Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων
  • [02] "Αυτοσυγκράτηση και επίδειξη ευθύνης"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] Κρίθηκαν προφυλακιστέοι

  • [01] Μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων

    Μαραθώνιες αναμένονται οι διαβουλεύσεις των «27», σήμερα και αύριο, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα γίνει στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού.

    Βασικός στόχος είναι η επίτευξη «διπλής συμφωνίας»: Η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από τη μία και η μείωση των εκπομπών ρύπων στην ΕΕ από την άλλη.

    Εξάλλου, η διάσωση της Συνθήκης της Λισαβόνας θα απασχολήσει τη Σύνοδο Κορυφής, με την ελπίδα ότι η Ιρλανδία θα δεσμευτεί να κάνει νέο δημοψήφισμα μέσα στο 2009.

    Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης στόχος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ είναι να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις αγορές.

    Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υιοθέτηση ενός σχεδίου ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας ύψους 200 δις. ευρώ που αντιστοιχεί περίπου στο 1,5% του ΑΕΠ των χωρών μελών της ΕΕ . Όπως διεφάνη στο τελευταίο Συμβούλιο υπουργών οικονομίας που προετοίμασε τη συζήτηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, σε γενικές γραμμές τα κράτη μέλη συμφωνούν με τα ποιοτικά στοιχεία της πρότασης της Επιτροπής καθώς λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε χώρας.

    Ωστόσο η πρόθεση της γαλλικής προεδρίας να τεθούν και ποσοτικοί στόχοι δημιουργεί διχογνωμίες μεταξύ των κοινοτικών πρωτευουσών . Ειδικότερα, μια ομάδα κρατών μελών στις οποίες πρωτοστατούν η Γερμανία και η Ολλανδία εμφανίζονται επιφυλακτικές τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία και να μην τεθούν ποσοτικοί δεσμευτικοί στόχοι. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο επέμεινε πάντως χθες στην ανάγκη η τελική απόφαση που θα λάβουν οι «27» να συνοδεύεται από ποσά ώστε να καθίσταται πιο αξιόπιστο το σχέδιο ανάκαμψης.

    Μέτρα για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν

    Μέτρα για την ανακούφιση των εμπόρων που επλήγησαν από τα επεισόδια των τελευταίων ημερών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τα μέτρα είναι ουσιαστικά και προβλέπουν:

    1.Άμεση οικονομική ενίσχυση, ύψους 10 χιλ. ευρώ για τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις.

    2. Επιχορήγηση ποσοστού 50% της ζημιάς που έχει πιστοποιηθεί, ύψους από 10 χιλ. έως 200 χιλ. ευρώ.

    3. Για τον δανεισμό του υπόλοιπου 50% της ζημιάς που πιστοποιείται, καθώς και για όσες επιχειρήσεις δεν υπάγονται στις πιο πάνω κατηγορίες, δίνεται δυνατότητα, με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, για επιδοτούμενα δάνεια διάρκειας 15 ετών.

    4. Χορηγούνται δάνεια διάρκειας 15 ετών με ευνοϊκούς όρους για την αποκατάσταση ζημιών στα κτήρια.

    5. Χορηγούνται δάνεια πενταετούς διάρκειας με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, για κεφάλαια κίνησης.

    6. Αναστέλλονται οι οφειλές των επιχειρήσεων που επλήγησαν, για ένα τρίμηνο, στις εφορίες, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τις Τράπεζες. Γίνονται επίσης διάφορες άλλες φορολογικές διευκολύνσεις.

    7. Σε επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν έως τις 20 Δεκεμβρίου, ενισχύονται οικονομικά οι εργαζόμενοι, με πλήρη κάλυψη του μισθού, του δώρου των Χριστουγέννων και των εισφορών (εργοδότη και εργαζόμενου) για τρεις μήνες.

    Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε πως τις τελευταίες ημέρες, οι πολίτες της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, ο εμπορικός κόσμος τους και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, βρέθηκαν αντιμέτωποι "με την καταστροφική μανία και την ωμή βία ακραίων ομάδων".

    "Οι ταραξίες με τις πράξεις τους, για μια ακόμη φορά, απέδειξαν ότι το μόνο που τους εμπνέει είναι η καταστροφή. Ότι έχουν μονίμως στο στόχαστρό τους την κοινωνική γαλήνη, τη νομιμότητα, την ίδια τη Δημοκρατία. Γιβ αυτό και είναι απομονωμένοι. Οι πράξεις τους έπληξαν αρκετές επιχειρήσεις, κυρίως μικρομεσαίες, που ήδη δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης", τόνισε.

    Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση "είναι αποφασισμένη, όχι μόνο να εδραιώσει το αίσθημα ασφάλειας όλων των πολιτών, αλλά και να στηρίξει όσες επιχειρήσεις έπαθαν ζημιές. Να τις βοηθήσουμε να ξανασταθούν στα πόδια τους. Να διατηρήσουν το προσωπικό τους. Να λειτουργήσουν απρόσκοπτα αυτές τις γιορτινές μέρες που έρχονται".

    Επεσήμανε δε ότι για την άμεση στήριξη των πληγέντων θα παρακαμφθούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες. "Τα ελάχιστα δικαιολογητικά που χρειάζονται θα ελέγχονται από τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από εκπρόσωπο του οικείου Επιμελητηρίου, του οικείου Εμπορικού Συλλόγου και του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών", είπε.

    Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε λέγοντας πως η Κυβέρνηση, "με πράξεις ευθύνης και ουσίας, πράξεις που παράγουν χειροπιαστά αποτελέσματα, απαντά στις προκλήσεις των καιρών, στις κραυγές και τους ψιθύρους της δημαγωγίας και του λαϊκισμού. Πορευόμαστε στο δρόμο της εθνικής ευθύνης. Καλούμε να συμπορευτούν μαζί μας όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, όλοι οι φορείς της κοινωνίας, όλοι οι πολίτες".

    Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε ότι στην συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής έγινε αποτίμηση της κατάστασης.

    Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα εκείνα που εξασφαλίζουν τη ζωή και την περιουσία των ανθρώπων και πρόσθεσε "ακόμη και σήμερα σε μία πορεία και συγκέντρωση που ήταν ειρηνική ορισμένοι φρόντισαν να κάνουν έκτροπα αποδεικνύοντας ότι όχι μονο δεν έχουν ιδεολογία, όχι μονο δεν υπηρετούν τίποτα , όχι μόνο δεν σέβονται τη μνήμη ανθρώπων, αλλά ως μόνο στόχο έχουν την ωμή βία. Απομονώνονται από το κοινωνικό σύνολο. Η αστυνομία απέναντί τους κάνει αυτό που πρέπει. Εμείς θα ενεργήσουμε και θα ενεργούμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και κυρίως για να διασφαλίσουμε τους θεσμούς και την κοινωνική γαλήνη".

    Η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε πως "για τη διαχείριση μιας δύσκολης κρίσης αναμφισβήτητα την κεντρική ευθύνη έχει πάντοτε η εκλεγμένη κυβέρνηση του τόπου. Θέλω όμως να τονίσω ότι δεν υπάρχουν ανεύθυνα ούτε πολιτικά κόμματα ούτε θεσμοί. Μερίδιο ευθύνης για την ευταξία,την οικονομική ζωή της πόλης έχουμε όλοι".

  • ** Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με το δήμαρχο Αθηναίων κ.Ν.Κακλαμάνη.

    Γ. Αλογοσκούφης - Μέτρα για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων

    Άμεση οικονομική ενίσχυση, ύψους 10.000 ευρώ για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, επιχορηγήσεις ύψους από 10.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ τη χορήγηση δανείων με ευνοϊκούς όρους και την κάλυψη των εργαζομένων οι οποίοι απασχολούντο σε επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή.

    Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας κ.Γιώργου Αλογοσκούφη, του υπουργού Ανάπτυξης κ. Χρήστου Φώλια, της υπουργού Απασχόλησης κ. Φάνης Πάλλης- Πετραλιά και των υφυπουργών Οικονομίας κκ Γ. Παπαθανασίου και Αντώνη Μπέζα.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων. Μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι καταστροφές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις καθιστούν αναγκαία την αρωγή τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους εργαζόμενους.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η υπουργός Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά είπε ότι η καταβολή του μισθού και του δώρου των Χριστουγέννων θα γίνεται απευθείας στον εργαζόμενο.

    Εκτός των ανωτέρω προβλέπονται διάφορες φορολογικές διευκολύνσεις ενώ για τους κατόχους αυτοκινήτων τα οποία καταστράφηκαν προβλέπεται η άμεση επιστροφή των τελών κυκλοφορίας 2009 ενώ παράλληλα εάν αντικαταστήσουν το αυτοκίνητό τους δεν θα καταβάλουν τέλη ταξινόμησης.

    Ο κ.Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στην αποκατάσταση των ζημιών, την ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές που υπέστησαν την καταστροφική μανία ακραίων ομάδων.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας είπε ότι με τα μέτρα που ελήφθησαν αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές ενώ η κ. Φάνη Πάλη Πετραλιά είπε μεταξύ άλλων ότι η καταβολή του μισθού και του δώρου των Χριστουγέννων θα γίνεται από τον ΟΑΕΔ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει ενεργά τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες που εθίγησαν από τα πρόσφατα βίαια γεγονότα.

    Για την άμεση στήριξη των πληγέντων απλουστεύονται οι διαδικασίες όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης τα ελάχιστα δικαιολογητικά που χρειάζονται θα ελέγχονται από τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από εκπρόσωπο του οικείου επιμελητηρίου, του οικείου εμπορικού συλλόγου και του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

    [02] "Αυτοσυγκράτηση και επίδειξη ευθύνης"

    Εκκληση για ευθύνη και αυτοσυγκράτηση και τέλος στη βία, απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα του Διεθνούς Φόρουμ για την ανάπτυξη των ΜΜΕ, στο ξενοδοχείο "Κάραβελ".

    Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές και ο θρήνος για τη δολοφονία του 15χρονου υπήρξε η αφορμή για να ξεσπάσει μεγάλη κοινωνική αναταραχή.

    Απευθυνόμενος σε πάνω από 150 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο εξέφρασε την "αγωνία του" για την πατρίδα.

    Και διευκρίνισε ότι θα πρέπει οι δημοσιογράφοι φεύγοντας από αυτό το φόρουμ να μεταφέρουν πίσω στις χώρες τους "όχι μόνο την εικόνα του θανάτου, της απαράδεκτης βίας και της αλαζονείας της εξουσίας, αλλά και της βούλησης του ελληνικού λαού για ένα κράτος δημοκρατίας, δικαιοσύνης, ανθρωπιάς και ευημερίας".

    Πρόσθεσε δε ότι "είμαστε έτοιμοι για ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στην πράσινη οικονομία, είμαστε έτοιμοι για αλλαγές στον τρόπο διακυβέρνησης, είμαστε έτοιμοι να εγγυηθούμε την ανεξαρτησία των ΜΜΕ αλλά και την διάκριση των εξουσιών".

    Κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε ότι "θέλουμε να αποκαταστήσουμε την Ελλάδα που μας κάνει περήφανους. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολος ο δρόμος, αλλά στο τέλος του βρίσκεται μία Ελλάδα σύγχρονη, εξωστρεφής, με λόγο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι".

    Δηλώσεις εκπροσώπου ΠΑΣΟΚ

    Ευθύνες στην κυβέρνηση για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επέρριψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τη ζωή, την ασφάλεια και τις περιουσίες των πολιτών, με αποτέλεσμα η χώρα να δίνει την εικόνα μιας ακυβέρνητης πολιτείας.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου επέρριψε επίσης ευθύνες στην κυβέρνηση για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, για την οργή των πολιτών που ξεχείλισε, για την αδυναμία της να τους προστατεύσει, για τις πολιτικές που οδήγησαν στην απόγνωση και την περιθωριοποίηση και για τις πολιτικές που εξέθρεψαν τη βία.

    Σχολιάζοντας εξάλλου τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την ενίσχυση των πληγέντων επιχειρηματιών ο κ. Παπακωνσταντίνου τα χαρακτήρισε ως αυτονόητη υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας. Παρατήρησε ωστόσο ότι το πλήγμα στην οικονομία ήταν ήδη τεράστιο και μεγάλωσε με τις συγκεκριμένες καταστροφές. Τόνισε επίσης ότι το πλήγμα στην κοινωνία είναι ανυπολόγιστο και σήμερα η κυβέρνηση ικανοποιεί το έλασσον αλλά δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το υπόμνημα του κατηγορούμενου ειδικού φρουρού ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία άλλα πράγματα περιμένει όπως μια συγνώμη την οποία δεν άκουσε, και μεγαλύτερο σεβασμό σε ένα 15χρονο που χάθηκε με άδικο τρόπο.

    Σε ερώτηση εξάλλου για τις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου για την στάση της πολιτειακής ηγεσίας ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η πολιτειακή ηγεσία στάθηκε στο ύψος στων περιστάσεων όπως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι η μόνη που δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων λόγω των βαρύτατων ευθυνών της είναι η κυβέρνηση.

    Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι για όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες ευθύνες έχουν ο συγκεκριμένος ειδικός φρουρός, η φυσική ηγεσία της αστυνομίας και πάνω από όλα υπάρχει η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης η οποία ξεπερνάει όλα τα προηγούμενα γιατί έχει σχέση με τα μηνύματα που στέλνει η κυβέρνηση στην κοινωνία. Τα μηνύματα αυτά όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, είναι μηνύματα διχασμού και απαξίωσης.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Διήμερο συνέδριο (11-12/12) για την παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών του Περιφερειακού Πόλου Καινοτομίας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (09:00:00, Θεσσαλονίκη/Πυλαία)

  • Παρουσίαση του "Επιχειρησιακού σχεδιασμού του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης", στην αίθουσα συσκέψεων του ΥΜΑ-Θ (09:00:00, Θεσσαλονίκη/Διοικητήριο)

  • Συγκέντρωση μελών του Συνδικάτου Αυτ/των Μακεδονίας-Θράκης "Ο Ερμής" στην Πύλη 16, στο Λιμάνι (10:00:00, Θεσσαλονίκη/Λιμάνι)

  • Κλιμάκιο της Νομαρχίας υπό το Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη θα επισκεφθεί τα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της πόλης (από τη Διαγώνιο έως την Αντιγονιδών) που έχουν υποστεί φθορές από τα τελευταία γεγονότα. (10:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας Α. Λυκουρέντζου στο 26ο και 29ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών (10:30:00, Αθήνα)

  • Συνάντηση με θέμα «Καταπάτηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών στην Ελλάδα» (11:00:00, Αθήνα/Ζάππειο Μέγαρο) Τη συνάντηση διοργανώνουν "Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης με αφορμή την 11 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά

  • Εκδήλωση για την επίσημη έναρξη των Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού" 2007-2013 - Παρουσία Φ. Πάλλη-Πετραλιά (11:00:00, Αθήνα/ξενοδοχείο Divani Caravel)

  • Συνέντευξη Τύπου για το 4ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Καρδιολογίας (11:30:00, Αθήνα/ξενοδοχείο King George)

  • Παρουσίαση έκθεσης Human Rights Watch για τα ασυνόδευτα ανήλικα (12:00:00, Ακαδημίας )

  • Συνέντευξη Τύπου ΙΟΒΕ για παρουσίαση ετήσιας έρευνας για επιχειρηματικότητα (12:00:00, Αθήνα/Γραφεία ΙΟΒΕ)

  • Συνέντευξη τύπου στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης για την παρουσίαση του προγράμματος του διεθνούς συμποσίου "Συλλογές Φωτογραφίας-Από τις Στρατηγικές στις Πολιτικές" και την παρουσίαση της έκθεσης "Νερό". (13:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Συνέντευξη του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη (13:30:00, Αθήνα)

  • «Απόδημοι και Δικαίωμα Ψήφου» είναι το θέμα Συμποσίου, που διοργανώνει το Α.Π.Θ. (16:00:00, Θεσσαλονίκη/Μακεδονία Παλάς )

  • Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Αθηναίων. Ν. Κακλαμάνη (16:00:00, Αθήνα/Γραφεία ΚΚΕ)

  • Επίσκεψη Αλέκου Αλαβάνου στην Πάτρα

    -7 μ.μ. Συνάντηση με Δήμαρχο Πάτρας, στο Δημαρχείο.

    - 8 μ.μ. Ομιλία σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση, στον κινηματογράφο "Πάνθεον»

  • Ομιλία Αλέκας Παπαρήγα στο Σωματείο Οικοδόμων (18:30:00, Βερανζέρου 1)

  • Σε αποκλεισμό της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας, στο ύψος της Χαλκηδόνας, θα προχωρήσουν το μεσημέρι αγρότες του νομού (Θεσσαλονίκη)

  • Συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος

  • Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο, Μυτιλήνη

    - 14:00 - Ξενοδοχείο Λέσβιο: Συνέντευξη Τύπου

    - 20:00 - Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης: Κεντρική Ομιλία,

  • Παρουσίαση του βιβλίου του Γενικού Διευθυντή του ΜΠΕ Σπύρου Κουζινόπουλου "Τα παρασκήνια του Μακεδονικού Ζητήματος" (20:00:00, Θεσσαλονίκη/Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ)

    Αθλητική ατζέντα

  • Βόλεϊ-Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών (ΣΤ΄ όμιλος, 3η αγωνιστική) (21:15:00, Φριντρισχάφεν/Φριντρισχάφεν (DEU), 21:15 Φριντρισχάφεν-Παναθηναϊκός

  • Βόλεϊ-Τσάλεντζ Καπ Γυναικών (φάση των «32», α΄ αγώνας), 20:30 Κλάγκενφουρτ-Μαρκόπουλο

  • Βόλεϊ-Τσάλεντζ Καπ Ανδρών (φάση των «16», α΄ αγώνας), 21:00 Κάννες-ΕΑ Πατρών

  • Μπάσκετ-Ευρωλίγκα (7η Ημέρα):, Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 21:45

  • Κολύμβηση-Ευρωπαϊκό 25άρας πισίνας (1η ημέρα), Ριέκα (HRV)

    [04] Κρίθηκαν προφυλακιστέοι

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή, οι δύο ειδικοί φρουροί που κατηγορούνται για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου το Σάββατο το βράδυ στα Εξάρχεια.

    Οι δύο κατηγορούμενοι εκ των οποίων ο ένας αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράνομης οπλοχρησίας ενώ ο δεύτερος της απλής συνέργιας στην ανθρωποκτονία, παρέδωσαν στον ανακριτή απολογητικά υπομνήματα.

    Στο υπόμνημά του ο 37χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία υποστηρίζει ότι έριξε δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα ευρισκόμενος αυτός και ο συνάδελφός του σε καθεστώς φόβου, καθώς όπως αναφέρει είχαν δεχθεί επίθεση με πέτρες, δοκάρια και άλλα από ομάδα 30 αναρχικών. Ο κατηγορούμενος αναφέρει επίσης στο υπόμνημά του για το 15χρονο μαθητή, ότι είχε αποβληθεί από το ιδιωτικό σχολείο που φοιτούσε και ότι άλλαζε συχνά σχολεία γεγονός που καταδεικνύει, όπως αναφέρει, αποκλίνουσα συμπεριφορά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 December 2008 - 5:30:39 UTC