Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μικρή άνοδος στο Τόκυο
  • [02] Οι εξελίξεις στην Εξεταστική
  • [03] Κινητοποιήσεις φαρμακοποιών
  • [04] Αύριο η κηδεία του Γ.Κοίλιαρη
  • [05] Υπέρ των μικρών αγροτών
  • [06] "Μάχη κατά της ύφεσης"

  • [01] Μικρή άνοδος στο Τόκυο

    Με μικρή ανοδο 0,71% έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei κέρδισε 60,19 μονάδες φτάνοντας τις 8.522,58.

    Η Ιαπωνία, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, μπήκε σε ύφεση στην περίοδο από τον Ιούλιο ως το Σεπτέμβριο, καθώς το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της μειώθηκε για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Εξαιτίας της σημαντικής μείωσης των επενδύσεων των επιχειρήσεων, το ιαπωνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,1% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο και κατά 0,4% σε ετήσιο ρυθμό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

    Κατά το δεύτερο τρίμηνο, το ΑΕΠ είχε ήδη μειωθεί κατά 0,9% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που δόθηκαν επίσης σήμερα στη δημοσιότητα.

    Οι οικονομολόγοι περίμεναν κατά μέσο όρο μια μικρή αύξηση κατά 0,1% στο δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 0,2% σε ετήσιο ρυξμό, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εφημερίδα Nikkei μεταξύ 22 εξ αυτών.

    [02] Οι εξελίξεις στην Εξεταστική

    «Η μη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης Μπασιάκου, (σ.σ. για μεταβίβαση εκτάσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην ΚΕΔ για ανταλλαγή) δεν νομίζω πως προβλεπόταν από το θεσμικό πλαίσιο. Όλες οι υπουργικές αποφάσεις δημοσιεύονται. Είναι γενικός κανόνας. Υποχρεωτικά πρέπει να γίνεται αυτό» ανέφερε στην κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Θ. Αλυφακιώτης.

    Υφιστάμενος του Σάββα Τσιτουρίδη στο υπουργείο, ο μάρτυς ανέφερε πως γνώριζε ελάχιστα το θέμα. «Είχα ακούει ότι η Βισθωνίδα είχε μεταβιβαστεί από το ΠΑΣΟΚ. Νομίζω πως ο κος Τσιτουρίδης ήταν αντίθετος προς αυτό που έγινε μετά, γιατί νοιαζόταν για τους αγρότες οι οποίοι κατέχουν τα παραλίμνια εδάφη και έλεγε μάλιστα, «κρίμα να ξεσπιτωθούν οι άνθρωποι, έχουν περιουσιακά στοιχεία, τα δουλεύουν τόσα χρόνια, με αυτά ζουν - αλίμονο αν τους βγάλουμε από αυτά τα χωράφια» ανέφερε ο κος Αλυφακιώτης.

    - Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ανακοίνωσε στους βουλευτές πως έλαβε την απάντηση από τις Κτηματικές Υπηρεσίας Κομοτηνής και Ξάνθης, για τη διαδρομή των εγγράφων που ζήτησε ο Απόστολος Φωτιάδης προκειμένου να υπάρξει η επανεξέταση της υπόθεσης από το Γνωμοδοτικό του υπουργείου Οικονομικών.

    «Η υπογραφή Φωτιάδη είναι στις 30 του μήνα 2003. Την 1η Δεκεμβρίου φεύγει το έγγραφο προς τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, στις Κτηματικές Υπηρεσίες, πρωτοκολλείται όμως στις 31 Δεκεμβρίου. Εν συνεχεία γυρίζουν τάχιστα τα έγγραφα από τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και πάνε στις 24 Φεβρουαρίου στο Γνωμοδοτικό» ανέφερε ο κος Μαρκογιαννάκης και κατέληξε:

    «Με δυο κουβέντες, από την υπογραφή του υπουργού, μέχρι να ζητηθούν, πέρασαν δυο μήνες. Και από την ώρα που ήρθαν, πέρασε άλλος ένας μήνας για να πάνε στο Γνωμοδοτικό».

    Καταθέσεις Στ.Ζερβουδάκη και Ι.Παυλίδη

    Με τις καταθέσεις των Σταύρου Ζερβουδάκη, νομικού συμβούλου της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και του Ιγνάτιου Παυλίδη, τοπογράφου μηχανικού και υποδιευθυντή Διαχείρισης Ακινήτων της ΚΕΔ στη Βόρειο Ελλάδα, συνεχίστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η διερεύνηση της υπόθεσης της Μονής Βατοπαιδίου.

    Η Εξεταστική Επιτροπή ανέμενε την κατάθεση του Σταύρου Ζερβουδάκη, επιστολή του οποίου προς τον πρόεδρο της Εταιρείας είδε το φως της δημοσιότητας. Ο μάρτυς, διευκρίνισε πως «δεν παίρνει πίσω, ούτε λέξη» από την επιστολή. Συμπλήρωσε ωστόσο, πως συγκεκριμένες διατυπώσεις του, ενδεχομένως έδιναν περιθώρια για παρερμηνείες.

    Όπως ανέφερε, οι «άνωθεν πιέσεις» που δεχόταν για να υπογράψει σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια τα συμβόλαια που κατάρτιζε ο δικηγόρος της Μονής Βατοπεδίου Δημήτριος Πελέκης, δεν προέρχονταν από κάποιους σκοτεινούς κύκλους, αλλά από την διοίκηση της ΚΕΔ, η οποία του έλεγε πως «ο π. Αρσένιος, ή ο π. Εφραίμ είχαν έλθει από τα Μετέωρα και έπρεπε να ξαναγυρίσουν τη μια για προσευχές, την άλλη δεν ξέρω εγώ?» - άγνωστο για ποιο λόγο. Επίσης ανέφερε ότι τα ελλιπή τοπογραφικά του 1932 για την Ουρανούπολη, έρχονταν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο επέλεξε τα προς παραχώρηση ακίνητα, αλλά αγνόησε τις αιτήσεις του για ενημέρωση σχετικά με το «πλήρες ιδιοκτησιακό καθεστώς, τίτλους, νομικό και πραγματικό μέρος τους».

    «Δεν είχα δουλειά να ελέγξω. Και υπάρχει ακόμα σε έγγραφα των προϊσταμένων μας, να μην ασχολούμαστε με πράγματα που δεν μας ρωτάνε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Ζερβουδάκης.

    Από την άλλη, ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔ, υπογράμμισε ότι τα συμβόλαια είναι τελείως νομότυπα και έγκυρα. Το κράτος δεν φαίνεται να έχει ζημιωθεί από τις ανταλλαγές - άλλωστε «η εκτίμηση της Δ.Ο.Υ. για 8 εκ. ευρώ στην Ουρανούπολη είναι λανθασμένη και θα μπορούσε η Μονή, να ζητήσει αποζημίωση από το Δημόσιο». Η έκταση της Ουρανούπολης μπορεί να μην είναι «οικόπεδο» όπως αναφέρουν τα συμβόλαια και τα τελευταία να είναι «λανθασμένα, ψευδείς και αναληθείς δηλώσεις», χωρίς ωστόσο να έχει αλλάξει τίποτα. Ο ίδιος δεν θυμόταν για ποιο λόγο δέχθηκε να συμπεριληφθεί στο συμβόλαιο «η επιφύλαξη της Μονής να ζητήσει αρμοδίως και νομίμως τη μεταβολή της χρήσεως» - σίγουρα όμως αυτό, όπως είπε, «δεν αλλάζει τίποτα». Οι εισηγήσεις του που δεν έγιναν αποδεκτές, δεν αφορούσαν την τήρηση της νομιμότητας καθεαυτής, αλλά την «υπέρβασή της προς όφελος του Δημοσίου».

    Στο παραπάνω πλαίσιο, κοινός τόπος της κατάθεσης και της επιστολής του κου Ζερβουδάκη, παρέμεινε η πεποίθησή του πως «η Ουρανούπολη έπρεπε οπωσδήποτε να μείνει στο Δημόσιο» (αν και, όπως ανέφερε, η Μονή έχει διαμηνύσει πως είναι διατεθειμένη να γυρίσει πίσω την Ουρανούπολη), οι απορίες του για τη διαδικασία παράδοσης του ολυμπιακού ακινήτου στη Μονή αντί της λίμνης Βισθωνίδας, αλλά και η απογοήτευσή του, για το ότι ο ίδιος πίστεψε πως η Μονή εσκόπευε να χρησιμοποιήσει το ολυμπιακό ακίνητο για φιλανθρωπικό ίδρυμα. Σε κάθε δε, περίπτωση, όπως ανέφερε, ο καλύτερος τρόπος για την εξασφάλιση της πραγματικής αγοραίας τιμής των ακινήτων του Δημοσίου, θα ήταν ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός - «αλλά φανταστείτε τι θα γινόταν εκεί πέρα: Θα έκαναν 10-20 χρόνια διαγωνισμούς»

    «Υπήρχε απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔ, που λέει πως η μία εκδοχή είναι να ανταλλαγεί κατευθείαν το ολυμπιακό ακίνητο με τη λίμνη Βιστωνίδα και η άλλη είναι να γίνει ανταλλαγή της λίμνης με τα ακίνητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης - και σε δεύτερη φάση να γίνει ανταλλαγή των τελευταίων με το ολυμπιακό ακίνητο. Αν και δεν είναι δικό μου θέμα, πιστεύω πως προτιμήθηκε η δεύτερη περίπτωση, προκειμένου η ΚΕΔ να μπορέσει να αξιοποιήσει τα ακίνητα αυτά, αποδοτικότερα για το ελληνικό Δημόσιο. Η λίμνη λοιπόν εκτιμήθηκε στα 46 εκ. ευρώ, αλλά το ολυμπιακό ακίνητο εκτιμήθηκε λιγότερο από το Σώμα των Ορκωτών Εκτιμητών, οπότε έμεινε στη Μονή η Ουρανούπολη» ανέφερε ο κος Ζερβουδάκης.

    Αμέσως μετά, η Εξεταστική Επιτροπή ακροάσθηκε τον Ιγνάτιο Παυλίδη, τοπογράφο μηχανικό και υποδιευθυντή Διαχείρισης Ακινήτων της ΚΕΔ στη Βόρειο Ελλάδα.

    Ο κος Παυλίδης, ο οποίος φέρεται στα συμβόλαια να έχει εγκρίνει τα τοπογραφικά διαγράμματα που έχει συντάξει ο τοπογράφος της Μονής Βατοπεδίου, υπογράμμισε ότι του ανατέθηκε μονάχα ο έλεγχος της τυπικής πληρότητας των τοπογραφικών και όχι ο ουσιαστικός - με εξαίρεση το τοπογραφικό του ολυμπιακού ακινήτου, το οποίο συνέταξε ο ίδιος για τα συμβόλαια.

    «Αναφέρθηκε από τους εκτιμητές του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών, ότι τα τοπογραφικά διαγράμματα επικυρώθηκαν από εμένα και κατονομάζομαι ονομαστικά. Αυτό είναι εντελώς αναληθές. Ούτε ενεκρίθησαν, ούτε ελέγχθηκαν - και πολύ περισσότερο, δεν συντάχθηκαν. Επίσης, δεν υπήρξε καμία υπηρεσιακή εκτίμηση, ούτε ελέγχθηκε καμία εκτίμηση του ΣΟΕ» ανέφερε ο μάρτυς.

    Όπως είπε ο κ. Παυλίδης, η απουσία του ελέγχου εκ μέρους της ΚΕΔ, των εκτιμήσεων του ΣΟΕ για την αξία των ακινήτων, οφείλεται στον προηγούμενο μάρτυρα, Σταύρο Ζερβουδάκη, ο οποίος «πριν την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όταν αντάλλασσε η ΚΕΔ τις παραλίμνιες εκτάσεις, είχε γνωμοδοτήσει ότι δεν χρειάζεται Έκθεση Εκτίμησης Καταμέτρησης από την υπηρεσία».

    «Όταν χαθεί η αξιοπιστία μεταξύ αντισυμβαλλομένων που είναι Δημόσιο και οι δύο, εγώ τι να πω; Εγώ είμαι ένας ανθρωπάκος. Παλεύω ως μονάδα, ως άτομο, προσπαθώ και πονώ κι έχω βάλει το λιθαράκι μου - έχω παλέψει σε πάρα πολλές περιπτώσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων του Δημοσίου σε καταπατημένες εκτάσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Παυλίδης.

    Καταθέσεις Κ.Καποτά και Π.Κιούση

    Με διαφορετικά δεδομένα, τα μέλη του Ββ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, επεξεργάστηκαν την πρόταση της Μονής Βατοπαιδίου για αμοιβαία παραίτηση Δημοσίου και Μονής, από την έκδοση δικαστικής απόφασης σχετικά με τις παραλίμνιες εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας.

    Αυτό προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, του εισηγητή της πλειοψηφίας Κωνσταντίνου Καποτά και του μειοψηφίσαντος μέλους Παναγιώτη Κιούση.

    Αμφότεροι οι σύμβουλοι, ανέφεραν πως το Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, δεν είχε υπόψη του το αποτέλεσμα της Διάσκεψης του Πρωτοδικείου Ροδόπης, που δικαίωνε το Δημόσιο. Στο ζήτημα, ωστόσο, εάν γνωρίζαν την αποδοχή εκ μέρους του Π. Δούκα, της τέταρτης (επί σειρά) γνωμοδότησης του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων του υπουργείου Οικονομικών, που δικαίωνε τη Μονή, έδωσαν αντίθετες καταθέσεις.

    Ο εισηγητής του Τμήματος, Κ. Καποτάς, επικαλέστηκε τις γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και τις υπουργικές αποφάσεις του 2003 και 2004. Άλλο τόσο - σημείωσε - ο εκπρόσωπος του Δημοσίου στη δίκη το Νοέμβριο του 2003, Δ. Χειμώνας, περιελάμβανε ανάμεσα στις προτάσεις του και αίτημα αναβολής της συζήτησης, έως ότου εκδοθεί από το Γνωμοδοτικό του υπουργείου Οικονομικών, «νέα απόφαση γνωμοδότησης, η οποία θα κρίνει αμετάκλητα την ύπαρξη ή μη, δικαιωμάτων κυριότητας της αντιδίκου επί της επιδίκου εκτάσεως».

    Με δεδομένο ότι η απόφαση του Γνωμοδοτικού ήταν αρνητική για το Δημόσιο και επικυρώθηκε στη συνέχεια από τον Π. Δούκα, ήταν - σύμφωνα με τον κο Καποτά - εξαιρετικά πιθανόν, το δικαστήριο στην απόφασή του, να εκλάμβανε την νέα υπουργική απόφαση, ως ομολογία. Αντίθετα, με την παραίτηση από την έκδοση απόφασης, το Δημόσιο θα μπορούσε, είτε να διαπραγματευτεί με τη Μονή, γλιτώνοντας κάποιες από τις διεκδικούμενες εκτάσεις, είτε και να προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε να επαναφέρει την συζήτηση στο ακροατήριο οποτεδήποτε ή και να ασκήσει νέα αγωγή.

    «Δεδομένα άλλα, δεν είχαμε. Με την γνωμοδότησή μας αυτή, λοιπόν, θεωρήσαμε ότι παρείχετο η δυνατότητα στο Δημόσιο να απεγκλωβιστεί, να αποδεσμευτεί από τις προηγηθείσες τέσσερις γνωμοδοτήσεις του», ανέφερε ο κος Καποτάς.

    Ο μειοψηφίσας νομικός σύμβουλος, Παναγιώτης Κιούσης, διευκρίνισε πως διαφώνησε με την πρόταση της πλειοψηφίας, όχι επί της ουσίας, αλλά σε επίπεδο δικονομίας, σημειώνοντας πως «πλείστοι έγκυροι συγγραφείς, έχουν ταχθεί υπέρ της απόψεως, ότι μετά τη συζήτηση στο ακροατήριο, τελειώνει το θέμα και θα πρέπει να εκδίδεται απόφαση».

    Ο ίδιος ανέφερε πως γνώριζε μονάχα τη συνεδρίαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης τον Νοέμβριο του 2003 και πως δεν είχε άλλα δεδομένα, δεν είχε γνώση ότι ο Π. Δούκας είχε προσυπογράψει το τέταρτο πόρισμα του Γνωμοδοτικού του υπουργείου του.

    «Εγώ δεν εγνώριζα για την υπουργική απόφαση, ή τουλάχιστον δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου. Δεν νομίζω ότι γνώριζαν οι συνάδελφοί μου. Εγώ δεν μπήκα στην ουσία. Τώρα, αν οι συνάδελφοί μου μπήκαν, εγώ δεν το γνώριζα?» ανέφερε ο μάρτυς.

    Από κει και πέρα, θεωρουμένης συνολικά της υπόθεσης, ο κος Κιούσης εκτίμησε πως το Δημόσιο δεν μπορεί να περίμενε κάτι κακό από την έκβαση της δίκης. «Στη χειρότερη περίπτωση θα εγένετο δεκτή η αγωγή της Μονής», έκρινε ο μάρτυς.

    Σε ερώτηση του Γρ. Νιώτη (ΠΑΣΟΚ), «αν υπήρχε ένα στα χίλια πιθανότητα να είχε συμφέρον το ελληνικό κράτος με την κατάργηση της δίκης», ο μάρτυς απάντησε αρνητικά. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, η κρίση του, όπως διευκρίνισε, «έρχεται εκ των υστέρων - απβ όσα διάβασα για την ουσία της υπόθεσης στις εφημερίδες».

    Στο ίδιο πλαίσιο, ο κος Κιούσης χαρακτήρισε «παράνομες» τις ανταλλαγές, εφβ όσον οι τίτλοι της Μονής ήταν «ακυρώσιμοι».

    Η κατάθεση, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, του Άγγελου Αποστολίδη, πρώην στελέχους της LADA HELLAS, εταιρείας των συμφερόντων του Φοίβου Χριστοδουλίδη, (επιχειρηματία που διατηρούσε στενή σχέση με τον γέροντα Εφραίμ), δεν οδήγησε σε περαιτέρω τεκμηρίωση των όσων ο μάρτυς είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις του στα μέσα ενημέρωσης και στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

    Τουναντίον, έδωσε λαβή για έντονη αμφισβήτηση εκ μέρους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο μάρτυς προέβη σε άλλη μία καταγγελία περί μεταφοράς εγγράφων στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, επέδειξε ασθενή μνήμη σε άλλη μία περίπτωση, αλλά και παραδέχθηκε πως δεν θα είχε, ενδεχομένως, ανακινήσει το όλο θέμα «εάν δεν είχε απολυθεί καταχρηστικώς» από τον πρώην εργοδότη του.

    Ο κος Αποστολίδης επανέλαβε στην κατάθεσή του, πως για ένα κρίσιμο δεκαπενθήμερο τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2006, είχε χρεωθεί να μεταφέρει τον μοναχό Αρσένιο της Μονής Βατοπαιδίου, στο υπουργείο Πολιτισμού, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο δικηγορικό γραφείο του κου Πελέκη, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, στο υπουργείο Απασχόλησης και μία φορά στο σπίτι του Θοδωρή Ρουσόπουλου στο Ψυχικό, όπου αργότερα κατέφθασε και ο Εφραίμ.

    «Αφότου έβγαινε από τα υπουργεία, επικοινωνούσε πάντα με τον γέροντα Εφραίμ και τον αποκαλούσε "γέροντά μου" λέγοντας πως "τα πράγματα πάνε καλά"», ανέφερε επίσης ο κος Αποστολίδης, χωρίς να θυμάται να έχει ειπωθεί κάτι περισσότερο ενώπιόν του.

    Ο ίδιος, είχε παραλάβει επίσης, μία φορά έναν φάκελο με φαξ που μόλις είχαν φθάσει από τη Θεσσαλονίκη στην Διευθύντρια Πολιτικής Γης, Σ. Μαντέλη, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον μετέφερε στο Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών. Επβ αυτού, ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Μπούγας, παρατήρησε πως ο κος Αποστολίδης δεν ανέφερε τις μεταφορές αυτές των εγγράφων στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα. «Δεν μπορώ να σας δώσω εξήγηση γιβ αυτό», απάντησε ο μάρτυς, ενώ έδειξε να μπερδεύει το επώνυμο του προέδρου της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, Γ. Παπαγεωργίου, (αρχικά συμφώνησε σε λαθεμένη υπόδειξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκη, ότι λεγόταν Γ. Ξηραδάκης) και δεν θυμόταν αν έφερε μουστάκι ή μούσι.

    Ο κος Αποστολίδης, είχε κατά τα λεγόμενά του, αναλάβει να συμμετέχει στη διοργάνωση ομιλιών του γέροντα Εφραίμ στα γραφεία της εταιρείας και να συντονίζει τη δραστηριότητα ενός Κέντρου Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού (που εκδίδει και το περιοδικό «Πεμπτουσία»), στην πνευματική επιρροή πάντα, της Μονής Βατοπαιδίου. Στις ομιλίες αυτές, μετείχαν συν τοις άλλοις οι εισαγγελείς Ε. Βροτσέλας, Γ. Γεράκης, Π. Αγγελόπουλος, «αρχηγοί πυροσβεστικής και αεροπορίας», ο Σ. Παπαθεμελής και άλλοι.

    Τέλος, ο κος Αποστολίδης κατήγγειλε πως δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του, ευθύς αμέσως μετά την συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό σταθμό, γεγονός που τον οδήγησε να ζητήσει πολιτική κάλυψη από τον Αλ. Αλαβάνο.

    «Αισθάνομαι όλη την αντιπολίτευση σύσσωμη να μην έχει κάποιο ενδιαφέρον και σαν απλός πολίτης στεναχωριέμαι. Πιστεύω ότι αν σβήσουν τα φώτα της επικαιρότητος, θα έχουμε και άλλες συνέπειες και απλώς φοβάμαι?», εξομολογήθηκε ο μάρτυς.

    Κατάθεση τοπογράφου μηχανικού κ.Κιάκα

    «Η έκταση στην Ουρανούπολη,είναι για μένα ως τοπογράφο, ένα αγροτεμάχιο, δηλαδή,ένα εκτός σχεδίου ακίνητο. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να δω το εμβαδόν και το σχήμα του ακινήτου,όχι την χρήση του», δήλωσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο Ν. Κιάκας.

    Ο Νικόλαος Κιάκας είναι ο τοπογράφος μηχανικός, που συνέταξε για λογαριασμό της Μονής Βατοπαιδίου,όλα τα τοπογραφικά σχέδια για τις εκτάσεις που της παραδόθηκαν αντί της λίμνης Βιστωνίδας, με εξαίρεση το τοπογραφικό που έγινε για το ολυμπιακό ακίνητο στους Θρακομακεδόνες.

    Είναι ο άνθρωπος,για τα τοπογραφικά του οποίου οι ορκωτοί εκτιμητές ανέφεραν πως αποχαρακτήριζαν ως «οικοδομήσιμες»,δασικές εκτάσεις, ενώ απεναντίας περιέγραφαν οικόπεδα ως προοριζόμενα για «αγροτική χρήση», προκειμένου να υποτιμηθούν.

    Τα τοπογραφικά δε,αυτά,χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια από την Κ. Πελέκη για την σύνταξη των συμβολαίων της.

    Σχετικά με την έκταση της Ουρανούπολης,ο μάρτυρας παραδέχθηκε πως «το μεγαλύτερο μέρος της είναι πουρνάρι,με ενδιάμεσες φωλιές με σταροχώραφα, ή ελιές.Είναι κατακερματισμένο,υπάρχουν διάφορες άλλες παραχωρήσεις και διανομές».

    Οι χάρτες επίσης που του δόθηκαν «γράφουν μέσα δάσος». Για εκείνον, ωστόσο, «σαν τοπογράφο, είναι ένα εκτός σχεδίου ακίνητο, αγροτεμάχιο».

    Οικοδομήσιμο σημαίνει ότι η θέση του και το σχήμα του επιτρέπουν να εγγραφεί εντός του ένα ακίνητο με ελάχιστο εμβαδόν 50 τετραγωνικών - τα υπόλοιπα «είναι δουλειά του ενδιαφερομένου», είπε.

    Άλλωστε, είπε, «αν υπάρχει χαρακτηρισμός δάσος και δεν μπορεί να κτισθεί ένα ακίνητο,δεν πρόκειται να με φωνάξει εμένα κανείς να κάνω τοπογραφικό».

    Όσον αφορά τη συνεργασία του με τους ορκωτούς εκτιμητές,ο κ.Κιάκας αποποιήθηκε τις κατηγορίες που εκτόξευσαν ότι χρειάστηκε να του επιστρέψουν τα τοπογραφικά ως λανθασμένα.

    Δέχθηκε μεν πως τα αρχικά σχέδια με τα οποία τον είχε εφοδιάσει η Μονή (από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου) ήσαν παλιά και ανεπαρκή,αλλά εκείνα που κατάρτισε ο ίδιος, ήσαν πλήρη.

    Μόνον για την Ουρανούπολη συμφώνησε πως «χρειάστηκε να γίνουν κάποιες αλλαγές στο εμβαδόν και το σχήμα του οικοπέδου λόγω καινούργιων παραχωρήσεων».

    Διαφορετική ήταν η άποψη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος κατηγόρησε τον μάρτυρα πως ψεύδεται.

    Ο ορκωτός εκτιμητής Παύλος Κανελλάκης είχε αναφέρει πως επέστρεψε τον φάκελο στην ΚΕΔ, όταν διαπίστωσε πως το μεγαλύτερο μέρος μιας παραχωρούμενης έκτασης στον Ακροπόταμο της Καβάλαςήταν δασώδες.

    Αποδεικνύεται, τόνισε ο βουλευτής, ότι ο τοπογράφος συνέταξε μια συμπληρωματική τεχνική έκθεση, διευκρινίζοντας πως η μισή έκταση είναι «δασική» και «οικοδομήσιμο» μονάχα το υπόλοιπο.

    Την τεχνική αυτή έκθεση, ωστόσο, προσάρτησε με τσιμπιδάκι πάνω στο τοπογραφικό, διατηρώντας στη βεβαίωση,την αρχική περιγραφή.

    -«Εσείς λέγατε πως ο μόνος που κάνει χαρακτηρισμούς είναι το δασαρχείο. Γιατί υπογράφετε εδώ;Γιατί βάλατε την τεχνική έκθεση πάνω στο τοπογραφικό;», ρώτησε ο βουλευτής

    -«Δεν μπορώ να θυμηθώ γιατί την έβαλα»,απάντησε ο μάρτυς.

    Στην Νέα Ραιδεστό,κατά τους ορκωτούς εκτιμητές, οικόπεδα προοριζόμενα για οικοδομή,περιγράφονταν από τον κο Κιάκα,ως προοριζόμενα για αγροτική χρήση,προκειμένου να υποεκτιμηθούν.«Στη Ραιδεστό υπήρχαν και τρία εκτός σχεδίου χωράφια», απάντησε ο τοπογράφος.

    Ανακοίνωση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών

    Σε αγωγή κατά της κ. Σταματίας Σωτηροπούλου θα προχωρήσει, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών για τα όσα "ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά", όπως υποστηρίζει η ανακοίνωση, ανέφερε η πρώτη την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, "εις βάρος του Σώματος", στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

    Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών αναφέρει τα εξής:

    "Ανάμεσα στα πολλά αναξιόπιστα και ευφάνταστα που κατέθεσε η κυρία Σταματία Σωτηροπούλου στις 13 Νοεμβρίου 2008, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, αναφέρθηκε και στις εκτιμήσεις που έκανε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών. Πιο συγκεκριμένα κατέθεσε:

    "στο Πανόραμα ένα οικόπεδο 1648 τ.μ. πουλήθηκε στην Ανθέμια για 1.188.261 ευρώ, ενώ η εκτίμηση των Ορκωτών Εκτιμητών ήταν 420.000 ευρώ" και συνεχίζει: "Είναι ηλίου φαεινότερον ότι τα οικόπεδα υποτιμήθηκαν σε βαθμό κακουργήματος".

    Η αλήθεια είναι ότι στο Πανόραμα εκτιμήθηκαν δύο οικόπεδα:

    Το πρώτο, πράγματι 1.648 τ.μ., αποτιμήθηκε από το Σ.Ο.Ε. έναντι 1.1.41.372 ευρώ δηλαδή 692.000 ευρώ το στρέμμα και όχι 250.000 ευρώ το στρέμμα όπως υποστηρίζει η κ. Σωτηροπούλου (ας σημειωθεί ότι το ίδιο διάστημα το Σ.Ο.Ε. εκτίμησε ακόμα ένα οικόπεδο στο Πανόραμα, εμβαδού 1.509 τ.μ. έναντι 1.087.554 ευρώ, ήτοι 720.000 ευρώ το στρέμμα).

    Επιπλέον το κρίσιμο στοιχείο που δεν ανέφερε η κ. Σωτηροπούλου, είναι ότι η εκτίμηση έγινε στις 15/09/2005, δηλαδή τρία χρόνια πριν, κάτι το οποίο σημαίνει ότι με χρονική αναγωγή η αξία των δύο οικοπέδων θα ήταν σήμερα πάνω από 900.000 ευρώ το στρέμμα.

    Ενόψει των ανωτέρω, το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών δηλώνει ότι τη Δευτέρα το πρωί θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και θα καταθέσει αγωγή εναντίον της κ. Σωτηροπούλου για τα όσα ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά ανέφερε εις βάρος του Σώματος στην Εξεταστική Επιτροπή".

    [03] Κινητοποιήσεις φαρμακοποιών

    Οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου στην Αττική θα καλούνται από σήμερα να πληρώνουν τα φάρμακά τους καθώς οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται ότι παραμένουν απλήρωτοι από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου.

    Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν όλη την αξία των φαρμάκων και μετά να απευθύνονται οι ίδιοι στα ασφαλιστικά ταμεία για να αποζημιωθούν.

    Προβλήματα με τον ΟΠΑΔ έχουν και οι συμβεβλημένοι γιατροί, καθώς και φαρμακοποιοί στην υπόλοιπη χώρα.

    Οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και παραμένουν απλήρωτοι αρκετούς μήνες ετοιμάζονται να καταγγείλουν τις συμβάσεις τους.

    [04] Αύριο η κηδεία του Γ.Κοίλιαρη

    Η κηδεία του Γ.Κοίλιαρη θα γίνει αύριο στις 3 το μεσημέρι, από το Νεκροταφείο Ζωγράφου.Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Κοίλιαρης, έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά τον τραυματισμό κατά τη διάρκεια αποστολής στο Αφγανιστάν.

    Ο Γιώργος Κοίλιαρης είχε τραυματιστεί το πρωί της Πέμπτης 9 Οκτωβρίου και διακομίστηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ.

    Με πρωτοβουλία των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών και τη συνδρομή κλιμακίου της Διεθνούς Δύναμης, που βρίσκεται στο Αφγανιστάν, διακομίστηκε αρχικά σε νοσοκομείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στο Αμπού Ντάμπι και στη συνέχεια με C-130 στην Αθήνα.

    Την λύπη του για την απώλεια του Γιώργου Κοίλιαρη εκφράζει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωση του με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια του και προς τους οικείους του.

    Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Γ. Κοίλιαρης "στάθηκε συνεπής στις αξίες της ζωής και βρέθηκε σε πολλά μέρη της γης βοηθώντας αδύναμους και κατατρεγμένους με τις δημοσιογραφικές του αποστολές και μέσω προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας και ιατρικών αποστολών. Δημοσιογράφος ευγενής, δυναμικός, αγαπητός και άψογος συνάδελφος, διακρίθηκε για το ήθος, τη συνέπεια και την ευσυνειδησία του. Στη σύντομη ζωή του άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις σε όλους όσοι τον γνώρισαν". Επίσης, σημειώνει ότι ο Γ. Κοίλιαρης έπεσε στο βωμό του καθήκοντος υπηρετώντας με τη ζωή του την ενημέρωση και τον άνθρωπο.

    Δήλωση του Ευ. Αντώναρου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος έκανε της εξής δήλωση:

    "Ο Γιώργος Κοίλιαρης ήταν ένας μάχιμος δημοσιογράφος που σε όλη του την επαγγελματική διαδρομή αναζητούσε με αφοσίωση την αλήθεια.

    Τον χαρακτήριζε η ευαισθησία, η προσοχή στην λεπτομέρεια και το αυθεντικό ενδιαφέρον για τους ανθρώπους, όπως άλλωστε απέδειξε και με το τελευταίο και μοιραίο ταξίδι του στο Αφγανιστάν

    Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στους οικείους του".

    Δήλωση του Γ. Παπακωνσταντίνου

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για τον θάνατο του δημοσιογράφου Γιώργου Κοίλιαρη :

    "Ο Γιώργος Κοίλιαρης ήταν μαχητής. Δημοσιογράφος με όλη την σημασία της λέξης, ζούσε το ρεπορτάζ σ΄ ολόκληρο τον κόσμο, για τον άνθρωπο και τις αξίες του. Γι΄ αυτό έδωσε την υπόσχεση του και την τήρησε πηγαίνοντας στην τελευταία του αποστολή. Δεν κόπιασε, δεν δείλιασε. Έχασε τη μάχη, μα όχι και τον πόλεμο. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια".

    Βιογραφικό

    Ο Γιώργος Κοίλιαρης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1955. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Νιουκάστλ της Βρετανίας, Ιστορία της Σύγχρονης Τέχνης. Γρήγορα, όμως, τον κέρδισε η δημοσιογραφία και ξεκίνησε ως ελεύθερος ρεπόρτερ στην εφημερίδα "Τα Νέα" τον Νοέμβριο του 1979. Συνέχισε στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" όπου κάλυψε τα κρίσιμα γεγονότα της δραματικής αυτής περιόδου στον Λίβανο. Εργάστηκε στις εφημερίδες "Ελ. Τύπος", "Πρώτη", "Βραδυνή", "Αλήθεια", "Νίκη" καθώς και στα ραδιόφωνα "Flash" και "Sky" και τέλος στην "ΕΤ-1" και την "ΕΤ-2"..

    Διακρίθηκε για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ από εμπόλεμες επικίνδυνες ζώνες και τις συνεντεύξεις του από σημαντικές προσωπικότητες, απεσταλμένος να καλύψει σημαντικά γεγονότα στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.

    Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στη ΝΕΤ. Στις 8 Οκτωβρίου τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη, συμμετέχοντας σε ανθρωπιστική αποστολή στο Αφγανιστάν. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, μεταφέρθηκε μέσω Αμπού Ντάμπι με C-130 στην Ελλάδα και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο ατυχημάτων KAT, όπου δυστυχώς υπέκυψε χθες στα τραύματά του.

    [05] Υπέρ των μικρών αγροτών

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι με το σωματείο εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα γραφεία του κόμματος.

    Υπέρ των μικρών αγροτών

    Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει σε σχέση με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τους αγρότες: "Η ουσία, την οποία απέκρυψε ο πρωθυπουργός, είναι ότι η ΚΑΠ, που εφαρμόζουν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, καταστρέφει τους μικρούς αγρότες, φέρνει υπέρογκες τιμές στα προϊόντα και εντείνει τη διατροφική εξάρτηση της χώρας. Οι μικρομεσαίοι αγρότες, μαζί με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους, πρέπει να αντεπιτεθούν. Η πάλη κατά της ΚΑΠ, η απειθαρχία γενικά στις αποφάσεις της ΕΕ, είναι δρόμος για να μην πληρώσουν και την κρίση του καπιταλισμού".

    Διπλά ανήσυχοι

    "Ύστερα από την απάντηση που έδωσε ο πρωθυπουργός στο θέμα της κάλυψης των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία έχασαν πάνω από 2 δις ευρώ αισθανόμαστε διπλά ανήσυχοι", τόνισε η κ. Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συζήτηση για τα ασφαλιστικά ταμεία.

    "Ο πρωθυπουργός απάντησε ως εξής: Στηρίζουμε τα ταμεία. Όταν ζητήσαμε πως συγκεκριμένα θα στηρίξουν τα ταμεία, απάντησε με τον εξής τρόπο: Κοινωνικές μεταβιβάσεις. Και όταν λέει κοινωνικές μεταβιβάσεις το 95% αφορούσε τα γνωστά μέτρα που η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει.

    Συγκεκριμένα πράγματα για τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είπε. Τα ταμεία βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση, έχουν θιγεί από τις κυβερνήσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από το 1950 μέχρι σήμερα τους χρωστάνε. Και το μόνο που μας εξήγησε είναι ότι είναι σωστό τα ταμεία να παίζουν στο χρηματιστήριο, να παίζουν στον τζόγο όπως λέμε εμείς.

    Υπενθυμίζω το εξής πράγμα: Και όταν ακόμα δεν υπάρχει οικονομική κρίση τα χρηματιστήρια από χώρα σε χώρα και στην Ελλάδα έχουν κρίση γιατί οι μετοχές εκεί που επενδύονται, μπορεί να γίνουν και λάθη, είτε η πρόβλεψη να είναι τέτοια που να πέσει έξω και επομένως μόνο το γεγονός ότι κάνεις πρόβλεψη να κερδίσεις οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγάλοι, πολύ περισσότερο που η κρίση θα είναι παρατεταμένη και βαθιά. Ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία.

    Πρέπει λοιπόν να διεκδικήσουμε το εξής πράγμα:

    Η κυβέρνηση να αγοράσει από τις τράπεζες τις μετοχές των ασφαλιστικών ταμείων στην τιμή αγοράς και όχι την σημερινή τιμή, να καλύψει τις απώλειες και να σταματήσει το τζογάρισμα».

  • Αύριο, η κα Παπαρήγα θα συναντηθεί με την προσωρινή διοίκηση του σωματείου εργαζομένων της Altec Telecoms στα γραφεία του κόμματος.

    [06] "Μάχη κατά της ύφεσης"

    Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε τη σημασία της μάχης κατά της ύφεσης, ακόμη κι αν επιτραπεί στο έλλειμμα του προϋπολογισμού να αυξηθεί.

    Κατά την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή του μετά την εκλογή του στις 4 Νοεμβρίου, ο Ομπάμα επισήμανε ότι η χρηματοπιστωτική κρίση επέφερε μια συναίνεση ανάμεσα στους οικονομολόγους της αριστεράς και της δεξιάς.

    "Η συναίνεση αυτή έγκειται στο ότι λένε πως πρέπει να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ξαναξεκινήσει η οικονομία και πως θα χρειαστεί να δαπανήσουμε χρήματα για να τονώσουμε την οικονομία", δήλωσε στην εκπομπή "60 Λεπτά" του CBS.

    "Και πως δεν πρέπει να ανησυχούμε για το έλλειμμα φέτος ούτε και τον επόμενο χρόνο. Πως βραχυπρόθεσμα, το σημαντικότερο είναι να αποφύγουμε μια επιδείνωση της ύφεσης", πρόσθεσε ο Ομπάμα, ο οποίος αναλαμβάνει τα προεδρικά καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.

    Σχετικά με τα αίτια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ο Ομπάμα δήλωσε πως "προτεραιότητα υπ' αριθμόν ένα" είναι η ενίσχυση της κανονιστικής ρύθμισης του τομέα.

    "Πιστεύω πως πρέπει να αποκαταστήσουμε ένα αίσθημα επιστοσύνης, διαφάνειας και ανοίγματος στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα", δήλωσε. Πρόσθεσε πάντως πως "η απάντηση δεν βρίσκεται σε μια βαριά κανονιστική ρύθμιση που θα συνέτριβε το επιχειρηματικό πνεύμα του αμερικανικού καπιταλισμού και τη διάθεσή του να αναλαμβάνει κινδύνους. Αυτό ήταν που έκανε την οικονομία μας μια ισχυρή οικονομία. Πρέπει να ξαναβρούμε ένα αίσθημα ισορροπίας", υπογράμμισε.

    Κοινή δράση της ομάδας των 20

    Οι ηγέτες των μεγαλύτερων βιομηχανικών και των αναδυόμενων χωρών κατέληξαν σε συμφωνία για την στήριξη της οικονομίας, εφαρμόζοντας μια συντονισμένη διεθνή στρατηγική και θέτοντας νέο πλαίσιο για την παγκόσμια διακυβέρνηση, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία μετά τη Σύνοδο Κορυφής της "ομάδας των 20" που έγινε στην Ουάσινγκτον.

    Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, "ένας πρώτος απολογισμός των αποφάσεων αυτών θα μπορούσε να γίνει στις 31 Μαρτίου" για να ακολουθήσει ως τις 30 Απριλίου μια νέα σύνοδος της Ομάδας των 20.

    Η ίδια πηγή επισημαίνει πως το κείμενο το οποίο επεξεργάζεται η Ομάδα των 20 περιέχει "θετικά μηνύματα προς τρεις κατευθύνσεις: στήριξη της οικονομίας, νέα διεθνής στρατηγική και μεταρρύθμιση της παγκόσμιας διακυβέρνησης".

    "Το κείμενο αυτό έχει ένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό για το οποίο προσπαθούμε εδώ και καιρό, να είμαστε όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται. Πέρα από το ανακοινωθέν των πέντε σελίδων, υπάρχει ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης, στο οποίο αναφέρεται μια ολόκληρη σειρά μέτρων με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2009", επισημαίνει η γαλλική προεδρία και καταλήγει τονίζοντας πως η Ομάδα των 20 πρέπει να στείλει "ένα μήνυμα ελπίδας που θα απορρέει από τις κοινές προσπάθειες των χωρών αυτών να στηρίξουν την οικονομική δραστηριότητα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 November 2008 - 7:30:36 UTC