Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης"

  • [01] "Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης"

    "Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης στην χώρα είναι η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης", τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ανακοινώνοντας σειρά μέτρων για τη στήριξη του τουρισμού, καθώς όπως σημείωσε σε αυτή την προσπάθεια ο τουρισμός έχει "μεγάλο ειδικό και ουσιαστικό βάρος", αποτελεί "στρατηγικό τομέα" στην ανάπτυξη.

    "Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να διασφαλίσουμε ό,τι με θυσίες πετύχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ.Καραμανλής ανακοίνωσε ότι θα αυξηθούν οι δαπάνες προβολής της χώρας κατά 50%, ενώ θα μειωθεί το ΕΤΑΚ σε 0,33 τοις χιλίοις για τα κτίρια και τα οικόπεδα για τα έτη 2009 και 2010.

    Επίσης αναστέλλεται για ένα έτος η εισφορά δανείων τουριστικών επιχειρήσεων.

    Ακόμα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις θα ενισχυθούν μέσω του προγράμματος Ενίσχυσης της Ρευστότητας της Οικονομίας και μέσω του Δ' ΚΠΣ.

    Επίσης θα μειωθεί το τέλος επιβάρυνσης παρεπιδημούντων σε 0,5% και οι ΟΤΑ θα αντικαταστήσουν αυτούς τους πόρους με αύξηση κατά 20% από το κονδύλι για τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων.

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα επιστραφεί άμεσα ο οφειλόμενος ΦΠΑ από τις ΔΟΥ προς τουριστικές επιχειρήσεις και πως οι τουριστικές επιχειρήσεις θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ για ποσά έως 350 χιλιάδες ευρώ.

    Ακόμη, θα μπουν σε άμεση προτεραιότητα για την καταβολή επιχορηγήσεων από τα κοινοτικά προγράμματα, ενώ θα αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα της λειτουργικής τακτοποίησης των ξενοδοχειακών μονάδων.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως το εποχικό επίδομα ανεργίας μετατρέπεται σε επίδομα ανεργίας, πως θα αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων του ΟΕΚ για τουριστικά προγράμματα, σημειώνοντας ότι πέρυσι ήδη είχε αυξηθεί κατά 41%, ενώ οι τουριστικές μονάδες στο πρόγραμμα κατάρτισης προσωπικού θα υποχρεούνται να απορροφούν το 30%.

    Τέλος, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για την ενίσχυση των ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η διεθνής κρίση επηρεάζει άμεσα την οικονομία, αλλά σημείωσε ότι μέχρι τώρα οι επιπτώσεις είναι μικρές, τονίζοντας, όμως, ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται έξω και πέρα από τον κόσμο.

    Ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν και συμπληρωματικά μέτρα εάν χρειαστεί, ενώ τόνισε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί το κεκτημένο από το 2004, όπου η Ελλάδα ήταν και είναι ασφαλής και φιλόξενος προορισμός.

    Προτάσεις για μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ενίσχυση του τουριοσμού είχε παρουσιάσει νωρίτερα στην Κυβερνητική Επιτροπή ο αρμόδιος υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος.

    Δηλώσεις Πρ.Παυλόπουλου

    Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη συνεδρίαση, αναφέρθηκε στο τραυματισμό μαθητή, χθες το βράδυ, στο Περιστέρι, εκφράζοντας τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση της κυβέρνησης στο νεαρό και την οικογένειά του.

    Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως το παιδί είναι καλά, ότι ο τραυματισμός ήταν ελαφρύς και σημείωσε ότι η υπόθεση ερευνάται και θα διερευνηθεί ταχύτατα και σε βάθος και θα υπάρξει ανακοίνωση της αστυνομίας.

    Υπογράμμισε ακόμη ότι "και αυτό το περιστατικό πρέπει να μας οδηγήσει να αναλογιστούμε πόσο εύθραστο και πολύτιμο αγαθό είναι η κοινωνική ειρήνη, η κοινωνική γαλήνη. Οφείλουμε όλοι τούτες τις κρίσιμες ώρες να την υπερασπιστούμε και να αναλογιστούμε επίσης πού μπορούν να οδηγήσουν πράξεις ωμής βίας. Πρέπει όλοι να υπερασπιστούμε την κοινωνική γαλήνη που ανήκει σε όλους αλλά και καθένας έχει την ευθύνη προς αυτή την κατεύθυνση και πρώτα απ' όλα η κυβέρνηση".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 December 2008 - 15:30:34 UTC