Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις
  • [02] Εν αναμονή εξελίξεων

  • [01] ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει το απόγευμα σε συγκέντρωση - συζήτηση που διοργανώνουν η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ και η Αχτίδα Καλλιτεχνών, στο ξενοδοχείο «Παρκ», με θέμα: «Οι εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».

    Για "προσπάθεια της κυβέρνησης να χρεώσει στο λαό την ευθύνη για την ακρίβεια που κατατρώει τα πενιχρά λαϊκά εισοδήματα" κάνει λόγο το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Χρ.Φώλια για την ακρίβεια.

    «Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να απολογείται για τα αποτελέσματα της πολιτικής της που στηρίζει την κερδοφορία του κεφαλαίου, ζητάει από τους εργαζόμενους και τα ρέστα» αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ και σημειώνει ότι «τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουν στην πρόκληση απορρίπτοντας συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική και όσα κόμματα την εκφράζουν».

    «Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και όλες τις λαϊκές δυνάμεις να συσπειρωθούν στη γραμμή της λαϊκής αντεπίθεσης για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για 1400β¬ κατώτερο μισθό, 1120β¬ κατώτερη σύνταξη και επίδομα για όλους τους ανέργους. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα. Δωρεάν και σύγχρονες κοινωνικές παροχές. Μαζική, μαχητική συμμετοχή στην απεργία στις 13 Φλεβάρη σε κάθε χώρο εργασίας, με τις διεκδικήσεις του ΠΑΜΕ και στις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ» καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] Εν αναμονή εξελίξεων

    Εβδομάδα εξελίξεων για το θέμα Ζαχόπουλου, καθώς ο ανακριτής αναμένεται να συντάξει τα κατηγορητήρια και να ασκήσει διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

    Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών βρίσκονται και οι τελευταίες κλήσεις του Χρήστου Ζαχόπουλου, πριν αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

    Εισήγηση να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση των 5,5 εκατ. ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη, στην οποία φέρεται να εμπλέκονται ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Σπύρος Κλαδάς, έκανε η αρμόδια εισαγγελέας κ. Γκανέ, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, ύστερα από καταγγελίες του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Η εισαγγελέας εκτίμησε ότι δεν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις. Την υπόθεση θα κρίνει τελικά ο εισαγγελέας Εφετών.

    Για το θέμα καταθέτει εκ νέου στον ανακριτή ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος γνωστοποίησε από την εκπομπή του το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον κ. Κουκοδήμο, ενώ συμπληρωματική κατάθεση στον ανακριτή έδωσε και ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας.

    Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Γκιόλας δήλωσε ότι "βεβαίωσα στον ανακριτή όσα έχω καταθέσει τρεις φορές και τα οποία θα καταθέσω άλλες δέκα, αν χρειαστεί, χωρίς να αλλάξω τίποτα".

    Ερώτηση: Έχετε πει, δηλαδή, για τον συγκεκριμένο βουλευτή. Ρωτηθήκατε αν ήταν αυτός που σας μίλησε, που μεσολάβησε;

    Απάντηση: Ρωτήθηκα. Απο εκεί και πέρα είναι υλικό της ανάκρισης, το οποίο ούτως ή άλλως θα δημοσιοποιηθεί κάποια στιγμή.

    Ερώτηση: Καταθέσατε και κάποια στοιχεία;

    Απάντηση: Κατέθεσα ο,τιδήποτε που ζητήθηκε. Στοιχεία αποδεκτικά. Απο εκεί και πέρα η δικαιοσύνη, κατά την άποψή μου, πρέπει να είναι τυφλή, αλλά όχι στραβή. Κάθε δικαστική απόφαση φέρει και μία υπογραφή. Κρίνεται η δικαιοσύνη όπως κρίνει, αλλά κρίνεται απο όλον τον ελληνικό λαό και επαναλαμβάνω πρέπει να είναι τυφλή και όχι στραβή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 February 2008 - 13:30:13 UTC