Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί ο πρωθυπουργός

  • [01] Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί ο πρωθυπουργός

    Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί το απόγευμα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στη έκτακτη σύνοδο κορυφής των μελών-χωρών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

    Αντικείμενο της Συνόδου είναι η συντονισμένη αντιμετώπιση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, της οικονομικής κρίσης. Επίσης, αναμένεται να καθοριστεί η θέση της ΕΕ ενόψει της Διεθνούς Διάσκεψης του G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου στη Ουάσινγκτον.

    Συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης

    Συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη είχε το πρωί ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για το νομοθετικό έργο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Ο κ. Χατζηγάκης χαρακτήρισε ριζοσπαστικό το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε κατ'αρχήν για την ελεύθερη συμβίωση, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση τόλμησε να κάνει ένα βήμα που δεν τόλμησαν να κάνουν επί σειρά ετών άλλες κυβερνήσεις.

    Ανέφερε ακόμη ότι είναι έτοιμο να κατατεθεί στη Βουλή ένα άλλο κοινωνικό νομοσχέδιο, που αφορά στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και των γυναικών. Σχετίζεται ανέφερε με τη σύμβαση που έχουμε υπογράψει με το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο προσαρμόζεται στα ελληνικά δεδομένα και θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα, της κοινωνίας.

    Επίσης σημείωσε, ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το νομοσχέδιο που προωθείται σχετικά με τα ναρκωτικά και τις υποκατάστατες ουσίες που θα γίνουν σε φυλακές πρότυπα, ώστε να μην υπάρχει ο ψυχικός εξευτελισμός ορισμένων εξαρτημένων ανθρώπων μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα.

    Τέλος, ανέφερε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζει με σοβαρότητα, σύνεση και μεγάλο ενδιαφέρον τα ζητήματα που αφορούν στο σωφρονιστικό σύστημα, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε επαφή με τα κόμματα.

    Χαρακτήρισε παραγωγική και χρήσιμη τη συζήτηση με εκπροσώπους του Συνασπισμού και ανέφερε ότι έγινε αποδεκτή η πρόταση για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής η οποία θα επισκέπτεται τακτικά τις φυλακές.

    Ο κ. Χατζηγάκης είπε ότι σήμερα θα συναντηθεί με εκπροσώπους των κρατουμένων, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα της συμφόρησης στις φυλακές είπε ότι υπάρχει σχεδιασμός ενός προγράμματος με δυο άξονες: ο πρώτος επικεντρώνεται στην προσπάθεια ,με διάφορα νομοθετικά μέτρα, να φύγει από τις φυλακές ένας αριθμός κρατουμένων και ο δεύτερος, θα στηρίζεται στην ίδρυση νέων σωφρονιστικών καταστημάτων.

    Εντός του 2009 προβλέπονται τέσσερα - πέντε νέα σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ με νομοσχέδιο πριν από μερικούς μήνες δόθηκε οικονομική αυτοδυναμία και αυτοτέλεια από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για την έρευνα της Μονής Βατοπαιδίου, απάντησε αρνητικά, ενώ σε ό,τι αφορά την ανάκληση της παραίτησης από το δικαστικό σώμα των δυο εισαγγελέων που είχαν αρχικά ερευνήσει την υπόθεση, ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε υπερήφανος που δυο διακεκριμένα στελέχη επέστρεψαν.

    Σε ό,τι αφορά την άρνησή τους να αναλάβουν εκ νέου την υπόθεση, ο κ. Χατζηγάκης ανέφερε "είναι μια ευαισθησία την οποία τη σέβομαι".

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με τις συνεντεύξεις του κ. Ρουσόπουλου, δήλωσε ότι ήταν πειστικός και η επιχειρηματολογία του τον έπεισε, ενώ τόνισε "αυτό το ζήτημα πρέπει να σταματήσει. Η ανθρωποφαγία και ο κανιβαλισμός δεν είναι πια πολιτική".

    Συγχαρητήρια επιστολή Καραμανλή σε Ομπάμα

    Συγχαρητήρια επιστολή στο νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, απέστειλε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Καραμανλής στην επιστολή του αναφέρει ότι "η εκλογή σας έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή ύφεση. Οι διεθνείς προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι εταίροι να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις ενωμένοι".

    Ο κ. Καραμανλής εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια για την εκλογική νίκη - ορόσημο όπως την χαρακτηρίζει του κ. Ομπάμα και σημειώνει πως, ευελπιστεί σε μια συνάντηση με το νεοεκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο στο προσεχές μέλλον.

    Ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζει πως οι Ελληνοαμερικανοί έχουν συνεισφέρει και συνεχίζουν να συνεισφέρουν σημαντικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτιμώ τις ξεκάθαρες και σταθερές θέσεις που έχετε υιοθετήσει πάνω σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος. Προσβλέπουμε σε μια στενή συνεργασία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής σας, ώστε τα θέματα αυτά να επιλυθούν, καθώς και στην προώθηση και εμβάθυνση των σχέσεών μας σε όλα τα επίπεδα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 November 2008 - 11:30:21 UTC