Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θανατηφόρα συμπλοκή

  • [01] Θανατηφόρα συμπλοκή

    Συνελλήφθησαν οι δύο ειδικοί φρουροί που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο χθες το βράδυ στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια του οποίου έπεσε νεκρός ένας 15χρονος μαθητής.

    Σύμφωναμε τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, οι δυο ειδικοί φρουροί στην κατάθεσή τους σχετικά με τα δραματικά γεγονότα υποστηρίζουν τα εξής:

    Στις 21:10 ανέβαιναν τη Χαριλάου Τρικούπη με περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων, κατευθυνόμενοι προς τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, για να επιληφθούν σε περιστατικό μετά από τηλεφωνική κλήση.

    Στη διασταύρωση Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου το περιπολικό δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα που πέταξαν εναντίον του διάφορα αντικείμενα.

    Οι δύο ειδικοί φρουροί, όπως λενε οι ίδιοι, απομακρύνθηκαν προς στιγμήν, αλλά σε μικρή απόσταση επί της Χαριλάου Τρικούπη σταμάτησαν το όχημα, βγήκαν έξω και γύρισαν πίσω για να καταδιώξουν τους δράστες.

    Εκείνοι όμως όταν είδαν τους ειδικούς φρουρούς να τρέχουν προς το μέρος τους επέστρεψαν και κινήθηκαν πάλι εναντίον τους.

    Τότε ο οδηγός του περιπολικού πέταξε προς το μέρος των νεαρών μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, ενώ ο συνοδηγός πυροβόλησε τρεις φορές με το υπηρεσιακό του όπλο. Στην κατάθεσή του ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε δυο φορές στον αέρα και μια στο έδαφος.

    Οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή και τότε διαπιστώθηκε ότι ένας ήταν πεσμένος αιμόφυρτος στο δρόμο.

    Ο δεκαπεντάχρονος που τραυματίστηκε διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από σφαίρα που δέχθηκε στο στήθος.

    Ο Αρχηγός της αστυνομίας, αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το γεγονός διέταξε να συλληφθούν οι δύο ειδικοί φρουροί και επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας ζητώντας να οριστούν τρεις εισαγγελείς προκειμένουν να εποπτεύσουν τις έρευνες.

    Παράλληλα διέταξε να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν.

    Οι δυο ειδικοί φρουροί οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που έχει αναλάβει την προανάκριση.

    Οι αστυνομικοί εξετάζουν τους ισχυρισμούς των πρωταγωνιστών του τραγικού περιστατικού, ενώ υπό την εποπτεια των εισαγγελέων λαμβάνουν καταθέσεις και από πολίτες, αυτόπτες μάρτυρες, για να ολοκληρώσουν τη δικογραφία.

    Εν τω μεταξύ, μετά το θάνατο του 15χρονου μαθητή έχει δημιουργηθεί ένταση στο κέντρο της Αθήνας, όπου δεκάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Εξαρχείων, ενώ αρκετά βρίσκονται μέσα στο Πολυτεχνείο, από όπου πετάνε πέτρες κατά διαστήματα και έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Για το λόγο αυτό έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή και σε άλλα σημεία του κέντρου για την πρόληψη σοβαρών επεισοδίων.

    Δηλώσεις κ. Παυλόπουλου

    Αποχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος απο την εκδήλωση μνήμης για τα "100 χρόνια Καραμανλής" της ΝΟΔΕ Σερρών, η οποιά βρισκόταν σε εξέλιξη, οταν πληροφορήθηκε το θάνατο του 16χρονου στην Αθήνα. Ο κ. Παυλόπόυλος έκανε την παρακάτω δήλωση: "Εκ μέρους της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και εμου προσωπικά εκφράζω την οδύνη για το περιστατικό και ιδίως για το θάνατο του νεαρού παιδιού. Θέλω να διαβεβαιώσω οτι η ερευνα ήδη ξεκίνησε για τις συνθήκες με τις οποίες συνέβη ο θάνατος αυτός, η ερευνα θα οδηγήσει στην ανακάλυψη των αιτίων και των υπαιτίων, θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία και το κυριώτερο η λήψη των μέτρων εκείνων ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Η αστυνομία εχει ως σκοπό να είναι δίπλα στον πολίτη, οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό το οποίο μάλιστα εχει αυτή την κατάληξη οχι απλώς είναι καταδικαστέο είναι πέρα και εξω απο τη λογική της αστυνομίας σύμφωνα με το κράτος δικαίου και σύμφωνα με την αποστολή της".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 December 2008 - 23:30:22 UTC