Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Αλαβάνου-Λιάπη
  • [02] Επιταχύνονται οι έρευνες
  • [03] Πλωτά σεμινάρια για τουρισμό
  • [04] Προηγούνται Μακ Κέιν και Κλίντον

  • [01] Συνάντηση Αλαβάνου-Λιάπη

    Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος θα συναντηθεί στις 11:00 το πρωί, με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Μιχ. Λιάπη.

    Για τον ΣΥΡΙΖΑ το κεντρικό ζήτημα είναι να συμβάλει στην προώθηση των μεγάλων ζητημάτων της κοινωνίας, δήλωσε από το Ηράκλειο ο κ.Αλέκος Αλαβάνος.

    Παράλληλα, ο κ. Αλαβάνος ζήτησε να κλείσει η φοβερή, όπως είπε, ψαλίδα ανάμεσα στις τιμές παραγωγού και στις τιμές καταναλωτή, καθώς και να αντιμετωπιστεί η υπερεκμετάλλευση των τραπεζών και η κερδοσκοπία.

    Ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε θετικές τις συναντήσεις που είχε με τον δήμαρχο και το νομάρχη και τόνισε ότι είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις σε πάρα πολλά μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το νομό Ηρακλείου.

    Συζητήσαμε, είπε, όλα τα ζητήματα σ΄ ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Τα ζητήματα του αεροδρομίου, των οδικών αξόνων, των λιμανιών, τα θέματα του περιβάλλοντος, τα αγροτικά θέματα, τα θέματα των αρμοδιοτήτων και της στήριξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των μεγάλων ελλείψεων που υπάρχουν σε προσωπικό, όλα τα ζητήματα.

    Έχουμε επιτύχει, ανέφερε, με το θέμα του αεροδρομίου να γίνει σύσκεψη στην Αθήνα. "Εχουμε ζητήσει, και το έχει δεχθεί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, να είναι παρούσα και η νομάρχης Ηρακλείου μαζί με τους δημάρχους. Θεωρούμε πολύ σημαντικά τα θέματα των δικτύων".

    Με την ευκαιρία αυτή τόνισε τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις που γίνονται κατά της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών.

    "Δεν μπορεί - ανέφερε- να ιδιωτικοποιούνται οι έξοδοι της χώρας μας προς τη θάλασσα. Είναι σαν κάποιος να πουλάει την πόρτα στο σπίτι του και να μπορεί να μπαίνει ο καθένας, να κάνει οτιδήποτε μέσα ή γύρω από το σπίτι του. Και να μην ξεχνάμε ότι και το λιμάνι του Ηρακλείου, αν όχι και με την αμεσότητα που γίνεται με τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, εντάσσεται στα λιμάνια αυτά τα οποία παίρνουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης".

    Συζητήσαμε, πρόσθεσε, πάρα πολύ για τα αγροτικά ζητήματα. "Πιστεύω ότι υπάρχει μια μεγάλη πίεση. Την έχουμε δει και στην κτηνοτροφία, που είναι σε ακραίο σημείο, και στην αμπελουργία και στην ελαιουργία και σε όλους τους τομείς και η οποία θα ενταθεί εν όψει της αναθεώρησης και της ΚΑΠ".

    Ήταν μια ευκαιρία, κατά τις συναντήσεις, για κοινή δράση, παρ' ότι προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, πάνω στα μεγάλα ζητήματα του νομού Ηρακλείου, πρόσθεσε.

    [02] Επιταχύνονται οι έρευνες

    Στη διαδρομή του επίμαχου DVD και στην αναζήτηση οποιουδήποτε άλλου οπτικοακουστικού υλικού, που ενδέχεται να υπάρχει, θα επικεντρωθεί από σήμερα ο δεύτερος ειδικός ανακριτής κ. Οικονόμου που χειρίζεται την υπόθεση εκβίασης σε βάρος του κυρίου Χρήστου Ζαχόπουλου.

    Εντός των αμέσως επόμενων ημερών, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ανακριτής θα λάβει εκ νέου κατάθεση από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού κ. Ανδριανό, προκειμένου να κατονομάσει τον δημοσιογράφο, που του παρέδωσε το περίφημο DVD.

    Έναν φάκελο που περιείχε 17 δισκέτες ηλεκτρονικού υπολογιστή και μια βιντεοκασέτα καθώς και 16 μικρές κασέτες δημοσιογραφικού μαγνητοφώνου βρέθηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής" στο σπίτι της κατηγορούμενης Εύης Τσέκου επί της οδού Ευρυτανίας, στους Αμπελόκηπους, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 9 το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου παρουσία εισαγγελέως.

    Σήμερα αναμένεται ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Λυκουρέζος να ζητήσει από τον ανακριτή να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε να παραλάβει και να διαβιβάσει για έλεγχο στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ασφάλειας τις κασέτες ήχου και τις δισκέτες που έχουν κατασχεθεί στο σπίτι της 35χρονης κατηγορουμένης, πειστήρια που βρίσκονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

    Κόντρα Θ.Αναστασιάδη-Μ.Κουρή για τον κομιστή του DVD

    Με ανακοίνωσή του ο Θέμος Αναστασιάδης της Συντακτικής Ομάδας που διευθύνει την εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" αναφέρει τα εξής:

    "Τα άθλια και συκοφαντικά δημοσιεύματα του εντύπου "ΠΑΡΟΝ" της Κυριακής 13-1-2008, τα οποία εμπλέκουν ευθέως το όνομά μου στην υπόθεση της παράδοσης του DVD Ζαχόπουλου στο Μέγαρο Μαξίμου εντάσσονται σε διατεταγμένη επιχείρηση κυπατζήδικου χαρακτήρα για τη στοχοποίησή μου. Κατά αυτού και όλων όσοι συμμετέχουν στο ίδιο σχέδιο που εκπορεύεται από κύκλους διαπλεκόμενους και ανταγωνιστικούς προς το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ προσφεύγω στη Δικαιοσύνη τόσο με αγωγές όσο και με μηνύσεις".

    Ο κ. Μάκης Κουρής, Σύμβουλος Εκδοσης της εφημερίδας "ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής" έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Με καθυστέρηση 24 ωρών ο κύριος Θέμος Αναστασιάδης ανακάλυψε ότι η αποκάλυψη της εφημερίδας "Παρόν" τον έθιξε!

    Κατανοούμε απολύτως τον πανικό του γιατί γνωρίζει ότι λέμε αλήθεια.

    Εμάς πάντως δεν μας έχει καλέσει σε απολογία ούτε η υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΣΔΟΕ) ούτε ο κύριος Ζορμπάς για ύποπτη κατάθεση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό μας.

    Ες αύριον τα σπουδαία."

    [03] Πλωτά σεμινάρια για τουρισμό

    Δράσεις και ενέργειες που αφορούν την προβολή και διαφήμιση της Δωδεκανήσου στις χώρες της Ευρώπης, με σκοπό την προσέλκυση περισσοτέρων τουριστών στα νησιά μας, έχουν προγραμματίσει και φέτος η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου, οι δήμοι του νομού και οι τουριστικοί φορείς. Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησαν τα πλωτά σεμινάρια τουρισμού στους ποταμούς Ρήνο και Μάιν της Κεντρικής Ευρώπης, που διοργανώνουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, με τη στήριξη του ΕΟΤ. Στα σεμινάρια αυτά καλούνται οι τοπικές αρχές κάθε περιοχής οι τοπικοί τουριστικοί πράκτορες κ.α και γίνονται ειδικές εκδηλώσεις στην διάρκεια των οποίων παρουσιάζονται οι φυσικές και πολιτιστικές ομορφιές των νησιών μας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έθεσε φέτος τα σεμινάρια υπό την αιγίδα της χρηματοδοτώντας μάλιστα τη δράση αυτή με το ποσό των 80.000 ευρώ, συμβάλλοντας στην προσπάθεια ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας και την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών στον τουριστικό τομέα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα πλωτά σεμινάρια, θα τερματιστούν στις 19 του μήνα και θα διεξαχθούν σε οχτώ παρόχθιες πόλεις των δύο ποταμών που διασχίζουν τρεις χώρες της Ευρώπης, και συγκεκριμένα την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία, ενώ το ταξίδι θα συνδυαστεί και με επίσκεψη στο κοντινό Λουξεμβούργο.

    Τα πλωτά σεμινάρια θα φιλοξενηθούν σε ποταμόπλοιο, το οποίο, θα ξεκινήσει από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας, θα συνεχίσει στην Ουτρέχτη, το Ντίσελντορφ, την Κολωνία, το Άρνεμ, το Ρότερνταμ και τις Βρυξέλλες.

    Αυτό το ταξίδι θα μας δώσει, τη δυνατότητα να προωθήσουμε το τουριστικό μας προϊόν, να συνεργαστούμε με ανθρώπους του τουρισμού από τις χώρες από τις οποίες θα περάσει το ποταμόπλοιο, να συνάψουμε συμφωνίες και να συμμετάσχουμε σε δύο μεγάλες τουριστικές εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ουτρέχτη και το Λουξεμβούργο επισημαίνουν οι τοπικοί παράγοντες που προσδοκούν ιδιαίτερα οφέλη από την προσπάθεια αυτή.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, έχει εξασφαλιστεί ποσό 40.000 ευρώ από τον ΕΟΤ, ενώ στη δράση συμμετέχουν επίσης η Κως, η Σαντορίνη και η Μύκονος.

    Παράλληλα οι τοπικοί φορείς έχουν προγραμματίσει και αρκετές άλλες δράσεις και κυρίως την συμμετοχή τους σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις σε όλες της χώρες της Ευρώπης με σκοπό και η νέα τουριστική περίοδος να κινηθεί σε υψηλά επίπεδα για τα νησιά με ανάλογα οφέλη στην τοπική οικονομία.

    [04] Προηγούνται Μακ Κέιν και Κλίντον

    Οι Γερουσιαστές Τζον Μακ Κέιν, από τους Ρεπουμπλικανούς, και Χίλαρι Κλίντον, από το Δημοκρατικό Κόμμα, προηγούνται των συνυποψηφίων τους για το χρίσμα των αντιστοίχων κομμάτων στις σφυγμομετρήσεις για την προκριματική φάση των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από την έρευνα που δημοσίευσαν χθες βράδυ το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News κι η εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς.

    Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, ο Μακ Κέιν προηγείται με 33% του πρώην κυβερνήτη του Άρκανσο Μάικ Χάκαμπι, που συγκεντρώνει 18%. Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι συγκεντρώνει το 12%.

    Τα αποτελέσματα αυτά μπορεί να είναι μόνον προσωρινά, καθώς το 72% όσων ερωτήθηκαν απάντησαν πως ενδέχεται στην πορεία νβ αλλάξουν γνώμη.

    Στους κόλπους των Δημοκρατικών η Κλίντον εξασφαλίζει μεγάλο προβάδισμα με 42% έναντι 27% του κύριου αντιπάλου της Μπάρακ Ομπάμα. Τρίτος έρχεται ο Τζον Έντουαρντς με 11%.

    Ακόμη και σβ αυτήν την περίπτωση η αβεβαιότητα είναι μεγάλη: το 39% των υποστηρικτών της Γερουσιαστού της Νέας Υόρκης τονίζουν πως μπορεί νβ αλλάξουν γνώμη, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των οπαδών του Ομπάμα είναι 43%.

    Το 79% των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών εκτιμούν πως η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ είναι προετοιμασμένη να γίνει πρόεδρος. Μόνον το 40% πιστεύουν το ίδιο για τον νεαρό Γερουσιαστή από το Ιλινόι, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει στα 46 χρόνια του ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ.

    Η σφυγμομέτρηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 9 έως 12 Ιανουαρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 January 2008 - 7:30:17 UTC