Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 22 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Νέα πνοή στην έννοια του κοινωνικού κράτους"

  • [01] "Νέα πνοή στην έννοια του κοινωνικού κράτους"

    Την απόφασή του να συνεχίσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων με όποιο κόστος, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το Ασφαλιστικό. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι πόροι του "ασφαλιστικού λογαριασμού αλληλεγγύης γενεών" θα προέλθουν από το 10% των συνολικών ετήσιων εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, από το 4% των ετήσιων εσόδων του ΦΠΑ, και από το 10% των ποσών που εισπράττουν οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης από κοινωνικούς πόρους. Διευκρίνισε μάλιστα ότι το ποσοστό αυτό αφορά σε κοινωνικούς πόρους και όχι σε αποθεματικά ταμείων: "Είναι ελάχιστη συνεισφορά στους αδύναμους του συστήματος και στη νέα γενιά. Είναι στοιχειώδης έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης" είπε ο κ. Καραμανλής χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

    Αναπτύσσοντας τις προτάσεις της κυβέρνησης για την επίλυση του Ασφαλιστικού στη χώρα μας, ο κ. Καραμανλής είπε ότι οι σχετικές αποφάσεις ξεπερνούν τα όρια της κυβερνητικής θητείας, και ότι στόχος του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί, είναι να δρομολογηθούν άμεσα οι αναγκαίες και οι επείγουσες αλλαγές. Είναι χρέος μας, είπε ο κ. Καραμανλής, "να μην αφήσουμε το συντηρητισμό των λίγων να γίνει ανάχωμα στο συμφέρον των πολλών. Επιλογή μας είναι να χτίσουμε ένα ολοένα και πιο δίκαιο σύστημα που δεν θα κινδυνεύει να καταρρεύσει, που δεν θα επιβάλει σε κάποιους άλλους στο κοντινό μέλλον να κόψουν παροχές από τους πολλούς, ούτε να αφαιρέσουν υπηρεσίες από τη νέα γενιά". Τόνισε μάλιστα -υπό την επιδοκιμασία των βουλευτών της ΝΔ- ότι "η στρατηγική των μεταρρυθμίσεων δεν ανακόπτεται, δεν αναστέλλεται, δεν σταματά".

    Συνέχισε, δε, λέγοντας: "Τη μεταρρυθμιστική στρατηγική δεν τη διαπραγματεύομαι. Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με την αντιδραστικότητα λίγων βολεμένων. Δεν πρόκειται να δεχτώ να θυσιαστεί το συμφέρον των πολλών σε κομματικές ή συντεχνιακές σκοπιμότητες. Δεν πρόκειται να παραβλέψουμε τους κινδύνους που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι νέοι και νέες σε λίγα χρόνια εάν δεν λάβουμε άμεσα μέτρα".

    Ασκώντας κριτική σε κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και σε ορισμένους κοινωνικούς φορείς, ο κ. Καραμανλής είπε ότι η σκόπιμη υποτίμηση υπαρκτών προβλημάτων είναι συμπεριφορά υποκρισίας, ότι η αδράνεια είναι φυγόπονη επιλογή ανευθυνότητας, και ότι η αντίδραση σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις είναι επιλογή κοινωνικής αδιαφορίας. "Συμμέτοχοι σε όλα αυτά δεν πρόκειται να γίνουμε" δήλωσε εμφατικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι κανένα εφήμερο πολιτικό κόστος δεν μπορεί να υπερκεράσει το κόστος που θα πληρώσει η κοινωνία εάν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα οι αδυναμίες του ασφαλιστικού συστήματος.

    "Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω, όποιο κόστος κι αν χρειαστεί, το δρόμο που εγγυάται την ασφάλεια και τη σιγουριά για τους πολλούς, το δρόμο που οδηγεί σε συνεκτικότερη και δικαιότερη κοινωνία, το δρόμο που δικαιούνται οι νέοι και οι νέες, το δρόμο που συμφωνήσαμε με τους πολίτες" τόνισε ο κ. Καραμανλής επισημαίνοντας ότι η μεταρρύθμιση αποτελεί επιτακτικό χρέος, και ανάγκη που προκύπτει από την πραγματικότητα τους χθες και από τις προβλέψεις για τις δημογραφικές προκλήσεις.

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Καραμανλής είπε επίσης ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση η υπεύθυνη αντιμετώπιση του πολυκερματισμού του Ασφαλιστικού Συστήματος, με τα 155 ταμεία, που εποπτεύονται από πέντε διαφορετικά υπουργεία. Επισήμανε ακόμα ότι ενώ "σ' ένα υγιές αναδιανεμητικό σύστημα, η σχέση εργαζόμενων - συνταξιούχων είναι 4 προς 1, σήμερα, η σχέση αυτή, στη χώρα μας, είναι 1,75 προς 1".

    Σημαντική κρίνεται επίσης η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι οι θεμελιώδεις παράμετροι του Συστήματος δεν μεταβάλλονται: "Τα γενικά όρια ηλικίας δεν αυξάνονται. Το ύψος των εισφορών δεν αυξάνεται. Το ύψος των συντάξεων δεν μειώνεται. "Ώριμα" συνταξιοδοτικά δικαιώματα δεν θίγονται, σε καμιά περίπτωση. Οι περισσότερες μεταβολές ξεκινούν μετά από μετά από μακρές μεταβατικές περιόδους, για να ολοκληρωθούν σταδιακά και σε βάθος χρόνου".

    Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την πρωτολογία του, λέγοντας ότι όλοι οφείλουμε να τολμήσουμε, να συμφωνήσουμε, να πραγματοποιήσουμε με ήπιο και δίκαιο τρόπο τις μεταρρυθμίσεις για το συμφέρον των πολλών. Όπως σημείωσε, οι μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό αποτελούν απαίτηση της κοινωνίας αλλά και υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων και φορέων, "υποχρέωση στους πολλούς, στους οικονομικά ασθενέστερους στις νέες και στους και σε τελική ανάλυση υποχρέωση στην πατρίδα".

    Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ.Γ.Παπανδρέου είπε: "Εάν κυβερνούσατε ποτέ, θα οδηγούσατε σε πολύ λίγους μήνες τον τόπο στο πλήρες αδιέξοδο, στο οποίο, όχι μόνο αυξήσεις δεν θα υπάρχουν, αλλά [θα υπάρχει] και αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων" και υπογράμμισε ότι "ευτυχώς αυτό δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα ως προοπτική: Οι πολίτες ξέρουν καλά, κρίνουν και αξιολογούν. Με τέτοια πολιτική ποτέ δεν θα πείσετε τους Έλληνες να σας επιλέξουν ως κυβέρνηση".

    Ο κ.Καραμανλής, ο οποίος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για "απόλυτη και διαρκή άρνηση σε όλα", επανέλαβε ότι προχωρεί στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες τον ψήφισε ο ελληνικός λαός, παρ' ότι γνωρίζει πως "έχουμε απέναντι δυνάμεις συντήρησης".

    "Αναλαμβάνω το κόστος", είπε ο κ. Κ. Καραμανλής και συνέχισε:

    "Το πιο εύκολο θα ήταν να πω ότι δε με νοιάζει ποιος θα είναι πρωθυπουργός σε 15 χρόνια, που τα ταμεία θα καταρρεύσουν. Ας δει τότε εκείνος τι θα κάνει. Το πιο εύκολο για μένα θα ήταν να φοβηθώ και να υποχωρήσω, όπως έκανε η δική σας κυβέρνηση, που πήγε να λύσει το Ασφαλιστικό και έκανε πίσω, όταν είδε τις δυσκολίες", είπε απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ.

    Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση της ΝΔ "δεν φοβόμαστε και προχωρούμε στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες μας εμπιστεύονται οι πολίτες". Άλλοι, πρόσθεσε, "μπορούν να μείνουν και να εκπροσωπούν τις φοβικές δυνάμεις της συντήρησης".

    Επέκρινε δε όσους δεν συμμετέχουν στο διάλογο για το Ασφαλιστικό με προσχηματικούς λόγους, πότε ζητώντας κατάθεση κυβερνητικών προτάσεων και πότε ζητώντας την απόσυρσή τους.

    "Είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε τα αδιέξοδα που απειλούν τους πολλούς και τους οικονομικά ασθενέστερους. Η απόφαση μας να προχωρήσουμε είναι δεδομένη. Η απόφασή μας να τολμήσουμε πολιτικές για το κοινωνικό συμφέρον είναι αδιαπραγμάτευτη", είπε ο κ. Καραμανλής, αναφερόμενος διεξοδικά στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων του κράτους προς τα ασφαλιστικά ταμεία "σε αντίθεση" με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

    Κλείνοντας την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κοινωνία απαιτεί να έχουμε ως προτεραιότητα τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Δεν απέφυγε ωστόσο να απαντήσει στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον επικεφαλής της ΥπΕΕ και τη διαφάνεια.

    «Έχει αποδειχθεί πολλές φορές στη πράξη ότι δεν χαρίζομαι σε κανένα, αλλά και δεν σπεύδω να καταδικάσω κανέναν χωρίς πλήρη διερεύνηση της κάθε υπόθεσης», είπε ο κ. Καραμανλής. Σημείωσε πως όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην κυβέρνηση «κάνατε πως δεν ακούτε και δεν ξέρετε από σκάνδαλα» ενώ από τη θέση της αντιπολίτευσης «παντού βλέπετε μόνο σκάνδαλα. Κινείστε πάντα στα άκρα. Πατάτε σε δυο βάρκες. Και γιβ αυτό συνηθέστατα αυτοβυθίζεστε».

    Σχολιάζοντας τις "δήθεν", όπως είπε, προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη διαφάνεια είπε ότι γίνονται την ίδια στιγμή που το βάζει "στα πόδια" από την κορυφαία διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος, που πρωτίστως αφορά τη διαφάνεια: «Εγκαταλείπετε την αναθεώρηση για να ξεφύγετε από τα εσωκομματικά σας προβλήματα. Πρώτα το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή και μετά ο τόπος. Είναι βαρύτατο ολίσθημα αυτό», είπε ο κ. Καραμανλής.

    Αναφερόμενος στην «αναμετάδοση γενικεύσεων, ισοπεδωτικών χαρακτηρισμών και παραπολιτικών υπερβολών» είπε ότι «το μέλλον της κοινωνίας και της πατρίδας δεν εξαρτάται από αυτά που κυριάρχησαν εδώ και δύο μήνες στο δημόσιο διάλογο. Εξαρτάται πρωτίστως από αυτά που σκόπιμα δεν συζητούνται, που δεν αναδεικνύονται και που δεν προβάλλονται».

    Ο κ. Καραμανλής δέχθηκε ότι δεν εξαφανίστηκαν τα φαινόμενα διαφθοράς, υπογράμμισε όμως ότι «η βασική αρχή "όλα στο φως" συνοδεύεται με χειροπιαστές πράξεις, ότι όλες οι καταγγελίες ερευνώνται και ότι όλες οι υποθέσεις οδηγούνται στη δικαιοσύνη». «Τίποτα δεν αποσιωπάται, τίποτε δεν κουκουλώνεται, κάθε υπόθεση δημοσιοποιείται» πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής και σημείωσε: «Την αλήθεια αναζητούμε, την αλήθεια υπηρετούμε και αυτή είναι η απτή απόδειξη μιας άλλης πολιτικής νοοτροπίας που φέρνουμε. Δεν δέχομαι την παραποίηση της πραγματικότητας», είπε χαρακτηριστικά.

    Ολοκληρώνοντας τη δευτερολογία του είπε ότι η κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στη συμφωνία που έχει συνάψει με τους πολίτες, ότι έχει και σχέδιο και όραμα για τον τόπο και κυρίως «η κυβέρνηση αυτή ούτε εκβιάζει ούτε εκβιάζεται, δεν κάνει εκπτώσεις, δεν κάνει συμψηφισμούς, δεν κάνει συμβιβασμούς. Η κυβέρνηση αυτή έχει ισχυρή και νωπή λαϊκή εντολή και τιμά την εμπιστοσύνη των πολιτών».

    Στο κλείσιμο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης (τριτολογία) ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κοινωνία απαιτεί να έχουμε ως προτεραιότητα τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, ενώ απάντησε και στα όσα ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον κ.Σπ. Κλαδά και τη διαφάνεια.

    «Έχει αποδειχθεί πολλές φορές στη πράξη ότι δεν χαρίζομαι σε κανένα,αλλά και δεν σπεύδω να καταδικάσω κανέναν χωρίς πλήρη διερεύνηση της κάθε υπόθεσης», είπε ο κ. Καραμανλής. Σημείωσε πως όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην κυβέρνηση «κάνατε πως δεν ακούτε και δεν ξέρετε από σκάνδαλα» ενώ από τη θέση της αντιπολίτευσης «παντού βλέπετε μόνο σκάνδαλα. Κινείστε πάντα στα άκρα. Πατάτε σε δυο βάρκες. Και γιβ αυτό συνηθέστατα αυτοβυθίζεστε».

    Σχολιάζοντας τις "δήθεν" , όπως είπε, προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη διαφάνεια είπε ότι γίνονται την ίδια στιγμή που το βάζει «στα πόδια» από την κορυφαία διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος, που πρωτίστως αφορά τη διαφάνεια: «Εγκαταλείπετε την αναθεώρηση για να ξεφύγετε από τα εσωκομματικά σας προβλήματα. Πρώτα το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή και μετά ο τόπος. Είναι βαρύτατο ολίσθημα αυτό», είπε ο κ. Καραμανλής.

    Αναφερόμενος στην «αναμετάδοση γενικεύσεων, ισοπεδωτικών χαρακτηρισμών και παραπολιτικών υπερβολών» είπε ότι «το μέλλον της κοινωνίας και της πατρίδας δεν εξαρτάται από αυτά που κυριάρχησαν εδώ και δύο μήνες στο δημόσιο διάλογο.Εξαρτάται πρωτίστως από αυτά που σκόπιμα δεν συζητούνται, που δεν αναδεικνύονται και που δεν προβάλλονται».

    Ο κ. Καραμανλής δέχθηκε ότι δεν εξαφανίστηκαν τα φαινόμενα διαφθοράς, υπογράμμισε όμως ότι «η βασική αρχή "όλα στο φως" συνοδεύεται με χειροπιαστές πράξεις, ότι όλες οι καταγγελίες ερευνώνται και ότι όλες οι υποθέσεις οδηγούνται στη δικαιοσύνη". "Τίποτα δεν αποσιωπάται, τίποτε δεν κουκουλώνεται, κάθε υπόθεση δημοσιοποιείται» πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής και σημείωσε: Την αλήθεια αναζητούμε, την αλήθεια υπηρετούμε και αυτή είναι η απτή απόδειξη μιας άλλης πολιτικής νοοτροπίας που φέρνουμε. Δεν δέχομαι την παραποίηση της πραγματικότητας,είπε χαρακτηριστικά.

    Τέλος,ο κ. Κ. Καραμανλής είπε ότι η κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στη συμφωνία που έχει συνάψει με τους πολίτες, ότι έχει και σχέδιο και όραμα για τον τόπο και κυρίως «η κυβέρνηση αυτή ούτε εκβιάζει ούτε εκβιάζεται,δεν κάνει εκπτώσεις,δεν κάνει συμψηφισμούς,δεν κάνει συμβιβασμούς. Η κυβέρνηση αυτή έχει ισχυρή και νωπή λαϊκή εντολή και τιμά την εμπιστοσύνη των πολιτών».

    Παρέμβαση της υπουργού Απασχόλησης

    «Η κυβέρνηση άνοιξε το Ασφαλιστικό, όχι για να περιγράψει απλώς το πρόβλημα, αλλά για να οικοδομήσει, μαζί με όλους όσοι κατανοούν ότι δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια του χρόνου, τη βάση για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα απευθύνεται σε όλους», ανέφερε στην ομιλία της, η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

    Βασικοί άξονες της κυβερνητικής πρότασης για το Ασφαλιστικό, είναι η ενοποίηση των ταμείων ομοειδών κλάδων, χωρίς επιβάρυνση των υγιών ταμείων με επιμερισμό προβλημάτων που δεν έχουν - αλλά και χωρίς εξαιρέσεις. Σε κάθε ενοποιημένο ταμείο, οι εντασσόμενοι φορείς και κλάδοι διατηρούν τα αποθεματικά τους και την περιουσία τους, αλλά υπό μία κεντρική διοίκηση και ενιαίους ελεγκτικούς μηχανισμούς, τόσο για τον έλεγχο των εσόδων, όσο και για τον έλεγχο των δαπανών υγείας, είπε η υπουργός.

    Η κυβέρνηση προχωρά επίσης, σημείωσε, στη δημιουργία του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης των Γενών, στο οποίο θα εισρέει και το 10% του κοινωνικού πόρου. Με δεδομένο δε το αμετακίνητο του πλαισίου υπολογισμού των συντάξεων και των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και των ορίων ηλικίας, οι ασφαλιστικές παρεμβάσεις επικεντρώνονται σε «κάποια ειδικά όρια ηλικίας και στη δημιουργία κινήτρων για την παραμονή στην εργασία, με παράλληλη αποθάρρυνση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων».

    «Είναι προφανές πως δεν είναι ορθολογικό να θεωρείται απόμαχος ένας άνθρωπος πενήντα ετών, που βρίσκεται στην κορύφωση της δημιουργικότητάς του, με δεδομένο μάλιστα ότι σήμερα τα όρια ζωής έχουν παραταθεί. Είναι στρέβλωση που προκαλεί πολλαπλές παρενέργειες, τόσο στο σύνολο του ασφαλιστικού συστήματος, όσο και στην αγορά εργασίας», ανέφερε η κα Πετραλιά.

    Σημαντική παράμετρος είναι κι η έκδοση κάρτας κοινωνικής ασφάλισης με υποχρεωτικό έναν αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, που θα λειτουργεί ως βάση δεδομένων για τον εργασιακό και ασφαλιστικό βίο του εργαζομένου, όπως ανέφερε η υπουργός.

    Τέλος, η κα Φ. Πάλη - Πετραλιά αμφισβήτησε τα δεδομένα που επικαλέστηκε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου: «Από το 2000 είχανε να κατατεθούν ισολογισμοί στο ΙΚΑ. Το ΙΚΑ ουδέποτε επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ είχε οργανικό πλεόνασμα. Το 2008, όμως, θα υπάρξει πλεόνασμα».

    Παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών

    «Κάθε χρόνο τα λειτουργικά ελλείμματα του ασφαλιστικού διευρύνονται, αλλά υπερκαλύπτονται από την επιχορήγηση του Προϋπολογισμού. Το λειτουργικό έλλειμμα, ωστόσο, την περίοδο 2000 - 2008 έχει διπλασιαστεί ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, φθάνοντας στο 5,1%. Αυτό το πρόβλημα κανείς δεν μπορεί να το κρύψει, ή να το ωραιοποιήσει», ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

    «Παρά τις καλές προθέσεις που υπήρχαν τα τελευταία 15 χρόνια, οι προσπάθειες για να καταστεί το ασφαλιστικό σύστημα πιο αποτελεσματικό και για αναμόρφωση του Ασφαλιστικού, δεν έχουν ευοδωθεί. Το σύστημα παραμένει κατακερματισμένο και αναποτελεσματικό», ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης.

    Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «η κυβέρνηση ήταν απόλυτα συνεπής σχετικά με την υποχρέωσή της για χρηματοδότηση, υπερκαλύπτοντας τα ελλείμματα -το πρόβλημα, όμως, δεν λύνεται με τις επιχορηγήσεις: Δεν μπορεί το ολοένα διευρυνόμενο έλλειμμα των ταμείων, να επιβαρύνει όλο και περισσότερο τον Ελληνα φορολογούμενο. Είναι σαν να παίρνεις τα χρήματα από τη μία τσέπη και να τα πηγαίνεις στην άλλη».

    «Διάλογος έγινε επί μακρόν. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε μια μεταρρύθμιση που θα κάνει το ασφαλιστικό σύστημα, πιο βιώσιμο και πιο κοινωνικά δίκαιο. Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται με ευθύνη απέναντι στους πολίτες και τους νέους και την ίδια ευθύνη πρέπει να επιδείξουν όλοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Αλογοσκούφης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 February 2008 - 7:30:09 UTC