Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μέτρα οξύμωρα" <embed src="mms://a1202.v35261d.c35261.g.vm.akamaistream.net/7/1202/35261/v0001/athens.download.akamai.com/35262/6990826.wmv" width="384" height="282" align="right" type="application/x-mplayer2" pluginspage="http://www.microsoft.com/windows/mediaplayer/en/default.asp" name="ObjMediaPlayer" showdisplay="0" showcontrols="1" enableContextMenu="0" volume="0" showstatusbar="1">

    Για την προβολή του video απαιτείται η έκδοση του Media Player 9 ή νεότερη.

    Μπορείτε να "κατεβάσετε" την τελευταία έκδοση από εδώ

    31/10/08 12:15 μμ


  • [01] "Μέτρα οξύμωρα"

    Κριτική στο κυβερνητικό σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, άσκησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, τις «αγνές προθέσεις» της κυβέρνησης. «Δεν συμφωνώ με όσους λένε ότι είστε ανίκανοι, αλλά βλέπω μερικές ανεπάρκειες και είστε καλοί μόνον στη μπουνάτσα και όχι στις καταιγίδες», επισήμανε.

    Ο κ. Καρατζαφέρης, χαρακτήρισε τα μέτρα «οξύμωρα και αντιφατικά», λέγοντας ότι «δεν μπορεί ένα καταχρεωμένο κράτος, όπως είναι η Ελλάδα, να διαθέτει το υψηλότερο, αναλογικά, ποσό των 28 δισ. ευρώ για τη σωτηρία των τραπεζών, που είχαν πέρυσι συνολικά κέρδη 7 δισ. ευρώ και ήδη ανακοινώνουν ότι και φέτος θα είναι κερδοφόρες». Υποστήριξε την άποψη ότι πρέπει να ενισχυθούν «μόνον όσα πιστωτικά ιδρύματα έχουν προβλήματα και όχι συλλήβδην όλα», ενώ είπε ότι δεν αρκεί ο ορισμός ενός επιτρόπου -που θα καταπέσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια- και το κράτος θα πρέπει να απαιτήσει από τις τράπεζες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, να δεχθούν τα μισά μέλη των Δ.Σ . να είναι από το δημόσιο και ο πρόεδρος κοινής αποδοχής, για να υπάρχει πραγματικός έλεγχος.

    Ακόμα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι «υπάρχουν λεφτά για να κινηθεί η αγορά», αλλά αυτά βρίσκονται «σε θυρίδες, σεντούκια και σε καταθέσεις στην Ελβετία» και «είναι ανενεργά κεφάλαια». Γι΄ αυτό, εισηγήθηκε να δοθούν κίνητρα για να εμφανιστούν αυτά τα χρήματα στην αγορά, με κατάργηση του «πόθεν έσχες» και των ελέγχων για το «μαύρο χρήμα», ώστε να εισπράξει το δημόσιο έσοδα από τη λειτουργία της αγοράς. Πρότεινε επίσης ενιαίο πλαίσιο δανειοδότησης των πολιτών από όλες τις τράπεζες, με κατάργηση των «ψιλών γραμμάτων» και των ποινών για πρόωρη προεξόφληση, όπως και του συστήματος «Τειρεσίας». Ζήτησε επίσης μετάθεση για έξι μήνες όλων των συναλλαγματικών με ημερομηνία εξόφλησης μετά τις 25 Αυγούστου, καθώς και αποποινικοποίηση της έκδοσης ακάλυπτων επιταγών.

    Επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να φορολογούνται οι αγρότες «αρκεί να έχουν μια κατσίκα και μια αγελάδα ο καθένας», καθώς όπως είπε, «δίνουμε δυόμιση φορές περισσότερα σε εισαγωγές γάλακτος και κρέατος από ό,τι για πετρέλαιο».

    Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης, κάλεσε τα κόμματα να μην εισπράξουν φέτος την προβλεπόμενη επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό, ενώ ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα διαθέσει το ήμισυ της τακτικής κρατικής επιχορήγησης, υπέρ του Ταμείου Συνοχής.

    «Με αυτό τον τρόπο θα δείξουμε ότι συμμετέχουμε στην αγωνία αυτή του κόσμου, λόγω της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στη δευτερολογία του, επαναλαμβάνοντας την την πρόταση του να μην εισπράξουν φέτος τα κόμματα την προβλεπόμενη επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό.

    Επέκρινε τη στήριξη -όπως είπε- των τραπεζών με 28 δισ, «την ίδια στιγμή που μέσω των πιστωτικών καρτών, εκμεταλλεύονται τους καταναλωτές κάνοντας την μεγαλύτερη απάτη, κάνοντας τοκογλυφία μεγαλύτερη και από αυτή του Κούκου» και εκτίμηση ότι «αυτά τα 28 δισ θα πάνε για να κλείσουν τις μαύρες τρύπες, που έχουν ανοίξει οι Τράπεζες με τα ντηλς που έκαναν στις Βαλκανικές χώρες».

    «Μπαίνουμε σε μια διαδικασία που δεν ξέρουμε που θα βγάλει και είναι σίγουρο ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο θα τους ξαναδώσουμε», πρόσθεσε.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μίλησε, επίσης, για «θάνατο όχι μόνο του καπιταλισμού, αλλά και του υπαρκτού σοσιαλισμού» τονίζοντας ότι «η δικιά μας πρόταση είναι ο πατριωτικός παρεμβατισμός» και κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει ελαστικοποίηση του Μάαστριχτ για να βγει η χώρα από τη κρίση.

    Ολοκληρώνοντας τη δευτερολογία του ο κ. Καρατζαφέρης, ανέφερε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό:

    «Η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει βιώσιμη κυβέρνηση. Να το αντιληφθείτε αυτό».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 October 2008 - 13:30:21 UTC