Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική Επιτροπή για το Χωροταξικό Σχέδιο
  • [02] Σε τροχιά συνεδρίου το ΠΑΣΟΚ

  • [01] Κυβερνητική Επιτροπή για το Χωροταξικό Σχέδιο

    Με θέμα το εθνικό χωροταξικό σχέδιο θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, η Κυβερνητική Επιτροπή στις 11 το πρωί. Νωρίτερα θα συνέλθει το ΚΥΣΕΑ, το οποίο θα εξετάσει θέματα του υπουργείο Αμυνας και Εσωτερικών. Στις 14.00, ο κ. Κ.Καραμανλής θα συναντηθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

    Συνάντηση Καραμανλή με Αβραμόπουλο

    Συνεργασία με τον υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι "είμαστε πλέον στο παρά πέντε για να ξεκινήσουμε -μέσα στις προσεχείς δύο εβδομάδες- ένα πολύ πλούσιο μεταρρυθμιστικό και νομοθετικό έργο", ενώ ανακοίνωσε την κατάθεση του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο σεισμού κι αν υπάρχει κάποια ειδοποίηση στο Υπουργείο, ο κ. Αβραμόπουλος είπε: "Όχι δεν έχουμε κάποια τέτοια ειδοποίηση. Εξ άλλου, για πείτε, πότε ειδοποίησε ο σεισμός;".

    Ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση ανέφερε ότι "το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων υγείας είναι σε διαρκή ετοιμότητα για κάθε τι που θα μπορούσε να προκύψει, είτε αυτό αφορά σε φυσικά φαινόμενα, είτε σε διαχείριση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την υγεία των Ελλήνων πολιτών".

    Τέλος σε ερώτηση για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως βρισκόμαστε σε μια λεπτή περίοδο και πρόσθεσε ότι αξίζει να εμπιστευθούμε την ελληνική κυβέρνηση ως προς τους χειρισμούς της αυτή την ώρα. "Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πείσουμε τη χώρα μας να οδηγηθεί σε μια κατάσταση βαλκανοποίησης. Τι εννοώ με αυτό; Η ευρύτερη περιοχή μας έχει πολλές εστίες κρίσης. Μακριά, ωστόσο, όλα αυτά από την Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει κατακτήσει ένα υψηλό επίπεδο πολιτισμού, δημοκρατίας και εκείνο που προέχει είναι να συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε πολιτικές εθνικής ανάπτυξης και προόδου επ' ωφελία της πατρίδας μας, αλλά και των γειτονικών χωρών, αναδεικνύοντας το σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας. Και υπ' αυτή την έννοια οι χειρισμοί γίνονται με σύνεση, σοβαρότητα και το σημαντικότερο είναι ότι έχει διαμορφωθεί ένα πνεύμα συνεννόησης και ομοψυχίας, που τούτη την ώρα είναι απαραίτητο για τα περαιτέρω βήματα", συμπλήρωσε.

    [02] Σε τροχιά συνεδρίου το ΠΑΣΟΚ

    Υπό την προεδρία του κ.Γ. Παπανδρέου, θα συνεδριάσει το μεσημέρι το Πολιτικό Συντονιστικό Όργανο του ΠΑΣΟΚ.

    Στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού Διαλόγου και των εκδηλώσεων και δράσεων που πραγματοποιούνται στην πορεία προς το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές και στελέχη του Κινήματος, θα περιοδεύσουν σήμερα και αύριο σε Δήμους της Α' και Β' Αθήνας.

    Τα θέματα της εκπαίδευσης, το εισόδημα των πολιτών, η ασφάλεια, το κυκλοφοριακό, το πράσινο και η καθαριότητα ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, με τους βουλευτές της Α Περιφέρειας Αθηνών του Κινήματος, Αννα Διαμαντοπούλου, Συλβάνα Ράπτη, Νάσο Αλευρά και Χρήστο Παπουτσή.

    Εκτός από τα θέματα αυτά, συζητήθηκε επίσης, η πορεία προς το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την "απαξίωση" της δημόσιας εκπαίδευσης.

    Στην επίκαιρη ερώτησή του, ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνει τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για χρηματοδότηση της Παιδείας με το 5% του ΑΕΠ και επικρίνει την κυβέρνηση για άσκηση "μη πολιτικής" με συνέπεια την "απορύθμιση, την υποβάθμιση και την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης".

    Συγκεκριμένα, ερωτά τον κ. Καραμανλή:

    1. Πως εξηγείται ότι μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης είναι εξαιρετικά οξυμένη η κατάσταση σε όλα τα σημαντικά ζητήματα χρηματοδότησης, υποδομών, προσωπικού, διδακτικών βιβλίων και λοιπών βοηθημάτων, που αντιμετωπίζει η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και

    2. Εάν προτίθεται η κυβέρνηση σε αντίθεση με τη μέχρι τώρα στάση της να ενδιαφερθεί εμπράκτως για τη μείωση των ιδιωτικών δαπανών για την Παιδεία, οι οποίες στη χώρα μας είναι εξοντωτικές για κάθε οικογένεια;


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 February 2008 - 5:30:13 UTC