Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σεβασμός στην αξιοπρέπεια των πολιτών"
  • [02] Τη Δευτέρα το πόρισμα της Εξεταστικής
  • [03] ΤΕΜΠΜΕ: Ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων
  • [04] Κρίθηκαν προφυλακιστέοι

  • [01] "Σεβασμός στην αξιοπρέπεια των πολιτών"

    «Βιώνουμε αυτές τις μέρες την απουσία ενός ευνομούμενου κράτους, ενός κράτους-δικαίου που θα έπρεπε να προστατεύει τις ζωές, τις περιουσίες και τα δικαιώματα των πολιτών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών και είχε δίωρη συνομιλία με το προεδρείο του.

    Ο κ. Παπανδρέου συνοδευόταν από τους κ.κ. Μιχ. Χρυσοχοίδη και Α. Κατσιφάρα.

    «Η βία των τελευταίων ημερών έχει πλήξει πολλούς, έχει πλήξει και τους εμπόρους, γι' αυτό βρεθήκαμε σήμερα εδώ, για να συμπαρασταθούμε στο δικό τους αγώνα και στη δικιά τους προσπάθεια, να ξανανοίξουν οι αγορές και να υπάρξει μια ασπίδα φωτός μέσα στις γιορτές», δήλωσε και πρόσθεσε: «θέλω να τονίσω ότι το μέλλον δεν χτίζεται με βία, αλλά με διάλογο, δημοκρατία και ανθρωπιά και ένα κράτος, που σέβεται την αξιοπρέπεια των πολιτών».

    Εκκληση για ευθύνη και αυτοσυγκράτηση και τέλος στη βία, απηύθυνε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα του Διεθνούς Φόρουμ για την ανάπτυξη των ΜΜΕ, στο ξενοδοχείο "Κάραβελ".

    Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές και ο θρήνος για τη δολοφονία του 15χρονου υπήρξε η αφορμή για να ξεσπάσει μεγάλη κοινωνική αναταραχή.

    Απευθυνόμενος σε πάνω από 150 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο εξέφρασε την "αγωνία του" για την πατρίδα.

    Και διευκρίνισε ότι θα πρέπει οι δημοσιογράφοι φεύγοντας από αυτό το φόρουμ να μεταφέρουν πίσω στις χώρες τους "όχι μόνο την εικόνα του θανάτου, της απαράδεκτης βίας και της αλαζονείας της εξουσίας, αλλά και της βούλησης του ελληνικού λαού για ένα κράτος δημοκρατίας, δικαιοσύνης, ανθρωπιάς και ευημερίας".

    Πρόσθεσε δε ότι "είμαστε έτοιμοι για ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στην πράσινη οικονομία, είμαστε έτοιμοι για αλλαγές στον τρόπο διακυβέρνησης, είμαστε έτοιμοι να εγγυηθούμε την ανεξαρτησία των ΜΜΕ αλλά και την διάκριση των εξουσιών".

    Κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε ότι "θέλουμε να αποκαταστήσουμε την Ελλάδα που μας κάνει περήφανους. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολος ο δρόμος, αλλά στο τέλος του βρίσκεται μία Ελλάδα σύγχρονη, εξωστρεφής, με λόγο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι".

    Δηλώσεις εκπροσώπου ΠΑΣΟΚ

    Ευθύνες στην κυβέρνηση για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επέρριψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τη ζωή, την ασφάλεια και τις περιουσίες των πολιτών, με αποτέλεσμα η χώρα να δίνει την εικόνα μιας ακυβέρνητης πολιτείας.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου επέρριψε επίσης ευθύνες στην κυβέρνηση για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, για την οργή των πολιτών που ξεχείλισε, για την αδυναμία της να τους προστατεύσει, για τις πολιτικές που οδήγησαν στην απόγνωση και την περιθωριοποίηση και για τις πολιτικές που εξέθρεψαν τη βία.

    Σχολιάζοντας εξάλλου τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την ενίσχυση των πληγέντων επιχειρηματιών ο κ. Παπακωνσταντίνου τα χαρακτήρισε ως αυτονόητη υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας. Παρατήρησε ωστόσο ότι το πλήγμα στην οικονομία ήταν ήδη τεράστιο και μεγάλωσε με τις συγκεκριμένες καταστροφές. Τόνισε επίσης ότι το πλήγμα στην κοινωνία είναι ανυπολόγιστο και σήμερα η κυβέρνηση ικανοποιεί το έλασσον αλλά δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το υπόμνημα του κατηγορούμενου ειδικού φρουρού ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία άλλα πράγματα περιμένει όπως μια συγνώμη την οποία δεν άκουσε, και μεγαλύτερο σεβασμό σε ένα 15χρονο που χάθηκε με άδικο τρόπο.

    Σε ερώτηση εξάλλου για τις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου για την στάση της πολιτειακής ηγεσίας ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η πολιτειακή ηγεσία στάθηκε στο ύψος στων περιστάσεων όπως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι η μόνη που δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων λόγω των βαρύτατων ευθυνών της είναι η κυβέρνηση.

    Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι για όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες ευθύνες έχουν ο συγκεκριμένος ειδικός φρουρός, η φυσική ηγεσία της αστυνομίας και πάνω από όλα υπάρχει η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης η οποία ξεπερνάει όλα τα προηγούμενα γιατί έχει σχέση με τα μηνύματα που στέλνει η κυβέρνηση στην κοινωνία. Τα μηνύματα αυτά όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, είναι μηνύματα διχασμού και απαξίωσης.

    [02] Τη Δευτέρα το πόρισμα της Εξεταστικής

    Τη Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, παραδίδεται στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπαιδίου. Η συζήτηση επί του πορίσματος προγραμματίστηκε για το απόγευμα της Τρίτης, 16 Δεκεμβρίου.

    Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής, Δ. Σιούφας, είπε ότι ήδη κατατέθηκε σχετικό αίτημα συζήτησης του πορίσματος από τη ΝΔ, ενώ πρόσθεσε ότι η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2009 θα αρχίσει την Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 21 Δεκεμβρίου, με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

    Βουλγαράκης: Στη διάθεση της Εξεταστικής οι λογαριασμοί μου

    Στη διάθεση της Εξεταστικής Επιτροπής, που διερευνά το σύνολο της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου, έθεσε ο βουλευτής Α' Αθηνών της ΝΔ Γιώργος Βουλγαράκης τους λογαριασμούς του "για οποιοδήποτε έλεγχο", προκειμένου, όπως σημειώνει σε σχετική επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη, "να αποφευχθεί το 'παιχνίδι εντυπώσεων' που μέρες τώρα παίζεται εις βάρος μου".

    Ο κ. Βουλγαράκης διευκρινίζει ότι οι λογαριασμοί που συμμετέχει ως συνδικαιούχος έχουν ελεγχθεί από τα αντίστοιχα τραπεζικά καταστήματα "χωρίς να υπάρχει η παραμικρή συσχέτιση με την υπόθεση" καθώς και ότι στους λογαριασμούς του "δεν έχει κατατεθεί ούτε ένα β¬ από την Μονη η την ΚΕΔ".

    Στην επιστολή του, με ημερομηνία 11/12/2008, ο κ. Βουλγαράκης αναφέρει τα εξής:

    "Είναι σαφές ότι ως Υπουργός Πολιτισμού, δεν είχα και δε θα μπορούσα -εκ των αρμοδιοτήτων μου να έχω ,κανενός είδους ανάμιξη η εμπλοκή στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Όπως άλλωστε δεν είχαν και ούτε μπορούσαν να έχουν οι Υπουργοί Πολιτισμού πριν από τη δική μου θητεία -όπου συντελεσθεί η αναγνώριση της κυριότητας των περιοχών από το κράτος -χωρίς παρέμβαση του ΥΠΠΟ, και μετά από αυτήν -όπου είχε επισυμβεί η ανταλλαγή, επίσης χωρίς καμία παρέμβαση του ΥΠΠΟ. Γι αυτό, υποθέτω, ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι δεν εκλήθησαν από την επιτροπή σας.

    Διαπιστώνω ωστόσο ότι στην επιτροπή σας έγινε πολύς λόγος για τον λογαριασμό της συζύγου μου, στον οποίο εμφανίζομαι τυπικά ως συνδικαιούχος. Η ίδια, με αναλυτική της δήλωση, εξήγησε ότι από το σύνολο των χρημάτων που καταβλήθηκαν, εισέπραξε τελικά προ φόρων το ποσό των 29.126,41 β¬ . Κατέστησε δε απολύτως σαφές, ότι το υπόλοιπο του λογαριασμού, αφορά άλλες συμβολαιογραφικές πράξεις - άσχετες με την συγκεκριμένη υπόθεση.

    Επιθυμώ ωστόσο να διευκρινίσω στην επιτροπή σας - προς άρση κάθε παρεξήγησης, ότι όλοι οι λογαριασμοί στους οποίους συμμετέχω -είτε ως δικαιούχος, είτε ως συνδικαιούχος, ελέγχτηκαν όπως ιδιοποιήθηκα από τα αντίστοιχα τραπεζικά καταστήματα χωρίς να υπάρξει η παραμικρή συσχέτιση με την υπόθεση. Στους λογαριασμούς μου δε, δεν έχει κατατεθεί ούτε ένα β¬ από την Μονη η την ΚΕΔ. Παρ όλα αυτά, και προκειμένου να αποφευχθεί το "παιχνίδι εντυπώσεων" που μέρες τώρα παίζεται εις βάρος μου, σας γνωρίζω ότι οι λογαριασμοί μου είναι στη διάθεση σας για οποιοδήποτε έλεγχο και οποτεδήποτε το θελήσετε .''

    [03] ΤΕΜΠΜΕ: Ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων

    Από την ερχόμενη Δευτέρα ενεργοποιείται το πρόγραμμα χορήγησης άτοκων και εγγυημένων δανείων κεφαλαίου κίνησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω του ΤΕΜΠΜΕ (Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων), ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας. Ο κ. Φώλιας και οι υφυπουργοί Γ. Βλάχος και Σ. Καλαφάτης παρουσίασαν σήμερα το συγκεκριμένο πρόγραμμα στις διοικήσεις επιμελητηρίων από όλη τη χώρα. Σε δηλώσεις του, ο υπουργός τόνισε ότι το 2009 είναι έτος προκλήσεων και αβεβαιοτήτων τις οποίες έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε. Η πρόκληση, πρόσθεσε, είναι να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να βγουν όχι μόνο αλώβητες αλλά και με ενισχυμένη θέση στην αγορά.

    Αναφερόμενος εξάλλου στα γεγονότα των τελευταίων ημερών ο κ.Φώλιας επεσήμανε ότι η ψυχολογία της αγοράς και των καταναλωτών είναι κάτω από το μηδέν και συνέστησε να πέσουν οι τόνοι καθώς χωρίς ψυχολογία δεν μπορεί να δουλέψει η αγορά.

    Το πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ απευθύνεται σε 875.000 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν από 0 - 49 εργαζόμενους, δηλαδή το 98 % του συνόλου των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα και απασχολούν το 74 % του εργατικού δυναμικού.

    Μέσω του προγράμματος θα χορηγούνται άτοκα δάνεια για κεφάλαιο κίνησης στις επιχειρήσεις. Η εγγύηση καλύπτει μέχρι το 80 % του ύψους του δανείου και οι τράπεζες δεν έχουν δικαίωμα να ζητούν πρόσθετες εξασφαλίσεις για το υπόλοιπο 20 %. Το ύψος του δανείου μπορεί να φτάσει μέχρι 30 % του μέσου κύκλου εργασιών των τριών τελευταίων ετών με ανώτατο όριο δανείου 350.000 ευρώ. Η προμήθεια του Ταμείου θα είναι 1 % επί της εγγύησης. Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν τουλάχιστον τρεις κλεισμένες κερδοφόρες χρήσεις (προ αποσβέσεων) και ο τζίρος τους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 10 εκατ. Ευρώ. Το πρόγραμμα καλύπτει τους περισσότερους κλάδους της οικονομίας, απευθύνεται σε επιχειρήσεις όλων των εταιρικών μορφών και ελεύθερους επαγγελματίες. Εξαιρούνται η αλιεία, οι υδατοκαλλιέργειες, η γεωργική παραγωγή και η κτηνοτροφία, οι επιχειρήσεις που διατηρούν βιβλία Αβ κατηγορίας (πλανόδιοι, περίπτερα, κ.α.)

    Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου να διασφαλιστεί ότι οι τράπεζες θα εφαρμόσουν τους όρους της σύμβασης που έχουν υπογράψει με το ΤΕΜΠΜΕ. Επίσης ζήτησαν να ληφθεί μέριμνα για τις πυρόπληκτες περιοχές καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις εκεί παρουσίασαν ζημιές πέρυσι, άρα δεν πληρούν την προϋπόθεση για τρεις συνεχόμενες κερδοφόρες χρήσεις. Αίτημα που ο κ.Φώλιας υποσχέθηκε ότι θα εξεταστεί σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία πρέπει να δώσει την τελική έγκριση αφού το πρόγραμμα εγγυοδοσίας χρηματοδοτείται από Κοινοτικά κονδύλια.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε τέλος ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2009 θα προκηρυχθούν δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα του Δ΄ΚΠΣ συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Μεταξύ άλλων θα προκηρυχθούν τα προγράμματα ενίσχυσης της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, για επενδύσεις εκσυγχρονισμού μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων όπως επίσης για ενίσχυση των κλάδων κλωστοϋφαντουργίας, ένδυσης, υπόδησης και δέρματος.

    [04] Κρίθηκαν προφυλακιστέοι

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή, οι δύο ειδικοί φρουροί που κατηγορούνται για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου το Σάββατο το βράδυ στα Εξάρχεια.

    Οι δύο κατηγορούμενοι εκ των οποίων ο ένας αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράνομης οπλοχρησίας ενώ ο δεύτερος της απλής συνέργιας στην ανθρωποκτονία, παρέδωσαν στον ανακριτή απολογητικά υπομνήματα.

    Στο υπόμνημά του ο 37χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία υποστηρίζει ότι έριξε δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα ευρισκόμενος αυτός και ο συνάδελφός του σε καθεστώς φόβου, καθώς όπως αναφέρει είχαν δεχθεί επίθεση με πέτρες, δοκάρια και άλλα από ομάδα 30 αναρχικών. Ο κατηγορούμενος αναφέρει επίσης στο υπόμνημά του για το 15χρονο μαθητή, ότι είχε αποβληθεί από το ιδιωτικό σχολείο που φοιτούσε και ότι άλλαζε συχνά σχολεία γεγονός που καταδεικνύει, όπως αναφέρει, αποκλίνουσα συμπεριφορά.

    Νέα συλλαλητήρια

    Νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το θάνατο του 15χρονου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν αύριο (Παρασκευή) στα Προπύλαια οι φοιτητές, στο οποίο καλούν σε συμμετοχή και τους μαθητές, ενώ προγραμματίζουν πανελλαδικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα. Στο μεταξύ, πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα και σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ τελούν υπό κατάληψη.

    Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθήνων κ.Χρ.Κίττας ανακάλεσε την παραίτησή του, μετά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κ.Παπούλια. Ο κ.Κίττας είχε υποβάλλει παραίτηση τη νύχτα της Δευτέρας διαμαρτυρόμενος για την καταστροφή αρχείων του Πανεπιστημίου.

    Επεισόδια περιορισμένης έκτασης σημειώθηκαν και χθες το βράδυ γύρω απο το Πολυτεχνείο, με κουκουλοφόρους να πετούν πέτρες και μολότοφ εναντιον αστυνομικών. Ενταση επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη έξω από τη Θεολογική σχολή.

    Υπό κατάληψη βρίσκεται η Νομαρχία Ηρακλείου από φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο. Οι φοιτητές που έχουν καταλάβει τη Νομαρχία ζητούν, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, ως βασικό τους αίτημα να «φύγει η Κυβέρνηση» την οποία «θεωρούν υπεύθυνη για τον θάνατο του 15 χρόνου Γρηγορόπουλου».

    Ανάμεσα στα αιτήματα που προβάλουν είναι και η απελευθέρωση των 15 νεαρών συλληφθέντων στα επεισόδια της Τρίτης στο Ηράκλειο αλλά και συνολικά στην χώρα καθώς και η πραγματοποίηση νέας απεργίας την ερχόμενη εβδομάδα.

    Επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα από μαθητές

    Επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα από μαθητές διαφόρων σχολείων έχουν σημειωθεί από το πρωί στην Αττική, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις βρίσκονται συγκεντρωμένα άτομα που, μέχρι στιγμής, δεν έχουν δημιουργήσει επεισόδια.

    Μαθητές επιτέθηκαν με πέτρες κι άλλα αντικείμενα και προξένησαν φθορές στα αστυνομικά τμήματα Χαλανδρίου, Αγίου Δημητρίου, Α' Αιγάλεω, Κολωνού, στις αστυνομικές διευθύνσεις Πειραιά και Νοτιοανατολικής Αττικής, στη δε Ηλιούπολη αναποδογύρισαν ένα περιπολικό και έχουν προξενήσει φθορές με πέτρες στα τζάμια.

    Συγκεντρωμένοι μαθητές είναι έξω από τα αστυνομικά τμήματα Βούλας, Βύρωνα, Α' Γλυφάδας, Α' Περιστερίου, Πεύκης, Κηφισιάς, Αλίμου και Γαλατσίου.

    Ένταση έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά

    Πετώντας πέτρες, νεράτζια και διάφορα άλλα αντικείμενα, νεαροί μαθητές, που από νωρίς το πρωί πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, προσπάθησαν να μπουν στο κτήριο, το οποίο φυλασσόταν από αστυνομικούς των ΜΑΤ, που τους απώθησαν.

    Νωρίτερα, υπήρξε ένταση έξω απο τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα μεταφέρονταν οι δύο προφυλακιστέοι ειδικοί φρουροί, όταν νεαροί, εκ των οποίων αρκετοί κουκουλοφόροι, επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον των ΜΑΤ.

    Προφυλακίστηκαν πέντε νεαροί για τα επεισόδια στην περιοχή του Μουσείο

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 17ης τακτικής ανακρίτριας, πέντε νεαροί, τρεις Ελληνες και δυο αλλοδαποί, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή του Μουσείου, το βράδυ της Δευτέρας.

    Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με τα αδικήματα της έκρηξης, παράβασης του νόμου περί εκρηκτικών υλών, απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης (κακουργήματα), διατάραξης κοινής ειρήνης, διακεκριμένης φθοράς και κλοπής.

    Οι πέντε, εκ των οποίων και οι αλλοδαποί (Πολωνός και Παλαιστίνος) αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ ένας εκ των Ελλήνων παραδέχθηκε ότι πετούσε πέτρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 December 2008 - 13:30:38 UTC