος, Μανούτσο, Πόστιγκα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 March 2008 - 9:30:10 UTC