Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέχεια καταθέσεων
  • [02] Υπεγράφη η συμφωνία
  • [03] Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες
  • [04] "Εφυγε" ο Μπόμπι Φίσερ

  • [01] Συνέχεια καταθέσεων

    Με συμπληρωματικές καταθέσεις συνεχίζεται η έρευνα του ανακριτή για την υπόθεση Ζαχόπουλου.

    Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Παναγιώτη Αθανασίου που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για υποθέσεις που χειρίστηκε ως γενικός γραμματέας του ΥΠΠΟ ο κ. Ζαχόπουλος κατέθεσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Σπύρος Κλαδάς.

    Ο μάρτυρας κλήθηκε για συγκεκριμένη υπόθεση που αφορούσε χρονική περίοδο κατά την οποία δεν είχε αναλάβει θέση σε κρατική υπηρεσία. Επίσης κατέθεσε και για την περίοδο που διετέλεσε γενικός γραμματέας στην Ολυμπιακή Αξιοποίηση, υπηρεσία που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού.

    Ο κ. Κλαδάς παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο περίπου δυο ώρες και εξερχόμενος αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

    Χθες, κατέθεσε η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμό ΜΕΓΚΑ Ολγα Τρέμη, η οποία αναφέρθηκε στην επίσκεψη της 34χρονης κατηγορουμένης και του δικηγόρου της στον τηλεοπτικό σταθμό, και επανέλαβε ότι το κανάλι δεν είδε και δεν πήρε οπτικοακουστικό υλικό. Στη συνέχεια κατέθεσε και ο Μανώλης Καψής, επίσης δημοσιογράφος του ΜΕΓΚΑ, ενώ τη Δευτέρα στον ανακριτή θα καταθέσει ο δημοσιογράφος του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, Θέμος Αναστασιάδης.

    Επίσης, συμπληρωματική κατάθεση στον ανακριτή έδωσε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννης Αγγέλου.

    Αναφερόμενος στο γεγονός αυτό, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, είπε οτι ο ίδιος ο κ.Αγγέλου ζήτησε από τον ανακριτή να επανέλθει, προκειμένου να γνωστοποιήσει ένα ακόμα γεγονός. Απαντώντας στο αίτημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να κληθούν στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας οι κύριοι Αγγέλου, Ανδριανός και Κλαδάς, ο κ.Αντώναρος είπε οτι πρόκειται για θέμα λειτουργίας της Βουλής. Διαβεβαίωσε επίσης, οτι όλα τα στελέχη του Μαξίμου απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

    Απαντώντας στη βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, ο υπουργός Δικαισύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, έκανε λόγο για δηλητηρίαση του κοινωνικού μας ιστού από ένα ροζ σκάνδαλο, με αποτέλεσμα να δημιουργούμε, όπως είπε, μία ατμόσφαιρα σκανδαλολογίας, καθώς και την αίσθηση στο λαό οτι κάτι συμβαίνει, ενώ δεν συμβαίνει τίποτα. Από την πλευρά του,ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε την πρόταση του για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, υποστήριξε ότι κάποιοι προσπαθούν να προστατεύσουν καταστάσεις, ενώ επιτέθηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργο Κολιοκώστα, χαρακτηρίζοντας τον «άνθρωπο για όλες τις δουλειές».

    [02] Υπεγράφη η συμφωνία

    Υπεγράφη σήμερα στη Σόφια η Συμφωνία των Μετόχων για το έργο του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, και κορυφαία διοικητικά στελέχη των ελληνικών, βουλγαρικών και ρωσικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην κατασκευάστρια Διεθνή Εταιρεία Έργου. Η συμφωνία υπεγράφη, παρουσία των προέδρων της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Σε μήνυμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή, που ανέγνωσε ο κ. Φώλιας, υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων: "Χαιρετίζω με βαθιά ικανοποίηση την υπογραφή του Καταστατικού της διεθνούς εταιρείας που αναλαμβάνει πλέον την κατασκευή και τη λειτουργία του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης. Φτάνουμε έτσι στο αίσιο τέλος μιας μακράς διαδρομής που σηματοδοτεί ταυτόχρονα μια νέα εποχή της ενεργειακής συνεργασίας των χωρών μας."

    "Επενδύουμε στην κοινή προσπάθεια με όραμα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις των καιρών. Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, πέρα από την αυτονόητη ενεργειακή σημασία του, αναδεικνύεται και σε αγωγό ανάπτυξης, σύγκλισης συμφερόντων, σταθερότητας και ασφάλειας. Αποτελεί το θετικό παράδειγμα, πάνω στο οποίο μπορούμε να συνεχίσουμε να οικοδομούμε την περαιτέρω ενεργειακή συνεργασία των χωρών μας με αμοιβαία πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις οικονομίες μας και τους λαούς μας", προσθέτει ο κ. Καραμανλής.

    Η τελετή της υπογραφής της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Βουλγαρίας.

    [03] Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι τρεις νεαροί που κατηγορούνται για το φόνο του 24χρονου Θεόφιλου Σταυράκη και τον τραυματισμό του 26χρονου Κωνσταντίνου Μπακανδρίτσου οπαδών του Ολυμπιακού, χθες τα ξημερώματα στην Αρτέμιδα Αττικής.

    Πρόκειται για έναν 24χρονο ο οποίος φέρεται ότι χτύπησε με έναν πολυσουγιά τους νεαρούς, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον έναν και να τραυματίσει τον άλλο και δυο 22χρονους.

    Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Ασφάλεια ο ένας από τους 22χρονους ομολόγησε ότι ανάμεσα σε αυτούς και τα θύματα υπήρχαν οπαδικές διαφορές, καθόσον υποστήριζαν διαφορετικές ομάδες και συγκεκριμένα τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και μετά την ήττα του Παναθηναϊκού οι κατηγορούμενοι βγήκαν έξω για να εκτονωθούν δέρνοντας Ολυμπιακούς. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ήττα της ομάδας τους φούντωσε παλιές προσωπικές διαφορές που είχε με τα θύματα και αποφάσισαν να τις επιλύσουν.

    Οι διαφορές αυτές αφορούσαν κατά τους ισχυρισμούς του σε ένα επεισόδιο για άσχετη αφορμή στο δρόμο που είχε ο πατέρας του με έναν άλλο πολίτη. Ο συγκεκριμένος πολίτης είχε υποβάλει μήνυση τότε, και ο 22χρονος πίστευε ότι το όνομα του πατέρα του το είχε δώσει ο Μπακανδρίτσος.

    Οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι όμως, δεν επιβεβαιώνουν το συγκεκριμένο ισχυρισμό αρνούνται κατηγορηματικά ότι γνώριζαν τα θύματα και ισχυρίζονται ότι πήγαν στην καφετέρια για να πιούν ένα ποτό αλλά τους προκάλεσαν τα θύματα, με αποτέλεσμα να γίνει η συμπλοκή.

    [04] "Εφυγε" ο Μπόμπι Φίσερ

    Ο θρυλικός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής του σκακιού Μπόμπι Φίσερ, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο στην Ισλανδία αφού παρά λίγο να καταλήξει στις αμερικανικές φυλακές, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 64 χρόνων από αδιευκρίνιστη ασθένεια, έγινε σήμερα γνωστό από ισλανδικά μέσα ενημέρωσης και εκπρόσωπο του εκλιπόντος πρωταθλητή.

    Ο Φίσερ, ο οποίος έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής νικώντας το 1972 στο Ρέικιαβικ τον Ρώσο Μπόρις Σπάσκι, θεωρούνταν από μερικούς ειδικούς στο σκάκι ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών.

    "Ξέρουμε ότι πέθανε χθες στο σπίτι του στο Ρέικιαβικ", δήλωσε δημοσιογράφος της ισλανδικής εφημερίδας Morgunbladid. Το ισλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RUV ανακοίνωσε επίσης το θάνατο του αμερικανού πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή, ο οποίος πήρε το 2005 την ισλανδική υπηκοότητα. Εκπρόσωπος του Φίσερ επιβεβαίωσε το θάνατό του.

    Ο Μπόμπι Φίσερ είχε γεννηθεί το Μάρτιο του 1943 και ήταν ο πρώτος και μοναδικός αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι. Επειδή δεν υπερασπίστηκε τον τίτλο του το 1975 στη Μανίλα, οι παγκόσμιες σκακιστικές αρχές έδωσαν τον τίτλο στον αντίπαλό του, τον Ανατόλι Καρπόφ.

    Έγινε πρωταθλητής νέων στις ΗΠΑ σε ηλικία 13 χρόνων και στα 14 του κέρδισε το αμερικανικό Ανοικτό Πρωτάθλημα σκακιού. Στα 15 του έγινε ο νεώτερος διεθνής γκρανμάστερ.

    Ο Φίσερ ήρθε σε αντιπαράθεση με τις αμερικανικές αρχές συμμετέχοντας σ' έναν αγώνα εναντίον του Σπάσκι το 1992 στη Γιουγκοσλαβία, σε μια στιγμή που η χώρα ήταν στόχος κυρώσεων, στη διάρκεια του πολέμου του Βελιγραδίου με τις δημοκρατίες που αποσχίζονταν από τη Γιουγκοσλαβία.

    Εξαφανίσθηκε μετά τον αγώνα, από τον οποίο κέρδισε 3 εκατομμύρια δολάρια, και επανεμφανίσθηκε μόνο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ. Σε συνέντευξή του σε φιλιππινέζικο ραδιοσταθμό είχε εγκωμιάσει τις επιθέσεις αυτές και είχε δηλώσει πως θέλει να δει "την εξόντωση" της Αμερικής.

    Η Ισλανδία έδωσε την υπηκοότητα στον Φίσερ το Μάρτιο του 2005, αφού είχε κρατηθεί επί οκτώ μήνες στην Ιαπωνία αντιμέτωπος με ένα αμερικανικό αίτημα απέλασης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 January 2008 - 13:30:17 UTC