Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Ινδία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός
  • [02] Γ.Παπανδρέου: «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι»

  • [01] Την Ινδία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

    Για τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ινδία αναχωρεί σήμερα ο πρωθυπουργός.

    Αύριο θα συναντηθεί με τον Ινδό ομόλογό του, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της χώρας, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τον υπουργό Εξωτερικών.

    Το μεσημέρι θα παρατεθεί γεύμα προς τιμή του πρωθυπουργού, το οποίο οργανώνεται από τα Ινδικά Επιμελητήρια, παρουσία του Ινδού Υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας. Το βράδυ, θα ακολουθήσει επίσημο δείπνο, προς τιμήν του Έλληνα Πρωθυπουργού, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 22.00.

    Το Σάββατο το πρωί, ο κ. Κ.Καραμανλής θα αναχωρήσει από το Νέο Δελχί με προορισμό την Αγκρα.

    Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας

    Συνεργασία με τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς το κυβερνητικό έργο στον τομέα της υγείας, σημειώνοντας ότι προχωρά το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα και σύντομα πρόκειται να κατατεθεί στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής.

    Επίσης ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι ολοκληρώνεται η προεργασία για τη συγκρότηση της Επιτροπής σχετικά με τις προμήθειες, ενώ με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν και τα προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών υγείας και την ολοκλήρωση των κατασκευών νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων και κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα.

    Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί αυτό το πρόγραμμα σε δύο-τρεις μήνες από τώρα.

    Σε ερώτηση για την πορεία της υγείας του κ. Ζαχόπουλου, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι πρέπει να περιμένουμε για λίγο καιρό ακόμα, σημειώνοντας ότι παρακολουθείται από τους γιατρούς και όταν κριθεί ότι πρέπει να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη, θα προβούν σε δημόσιες ανακοινώσεις.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχει έξαρση της γρίπης, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι περισσότερο υπάρχει έξαρση των ιώσεων και λιγότερο της γρίπης.

    Τέλος, ανέφερε ότι το υπουργείο έχει φροντίσει ώστε να υπάρχει επάρκεια σε αντιγριπικά εμβόλια και να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

    [02] Γ.Παπανδρέου: «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι»

    Υπό τον κ. Γ.Παπανδρέου θα συνεδριάσει το μεσημέρι το Πολιτικό Συντονιστικό 'Οργανο του ΠΑΣΟΚ.

    «Η κυβέρνηση ψάχνει συνενόχους στον γρήγορο κατήφορο που έχει πάρει, αλλά δεν θα τους βρει σε μας. Και κάθε εύκολη ισοπεδωτική αντίληψη που επιχειρεί παραλληλισμούς με το παρελθόν, αποτελεί συγχωροχάρτι για την κυβέρνηση της ΝΔ να συνεχίσει την πολιτική του κράτους-λάφυρο».

    Τα παραπάνω ανέφερε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη σύσταση του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, όπου έχει επισυναφθεί και η τροπολογία για την προστασία των επιχειρήσεων εθνικής σημασίας έναντι των κερδοσκόπων.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από την αρχή της παρέμβασής του, επετέθη κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι με την πολιτική που ακολουθεί εκθέτει τον ΟΤΕ σε προσπάθειες επιθετικής εξαγοράς.

    «Μόλις υπήρξε εμπλοκή στον ΟΤΕ με τις κινήσεις της MIG, η κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετική πρωτοβουλία. Η τροπολογία της δεν είναι τίποτε άλλο, παρά απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να κερδίσει κάποιο χρόνο - να αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή. Σε ποιον τον είχαν υποσχεθεί, ουδείς γνωρίζει».

    Παραλλήλως, είπε ότι «η κυβέρνηση κατέστησε τη ΔΕΗ προβληματική. Μέσα σε τρισήμισυ χρόνια αύξησε τα τιμολόγια κατά 25%. Ο καταναλωτής επιδοτεί τον ιδιώτη επιχειρηματία - και ετοιμάζεται να δοθεί η ΔΕΗ σε ευρωπαϊκή εταιρία με αποικιοκρατικούς όρους».

    «Εμείς καταστήσαμε τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ ανταγωνιστικές επιχειρήσεις στην αγορά. Η κυβέρνηση Καραμανλή τους έκανε ζημιογόνους, εύκολη λεία στα ξένα συμφέροντα» τόνισε ο κ.Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση Ζαχόπουλου και είπε πως «η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να ελέγχει, καθώς αποτελεί μέρος του προβλήματος» τόνισε δε πως «αν είχε υιοθετηθεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ανάρτηση όλων των αποφάσεων των γενικών γραμματέων στο Διαδίκτυο, θα μπορούσε να είχε ελεγχθεί εδώ και χρόνια το υπουργείο Πολιτισμού για όλες αυτές τις ατασθαλίες. Δεν τον θέλετε, όμως, αυτόν τον έλεγχο, γιατί δεν θα μπορείτε να αυθαιρετείτε».

    «Λέτε ότι στέλνετε τα σκάνδαλα στη Δικαιοσύνη. Μόνο που για σας, Δικαιοσύνη είναι κάποιοι εγκάθετοι δικαστικοί λειτουργοί,που έχουν ταχθεί να υπηρετούν την κυβερνητική παράταξη. Και αυτό δεν είναι απλώς σκάνδαλο, αλλά υπονόμευση των δικαστικών θεσμών. Και καλώ τους δικαστικούς λειτουργούς να αντισταθούν», είπε ο Γ. Παπανδρέου και συνέχισε:

    «Έχουμε σεμνά και ταπεινά, καθημερινό δελτίο σκανδάλων. Το μόνο που απομένει πια, είναι η συγκάλυψή τους - και η κυβέρνηση ψάχνει σανίδα σωτηρίας, λέγοντας πως όλοι είμαστε ίδιοι. Προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα αυτά είναι φαινόμενα φυσιολογικά και καθημερινά, αλλά δεν είναι. Αποτελούν αίσχος για τη χώρα μας,υπονόμευση της δημοκρατίας μας, ένας γρήγορος κατήφορος για την ίδια τη ΝΔ, η οποία ψάχνει για συνενόχους στον ίδιο κατήφορο. Δεν θα βρείτε όμως,συνενόχους σε μας».

    «Αν υπάρχει ευθύνη μας για το χθες, δεν είναι ότι δεν κυβερνήσαμε σωστά. Είναι, ίσως, ότι δεν αλλάξαμε την Ελλάδα αρκετά, ότι δεν αλλάξαμε δομές στο κράτος,στο πολιτικό σύστημα. Και αυτό δεσμευόμαστε σήμερα να κάνουμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης επεσήμανε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «εξακολουθεί να αντιπολιτεύεται εισηγμένες επιχειρήσεις χωρίς στοιχεία,ή με παραποιημένα στοιχεία. Παραγνώρισε ότι αυτή η πολιτική της εξυγίανσης του ΟΤΕ, οδήγησε στο διπλασιασμό της αξίας του Οργανισμού που παράπαιε. Ο Οργανισμός εξακολουθεί να λειτουργεί ανταγωνιστικά,έχουν μειωθεί σημαντικά τα τιμολόγια - και έρχεται σήμερα, ο κος Παπανδρέου, χωρίς στοιχεία, να επαναλάβει διάφορους αστήρικτους ισχυρισμούς».

    Ο Γιώργος Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ "μίλησε, επίσης,εναντίον και της ελληνικής Δικαιοσύνης για δήθεν κομματική συμπεριφορά.Του έφταιγε η Δικαιοσύνη που δεν μπόρεσε να συγκροτήσει ένα νόμιμο ψηφοδέλτιο Επικρατείας; Που απέλυσε τον πρώην γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ για τα σκάνδαλα στη διαχείριση όταν ήταν διοικητής Ταμείου; Η σημερινή κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι κάθε θέμα παράνομων συμπεριφορών θα παραπέμπεται στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη και να σταματήσει ο κος Παπανδρέου τις κούφιες απειλές προς τους δικαστικούς».

    Σύσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου με κορυφαία στελέχη του Κινήματος

    Οι επόμενες κινήσεις του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την υπόθεση Ζαχόπουλου, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του Κινήματος.

    Συζητήθηκε επίσης η υπόθεση των εκκρεμών θεμάτων που υπάρχουν, εδώ και καιρό, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και για τις οποίες θα μπορούσε να απαιτηθεί να κινηθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης όσων υποθέσεων εκκρεμούν.

    Αναφορικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου, το ΠΑΣΟΚ την προσεγγίζει ως μια υπόθεση που αφορά σε ένα σύστημα οργάνωσης της εξουσίας και το οποίο σχετίζεται άμεσα με τον κ. Καραμανλή, όπως συνέβη και με άλλες περιπτώσεις, όπως εκείνη των υποκλοπών.

    Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί επίσης ότι δεν υπάρχει, γενικά, θέμα υπουργείου Πολιτισμού, αλλά "σκάνδαλο Ζαχόπουλου". Επίσης δεν υπάρχει θέμα σχετικά με τους υπουργούς Πολιτισμού στη διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας και πως αν υπήρχε οποιοδήποτε θέμα θα είχε βγει από την κυβέρνηση της ΝΔ.

    Στη Χαρ. Τρικούπη πραγματοποιήθηκαν δύο συνεδριάσεις στις οποίες συζητήθηκε η "πορεία προς το Συνέδριο", το οποίο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, "μπαίνει στην τελική του φάση".

    Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οριστικοποιήθηκε η εισήγηση για τον πολιτικό προσυνεδριακό προγραμματισμό, ο οποίος θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου.

    Στο μεταξύ, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με τη σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και των αντίστοιχων Νομαρχιακών Επιτροπών. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η σύνθεση αυτών των οργάνων "εκφράζει το σύνολο και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ".

    Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι: "Αυθαίρετοι διαχωρισμοί ή ανώνυμοι σχολιασμοί δεν έχουν νόημα και θέση στη νέα μας πορεία, για την υπέρβαση και τη νικηφόρα προοπτική του ΠΑΣΟΚ, απέναντι στις αντιλαϊκές αυταρχικές και αντιδημοκρατικές επιλογές της κυβέρνησης Καραμανλή".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 January 2008 - 5:30:14 UTC