Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποστήριξη αγροτών της Πίνδου
  • [02] Ωθηση στην ειρηνευτική διαδικασία

  • [01] Υποστήριξη αγροτών της Πίνδου

    Ένα σημαντικό έργο που αποσκοπεί στην ενθάρρυνση και υποστήριξη της επιχειρηματικότητας των αγροτών στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές της Πίνδου βρίσκεται σε εξέλιξη. Το έργο ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2008 και εντάσσεται στο πλαίσιο του Β΄ Κύκλου του προγράμματος της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Equal.

    Η υποστήριξη αυτή πραγματοποιείται μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδίου συντονισμένων δράσεων που αναδεικνύουν τις επιχειρηματικές δυνατότητες στην ορεινή Πίνδο και προωθούν την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής σε θέματα που αφορούν την ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία.

    Η περιοχή εφαρμογής του προγράμματος είναι οι ορεινοί όγκοι της Πίνδου, Περιφέρεια Ηπείρου (Νομός Ιωαννίνων), Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Νομός Γρεβενών, Νομός Καστοριάς) και Περιφέρεια Θεσσαλίας (Νομός Τρικάλων - Νομός Καρδίτσας). Επωφελούμενοι του έργου είναι οι αγρότες - κάτοικοι των ορεινών περιοχών της Πίνδου, άνεργοι ή απειλούμενοι από ανεργία, κατά προτεραιότητα νέοι και γυναίκες.

    Οι δράσεις του προγράμματος που αφορούν το Νομό Τρικάλων και υλοποιούνται από το Κέντρο Ανάπτυξης Καλαμπάκας Πύλης είναι οι παρακάτω:

    Δημιουργία έντυπου ενημερωτικού υλικού.

    Οργάνωση και λειτουργία δικτύου εθελοντών αποτελούμενου από άτομα δομών και φορέων που υποστηρίζουν ή μπορούν να στηρίξουν τους αγρότες -κατοίκους των ορεινών περιοχών της Πίνδου- σε θέματα επιχειρηματικότητας.

    Εκπόνηση της Μελέτης με τίτλο: "Μελέτη αξιολόγησης υφιστάμενων δομών υποστήριξης της αγροτικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας στο Νομό Τρικάλων".

    Οργάνωση και λειτουργία κυψέλης Καλαμπάκας στα γραφεία του ΚΕΝ.Α.ΚΑ.Π. Α.Ε. (και καθιέρωσή της ως μόνιμης δομής) με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της ορεινής Πίνδου του Νομού Τρικάλων σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές ανάπτυξης επιχειρηματικότητας στον τομέα παραγωγής βιολογικών προϊόντων ή προϊόντων με προδιαγραφές ποιότητας.

    Οργάνωση και λειτουργία συμβουλευτικής (mentoring) για την υποστήριξη της κυψέλης αγροτικής επιχειρηματικότητας.

    Εκπόνηση της Μελέτης με τίτλο: "Μελέτη καταγραφής υφιστάμενης κατάστασης στην περιοχή παρέμβασης".

    Διακρατική συνεργασία για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας - εμπειριών και τη διάδοση καλών πρακτικών στον τομέα της αγροτικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

    Οι δράσεις απευθύνονται ισότιμα σε όλους τους κατοίκους και η ισότητα των ευκαιριών για άνδρες και γυναίκες ενσωματώνεται οριζόντια χωρίς να γίνεται ιδιαίτερη αναφορά - διάκριση σε φύλο ή ηλικία. Μεθοδολογικά όμως η Αναπτυξιακή Σύμπραξη θα απευθυνθεί κατά προτεραιότητα στους νέους και τις γυναίκες.

    Η Κοινοτική Πρωτοβουλία EQUAL είναι το εργαλείο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Απασχόληση, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και στοχεύει στην πειραματική εφαρμογή και διάδοση νέων τρόπων καταπολέμησης των διακρίσεων και της ανισότητας στον τομέα της απασχόλησης.

    [02] Ωθηση στην ειρηνευτική διαδικασία

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους έφθασε στη Ραμάλα, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στη Δυτική Όχθη, για να συναντηθεί με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, επιδιώκοντας να δώσει ώθηση στην ειρηνευτική διαδικασία, αλλά κυρίως να υπενθυμίσει στον παλαιστίνιο ηγέτη τις απαιτήσεις του ισραηλινού κράτους στον τομέα της ασφάλειας.

    Είναι η πρώτη επίσκεψη αμερικανού προέδρου στη Ραμάλα.

    Στη Μουκάτα, την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής που έχει μεταβληθεί σε φρούριο για την περίσταση, ο Τζορτζ Μπους αναμένεται να πει στον Μαχμούντ Αμπάς ό,τι είπε χθες και τον ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Ολμερτ: ότι οι ΗΠΑ θα τους βοηθήσουν, αλλά ότι εναπόκειται στις ηγεσίες του Ισραήλ και των Παλαιστινίων να προχωρήσουν σε "δύσκολες επιλογές" και σε "επώδυνους πολιτικούς συμβιβασμούς".

    Στην είσοδο της Μουκάτα τον Τζορτζ Μπους υποδέχθηκε τιμητικό άγημα. Μπους και Αμπάς αγκαλιάστηκαν και στη συνέχεια εισήλθαν στην έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.

    Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους δήλωσε από το Ισραήλ, ότι έχει εμπιστοσύνη στη δυνατότητα και τη θέληση των Ισραηλινών και των Παλαιστίνιων να επιτύχουν μια ειρηνευτική συμφωνία πριν από το τέλος της προεδρικής θητείας του που ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο.

    Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Εχουντ Ολμερτ, ο κ. Μπους ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ θα πρέπει να μεταφέρει τους παράνομους εβραϊκούς οικισμούς που έχουν οικοδομηθεί στη Δυτική Όχθη χωρίς έγκριση της ισραηλινής κυβέρνησης.

    "Βεβαίως θα πρέπει να απομακρυνθούν", τόνισε ο κ. Μπους στην κοινή συνέντευξη με τον κ. Ολμερτ, ο οποίος σημειώνεται ότι έχει υποσχεθεί τη διάλυση των παράνομων οικισμών αλλά δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα της διάλυσής τους.

    Ο αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς δήλωσε ακόμη ότι το Ιράν και το πυρηνικό του πρόγραμμα "είναι μια απειλή για την παγκόσμια ειρήνη".

    Όμως, "πιστεύω ότι μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα με διπλωματικά μέσα", πρόσθεσε εκφράζοντας την πρόθεση του να διατηρήσει τη διεθνή πίεση στην Ισλαμική Δημοκρατία η οποία κατηγορείται από τους Δυτικούς ότι θέλει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο.

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχουντ Ολμερτ δήλωσε ότι θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις του σχετικά με τους παράνομους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη.

    "Ελπίζουμε ότι και οι Παλαιστίνιοι θα σεβαστούν τις δικές τους δεσμεύσεις να θέσουν τέλος στην τρομοκρατία και αυτό όχι μόνο στη Γάζα", πρόσθεσε ο κ. Ολμερτ.

    Το απόγευμα ο αμερικανός πρόεδρος είχε γίνει δεκτός από τον ισραηλινό πρόεδρο Σίμον Πέρες, στον οποίο είπε ότι είναι αισιόδοξος. "Έρχομαι ως ένα αισιόδοξο άτομο, ως ένας ρεαλιστής", δήλωσε ο πρόεδρος Μπους, εξηγώντας ότι "είναι σημαντικό για τον κόσμο να πολεμήσει τους τρομοκράτες, να αντιμετωπίσει αυτούς που δολοφονούν τον αθώο για να επιτύχουν πολιτικούς σκοπούς".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 January 2008 - 11:30:14 UTC