Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΑΝ: Μειώσεις τιμών
  • [02] Αιματηρές επιθέσεις στην Ινδία

  • [01] ΥΠΑΝ: Μειώσεις τιμών

    Νέες ανακλήσεις ανατιμήσεων ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ανακόπτεται το ανατιμητικό κλίμα στην αγορά και δήλωσε σχετικά με τις προτάσεις που υπάρχουν από εμπόρους για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις δύο τελευταίες Κυριακές του χρόνου ότι "το υπουργείο δεν ανοίγει θέματα αλλά συζητάει με όλους τους ενδιαφερόμενους τις συγκεκριμένες προτάσεις όποτε και αν κατατεθούν στο υπουργείο".

    Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός, μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου, 19 εταιρείες προχώρησαν σε μείωση τιμών σε 1517 κωδικούς, 13 εταιρείες μετά από κοστολογικους ελέγχους προχώρησαν σε ανακληση των ανατιμήσεων σε 414 κωδικούς και μια εταιρεία μείωσε το ποσοστό αύξησης κάτω από το όριο του περισινού πληθωρισμού και 2 εταιρείες μείωσαν σημαντικά τα αρχικά ζητηθένητα ποσοστά.

    Οι μειώσεις φτάνουν στο 50% ενώ είχαν ζητηθεί ανατιμήσεις μέχρι 83%. Παράλληλα, για τις 3 εταιρείες που ανακοίνωσαν αυξήσεις χωρίς να έχουν κοστολόγια, που να τις δικαιολογούν, επιβλήθηκαν, συνολικά, πρόστιμα ύψους 87.000 ευρώ.

    Στο Υπουργείο Ανάπτυξης όπως είπε ο υφυπουργός συνεχιζει την προσπάθεια με συνεχείς παρεμβάσεις για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, ενώ με ελέγχους απαιτούμε από όλους σεβασμό στην εφαρμογή του. Επίσης, η εταιρεία Chevron (λιπαντικά) από τους 250 κωδικούς που διακινεί ζήτησε σε 197 κωδικούς αύξηση έως 10,90%. Μετά τους ελέγχους, που διενήργησε το ΥΠΑΝ η εταιρεία μείωσε την αύξηση σε ποσοστό μέχρι 2,9%, σύμφωνα και το υπβ αριθμ. 13/4593/6-11-2008 σχετικό έγγραφό της.

    Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι:

    - Η εταιρεία S C Johnson Hellas S.A., που διακινεί προϊόντα καθαρισμού με 384 κωδικούς συνολικά, ανακοίνωσε σε 96 κωδικούς νέες τιμές, τις οποίες κατά τους ελέγχους του ΥΠ.ΑΝ τεκμηρίωσε. Παράλληλα προχώρησε σε μείωση των τιμών, σε: 20 κωδικούς προϊόντων, που κυμαίνεται από -20% έως -50%, με αναγραφή, μάλιστα, του ποσοστού μειώσεων επί της συσκευασίας, σε 38 κωδικούς προϊόντων, με έκδοση εκπτωτικών κουπονιών αξίας από -0,70β¬ έως -2β¬, σε 64 κωδικούς προϊόντων σε ποσοστό 50%, με προσφορά προϊόντος (1+1) ή δωρεάν επιπλέον ποσότητας (ml). Για τους υπόλοιπους 166 κωδικούς η εταιρεία ανακοίνωσε «πάγωμα» των τιμών, κατ΄ αρχήν, μέχρι την 1ην Μαρτίου 2009.

    - Η εταιρεία Κουρτάκης, Δ., Ελληνικά Κελάρια Οίνων Α.Ε., που διακινεί 111 κωδικούς διατήρησε σταθερές τις τιμές σε 29 κωδικούς και ανακοίνωσε νέες τιμές σε 82 κωδικούς. Μετά τους ελέγχους του ΥΠ.ΑΝ η εταιρεία προχώρησε: σε 11 κωδικούς, σε ανάκληση αυξήσεων και επαναφορά τους στα επίπεδα του 2007 (όπως αναγράφεται στο σχετικό πίνακα σελ. 3), σε 16 κωδικούς μείωση των ποσοστών αύξησης, που αρχικά κυμαίνονταν από 4,07% έως 12,09%, σε επίπεδα από 3,33% έως 6,9%. Ο υφυπουργός είπε ότι, σε 55 κωδικούς προχώρησε σε αυξήσεις από 3,13% έως 10%, ενώ σε 4 κωδικούς, (συσκευασίες των 10 λίτρων, που προορίζονται για επαγγελματική χρήση) προχώρησε σε αύξηση του 14,81%.

    Σημειώνεται ότι οι ανατιμήσεις αυτές οφείλονται στην άνοδο της τιμής της πρώτης ύλης (σταφύλια ή γλεύκος), όπως προκύπτει από τα τιμολόγια αγοράς.

    Επίσης, σε συνέχεια των ερευνών, έπειτα από τον εντοπισμό σε κατάστημα της επιχείρησης «ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕΒΕ» (Λεωφόρος Καβάλας 364 στο Χαϊδάρι) ηλιέλαιου, με την εμπορική επωνυμία «ΚΟΡΕ SANOLA Ηλιέλαιο», όπου ενυπήρχε παραφινέλαιο, κλιμάκια του Ε.Φ.Ε.Τ. και της Γ.Γ.Ε. του ΥΠ.ΑΝ. διενήργησαν ελέγχους στην παραγωγό εταιρία «ΚΟΡΕ Α.Ε.» (Αιγέα 64, Κορωπί). Διαπιστώθηκε, ότι δεν υπήρχε καταγραφή της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος στα δελτία παραγωγής, ούτε στο ηλεκτρονικό αρχείο επιστροφών.

    Επιπλέον, από τον εντοπισμό του συγκεκριμένου προϊόντος, το οποίο προέρχεται από την επιμολυσμένη ποσότητα του φορτηγού πλοίου ΚΑΖΑΝ (που εντοπίστηκε την Άνοιξη του 2007) συμπεραίνεται ότι η εταιρεία εφαρμόζει ανεπαρκές σύστημα ιχνηλασιμότητας. Για τους λόγους αυτούς αποφασιστηκε η αναστολή λειτουργίας : του καταστήματος «ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕΒΕ» (Λεωφόρος Καβάλας 364 στο Χαϊδάρι), για (4) τέσσερις εργάσιμες ημέρες διότι διακίνησε ηλιέλαιο χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία χημικής ανάλυσης που απαιτούσε η απόφαση του Ε.Φ.Ε.Τ., της εταιρείας «ΚΟΡΕ Α.Ε.» (Αιγέα 64, Κορωπί) για μία εβδομάδα (7 ημέρες), καθώς και πρόστιμο 200.000 ευρώ για ανεπαρκές σύστημα ιχνηλασιμότητας, ενώ παράλληλα διαβιβάζουμε το σχετικό φάκελο στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων. Παράλληλα, παραπέμπεται η εταιρεία παραγωγής μελιού Α. ΠΙΤΤΑΣ Α.Ε.Β.Ε. στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για μη υποβολή στοιχείων, σχετικά με τις συμφωνίες, που είχε με αλυσίδες λιανεμπορίου, σύμφωνα με τις Α.Δ. 7/08 και 12/08. Ταυτόχρονα παραπέμπουμε και τις επιχειρήσεις ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕΒΕ και Ι. Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. για παράβαση της Α.Δ. 12/08 (γιατί δέχτηκαν συμφωνίες από την εταιρεία Α. ΠΙΤΤΑΣ Α.Ε.Β.Ε. που δεν είχαν γνωστοποιηθεί στο ΥΠ.ΑΝ.).Δ. Επιπλέον, παραπέμπουμε την επιχείρηση ΣΑΧΙΝΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΕΜΠΟΡΙΑ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης, στην αρμόδια εισαγγελική αρχή και το ΥΠ.ΟΙ.Ο. για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, καθώς και στη διοίκηση του οργανισμού της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης με πρόταση αποπομπής από το χώρο της Κ.Α.Θ., λόγω σειράς αγορανομικών και φορολογικών παραβάσεων.

    Πιο συγκεκριμένα η συγκεκριμένη επιχείρηση: 1) Διατηρούσε κατάστημα, εκτός των εγκαταστάσεων της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (Αγ. Ναυρίνου 3) και σε απόσταση κάτω των 2 χιλ., διενεργώντας χονδρικές πωλήσεις νωπών αγροτικών προϊόντων προς λιανοπωλητές, κατά παράβαση της Υπουργικής Απόφασης Α2-4967/4-12-2007. 2) Στον ίδιο χώρο λειτουργούσε συσκευαστήριο νωπών αγροτικών προϊόντων χωρίς άδεια. 3) Παρότι της ζητήθηκαν από το κλιμάκιο ελεγκτών του ΥΠ.ΑΝ. οι θεωρήσεις βιβλίων και στοιχείων του υποκαταστήματος δεν τις προσκόμισε κατά παράβαση του Ν. 3668. 4) Παρότι ζητήθηκαν όλα τα σχετικά φορολογικά παραστατικά (τιμολόγια κτλ) του υποκαταστήματος δεν τα προσκόμισε. 5) Είχε ελλιπή φορολογικά παραστατικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει ασυμφωνία μεταξύ των ποσοτήτων οπωροκηπευτικών, που υπήρχαν στις αποθήκες και σε αυτές που αναγράφονταν στα τιμολόγια πώλησης/αγοράς. 6) Δεν είχε εκδόσει δίγραμμες επιταγές, ούτε είχε κάνει πληρωμές, με καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς για πωλήσεις οπωροκηπευτικών, που υπερβαίνουν τα 1000 ευρώ, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία. 7) Διενεργούσε πωλήσεις σε οπωρολαχανικά με υπέρβαση του νομίμου ποσοστού κέρδους. 8) Διέθετε προϊόντα με ελλιπή παραστατικά. Επίσης, παραπέμπεται ο πωλητής λαϊκών αγορών Κ. Σαχινίδη στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Θεσ/κης με πρόταση αφαίρεσης αδείας, γιατί σε έλεγχο που του έγινε, εντοπίστηκαν ελλιπή παραστατικά, ενώ σε αποθήκη του, η οποία δε διέθετε μισθωτήριο συμβόλαιο και λειτουργούσε χωρίς άδεια, βρέθηκαν 25 τόνοι πατάτας με ελλιπή σήμανση.

    [02] Αιματηρές επιθέσεις στην Ινδία

    Επιθέσεις εναντίον πολυτελών ξενοδοχείων, νοσοκομείων, ενός καφέ στο οποίο συχνάζουν τουρίστες και του σιδηροδρομικού σταθμού στη Μουμπάι (Βομβάη) εξαπέλυσαν χθες Τετάρτη ένοπλοι σκοτώνοντας τουλάχιστον 101 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 300.

    Τα Ινδικά μέσα ενημέρωσης ανέβαζαν ακόμη περισσότερο τον απολογισμό, με την εφημερίδα Times of India να αναφέρει πως οι τραυματίες ανέρχονται σε έως και 900.

    Ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες των πολύνεκρων επιθέσεων βρίσκονται και ξένοι, μετέδωσε το ινδικό πρακτορείο Press Trust. Ενας 41χρονος Ιάπωνας και ένας 49χρονος Αυστραλός σκοτώθηκαν, διευκρίνισε το πρακτορείο, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές. Οι τραυματίες είναι από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Νορβηγία, τον Καναδά και την Σιγκαπούρη.

    Επίσης, το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως ανάμεσα στα θύματα είναι και ένας Ιταλός.

    Επτά ευρωβουλευτές μέλη της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, που είχαν εγκλωβισθεί στο ξενοδοχείο Taj Mahal, κατόρθωσαν να διαφύγουν από το ξενοδοχείο τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

    "Οι ευρωβουλευτές και οι συνοδοί τους διέφυγαν χωρίς να έχουν τραυματιστεί, αυτήν την ώρα βρίσκονται στην κατοικία του Γάλλου προξένου στη Βομβάη και προσπαθούμε να δούμε πως θα τους επαναπατρίσουμε " δήλωσε η υπεύθυνη γιά τον Τύπο στο Ευρωκοινοβούλιο, κα Μάρτζορι Βαν ντεν Μπρόκεν. Στην αποστολή δεν συμμετείχε Ελληνας ή Κύπριος ευρωβουλευτής.

    Η ινδική αστυνομία που εισήλθε στο ξενοδοχείο Taj Mahal ανακοίνωσε ότι οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων προχωρούν "δωμάτιο προς δωμάτιο".

    "Εχουν ανευρεθεί πτώματα στο εσωτερικό και τα μεταφέραμε. Η επιχείρηση συνεχίζεται. Υπάρχουν πελάτες στα δωμάτια, αλλά δεν μπορούμε να σας δώσουμε αριθμούς. Δεν υπάρχουν όμηροι στο Taj Mahal" , δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.

    Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα να εξακολουθούν να υπάρχουν όμηροι στο ξενοδοχείο Oberoi, καθώς και στο Nariman House, όπου στεγάζεται ένα εβραϊκό κέντρο, πρόσθεσε.

    Ενας ραβίνος είναι ανάμεσα στους τουλάχιστον τρεις ανθρώπους που κρατούνται όμηροι από ενόπλους σε κτίριο διαμερισμάτων. Οπως δήλωσε στο Ρόιτερς ο ινδός κομάντο Αμίτ Τιουάρι, μια γυναίκα και ένα παιδί απελευθερώθηκαν και ένας από τους ενόπλους σκοτώθηκε, αλλά τουλάχιστον τέσσερις ένοπλοι παραμένουν στο κτίριο.

    Η ισραηλινή υπηρεσία διάσωσης Zaka, μια υπερ-Ορθόδοξη οργάνωση, ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον ραβίνο Γκαμπριέλ Χόλτσμπεργκ, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του, Ρίβκα, οι οποίοι διαχειρίζονται μια καφετέρια και μια συναγωγή για λογαριασμό της θρησκευτικής οργάνωσης Chabad Lubavitch.

    Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι άγνωστος αριθμός ισραηλινών κρατούνται όμηροι σε άλλα ξενοδοχεία και κτίρια

    Δέκα Ιάπωνες περιλαμβάνονται μεταξύ των ατόμων που εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένα στα δύο πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης και δεν μπορούν να διαφύγουν εξαιτίας της εκεί παρουσίας ενόπλων, ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση.

    Ενας Ιάπωνας, ο Χισάσι Τσούντα, 38 ετών, περιλαμβάνεται στους νεκρούς των επιθέσεων, σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση.

    Νεκροί τρομοκράτες και συλλήψεις

    Τέσσερις ένοπλοι σκοτώθηκαν από αστυνομικά πυρά και εννέα ύποπτοι για τρομοκρατία συνελήφθησαν μετά τις επιθέσεις, ανακοίνωσε η ινδική αστυνομία.

    "Τέσσερις τρομοκράτες έπεσαν νεκροί από τα πυρά μας και καταφέραμε να συλλάβουμε εννέα υπόπτους για τρομοκρατία", είπε ο Π. Γάντζε, αξιωματικός της αστυνομίας.

    Την ευθύνη διεκδίκησε μια προηγουμένως άγνωστη οργάνωση, που αυτοαποκαλείται Μουτζαχεντίν της Ντέκαν, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε σε ΜΜΕ. Η Ντέκαν είναι μια περιοχή της νότιας Ινδίας. Αναλυτές εκτίμησαν πως, αν και δεν είναι σαφές εάν η ανάληψη της ευθύνης έχει σχέση με τους πραγματικούς δράστες, οι επιθέσεις ενδέχεται να έγιναν από μια παρόμοια οργάνωση, τους Ινδούς Μουτζαχεντίν.

    Η οργάνωση Ινδοί Μουτζαχεντίν, είχε αναλάβει με μήνυμα στο Ιντερνετ την ευθύνη για τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 14 Σεπτεμβρίου στο Νέο Δελχί "στο όνομα του Αλλάχ" , εναντίον των επιχειρηματικών και πλούσιων συνοικιών του κέντρου της ινδικής πρωτεύουσας με 20 νεκρούς.

    Οι Ινδοί Μουτζαχεντίν, που αυτοαποκαλούνται επίσης "μαχητές του ισλάμ", δηλώνουν ότι βρίσκονται "σε ανοικτό πόλεμο με την Ινδία". Αυτός ο τοπικός ισλαμικός πυρήνας έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη σειράς επιθέσεων τον Ιούλιο στο Αχμενταμπάντ του κρατιδίου Γκουτζαράτ, βομβιστικών επιθέσεων τον Μάιο στο Τζαϊπούρ και συντονισμένων επιθέσεων τον Νοέμβριο 2007 εναντίον τριών πόλεων του Ουτάρ Πραντές.

    Αλλη οργάνωση, η "Ισλαμική Δύναμη Ασφαλείας-Ινδοί Μουτζαχεντίν " είχε αναλάβει την ευθύνη για δώδεκα συντονισμένες βομβιστικές επιθέσεις στη βορειο-ανατολική Ινδία με 80 νεκρούς στις 30 Οκτωβρίου.

    Δηλώσεις Κουμουτσάκου

    Με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει έως τώρα η ελληνική Πρεσβεία στο Νέο Δελχί, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται Έλληνες. Ωστόσο, δύο Ελληνες πολίτες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, βρίσκονται εγκλωβισμένοι - αλλά δεν κρατούνται όμηροι - στο ξενοδοχείο Taj Mahal, ενώ μεταξύ των ομήρων δεν υπάρχουν Έλληνες. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τους δύο Έλληνες, ενώ ο πρέσβης της Ελλάδας στο Νέο Δελχί κατευθύνεται προς την Βομβάη.

    "Πέραν αυτών, θέλουμε να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για τις νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ινδία. Τις καταδικάζουμε απερίφραστα, όπως και κάθε πράξη βίας, ανεξαρτήτως κινήτρων, που στρέφεται κατά αθώων πολιτών, κατά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εκφράζουμε επίσης τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την κυβέρνηση της Ινδίας", τονίζει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

    Καταδικάζει η διεθνής κοινότητα

    Ο πρωθυπουργός κ.Κ.Καραμανλής απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον Ινδό ομόλογό του κ. Manmohan Singh. Μεταξύ άλλων, εκφράζει τη συμπάθειά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τέτοιες πράξεις.

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν καταδίκασε τις επιθέσεις. "Βία σε τέτοιο βαθμό είναι εντελώς απαράδεκτη", είπε η εκπρόσωπος του Μπαν Κι Μουν σε ανακοίνωση του ΟΗΕ. "Ο γενικός γραμματέας επαναλαμβάνει την πεποίθησή του ότι τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις χωρίς διακρίσεις επιθέσεις εναντίον πολιτών".

    "Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές και την απώλεια αθώων πολιτών. Συνεχίζουμε να αναζητούμε περισσότερη πληροφόρηση", δήλωσε ο Μπεν Τσανγκ, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

    Ο Λευκός Οίκος συγκάλεσε κατεπείγουσα σύσκεψη ο Λευκός Οίκος στην οποία αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, των μυστικών υπηρεσιών και της Άμυνας θα εξετάσουν το θέμα των επιθέσεων στη Βομβάη, ανακοινώθηκε. Παράλληλα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παράσχουν βοήθεια στις ινδικές αρχές.

    "Ο πρόεδρος Μπους εκφράζει τα συλλυπητήριά του στο λαό της Ινδίας και στις οικογένειες των αθώων πολιτών, οι οποίοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στις επιθέσεις στη Μουμπάι", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

    "Οι επιθέσεις στη Μουμπάι, με πολλά αθώα θύματα, μας θυμίζουν ακόμη μια φορά ότι αντιμετωπίζουμε την απειλή των βίαιων εξτρεμιστών", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.

    "Καταδικάζουμε τις επιθέσεις. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή τρομοκρατικής επίθεσης", τόνισε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ και εξέφρασε τα συλλυπητήρια της κυβέρνησής του για τα θύματα και την αλληλεγγύη της στην οικογένειές τους και τους τραυματίες.

    "Καταδικάζω αυτήν την παράλογη τρομοκρατική πράξη", δήλωσε ο σύμβουλος για εξωτερικές υποθέσεις της προσωρινής κυβέρνησης του Μπαγκλαντές, Ιφτεκάρ Αχμεντ Τσοντούρι και τόνισε πως "η τρομοκρατία δεν εξυπηρετεί κανέναν σκοπό".

    Τις επιθέσεις καταδίκασε και ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαχίντα Ρατζαπάκσα, τονίζοντας πως "φέρνουν στο προσκήνιο την άμεση ανάγκη να υπάρξει συντονισμένη δράση από όλες τις χώρες για την εξάλειψη της απειλής της τρομοκρατίας".

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Σιγκαπούρης με ανακοίνωσή του εκφράζει τα συλλυπητήρια στις οικογένεις των θυμάτων, στην κυβέρνηση και τον λαό της Ινδίας.

    "Οι επιθέσεις αυτές δείχνουν πως συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε και σήμερα την απειλή της τρομοκρατίας", επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται πως ανάμεσα στους ομήρους που κρατούν οι τρομοκράτες είναι και ένας από την Σιγκαπούρη.

    Εκπρόσωπος της προεδρίας των Φιλιππίνων καταδίκασε τις επιθέσεις και εξέφρασε τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης προς τις οικογένειες των θυμάτων.

    "Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές εναντίον της ανθρωπότητας και θα παραμείνουμε ενωμένοι μαζί με την Ινδία και τον υπόλοιπο κόσμο στον αγώνα για την εξάλειψη της τρομοκρατίας το συντομότερο δυνατόν", υπογράμμισε ο Αντονι Γκόλεζ.

    Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ καταδίκασαν τις επιθέσεις.

    "Πρόκειται για ένα απεχθές και φρικτό έγκλημα", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ Αμπντάλα Μπεν Ζάγιεντ Αλ-Ναχιάν και διαβεβαίωσε τις ινδικές αρχές για την "απόλυτη αλληλεγγύη" της χώρας του.

    Εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών του Κουβέιτ επισήμανε πως "η ινδική κυβέρνηση είναι ικανή να αντιμετωπίσει τις τρομοκρατικές πράξεις εναντίον της ασφάλειας και της σταθερότητας της Ινδίας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 November 2008 - 11:30:31 UTC