Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εν αναμονή διώξεων
  • [02] Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
  • [03] Ερευνα για χρήση Internet
  • [04] G7 για την οικονομική κρίση

  • [01] Εν αναμονή διώξεων

    Εισήγηση να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση των 5,5 εκατ. ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη, στην οποία φέρεται να εμπλέκονται ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Σπύρος Κλαδάς, έκανε η αρμόδια εισαγγελέας κ. Γκανέ, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, ύστερα από καταγγελίες του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Η εισαγγελέας εκτίμησε ότι δεν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις. Την υπόθεση θα κρίνει τελικά ο εισαγγελέας Εφετών.

    Στο μεταξύ, παραδόθηκε στους συνηγόρους υπεράσπισης Κώστα Χρυσικόπουλο και πολιτικής αγωγής Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Πέτρο Μαχά η δικογραφία για την υπόθεση εκβίασης σε βάρος του Χ. Ζαχόπουλου, που χειρίζεται ο δεύτερος ειδικός ανακριτής κ. Δημήτρης Οικονόμου.

    Η δικογραφία περιλαμβάνει όλες τις μαρτυρικές καταθέσεις που έχει λάβει ο ανακριτής, καθώς και όσα στοιχεία έχει παραλάβει από την άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Οικονόμου έχει διατάξει την άρση του τραπεζικού απορρήτου για την 35χρονη και τον κ. Χ. Ζαχόπουλο, έχει δε ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για δύο κινητά τηλέφωνα του κ. Ζαχόπουλου, τρία κινητά τηλέφωνα της 35χρονης καθώς και για τα τηλέφωνα ενός άλλου προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση.

    Οι δύο πλευρές αφού μελετήσουν τα νέα στοιχεία για την υπόθεση που πλέον έχουν στη διάθεσή τους θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

    Ο ανακριτής είναι πλέον σε θέση τις αμέσως επόμενες ημέρες να συντάξει κατηγορητήρια και να αποστείλει κλήσεις προς απολογία σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, καθώς και να απαγγείλει συμπληρωματική δίωξη σε βάρος της 35χρονης προφυλακισμένης για την υπόθεση.

    Επίσης, ο κ.Οικονόμου αναμένει και τις γνωματεύσεις των γιατρών προκειμένου να αποφασίσει πότε θα πάρει κατάθεση από τον Χρήστο Ζαχόπουλο.

    Εξάλλου, την προστασία των προσωπικών του δεδομένων, της προσωπικότητάς του και την εφαρμογή των νόμων ζήτησε ο Θέμος Αναστασιάδης με αναφορά που απέστειλε στον Άρειο Πάγο.

    Η Δικαιοσύνη διενεργεί έρευνα σε βάθος με σκοπό να χυθεί άπλετο φως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

    Από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας Θανάσης Λασκαρίδης κατέθεσε αγωγή εις βάρος του Θ.Αναστασιάδη για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση των 5,5 εκατ.ευρώ, ζητώντας το ποσό των 2 εκατ. ευρώ.

    [02] Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

    Δεμένα θα παραμείνουν και σήμερα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, καθώς υπάρχει γενικό απαγορευτικό απόπλου, από και πρός τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν και η έντασή τους τοπικά φτάνει και τα 10 μποφόρ.

    Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του Ιονίου, καθώς και εκεί πνέουν άνεμοι έως 9 μποφόρ.

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ, σε ανατολική και νότια Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη, όπου ήδη σημειώθηκαν από την Παρασκευή. Βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν και σε ανατολική Στερεά, Εύβοια, Δωδεκάνησα και στα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στις ορεινές περιοχές καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, ανατολικής Στερεάς, Πελοποννήσου και Ευβοίας.

    Χιονόπτωση σημειώθηκε χθες στα ορεινά των νομών Ημαθίας, Πέλλας και Φλώρινας. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα οχήματα που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Σελίου, των 3-5 Πηγαδιών και του Καϊμακτσαλάν, όπως και στους δρόμους από Φλώρινα προς Καστοριά, μέσω Βίγλας και Βιτσίου.

    Με αλυσίδες γίνεται επίσης, λόγω χιονιού και παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, καθώς και στο δρόμο από Καστοριά προς Ιωάννινα μέσω Νεστορίου.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους καλεί να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα

    [03] Ερευνα για χρήση Internet

    To 33% των πολιτών ηλικίας 16-74 ετών στην Ελλάδα δηλώνουν ότι έκαναν χρήση του Ιντερνετ τους τρεις τελευταίους μήνες, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες ενόψει της 12ης Φεβρουαρίου, η οποία έχει ανακηρυχθεί ως Ημέρα για Ασφαλές Ιντερνετ.

    Στους «27» η χρήση του Ιντερνετ το ίδιο διάστημα έφτασε το 57%, με τα υψηλότερα ποσοστά να παρατηρούνται στην Ολλανδία με 84% και τη Δανία με 81% και τα χαμηλότερα στη Ρουμανία με 24% και τη Βουλγαρία με 31%.

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2007 μόνο το 8% των πολιτών στην Ελλάδα δηλώνουν ότι έκαναν χρήση του Ιντερνετ προκειμένου να κάνουν κάποια αγορά στο Διαδίκτυο, ενώ στους «27%» το ποσοστό είναι 30%. Οι αγορές προϊόντων και υπηρεσιών είναι πιο διαδεδομένες στην Ολλανδία με 55% και τη Σουηδία και τη Μεγάλη Βρετανία (από 53%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία (από 3%).

    Παράλληλα, τραπεζικές συναλλαγές μέσω Ιντερνετ έκαναν τη χρονιά που μας πέρασε, το 12% των πολιτών στην Ελλάδα και το 44% των πολιτών στην ΕΕ, ενώ δήλωσαν πως έπεσαν θύματα κάποιου ιού το 23% των πολιτών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ.

    Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που αφορούν το 2006, προκύπτει ότι το 14% των πολιτών στην Ελλάδα και το 12% των πολιτών στην ΕΕ απέφυγαν να προχωρήσουν σε κάποια αγορά μέσω Διαδικτύου φοβούμενοι ενδεχόμενα προβλήματα ασφάλειας.

    [04] G7 για την οικονομική κρίση

    Άρχισε στο Τόκιο η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της G7, που είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια οικονομική κρίση.

    Οι συμμετέχοντες μετά το γεύμα εργασίας θα συζητήσουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπως οι απότομες διακυμάνσεις της παγκόσμιας αγοράς, οι κίνδυνοι επιβράδυνσης των ρυθμών ανάπτυξης, αλλά και οι προοπτικές ανάπτυξης της ασιατικής οικονομίας και οι μεταρρυθμίσεις του Διεθνούς Οικονομικού Ταμείου.

    Οι υπουργοί Οικονομικών και οι τραπεζίτες των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Καναδά θα εκδώσουν το τελικό ανακοινωθέν περίπου στις 10:00 ώρα Ελλάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 9 February 2008 - 7:30:13 UTC