Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Πρωτοβουλίες από ΣΥΝ''

  • [01] ''Πρωτοβουλίες από ΣΥΝ''

    "Η εικόνα είναι πράγματι θλιβερή", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας για τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας, μετά τη σχετική συζήτηση που είχε σήμερα με τον Δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ένας κλάδος που όλο το προηγούμενο διάστημα αισθάνθηκε πάρα πολύ μεγάλη πίεση από την οικονομική κρίση, ένας κλάδος που υφίστατο το πλιάτσικο των τραπεζών, τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πολύ μεγάλης πίεσης και είναι πολύ σημαντικό όλοι να μπορέσουμε να βρούμε τρόπο ώστε να απαλύνουμε αυτές τις πληγές.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε ακόμη ότι από τη μια έχουμε την εικόνα οργανωμένων ομάδων που προξενούν βίαιες καταστροφές, από την άλλη, όμως, έχουμε τη συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση νέων ανθρώπων, 16ρηδων μαθητών, όπου εμείς πρέπει ως συντεταγμένη πολιτεία, ως πολιτικά κόμματα, ως φορείς και ως Δήμος της Αθήνας να μπορέσουμε να καταλάβουμε ποια είναι η αιτία που τους σημερινούς 16ρηδες μαθητές τους κάνει να βρίσκονται στο δρόμο και πολλές φορές να προσπαθούν με δίκαιους τρόπους να εκφράσουν την οργή τους. Άρα λοιπόν, πρόσθεσε, πρέπει ως πολιτεία, συντεταγμένα, κατβ αρχάς να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε αυτές τις αιτίες και να δώσουμε λύση εκτόνωσης, η οποία θα ωφελήσει το σύνολο της κοινωνίας. Και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, και τους εργαζόμενους και τη νεολαία συνολικά.

    Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι το κόμμα του το επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες. "Θα συναντηθούμε με φορείς και κυρίως θα αναδείξει συγκεκριμένα μέτρα, συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτού του κοινωνικού φαινομένου που έχουμε μπροστά μας".

    Μέτρα που, όπως είπε, θα αφορούν την προσπάθεια να προσεγγίσουμε συνολικά τους νέους ανθρώπους, τα προβλήματά τους στον χώρο της εκπαίδευσης, στο χώρο της εργασίας, δείχνοντας έμπρακτα ότι ακούμε τη φωνή τους και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπβ όψιν όλα όσα θέλουν να μας πουν.

    Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι, όσον αφορά στις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που, σωστά, έχει αναλάβει ο Δήμος, είμαστε απολύτως σύμφωνοι και θα ψηφίσουμε και εμείς, ως παράταξη, στο Δημοτικό Συμβούλιο τις προτάσεις που ακολούθως ο Δήμαρχος, ως Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, θα προωθήσει στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων.

    Συναντήσεις Α. Αλαβάνου

    «Ένα από τα μεγάλα προβλήματα, είναι ότι η Πολιτεία αντιμετωπίζει την αστυνομία, ως στρατό», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

    Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι «αν η μία όψη του νομίσματος είναι ο νέος, ο οποίος μπορεί να ζει με ασφάλεια, με ελευθερία και με δημοκρατικά δικαιώματα, η άλλη του όψη είναι ο αστυνομικός πολίτης. Ο αστυνομικός, που αισθάνεται αξιοπρέπεια, ο αστυνομικός, ο οποίος είναι εκπαιδευμένος και ο αστυνομικός που λειτουργεί μέσα στην κοινωνία».

    Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «δεν πιστεύουμε εμείς ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι τραμπούκοι. Πιστεύουμε όμως, ότι από την κυβέρνηση και μάλιστα μετά τους νέους πειθαρχικούς κανονισμούς, υπάρχει ένα σύστημα, που σπρώχνει τους αστυνομικούς να βγάλουν το τραμπούκικο κομμάτι, που ο καθένας μας μπορεί να κρύβει μέσα στην ψυχή του και να μην βγαίνουν οι καλές πλευρές».

    Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι συμφώνησε πλήρως με την Ομοσπονδία για την ανάγκη ύπαρξης διακομματικής επιτροπής, που θα εξετάσει όλα τα ζητήματα της αστυνομίας, ενώ επισήμανε πώς «οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ γίνονται κατανοητές» και πρόσθεσε ότι «στόχος είναι οι αδικίες του συστήματος και δεν είναι βιτρίνες, ούτε αυτοκίνητα».

    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χρ. Φωτόπουλος, δήλωσε ότι έμεινε πλήρως ικανοποιημένος από την στήριξη του κ. Αλαβάνου στο αίτημά του κλάδου για περισσότερο εκδημοκρατισμό στην Ελληνική Αστυνομία και πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τον αγώνα για να υπάρξει αυτή η περισσότερη και ποιοτικότερη εκπαίδευση του αστυνομικού προσωπικού.

    Συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών

    Συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, και τους συνεχάρη για τον αγώνα τους, αλλά και για τις επιτυχίες τους, καθώς, «στη συλλογική σύμβαση προβλέπονται η αύξηση του βασικού μισθού, το επτάωρο, το ρεπό μετά την εφημερία, οι φορολογικές ελαφρύνσεις, εξελίξεις γενικά σε θετική κατεύθυνση».

    Ο κ. Αλαβάνος πρόσθεσε ότι απαιτείται επαγρύπνηση, ώστε να υλοποιηθούν με μεγάλη ταχύτητα και να γίνουν και όλες οι νομοθετικές αλλαγές, που είναι αναγκαίες, για την εφαρμογή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης. Εξέφρασε δε, την ανησυχία του γιατί εξακολουθεί και ισχύει η υποχρηματοδότηση της υγείας, «κάνοντας την Ελλάδα, τη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιωτικών δαπανών για την υγεία, πάνω από το 50%, σε σχέση με όλες τις χώρες της Ευρώπης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 December 2008 - 19:30:18 UTC