Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Προχωρούμε με υπευθυνότητα και σχέδιο"
  • [02] Γ.Παπανδρέου:"Θα χυθεί άπλετο φώς"
  • [03] Νέος γύρος καταθέσεων

  • [01] "Προχωρούμε με υπευθυνότητα και σχέδιο"

    Τον πρέσβη των ΗΠΑ Ντάνιελ Σπέκχαρντ δέχθηκε ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Συνεργασίες με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και λίγο αργότερα με την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά είχε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Η υπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επίσκεψη του κ. Καραμανλή στην Άγκυρα είπε "όπως ξέρετε είναι προγραμματισμένο το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Άγκυρα και όπως έχω πει πολλές φορές θα ανακοινωθεί ταυτόχρονα η ημερομηνία και στις δύο πρωτεύουσες".

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση εάν δηλητηριάζεται το πολιτικό κλίμα από την υπόθεση Ζαχόπουλου η υπ. Εξωτερικών είπε "δεν νομίζω πως θέλετε να σχολιάσω κάτι που δεν γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι πως ζούμε την αποθέωση της πολιτικής της κλειδαρότρυπας και ταυτόχρονα υπάρχουν σενάρια και φήμες. Η μόνη που μπορεί να δώσει σοβαρή απάντηση σε όλα αυτά τα σενάρια είναι η Ελληνική Δικαιοσύνη η οποία χειρίζεται το θέμα. Άρα περιμένουμε την Ελληνική Δικαιοσύνη να μάθουμε όπως κι εσείς, έτσι και εμείς την πλήρη εικόνα και όχι τη σεναριολογία".

    Από την πλευρά της η κα Πετραλιά ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για την πρόοδο που έχει υπάρξει στο θέμα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και για έναν ακόμη κύκλο επαφών που ξεκινά με τους κοινωνικούς εταίρους.

    "Προχωρούμε με υπευθυνότητα, με σχέδιο, με όσο το δυνατόν τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση. Με καλή διάθεση από όλες τις πλευρές πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν πολλές δυσκολίες. Θέλω να πω ότι όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε σε ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, γιατί το πρόβλημα θα προκύψει μόνο εάν δεν προχωρήσει η μεταρρύθμιση",είπε η κα Πετραλιά.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί με την υπόθεση Ζαχόπουλου, η υπουργός Απασχόλησης ανέφερε λέγοντας ότι "το κλίμα μέσα στο οποίο κινούμαι, είναι το κλίμα της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος".

    Συνέντευξη Αλογοσκούφη

    Κοινωνική υπευθυνότητα στις διαπραγματεύσεις για τη νέα συλλογική σύμβαση ζητεί ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής" καθώς , όπως αναφέρει, η οικονομία δεν αντέχει υπερβολικές αυξήσεις. Τονίζει ότι ο μεγάλος κίνδυνος είναι ο πληθωρισμός και δεν αποκλείει αύξηση του ΦΠΑ ενδεχομένως μετά το 2008. Ο κ. Αλογοσκούφης προσθέτει ότι είναι παροδική η ύφεση του δικομματισμού, δεν αισθάνεται δεμένος με οποιαδήποτε καρέκλα, ενώ για την υπόθεση Ζαχόπουλου εκτιμά ότι πρόκειται για μια προσωπική τραγωδία χωρίς πολιτικές προεκτάσεις. Προσωπική υπόθεση,χαρακτηρίζει ο κ. Αλογοσκούφης και την περίπτωση του κ. Μαγγίνα.

    [02] Γ.Παπανδρέου:"Θα χυθεί άπλετο φώς"

    Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου, ασκεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Γ.Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Επισημαίνει ότι "αυτά που συμβαίνουν στη Δικαιοσύνη είναι πρωτοφανή και η ποινική δικονομία αγνοείται συστηματικά.Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα φέρει στο ακροατήριο όλες τις "παγωμένες" υποθέσεις και θα χυθεί άπλετο φώς".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτει ότι η κυβέρνηση δεν ασχολείται καθόλου με τα προβλήματα του κόσμου, ενώ η Νέα Δημοκρατία και τα κόμματα της Αριστεράς κρύβονται πίσω από το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ.

    Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις του τόνισε ότι από την επόμενη εβδομάδα το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε μια σειρά θεμάτων όπως είναι η ακρίβεια, οι ΔΕΚΟ, το ασφαλιστικό, τα λιμάνια και το χωροταξικό.

    Ειδικότερα για την ακρίβεια ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι μαζί με τον πληθωρισμό και τον υπερδανεισμό των νοικοκυριών λειτουργεί σαν μια ασφυκτική θηλιά στο λαιμό μιας μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού. Την προσεχή Δευτέρα εξάλλου το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει με λεπτομέρειες την πρότασή του για τον εκλογικό νόμο .

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος ανέφερε σχετικά ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική μεταρρυθμιστική και ανατρεπτική πρόταση για το πολιτικό σύστημα, όπως λειτουργεί σήμερα και μπορεί να ανατρέψει τα αρνητικά στοιχεία της λειτουργίας του. Τόνισε επίσης ότι η απόρριψη αυτής της πρότασης από την κυβέρνηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία μεταρρυθμιστική διάθεση και καμία μεταρρυθμιστική βούληση.

    Σχετικά εξάλλου με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε η μικρή αναβολή του και η διεξαγωγή του στο διάστημα από 13 έως 16 Μαρτίου.

    Επίσης αποφασίστηκε να ζητηθεί από την υπουργό Εξωτερικών, ενόψει και της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία, η άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

    Απάντηση Κυβερνητικού Εκπροσώπου

    «Αντίθετα με το ΠΑΣΟΚ της μικροπολιτικής, η Κυβέρνηση λειτούργησε και λειτουργεί πάντα στο πλαίσιο του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και της κείμενης νομοθεσίας», δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση.

    [03] Νέος γύρος καταθέσεων

    Νέο γύρο καταθέσεων αναμένεται να ξεκινήσει ο ειδικός ανακριτής για την υπόθεση του πρώην γγ του ΥΠΠΟ.

    Στην παραδοχή της ερωτικής σχέσης που είχε με τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστο Ζαχόπουλο, θα προβεί η 34χρονη κατηγορούμενη στην υπόθεση της εκβίασης, σύμφωνα με το συνήγορό της Κ. Χρυσικόπουλο.

    Μετά την επίσκεψή του χθες στις φυλακές Κορυδαλλού ο κ. Χρυσικόπουλος δήλωσε ότι η εντολέας του θα ζητήσει να κληθεί εκ νέου από τον ανακριτή στον οποίο επιθυμεί, όπως είπε ο δικηγόρος, να εξηγήσει το λόγο που απέκρυψε τη σχέση της με τον κ. Ζαχόπουλο.

    Οπως είπε ο κ. Χρυσικόπουλος η 34χρονη αρνείται οποιαδήποτε σχέση της με το επίμαχο DVD που έχει στα χέρια του ο ανακριτής, αλλά και οποιοδήποτε άλλο οπτικοακουστικό υλικό που ενδεχομένως βγει στη δημοσιότητα. Επίσης, αρνείται την κατηγορία του εκβιασμού και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν γνωρίζει τίποτα περί κυκλώματος εκβιαστών.

    Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλης Φλωρίδης, ο οποίος ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες έκδοσης οικοδομικής άδειας σε οικόπεδο όπου βρέθηκε τμήμα του αρχαίου τείχους της πόλης.

    Το οικόπεδο, μέσα στο οποίο βρέθηκε το τμήμα του ανατολικού βυζαντινού τείχους της Θεσσαλονίκης, τους τελευταίους μήνες καλύφθηκε περιμετρικά με λαμαρίνες, ενώ πραγματοποιούνται χωματουργικές εργασίες.

    Αίτημα να κληθούν στην κοινοβουλευτική επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων όλοι οι διατελέσαντες υπουργοί Πολιτισμού των τελευταίων κυβερνήσεων της ΝΔ, κατέθεσαν στη Βουλή δεκαεπτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Σε σχετική επιστολή τους, μετά την παραίτηση του ΓΓ του υπουργείου Πολιτισμού, προς την πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μορφωτικών υποθέσεων Μ. Κόλλα-Τσαρούχα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν επιβεβλημένο να κληθούν όλοι οι διατελέσαντες υπουργοί Πολιτισμού από της 7ης Μαρτίου 2004 μέχρι και σήμερα, ώστε να ενημερωθεί η Βουλή και κατ' επέκταση ο ελληνικός λαός για τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στο υπουργείο Πολιτισμού - ενδεχόμενες παράνομες αποφάσεις, έκνομες ενέργειες κλπ- και καταγγέλλονται δημοσίως.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του τόνισε ότι για το ΠΑΣΟΚ υπάρχει θέμα διαφάνειας και δημοσίου χρήματος καθώς για την αξιωματική αντιπολίτευση το δημόσιο χρήμα είναι ιερό από τη στιγμή που προέρχεται από το υστέρημα του ελληνικού λαού.

    Ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κουκουλώσει και να συγκαλύψει την υπόθεση και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα σταθεί αποφασιστικά απέναντι σε αυτήν την προσπάθεια. Επίσης ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός παρακολουθεί αποσβολωμένος τις εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου την οποία χαρακτήρισε μεγάλο σκάνδαλο.

    Όπου κι αν πιάσει κανείς την υπόθεση βρωμάει δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας πάντως, πως το ΚΚΕ επικεντρώνεται στην πολιτική αποχαρακτηρισμών που γίνεται πάντα προς διευκόλυνση των επιχειρηματιών.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Ανδρέας Καρίτζης σε δήλωσή του σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, μερίδα των ΜΜΕ και γενικότερα το "σύστημα του δικομματισμού" ότι επιχειρούν "να διατηρηθεί αλώβητη μια πολιτική αντίληψη που γεννά διαφθορά και παρακμή και δεν σέβεται ούτε καν την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας".

    Τροχαίο με δικηγόρο που εμπλέκεται στην υπόθεση Ζαχόπουλου

    Ο ένας από τους δύο δικηγόρους που εμπλέκονται στην υπόθεση Ζαχόπουλου τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα, που έγινε στις 6 το απόγευμα, στη διασταύρωση της Λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέχρι στιγμής από την Αστυνομία, ο δικηγόρος Ηρακλής Κουτελίδας διέσχιζε τη λεωφόρο Ποσειδώνος και παρασύρθηκε από διερχόμενο φορτηγό στο ρεύμα προς Γλυφάδα.

    Ο οδηγός του φορτηγού δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ο παθών έπεσε στις ρόδες του αυτοκινήτου του, πριν προλάβει ο ίδιος να αντιδράσει.

    Ο Ηρακλής Κουτελίδας διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

    Για την υπόθεση κάνει έρευνες η ασφάλεια Αττικής σε συνεργασία με την Τροχαία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 January 2008 - 7:30:14 UTC