Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλαβάνος με αλλοδαπούς
  • [02] Ασκούνται διώξεις

  • [01] Αλαβάνος με αλλοδαπούς

    «Τα θέματα της μετανάστευσης δεν αντιμετωπίζονται με εντολές για επιχειρησιακές δράσεις της αστυνομίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα προσφύγων κρατουμένων. «Χρειάζεται μεταναστευτική πολιτική και υποδομές οι οποίες δεν υπάρχουν» τόνισε ο κ.Αλαβάνος.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε με τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και επισκέφθηκε τους χώρους κράτησης που υπάρχουν στο κτίριο. «Πιστεύουμε ότι μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα, με μια ενίσχυση που πρέπει να υπάρξει στις υποδομές, όπως σε σχέση με ζητήματα υγιεινής, σε σχέση με ζητήματα προαυλισμού κλπ. Νομίζουμε ότι τα θέματα της προστασίας των μεταναστών είναι θέματα προτεραιότητας», σημείωσε ο κ.Αλαβάνος.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολιτισμό

    «Βήμα» σε καλλιτέχνες και προσωπικότητες από το χώρο του Πολιτισμού, φιλοδοξεί να προσφέρει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς αύριο το μεσημέρι σε αίθουσα της Βουλής των Ελλήνων.

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και οι βουλευτές - μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής - Περικλής Κοροβέσης, Τάσος Κουράκης και Γρηγόρης Ψαριανός, θα ζητήσουν από τους προσκεκλημένους τους να καταθέσουν τις απόψεις και τις σκέψεις τους για μια άλλου είδους προσέγγιση του Πολιτισμού από την πολιτική, μακριά από τα φαινόμενα σήψης, παρασιτισμού και αδιαφάνειας.

    [02] Ασκούνται διώξεις

    Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κα Ελένη Ράικου, με βάση στοιχεία που έχει συλλέξει ο δεύτερος ειδικός ανακριτής κ. Οικονόμου για την υπόθεση εκβίασης σε βάρος του κ. Χρήστου Ζαχόπουλου.

    Η δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης απο κοινού σε βάρος του κ. Ζαχόπουλου και της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων απο κοινού και κατά μόνας.

    Στο μεταξύ, με συμπληρωματικές καταθέσεις συνεχίζεται η έρευνα του 2ου ειδικού ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, στον οποίο αναμένεται να καταθέσει και ο δικηγόρος Χρ.Νικολιτσόπουλος.

    Ερευνα για τη συζήτηση των δημοσιογράφων Σ.Χίου και Δ.Καμπουράκη

    Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε αυτεπαγγέλτως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ.Π. Πούλιος για την υπόθεσης της συζήτησης των δημοσιογράφων Στέφανου Χίου και Δημήτρη Καμπουράκη για την υπόθεση Ζαχόπουλου.

    Ο κ. Πούλιος ζητά από τον πταισματοδίκη που θα διενεργήσει την έρευνα υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Πρωτοδικών κ. Ελένης Ράϊκου να διαπιστώσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου υπό την έννοια της μαγνητοφώνησης τηλεφωνικής συνομιλίας χωρίς τη συναίνεση του παθόντα δημοσιογράφου κ. Καμπουράκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 January 2008 - 15:30:12 UTC