Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή
  • [02] "Σεβασμός στον πολίτη"
  • [03] "Να προστατευτεί η οικογένεια"
  • [04] Κατά των ιδιωτικοποιήσεων
  • [05] Στις 4 μονάδες η διαφορά
  • [06] Ισχυρός σεισμός στο Πακιστάν

  • [01] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή

    Συνεδριάζει το πρωί η Κυβερνητική Επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό για θέματα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Ο κ. Κ. Καραμανλής θα έχει νωρίτερα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφη.

    Επίσκεψη Κ. Καραμανλή στο Κατάρ

    Επίσκεψη στα εργοτάξια δυο ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών που συμμετέχουν στην κατασκευή μεγάλων έργων στο Κατάρ πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Ο κ. Καραμανλής και η σύζυγός του καθώς επίσης η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο υφυπουργός Εξωτερικών Πέτρος Δούκας επισκέφθηκαν πρώτα τα γραφεία της ''J & P Αβαξ''. Η εταιρία πραγματοποιεί τα έργα υποδομής στο Πέρλ Αϊλαντ στην Ντόχα του Κατάρ.

    Πρόκειται για ένα τεχνητό νησί που έχει δημιουργηθεί με προσχωματώσεις και διαμορφώνεται σε ολοκληρωμένη μορφή πολυτελών κατοικιών.

    Το συνολικό έργο που πραγματοποιεί εκεί η εταιρία ανέρχεται σε 700 εκατομμύρια δολάρια.

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του πήγαν στο εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρίας ''Ακτωρ'', η οποία έχει αναλάβει ένα τμήμα της κατασκευής του νέου αεροδρομίου της πρωτεύουσας του Κατάρ και ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον υπεύθυνο της εταιρίας.

    Η κοινοπραξία στην οποία ηγείται η εταιρία ''Ακτωρ ''έχει αναλάβει την ολοκλήρωση έργου συνολικού κόστους 1,2 δισ. δολαρίων.

    Στο εργοτάξιο απασχολούνται περίπου 150 Ελληνες και Κύπριοι εργαζόμενοι.

    Η εταιρία δραστηριοποιείται συνολικότερα στην αραβική χερσόνησο με έργα συνολικού ύψους 4,3 δισ. ευρώ, όπου απασχολούνται περί τους 200 Ελληνες μηχανικούς. Η παρουσία της εταιρίας στο Κατάρ έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα και αποτελεί βάση για επέκταση στην Ασία και την Αφρική.

    Μετά την ενημέρωση και το πέρας της επίσκεψης ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του αναχώρησαν για την Αθήνα.

    Στο μεταξύ, πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψε ο ΣΕΒ στη Ντόχα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Κατάρ, παρουσία του κ. Καραμανλή, κατά τη διάρκεια Επιχειρηματικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων ενώ ο ΣΕΒ και το Εμπορο-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κατάρ σχεδιάζουν να ιδρύσουν Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Κατάρ.

    Συνάντηση με τον εμίρη και τον πρωθυπουργό του Κατάρ

    Τις δυνατότητες ανάπτυξης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ συζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στη συνάντηση που είχε με τον εμίρη της χώρας Σεϊχ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι και τον πρωθυπουργό Σεϊχ Χαμάντ Μπιν Τζάμπερ Αλ Θάνι.

    Στη δήλωσή του, μετά τη συνάντηση, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στη διεθνή συγκυρία κατά την οποία οι παγκόσμιες οικονομίες αντιμετωπίζουν τις βαριές επιπτώσεις από τη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση. Είναι μία κρίση η οποία αποδεικνύεται ότι είναι απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι οι κυβερνήσεις έχουν καθήκον να επενδύσουν σε στρατηγικό σχεδιασμό, ο οποίος μπορεί να διασφαλίσει τις εθνικές οικονομίες απέναντι στους κινδύνους και να απελευθερώσει την αναπτυξιακή τους δυναμική όταν αυτή τελειώσει.

    Η ελληνική κυβέρνηση είπε ο πρωθυπουργός, έχει θέση και επιδιώκει δύο κύριους στόχους: να διασφαλίσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις απέναντι στις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης κρίσης μέσω μία σειράς αποτελεσματικών μέτρων και δεύτερον να επιταχύνει την εφαρμογή οποιασδήποτε μεταρρύθμισης είναι απαραίτητη για τη δομική αναμόρφωση της οικονομίας μας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας- Κατάρ και κυρίως στις πολύ ενθαρρυντικές προοπτικές που διανοίγονται. Στη συνάντηση με τους Καταρινούς αξιωματούχους εξέτασαν ενα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων με έμφαση στις επενδύσεις, την ενέργεια, τις μεταφορές, τη ναυτιλία και τον κατασκευαστικό τομέα. Το Κατάρ, συνέχισε ο πρωθυπουργός, είναι χώρα με γεωστρατηγική σημασία στην περιοχή και πολύ δυναμική οικονομική ανάπτυξη. Η παρουσία μεγάλων ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών αποτελεί απόδειξη των κοινών προσπαθειών στον τομέα αυτό.

    Ο κ. Καραμανλής ρωτήθηκε για το θέμα της Ολυμπιακής και ανέφερε ότι συζήτησαν επενδύσεις σε πολλούς τομείς και σημείωσε ότι η Qatar Airways ανήκει στους επίδοξους επενδυτές για την Ολυμπιακή. Για το ίδιο θέμα ο πρωθυπουργός του Κατάρ περιορίστηκε να πει ότι το θέμα συζητήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση.

    Μετά τη συνάντηση, η υπουργός Εξωτερικών με τον ομόλογό της υπέγραψαν τη συμφωνία απαλλαγής της διπλής φορολογίας, ενώ ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Δούκας υπέγραψε τη συμφωνία που αφορά την υγεία και τις ιατρικές επιστήμες.

    Ο κ. Καραμανλής, στο σύντομο χαιρετισμό του στην έναρξη του ελληνο-καταρινού φόρουμ επιχειρηματιών, είπε ότι η επίσκεψή του στο Κατάρ υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και αποβλέπει στη μεγαλύτερη ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας.

    Σημείωσε ότι το Κατάρ είναι από τις χώρες με τη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη και υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, ενώ η Ελλάδα είναι η ατμομηχανή της οικονομίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη διεθνή οικονομική κρίση και υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να παρακολουθούν παθητικά και η απάντηση σ΄αυτή είναι να ενθαρρύνουν τις επενδύσεις και να προωθήσουν την ανάπτυξη.

    Σημείωσε ότι αυτό το σκοπό εξυπηρετεί και η επίσκεψή του στο Κατάρ, ενισχύοντας τις επενδυτικές δυνατότητες και των δύο χωρών. Είπε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και κατέληξε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα αντιδράσει εάν χρειαστεί.

    Εγκαίνια Ελληνικής Πρεσβείας στη Ντόχα-Χαιρετισμός Κ.Καραμανλή

    Στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κατάρ, σε όλα τα επίπεδα, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στην ομογένεια του Κατάρ κατά την διάρκεια των εγκαινίων της Ελληνικής Πρεσβείας.

    Η ίδρυση της ελληνικής πρεσβείας στη Ντόχα καθώς και αυτής του Κατάρ στην Αθήνα, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις και αποδεικνύει τη βούληση των δύο μερών για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε ότι σήμερα ο κόσμος ολόκληρος και η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Μιας σοβαρής κρίσης που οφείλουμε όλοι να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της στην πραγματική οικονομία και ιδιαίτερα στους τομείς της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

    Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε τα μέτρα που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση για να περιοριστεί το κόστος της κρίσης στο εισόδημα των νοικοκυριών και στις επιχειρήσεις, καθώς επίσης και για να επιταχύνει τους ρυθμούς για την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που αφενός θα προστατέψουν από τους κινδύνους και αφετέρου θα προετοιμάσουν την ελληνική οικονομία ώστε όταν τελειώσει η κρίση, να "τρέξει" με τους ρυθμούς που απαιτούν οι καιροί.

    Απευθυνόμενος προς την ελληνική ομογένεια του Κατάρ ανέφερε ότι η δυναμική παρουσία εκατοντάδων Ελλήνων οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, μας κάνει υπερήφανους καθώς προβάλλει με επιτυχία την εικόνα της σύγχρονης Ελληνίδας και του σύγχρονου Έλληνα στις χώρες του Αραβικού κόσμου.

    Από την πλευρά της, η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έκανε και τα εγκαίνια της Πρεσβείας, ανέφερε ότι τα εγκαίνια σηματοδοτούν ένα μεγαλύτερο άνοιγμα της χώρας μας στον Αραβικό κόσμο. Η κ. Μπακογιάννη φύτεψε και μια ελιά, αναφέροντας ότι σηματοδοτεί την πρόθεση, η συνεργασία των δύο χωρών να έχει διάρκεια.

    [02] "Σεβασμός στον πολίτη"

    Συνέντευξη Τύπου για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, την ακρίβεια και τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης στην Ανάπτυξη, θα δώσουν το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μιχ. Χρυσοχοϊδης, ο εισηγητής ΚΤΕ Ανάπτυξης του Κινήματος, Απ. Κατσιφάρας και ο Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης, Φ. Σαχινίδης.

    Ακόμη, στη 1:00 μμ, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ν. Σηφουνάκης, ο εισηγητής ΚΤΕ Μεταφορών και Επικοινωνιών του Κινήματος, Χ. Τσιόκας και ο Γραμματέας του Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Φ. Χατζημιχάλης, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, με θέμα το Νομοσχέδιο για την Ολυμπιακή Αεροπορία.

    Μπορούμε μια καλύτερη Ελλάδα

    "Μπορούμε μια καλύτερη Ελλάδα, χρειάζεται να πούμε 'ναι' σε μια νέα διακυβέρνηση", τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Γ.Παπανδρέου μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι οι αγωνιστές τους οποίους τιμούμε σήμερα «είπαν το μεγάλο βόχιβ στη βαρβαρότητα, το μεγάλο βναιβ για μια κοινωνία αξιών», καθώς και ότι «δίδαξαν πως παρά την κρίση την οποία ζούμε γύρω μας, την απαξίωση των πάντων που ζούμε, ξέρουμε ότι μπορούμε μια καλύτερη Ελλάδα».

    Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε, επίσης: «Γιβ αυτήν αγωνιζόμαστε και αυτήν θα φτιάξουμε. Ξέρουμε ότι μπορούμε να πούμε όχι στη διαφθορά και την αδιαφάνεια που κατατρώει το δημόσιο πλούτο. Μπορούμε να πούμε βόχιβ στην άδικη φορολογία που πνίγει την ανάπτυξη και χτυπάει τα εισοδήματα των μεσαίων και χαμηλότερων εισοδηματικά τάξεων. Μπορούμε να πούμε βόχιβ στην ασυδοσία που αδικεί τον Έλληνα και την Ελληνίδα. Και μπορούμε να πούμε βναιβ σε μια άλλη διακυβέρνηση, που σέβεται τον Έλληνα πολίτη».

    [03] "Να προστατευτεί η οικογένεια"

    Την Κύπρο επισκέπτεται σήμερα κα Αλέκα Παπαρήγα. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, θα βρεθεί στη Λευκωσία για επαφές και συνομιλίες. Η κυρία Παπαρήγα θα γίνει δεκτή από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια.

    Σε συνέντευξη της στην ανταποκρίτρια στην Αθήνα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), Χρίστα Νικολάου, η κυρία Παπαρήγα σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, την εκλογή της Τουρκίας ως μη μονίμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ, αλλά και τις σχέσεις μεταξύ του ΚΚΕ και του ΑΚΕΛ.

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει ότι το Κυπριακό δεν αφορά μόνο τις δυο κοινότητες, έχει δύσκολες εσωτερικές πτυχές που αφορούν τις συνθήκες ίδρυσης και εγγυήσεων, είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής και εκτιμά ότι το αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σε ερώτηση για τη στάση της Τουρκίας απέναντι στη διαδικασία των απευθείας συνομιλιών που έχει ξεκινήσει, εκτιμά ότι οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της Τουρκίας δεν δείχνουν διάθεση να μετακινηθούν από τις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν τον Ιούλη του 1974.

    Σχολιάζοντας την εκλογή της Τουρκίας ως μη μόνιμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ, επισημαίνει ότι "εκφράζει γενικότερους σχεδιασμούς που έχουν να κάνουν με την εφαρμογή της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, τον αποκλεισμό του ρωσικού πετρελαίου από τις αγορές της ΕΕ, την εκμετάλλευση του καυκασιανού πετρελαίου, τη δύσκολη κατάσταση για τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, όπως και στα Βαλκάνια".

    Εκτιμά, επίσης, ότι η ΕΕ δεν πιέζει όσο θα έπρεπε την Τουρκία, αντιθέτως δεν επιδιώκει δίκαιη λύση στο Κυπριακό. Φέρνει μάλιστα ως παράδειγμα τη συνεχιζόμενη άρνηση της Τουρκίας να επικυρώσει το Πρωτόκολλο της Άγκυρας και να αναγνωρίσει τη Κυπριακή Δημοκρατία ως πλήρες μέλος της ΕΕ.

    Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ του ΚΚΕ και του ΑΚΕΛ, η κ. Παπαρήγα επισημαίνει ότι τα δύο κόμματα τα συνδέουν "κοινές αναφορές και αξίες, μακρόχρονες σχέσεις αλληλεγγύης, κοινών αγώνων, που αναπτύσσονται συνεχώς".

    Δηλώσεις για την οικονομική κρίση

    «Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι αύξηση μισθών και συντάξεων, άμεση προστασία της λαϊκής οικογένειας που έχει δάνεια», δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αναφερόμενη στην οικονομική κρίση και ζήτησε «να παγώσουν τα δάνεια, να πέσουν τα επιτόκια. Να εξασφαλιστούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, οι σημερινές και οι χθεσινές εισφορές των εργαζομένων».

    Η κα Παπαρήγα σημείωσε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης «είναι τόνωση για τους βιομηχάνους, για τους εφοπλιστές, για τους τραπεζίτες, τους τονώνουν και στην ουσία τονώνουν όλους εκείνους τους παράγοντες που θα φέρουν τη νέα κυκλική κρίση τα επόμενα χρόνια» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι G 20 δεν θα καταλήξουν σε ενιαία μέτρα. «Αν τυχόν καταλήξουν σε κάποια, αυτά θα είναι μια νέα καταιγίδα σε βάρος των εργαζομένων. Είναι πρόκληση να γίνεται συζήτηση πως θα ενισχυθούν τα κίνητρα για την αγορά αυτοκινήτων, όταν ο άλλος δεν έχει να φάει και ο μισθός και η σύνταξη δεν φτάνουν για τον μήνα» τόνισε η γγ του ΚΚΕ.

    Η κα Παπαρήγα, η οποία περιόδευσε στο Αττικο Νοσοκομείο, έκανε λόγο για "μεγάλο σκάνδαλο" αναφερόμενη στις ελλείψεις που έχει το νοσοκομείο, και σημείωσε πως «χρόνια τώρα έχει ανοίξει ένα νοσοκομείο και δεν έχει προσωπικό».

    «Εδώ και τώρα ζητάμε αυτό το πανεπιστημιακό νοσοκομείο - που μπορεί να προσφέρει εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες - όχι απλώς να έχει πλήρες προσωπικό, αλλά και το προσωπικό να έχει ανθρώπινο ωράριο ώστε να προσφέρει υπηρεσίες εξειδικευμένες στη νοσηλεία, αλλά και στην έρευνα» τόνισε η κα Παπαρήγα και πρόσθεσε πως δεν αποτελεί δικαιολογία «ούτε το πώς θα γίνει ο ΑΣΕΠ».

    [04] Κατά των ιδιωτικοποιήσεων

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιεί περιοδεία στο Αλιβέρι Ευβοίας, όπου και θα συμμετάσχει στην ημερίδα που συνδιοργανώνουν το Τμήμα Οικολογίας και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευβοίας και η Πολιτική Κίνηση Αλιβερίου του ΣΥΝ, με θέμα: «Ενεργειακό - Γιατί λέμε όχι στον λιθάνθρακα».

    Επίσης, ο κ.Τσίπρας θα επισκεφθεί τους χώρους που σχεδιάζει η ΔΕΗ σε συνεργασία με την ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ την εγκατάσταση λιθανθρακικής μονάδας, ενώ θα έχει και συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Αλιβερίου κατά του λιθάνθρακα και τους κατοίκους Μηλακίου.

    ΣΥΝ για Ολυμπιακή

    Ενώ αρκετές χώρες, ανάμεσά τους και χώρες της Ε.Ε., αυξάνουν τις δημόσιες επενδύσεις στην πρώτη κατοικία, στις μεταφορές, στην παιδεία, στην αυτοκινητοβιομηχανία, σε δημόσιες εταιρίες κρατικών συμφερόντων, η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση ιδιωτικοποιήσεων (ΟΑ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, Λιμάνια) σαν να μην έχει συμβεί τίποτε. Την ώρα που το νεοφιλελεύθερο μοντέλο καταρρέει, η Ν.Δ. εμμένει σε μια παράλογη πολιτική που μετατρέπει τη χώρα σε πρόσφορο έδαφος για λεηλασία, τονίζει σε δήλωσή του ο Κώστας Ήσυχος, μέλος ΚΠΕ ΣΥΝ σχετικά με το ενδιαφέρον της Qatar Airways για την εξαγορά των διάδοχων εταιριών της ΟΑ.

    Ο ΣΥΝ, καλεί τους εργαζόμενους "με μέθοδο, πείσμα, μαχητικό, συνδικαλιστικό και κοινωνικό πρόγραμμα και ενότητα για να αποτρέψουν το «θάνατο» της Δημόσιας ΟΑ".

    "Η ριζοσπαστική Αριστερά θα επιμείνει σε κάθε μετερίζι, κοινοβουλευτικό και κινηματικό, για να μην υλοποιηθεί ένα ακόμα εθνικό έγκλημα σε βάρος της δημόσιας οικονομίας, της περιφερειακής συνοχής της χώρας, της πτητικής ασφαλείας", καταλήγει η ανακοίνωση.

    [05] Στις 4 μονάδες η διαφορά

    Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προηγείται σε εθνικό επίπεδο με τέσσερις μονάδες του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Τζον Μακέιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Ρόιτερ/C-SPAN/Zogby που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.

    Ο Ομπάμα προηγείται του Μακέιν με 49% έναντι 45% ανάμεσα στους πιθανούς ψηφοφόρους στη δημοσκόπηση που διεξήχθη στη διάρκεια τριών ημερών, σημειώνοντας ελαφρά πτώση από το προβάδισμα των πέντε μονάδων το οποίο είχε τη Δευτέρα.

    Η τηλεφωνική δημοσκόπηση έχει περιθώριο λάθους 2,9 ποσοστιαίες μονάδες.

    Απετράπη σχέδιο δολοφονίας του Ομπάμα

    Η αμερικανική αστυνομία συνέλαβε δύο νεαρούς στο Τενεσί, οι οποίοι σχεδίαζαν να ληστεύσουν έναν έμπορο όπλων με σκοπό να δολοφονήσουν τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος Μπαράκ Ομπάμα κι «όσους το δυνατόν περισσότερους αφρο-αμερικανούς», αναφέρεται σε ανακοινωθέν των αρχών.

    Αξιωματούχος από το Γραφείο Οινοπνευματωδών, Καπνού, Όπλων κι Εκρηκτικών τόνισε πως η αστυνομία συνέλαβε άτομα στο Τζάκσον του Τενεσί με μεγάλο αριθμό όπλων, περιλαμβανομένης και μία κομμένης καραμπίνας, στο αυτοκίνητό τους.

    «Ήθελαν να μεταβούν σβ ένα σημείο όπου θα μπορούσαν να πυροβολήσουν όσους το δυνατόν περισσότερους αφρο-αμερικανούς μπορούσαν. Επίσης είχαν σχέδιο να δολοφονήσουν τον Γερουσιαστή Ομπάμα», τόνισε η ίδια πηγή.

    [06] Ισχυρός σεισμός στο Πακιστάν

    Τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισχυρό σεισμό, μεγέθους 6,2 Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε νωρίς το πρωί το νοτιοδυτικό Πακιστάν, σαρώνοντας εκατοντάδες σπίτια. Ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί, δήλωσε αξιωματούχος.

    "Σας λέω ότι 80 άνθρωποι είναι νεκροί στην περιοχή όπου στέκομαι αυτήν την στιγμή", δήλωσε ο Σοχάιλ ουρ Ρεχμάν, ανώτερος αξιωματούχος στην επαρχία Μπαλουχιστάν -κοντά στην μεθόριο με το Αφγανιστάν- μιλώντας στο εγχώριο τηλεοπτικό δίκτυο Dawn Television από την περιοχή Ουάμ.

    Ερωτηθείς εάν αναμένει ότι ο απολογισμός θα είναι υψηλότερος, δήλωσε "πολύ υψηλότερος".

    Τα θύματα βρήκαν το θάνατο "όταν τα σπίτια τους κατέρρευσαν", δήλωσε ο Άμπντουλ Χάλεκ, αξιωματικός της αστυνομίας στη Ζιαράτ, στην επαρχία Μπαλουχιστάν.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 70 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Κουέτα, και περίπου 185 χλμ. νοτιοανατολικά της αφγανικής πόλης Κανταχάρ. Σημειώθηκε στις 04:09 τοπική ώρα (01:09 ώρα Ελλάδας), κι είχε εστιακό βάθος 10 χλμ., σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής.

    Τον Οκτώβριο του 2005, σεισμική δόνηση 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο βορειοδυτικό Πακιστάν και το Κασμίρ είχε στοιχίσει τη ζωή 74.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό άλλων 3,5 εκατομμυρίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 October 2008 - 5:30:32 UTC