Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Προχωρεί το έργο στο χώρο της υγείας»
  • [02] Το ΚΚΕ επικρίνει τα ΜΜΕ

  • [01] «Προχωρεί το έργο στο χώρο της υγείας»

    Συνεργασία με τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς το κυβερνητικό έργο στον τομέα της υγείας, σημειώνοντας ότι προχωρά το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα και σύντομα πρόκειται να κατατεθεί στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής.

    Επίσης ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι ολοκληρώνεται η προεργασία για τη συγκρότηση της Επιτροπής σχετικά με τις προμήθειες, ενώ με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν και τα προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών υγείας και την ολοκλήρωση των κατασκευών νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων και κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα.

    Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα θα έχει ολοκληρωθεί αυτό το πρόγραμμα σε δύο-τρεις μήνες από τώρα.

    Σε ερώτηση για την πορεία της υγείας του κ. Ζαχόπουλου, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι πρέπει να περιμένουμε για λίγο καιρό ακόμα, σημειώνοντας ότι παρακολουθείται από τους γιατρούς και όταν κριθεί ότι πρέπει να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη, θα προβούν σε δημόσιες ανακοινώσεις.

    Απαντώντας σε ερώτηση ένα υπάρχει έξαρση της γρίπης, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι περισσότερο υπάρχει έξαρση των ιώσεων και λιγότερο της γρίπης.

    Τέλος, ανέφερε ότι το υπουργείο έχει φροντίσει ώστε να υπάρχει επάρκεια σε αντιγριπικά εμβόλια και να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

  • ** Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με μέλη της Βουλής Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

    [02] Το ΚΚΕ επικρίνει τα ΜΜΕ

    Για ιδεολογική πολιτική επίθεση στο ΚΚΕ από τα μέσα ενημέρωσης έκανε λόγο η ΓΓ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή και την ανακοίνωση που εξέδωσε το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ για την μετεκλογική αντιμετώπιση του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος από τα ΜΜΕ.

    Η κα Παπαρήγα επίσης έκανε λόγο για μαγειρέματα των πολιτικών εξελίξεων από ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης με στόχο, όπως είπε, να μανουβράρουν τις εξελίξεις και να εμποδίσουν εξελίξεις που πλήττουν τα δυο μεγάλα κόμματα.

    Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ιδιωτικά και κρατικά μέσα ενημέρωσης σε βάρος του ΚΚΕ ειδικά μετά τις τελευταίες εκλογές, είναι κραυγαλέα προκλητική, είπε η κα Παπαρήγα.

    Ο πραγματικός χρόνος που διατίθεται στην ειδησεογραφία για την προβολή του ΚΚΕ μόλις που ξεπερνά το 2% και μπροστά σε αυτό το φαινόμενο το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο είναι περίπου θεατής. Αποτελεί επιλογή της ιδιοκτησίας των μέσων ενημέρωσης, ηλεκτρονικών και εντύπων, είπε η κα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι αποδείχθηκαν υποκριτικές οι διακηρύξεις περί πολυφωνίας και ισοτιμίας και υπενθυμίζοντας ότι χρησιμοποιούν δημόσιες συχνότητες.

    Επίσης είπε ότι είναι μια ανισότιμη μεταχείριση του ΚΚΕ και σημείωσε ότι σε μεγάλο αριθμό εκπομπών των κρατικών καναλιών δεν προσκαλούνται εκπρόσωποι του κόμματος, αλλά προσκαλούνται και μιλούν ακόμα και για την 90χρονη ιστορία του κόμματος άνθρωποι που έχουν φύγει από το κόμμα πριν από δεκαετίες και ανήκουν σε άλλα κόμματα.

    Πλήθος, είπε, είναι οι εκπομπές κρατικών και ιδιωτικών καναλιών και του καναλιού της Βουλής, που γίνονται με υλικά πανομοιότυπα με αυτά των διαφόρων υπηρεσιών της δεκαετίας του 1950.

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε επίσης ότι η πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης λοιδωρεί και συκοφαντεί απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις που αποφασίζουν συλλογικά οι εργαζόμενοι και η νεολαία, γιατί έρχονται σε αντίθεση με τις επιλογές του κεφαλαίου. Τις μόνες κινητοποιήσεις που προβάλλουν είναι αυτές που υποβοηθούν τη δικομματική αλλαγή, είπε.

    Μίλησε επίσης για απόκρυψη και αποσιώπηση θέσεων, όπως της απεργιακής συγκέντρωσης και διαδήλωσης του ΠΑΜΕ στις 12 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα.

    Χρησιμοποιούνται, είπε, όλοι οι μηχανισμοί για να εμποδιστεί και να ματαιωθεί η ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος και να προστατευθεί η δικομματική εναλλαγή με στόχο να διαμορφωθούν και διπολικές λύσεις, όταν εξαντληθούν τα περιθώρια για μονοκομματικές κυβερνήσεις.

    Σε αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε η κα Παπαρήγα, εντάσσονται και οι επεμβάσεις των μέσων ενημέρωσης για να επηρεάσουν την εκλογή ηγεσίας κομμάτων, όπως έδειξαν οι πρόσφατες εξελίξεις του ΠΑΣΟΚ και οι τωρινές στον ΣΥΝ. Η εκλογική άνοδος του ΚΚΕ και η διεύρυνση της επιρροής του ανησυχούν, είπε η κ. Παπαρήγα.

    Χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της ενημέρωσης και επέκρινε την κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, ξέχασε τις παλιές διακηρύξεις κατά της διαπλοκής των επιχειρηματικών και εκδοτικών συμφερόντων, σημειώνοντας ότι με το νέο νόμο ενισχύεται η συγκέντρωση των ΜΜΕ στα χέρια του κεφαλαίου.

    Ερωτηθείσα για την υπόθεση Ζαχόπουλου είπε ότι υπάρχει ζήτημα διαχείρισης από το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά το ερώτημα είναι πώς μπορεί να ασκηθεί κοινοβουλευτικός έλεγχος, ο οποίος δεν είναι εύκολος. Πάρα πολλά πράγματα είναι νομότυπα αλλά στην ουσία τους δεν είναι, είπε.

    Τέλος, σε ερώτηση για τις διεργασίες στο ΣΥΝ και το ενδεχόμενο ανάδειξης του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του, η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά πολιτικών που υιοθετεί το κάθε κόμμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 January 2008 - 13:30:19 UTC