Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις για Ανάπτυξη και Παιδεία
  • [02] "Αφετηρία για νέα πορεία το Συνέδριο"
  • [03] "Συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων"

  • [01] Συναντήσεις για Ανάπτυξη και Παιδεία

    Συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρ.Φώλια θα έχει ο πρωθυπουργός στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας κ.Ευ.Στυλιανίδη.

    Την προτροπή του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, να συνεχίσουν να αγωνίζονται για οράματα και ιδανικά, δέχθηκαν οι μαθητές - «έφηβοι βουλευτές», που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων και τους οποίους ο πρόεδρος της κυβέρνησης δέχθηκε στο γραφείο του, στο Κοινοβούλιο.

    Αφού ο κ. Καραμανλής τους καλωσόρισε «στην καρδιά της Δημοκρατίας» και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στο θεσμό, τόνισε πως άκουσε με προσοχή τις καίριες επισημάνσεις τους,στην Ολομέλεια όπου μίλησαν, και δήλωσε πως ο θεσμός της Βουλής των Εφήβων έχει μεγάλη σημασία.

    Πρώτον - όπως είπε ο πρωθυπουργός - γιατί οι νέοι που συμμετέχουν μεταφέρουν τις αγωνίες, τις αναζητήσεις και τους προβληματισμούς της γενιάς τους. Δεύτερον, γιατί στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα συμμετοχής στα κοινά. «Ας μη γελιόμαστε, η συμμετοχή στα κοινά, των πολιτών, των ενεργών πολιτών, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προσβλέπουμε σε ένα καλύτερο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και καταλήγοντας ευχήθηκε, παρακίνησε και προέτρεψε τους νέους να συνεχίσουν να αγωνίζονται για οράματα και ιδανικά. Προηγουμένως ο κ. Καραμανλής παρακολούθησε στην Ολομέλεια τις ομιλίες εφήβων - βουλευτών από τα σχολεία της χώρας, της Κύπρου και της Ομογένειας - παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

    Καλωσορίζοντας τους εφήβους, στην Ολομέλεια, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Σιούφας τους προέτρεψε να μην χρησιμοποιήσουν ξύλινο λόγο και τόνισε ότι ο κόσμος προχωράει και πρέπει να πάμε πιο μπροστά. Οι ευχές δεν φτάνουν. Χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας και εσείς, οι επόμενες γενιές, να αναδεικνύετε τα προβλήματα, να διεκδικείτε, να ζητάτε περισσότερα. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος στις Δημοκρατίες.

    Στην Ολομέλεια της Συνόδου παρέστησαν επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος. Παπανδρέου, ο προέδρος του ΛΑ.ΟΣ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευρπίδης Στυλιανίδης, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσσόπουλος, εκπροσώποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σύγκρουση για τη διαφθορά

    Η κυβέρνηση «ούτε εκβιάζεται ούτε εκβιάζει» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου σχετικά με τα γεγονότα στο υπουργείο Πολιτισμού. Ο κ. Καραμανλής διατράνωσε ότι ούτε συμβιβάστηκε ούτε συμβιβάζεται, και ότι δεν έκανε ούτε κάνει εκπτώσεις σε ζητήματα νομιμότητας, αρχών και αξιών. Επέκρινε μάλιστα όσους επιλέγουν το δρόμο της διαπόμπευσης, της γενικευμένης απαξίωσης τονίζοντας ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σπέρνει στους πολίτες το σπόρο του φόβου και της παραίτησης, ούτε να υιοθετεί αστήρικτους ισχυρισμούς. «Είναι άδικο, επικίνδυνο και βαθιά αντιδημοκρατικό» είπε ο κ. Καραμανλής.

    Αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτησή του, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι στη χώρα υπάρχει κλίμα σήψης και νοσηρότητας, ρωτώντας ευθέως τον πρωθυπουργό εάν βρέθηκε αντιμέτωπος σε προσπάθεια εκβιασμού. Αφού υπενθύμισε την υπόθεση Κοσκωτά και την παραπομπή του τότε πρωθυπουργού, ρώτησε γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν δέχεται την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το «μεγάλο σκάνδαλο». Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε επίσης από τον πρωθυπουργό να απομακρύνει τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ για τον οποίο «πλανώνται» κατηγορίες ότι είναι αναμεμειγμένος στην υπόθεση. Τέλος, σχετικά με όσα λέγονται για βουλευτή της ΝΔ που «βρέθηκε σε διαδικασία συναλλαγής, με καλές ή κακές προθέσεις», είπε ότι πρωθυπουργός, δεν μπορεί να μη ζητά από τους καταγγέλλοντες στοιχεία, και να μην υπερασπίζεται ή να μην καταγγέλλει τον βουλευτή που «είναι κρίσιμος για την ύπαρξη της κυβέρνησης''.

    Ανταπαντώντας, ο κ. Καραμανλής είπε ότι η κυβέρνηση δεν κρύβει και δεν καλύπτει τίποτα, δεν φοβάται τίποτα, δεν χαρίστηκε και δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανένα. Για τη «νοσηρή κατάσταση» που δημιουργήθηκε, δήλωσε αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται για να ξεφύγει η χώρα από το νοσηρό κλίμα. Υπογράμμισε, δε, ότι «όλα όσα εντοπίζονται, παραπέμπονται στη δικαιοσύνη», την οποία «εμπιστευόμαστε και επικουρούμε το έργο της». Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητά του ότι «η Δικαιοσύνη είναι σε θέση να βρει και αποκαλύψει τι κρύβεται πίσω από την ιστορία».

    Σε παρέμβασή του, σε συζήτηση επίκαιρη ερώτησής του για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καραζταφέρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη φράση του κ. Καραμανλή ότι δεν εκβιάζεται, και παρατήρησε ότι εάν η κυβέρνηση δεν είχε πάρει το ντι-βι-ντι, «η υπόθεση θα είχε κλείσει» και τώρα θα ασχολούμαστε με σοβαρά ζητήματα όπως το ταξίδι, το Ασφαλιστικό και το «ξεπούλημα των λιμανιών». ''Μπλέξατε σαν τον Ηρακλή με τις κουβαρίστρες από δικό σας λάθος ή από σκοπιμότητα, για να δείτε από περιέργεια τί περιέχει η κασέτα'',ειπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Το ΚΚΕ για την ομιλία Καραμανλή στη Βουλή

    "Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού και η συζήτηση που έγινε στη Βουλή για το νοσηρό κλίμα των σκανδάλων κινήθηκε στη γραμμή της υποκρισίας και του αποπροσανατολισμού", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    Σύμφωνα με το ΚΚΕ, "για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός απέφυγε να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες παραπέμποντας τα πάντα στη δικαιοσύνη. Δεν του ζήτησε κανείς να γίνει δικαστής. Αλλά και δεν μπορεί να γίνει παραδεκτή η συγκάλυψη των πολιτικών ευθυνών της κυβέρνησης στο όνομα της παραπομπής των θεμάτων στη δικαιοσύνη".

    Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ προσθέτει:

    "Οι επαναλαμβανόμενες τοποθετήσεις υπέρ της διαφάνειας και του ελέγχου είναι άνευ ουσίας και στοχεύουν στην παραπλάνηση του λαού. Και αυτό, γιατί το νομικό καθεστώς που προωθεί η κυβέρνηση κάνει πιο αντιδραστικό το υπάρχον, που ήδη δυσκολεύει και αυτόν ακόμα τον στοιχειώδη κοινοβουλευτικό έλεγχο.

    Η απάντηση στη διαφθορά, στην αντιλαϊκή πολιτική και στα διάφορα σενάρια που προωθεί η πλουτοκρατία βρίσκεται στη λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, για απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής και για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία".

    «Με ξεκάθαρες θέσεις η επίσκεψη στην Τουρκία»

    Η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτικές που αποβλέπουν στη σταδιακή βελτίωση και την πλήρη εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία. "Ακολουθούμε στρατηγική προσανατολισμένη στο μέλλον και όχι αιχμάλωτη στο παρελθόν. Επιδιώκουμε τη σταδιακή αποκατάσταση της εκατέρωθεν εμπιστοσύνης. Εργαζόμαστε για την πλήρη εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, που προϋποθέτει, βέβαια, και την επίλυση του Κυπριακού. Μ' αυτές τις ξεκάθαρες θέσεις σχεδιάζεται η ανταποδοτική επίσκεψή μου στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη" εξήγησε ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζοντας ότι "δεν υπάρχει ούτε υπεραισιοδοξία, ούτε απαισιοδοξία. Υπάρχει ρεαλισμός. Υπάρχει συναίσθηση ευθύνης".

    Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι δεν έχουμε φθάσει στη φάση της πλήρους εξομάλυνσης των σχέσεών μας με την Τουρκία και ότι τα θέματα που υπάρχουν "πρέπει να συζητώνται, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς υποχωρήσεις, με επιβεβαίωση των εθνικών θέσεων και των εθνικών δικαίων, με βάση το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συμφωνίες, τα κείμενα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά πρέπει να συζητώνται". Διαφορετικά, πρόσθεσε, "αν όλα ήταν καλά και όλα λυμένα, τότε η επίσκεψη τί χαρακτήρα θα είχε; Συμβολικό, εθιμοτυπικό;".

    Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός είναι ο πρώτος που τολμά να επισκεφθεί την Τουρκία μετά από μισό αιώνα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Τουρκία είναι η χώρα που διατηρεί το "κάζους μπέλι" για τα 12 ναυτικά μίλια, και που κατέχει το 40% μιας χώρας-μέλους της ΕΕ. Ρώτησε μάλιστα τον κ. Καραμανλή πώς θα αντιδράσει εάν η συμβεί ό,τι συνέβη κατά την επίσκεψη του τέως υπουργού Εξωτερικών Π. Μολυβιάτη. Επίσης υποστήριξε ότι στην περίπτωση των βακουφίων από τη μια και των περιουσιών του Πατριαρχείου και της Σχολής της Χάλκης από την άλλη, εμείς "δίνουμε, δεν παίρνουμε". Επίσης εκτίμησε ότι λόγω πρωτοκόλλου, ο κ. Καραμανλής θα αναγκαστεί να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ που υπήρξε ο μεγαλύτερος σφαγέας του προηγούμενου αιώνα. Είναι σαν να πάει ο πρόεδρος του Ισραήλ να καταθέσει στεφάνι στον Χίτλερ είπε ο κ. Καρατζαφέρης, που υποσχέθηκε στον κ. Καραμανλή να του δώσει dvd με το "Εξπρές του Μεσονυχτίου"Β¨.

    Ανταπαντώντας, ο κ. Καραμανλής είπε ότι οι πολίτες απαιτούν θέσεις ευθύνης, σοβαρότητας και αποφασιστικότητας. "Δεν ωφελεί ο λαϊκισμός. Βλάπτει η ανεύθυνη πλειοδοσία σε εθνικά ζητήματα. [..] "Συνομιλούμε με τους γείτονές μας κοιτώντας μπροστά. Συνομιλούμε χωρίς φοβίες. Αλλά με πίστη στις θέσεις μας. Χωρίς κινήσεις πρόσκαιρου εντυπωσιασμού, αλλά με σταθερότητα στη στρατηγική μας".

    Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, "η στάση της Τουρκίας κρίνεται, αξιολογείται και - όταν απαιτείται - αντιμετωπίζεται διπλωματικά και επιχειρησιακά, χωρίς να παρασυρόμαστε σε τεχνητή κλιμάκωση".

    Για τα θέματα των μειονοτήτων ο κ. Καραμανλής είπε ότι ακολουθούμε πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας και ότι η πολιτική αυτή "είναι η ελεύθερη επιλογή μας. Επιλογή που δεν γίνεται ούτε σε συσχετισμό, ούτε σε σύγκριση με τις πολιτικές κανενός άλλου" και που διαμορφώνεται και εφαρμόζεται με βάση τις αρχές αυτού του τόπου και με βάση τις Διεθνείς Συνθήκες".

    Σε ό,τι αφορά τις πρακτικές της γείτονος σε αντίστοιχα ζητήματα, ο κ. Καραμανλής παρατήρησε ότι η Τουρκία δεσμεύεται, ύστερα από σειρά Ευρωπαϊκών αποφάσεων, να εφαρμόσει πολιτικές ισονομίας και ισοπολιτείας και θύμισε ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην τελευταία Έκθεση Προόδου για την Τουρκία, αλλά και στο έγγραφο για τη Στρατηγική της Διεύρυνσης, επανέρχεται, τόσο στα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όσο και στα ζητήματα της ελληνικής μειονότητας στη γειτονική χώρα. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Ίμβρο και την Τένεδο, θέλω να υπενθυμίσω ότι, μετά από συστηματικές προσπάθειες της Κυβέρνησής μας, υπάρχουν από το 2004 και μετά συνεχείς και σαφείς αναφορές στις Εκθέσεις Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη γειτονική χώρα. Σήμερα, η επίλυση των προβλημάτων αυτών αποτελεί θεμελιώδες προαπαιτούμενο στην ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος. Σήμερα, δεν μπορεί ούτε να αγνοηθούν, ούτε να παρακαμφθούν από την Τουρκία, τα ζητήματα αυτά! Και αυτό, θέλω να το τονίσω, ισχύει για πρώτη φορά".

    [02] "Αφετηρία για νέα πορεία το Συνέδριο"

    Με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Βούκ Γέρεμιτς θα συναντηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα.

    Η πορεία προς το Συνέδριο ξεκίνησε σωστά. Το Συνέδριο θα είναι η αφετηρία για μια νέα πορεία για την Ελλάδα και τη νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, τόνισε, μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου κλείνοντας τις εργασίες της ΚΟΕΣ.

    Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, ενώ απηύθυνε και προειδοποίηση προς το εσωτερικό του κόμματος, να μην εκλάβουν το Συνέδριο ως "μάχη αξιωματούχων".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η χώρα περνά κρίση η οποία συνίσταται στην υπονόμευση των θεσμών, την κατάχρηση εξουσίας, τη θεοποίηση του πλούτου, την επικράτηση του νόμου των ισχυρών και την εξαγορά συνειδήσεων.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η κυβέρνηση, με τη συντηρητική πολιτική της, οδηγεί τη χώρα στον κατήφορο , ο οποίος δεν θα τελειώσει αν δεν ανατραπεί η συντηρητική πολιτική.

    Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι "υπηρετεί τους ισχυρούς" και την κυβέρνηση ότι είναι "όμηρος των συμφερόντων που η ίδια δημιούργησε".

    Άσκησε δριμεία κριτική για τα φαινόμενα διαφθοράς, τονίζοντας ότι "δεν έβαλε ο κ. Καραμανλής το μαχαίρι στο κόκαλο της διαφθοράς, αλλά η διαφθορά έφθασε στο κόκαλο της ΝΔ".

    Εμείς τόνισε ο κ. Παπανδρέου δεν κυβερνήσαμε έτσι και αναγνώρισε ως ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, ότι, ως κυβέρνηση, δεν δημιούργησε εκείνους τους θεσμούς, που θα εμπόδιζαν μια κυβέρνηση να κυβερνήσει με τον τρόπο που κυβερνά σήμερα η ΝΔ.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι "κανένας δεν ξέρει σήμερα ποιός κυβερνάει τον τόπο" και έθεσε το ερώτημα αν κυβερνάει ο εκλεγμένος πρωθυπουργός, τα αδιαφανή συμφέροντα που τον στηρίζουν ή εκείνοι με τους οποίους αλληλοεκβιάζεται. Το βέβαιο είναι, πρόσθεσε, ότι "δεν κυβερνάει ο ελληνικός λαός".

    Αναφέρθηκε και στη στάση των άλλων κομμάτων της αριστεράς στα οποία καταλόγισε "ισοπεδωτικές λογικές" για ψηφοθηρικούς λόγους και υπογράμμισε ότι με αυτή τη λογική "συντηρούν τη συντήρηση στην εξουσία, ηθελημένα ή αθέλητα". Εμείς, πρόσθεσε, κάναμε τις προτάσεις μας και προχωράμε μπροστά, γιατί η Αλλαγή είναι αριστερή επιλογή.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τον πρωθυπουργό για την επιλογή του να επισκεφθεί την Άγκυρα, σε μια περίοδο που, όπως είπε, η κυβέρνηση της ΝΔ έχει χάσει την διαπραγματευτική ισχύ απέναντι στην Τουρκία, βρίσκεται, πολιτικά, στην πιο αδύναμη θέση και ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στο ναδίρ.

    Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου η επίσκεψη Καραμανλή στην Άγκυρα θα έχει δύο πιθανά αποτελέσματα και τα δύο επικίνδυνα.

    Ή η Ελλάδα θα πιεστεί για ακόμα περισσότερες παραχωρήσεις στα κυριαρχικά της δικαιώματα ή η κυβέρνηση προσδοκά μόνο επικοινωνιακά οφέλη.

    Και τόνισε ότι "η διάθεση της κυβέρνησης να πάει ο Πρωθυπουργός στην Τουρκία, οφείλεται στην αδυναμία της να αντιμετωπίσει τα εσωτερικά προβλήματα και όχι για να λύσει τα εξωτερικά".

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση καταρρέει μέσα σε ένα γενικευμένο κλίμα κρίσης που αποδεικνύει την ορθότητα της κριτικής που ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ έκαναν προεκλογικά. Και επιτέθηκε σε όσους "έχουν βαλθεί να παρουσιάσουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μέρος της κρίσης", τονίζοντας ότι είναι εκείνοι που δεν θέλουν μια καθαρή λύση και έχουν οικονομικά και άλλα συμφέροντα. "Αυτό το παραμύθι", πρόσθεσε, "πρέπει να τελειώνει".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το Κίνημα είναι η ελπίδα για την Αλλαγή και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι, αλλά "να το καταλάβουμε κι εμείς" πρόσθεσε απευθυνόμενος, έμμεσα, στα στελέχη εκείνα που κρατούν αποστάσεις από τις επιλογές της ηγεσίας. Και απηύθυνε την προειδοποίηση ότι "δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή στην εσωστρέφεια" και πρόσθεσε ότι αυτό "δεν είναι δική μου ευχή, αλλά απαίτηση του λαού".

    [03] "Συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων"

    "Βρισκόμαστε σε μια πορεία ζύμωσης της αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, με στόχο να εγκλωβιστούν ριζοσπαστικές λαϊκές δυνάμεις, να αναχαιτισθούν διεργασίες και να μπουν στη λογική του διλήμματος επιλογής ανάμεσα στη δεξιά της αγοράς, ή την αριστερά της αγοράς, για να χρησιμοποιήσω αυτούς τους όρους", τόνισε η κ.Αλέκα Παπαρήγα, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΚΝΕ.

    "Πρέπει να χαλάσουμε αυτά τα σχέδια, κοιτώντας βεβαίως μπροστά και ενισχύοντας τη συσπείρωση και τη συμμαχία των λαϊκών ριζοσπαστικών δυνάμεων, που θα αντιπαλέψουν την κυρίαρχη πολιτική και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ανατροπή στο επίπεδο της πολιτικής εξουσίας προς όφελος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Η λαϊκή εξουσία πρέπει να μπει στη συζήτηση και στον προβληματισμό ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων", ανέφερε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη διαφθορά

    Για "υποκρισία και αποπροσανατολισμό" έκανε λόγο το ΚΚΕ σχετικά με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού και τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή.

    Οι επαναλαμβανόμενες τοποθετήσεις υπέρ της διαφάνειας και του ελέγχου είναι άνευ ουσίας και στοχεύουν στην παραπλάνηση του λαού.Η απάντηση στη διαφθορά, στην αντιλαϊκή πολιτική και στα διάφορα σενάρια που προωθεί η πλουτοκρατία βρίσκεται στη λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση, για απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής και για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία, υπογραμμίζει το ΚΚΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 January 2008 - 5:30:15 UTC