Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Προχωρούμε με δυναμισμό μπροστά"
  • [02] Με στόχο την πρόκριση

  • [01] "Προχωρούμε με δυναμισμό μπροστά"

    «Αυστηρή προσήλωση στην πραγματική πολιτική» ζήτησε από τους υπουργούς ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν καθώς «η χώρα δεν έχει περιθώρια να περιμένει, πρέπει να προχωρήσει με δυναμισμό μπροστά».

    «Το βεβαρημένο οικονομικό περιβάλλον όπως διαμορφώνεται σε όλο τον κόσμο δεν επιτρέπει εφησυχασμούς» είπε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και επεσήμανε πως ζήτησε από τους υπουργούς να προωθήσουν σύντομα τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα λύνουν προβλήματα.

    «Βασικός στόχος είναι να κάνουμε ακόμα πιο ισχυρό το δίχτυ κοινωνικής προστασίας», τόνισε ο κ.Καραμανλής και ανέφερε ότι εντός των ημερών θα κατατεθούν τα νομοσχέδια για την προστασία και τη θωράκιση των δανειοληπτών και για το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, ενώ θα δοθεί και επίδομα θέρμανσης στους οικονομικά αδύναμους.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι ζήτησε από τους υπουργούς του να καταγράψουν τους βασικούς στόχους ο καθένας στον τομέα του και τους κάλεσε να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στα καθημερινά προβλήματα, στις πραγματικές δυσκολίες των πολιτών, ζητώντας αυστηρή προσήλωση στην πραγματική πολιτική.

    Επίσης ανέφερε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως με σκοπό την ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού για τις επιπτώσεις της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης καθώς και για την πολιτική της κυβέρνησης.

    «Τα τελευταία πέντε χρόνια η χώρα έχει μπει σε τροχιά μεταρρυθμίσεων παρά τις προσπάθειες οργανωμένων συμφερόντων που έχουν βολευτεί εδώ και δεκαετίες στο τέλμα» είπε ο κ.Καραμανλής και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα έχει μόνο ένα δρόμο να επιλέξει. Αυτόν που οδηγεί μπροστά. Και είμαι εδώ να προχωρήσω τα πράγματα μπροστά. Καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην ιστορία».

    «Η σημερινή κυβέρνηση εκλέχθηκε για να αλλάξει τα πράγματα και τα αλλάζει. Αυτή την εντολή έλαβα και θα την τιμήσω απολύτως», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    [02] Με στόχο την πρόκριση

    Φαβορί για την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA, είναι o Ολυμπιακός υποδέχεται στις 9:45 το βράδυ την Νόρτζελαντ στο Καραϊσκάκη, στη ρεβάνς του 2-0.

    «Δεν θα πάμε με καμία σιγουριά. Ξέρουμε ότι κερδίσαμε με 0-2, όμως δυσκολευτήκαμε και θα δούμε τον αγώνα σαν έναν αγώνα που πρέπει οπωσδήποτε να τον κερδίσουμε» δήλωσε ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" Ερνέστο Βαλβέρδε και πρόσθεσε: «Οι πιο "επικίνδυνοι" αγώνες για τις ομάδες είναι αυτοί που δεν τους εκτιμάς καλά. Εμείς θέλουμε να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Δε θέλουμε να μην εκτιμήσουμε σωστά το παιχνίδι. Απ' αυτό το παιχνίδι ένας θα περάσει και ένας θα μείνει εκτός. Θέλουμε να περάσουμε εμείς και να μείνει εκτός η Νόρτζελαντ. Για την Κυριακή, ξέρουμε ότι ο κόσμος θα μας υποστηρίξει. Ξέρουμε ότι είναι σημαντικό το παιχνίδι αλλά ξέρουμε ότι είναι σημαντικό και το ματς με τη Νόρτζελαντ».

  • ** Χθες στην Κύπρο, η Ανόρθωση νίκησε τον Παναθηναϊκό με 3-1 για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Με την νίκη της η Ανόρθωση έφθασε τους 4 βαθμούς και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του ομίλου με την Ίντερ. Αντίθετα οι "πράσινοι" χωρίς βαθμό είναι τέταρτοι.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 2 October 2008 - 12:30:20 UTC