Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα
  • [02] Μονή Βατοπαιδίου

  • [01] Αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα

    Στις 18.30 θα συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών για να κηρυχθεί η απεργία των τελωνειακών παράνομη και καταχρηστική.

    Στο μεταξύ, το 80% του συνολικού αριθμού των πρατηρίων υγρών καυσίμων δεν διατίθεται αμόλυβδη βενζίνη, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών, εξαιτίας της απεργίας διαρκείας των τελωνειακών υπαλλήλων και της ζήτησης που προκλήθηκε, ενώ ουρές οχημάτων εξακολουθούν να σχηματίζονται έξω από τα πρατήρια που διαθέτουν, ακόμα, αμόλυβδη βενζίνη.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που εξέφρασε ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, κ.Αν. Πετρανίδης, μέχρι σήμερα το βράδυ θα είναι πιο έντονα τα προβλήματα στην αγορά. Όπως σημειώνουν οι πρατηριούχοι στα λοιπά προϊόντα δεν υπάρχει πρόβλημα επάρκειας αλλά αν συνεχιστεί η απεργία, ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα και για αυτά τα προϊόντα.

    Δηλώσεις Θ. Ρουσόπουλου

    "Δεν είναι δυνατόν ένας κλάδος καλοπληρωμένων δημόσιων υπαλλήλων να επιχειρεί να κρατήσει όμηρο την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία και ακούστε το λόγο: Επειδή θέλουν οι ίδιοι να διαχειρίζονται τον ειδικό λογαριασμό, την ώρα που οι ειδικοί λογαριασμοί καταργούνται από όλα τα υπουργεία", δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας Θ.Ρουσόπουλος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επίταξης των τελωνειακών.

    Ο εκπρόσωπος έκανε λόγο για νοοτροπία του παρελθόντος με τη οποία συγκρούεται και θα συνεχίσει αν συγκρούεται η κυβέρνηση και τόνισε ότι η επόμενη κίνηση θα είναι να κατατεθεί στα δικαστήρια αίτημα για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

    Ο Θ.Ρουσόπουλος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών έχουν αναφερθεί πολλές φορές στην απόφαση για κατάργηση των ειδικών λογαριασμών και είπε ότι "υπάρχει κυβέρνηση που κυβερνά και υπουργείο Οικονομίας που ρυθμίζει αυτά τα θέματα".

    Δηλώσεις Γ.Παπακωνσταντίνου

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας την απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων δήλωσε πως "για άλλη μια φορά η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη και αναξιόπιστη να διασφαλίσει τα αυτονόητα" και πρόσθεσε πως η σημερινή απεργία "είναι αποτέλεσμα των επιλογών της".

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι "επί πέντε χρόνια δεν προχώρησε στην ένταξη - κατόπιν καταγραφής, μελέτης και διαβούλευσης - των ειδικών λογαριασμών στον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι, επίσης, αποτέλεσμα της ανακολουθίας και του εμπαιγμού που χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της απέναντι στους εργαζόμενους".

    "Σήμερα δρέπει τους καρπούς αυτής της πολιτικής την οποία, ωστόσο, στο τέλος πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Την καλούμε να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να αρχίσει επιτέλους το διάλογο για να δώσει εδώ και τώρα λύση. Διασφαλίζοντας έμπρακτα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Την καλούμε να φροντίσει για την απρόσκοπτη τροφοδοσία της αγοράς, να εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και το αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών να μπορούν να μετακινηθούν", τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

    [02] Μονή Βατοπαιδίου

    Επιστολή προς τους 300 βουλευτές της ελληνικής Βουλής και στα ΜΜΕ εστάλη σήμερα, σχετικά με την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου. Η επιστολή, που φέρει τα ονόματα ''σεβαστών γερόντων των Ιερών κελιών του Αγίου Ορους Αθωνος Ιερού Περιβολίου της Παναγίας'', κοινοποιήθηκε και στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους και σε είκοσι ιερές μονές.

    Οι μοναχοί υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους ότι «ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου κατέλαβε παρανόμως την Ιερά Μεγίστη Μονή, υλοτόμησε δάση και πηγές που ανήκαν σε μοναχούς και κατέλαβε τα κελιά τους παίρνοντας ανεκτίμητα αντικείμενα που φυλάσσοναν εκεί ανά τους αιώνες».

    Τονίζουν, ακόμη, ότι «οι τελευταίοι σεβαστοί γέροντες πέθαναν μετά το 1990 κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες» και ότι «στο Βατοπαίδιο υπάρχει σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και σε όλες τις σουΐτες των επισήμων υπάρχουν κάμερες για να τους έχουν όλους στο χέρι με ήχο και εικόνα».

    Καταγγέλλουν, ακόμη, ότι ο ηγούμενος της Μονής είχε φιλικές σχέσεις με πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και έχει ιδρύσει Χρηματιστηριακή Εταιρία.

    Οι μοναχοί αναφέρουν, επίσης, στην επιστολή τους ότι οι γέροντες που εκδιώχθηκαν από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου «είχαν στα κελιά τους ομόλογα και έγγραφα για να ανακαίνιζαν τα κατεστραμμένα κελιά τους» και προσθέτουν: «Οταν όμως ο Εφραίμ Κουτσού παρέλαβε παρανόμως αυτό το μοναστήρι, εξαφάνισε όλα αυτά τα έγγραφα και τα απολυτήριά τους και έκανε δικές του ιδιωτικές μελέτες με Κύπριους πολιτικούς μηχανικούς για να εισπράξουν όλες τις επιχορηγήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ που ήταν για τα ιερά κελιά, μεταφέροντας αυτά σε ελβετικές τράπεζες σε προσωπικούς λογαριασμούς».

    Κατάθεση στον εισαγγελέα του Μητροπολίτη Ξάνθης

    Κατάθεση στον Εισαγγελέα Εφετών Ηλία Κολιούση, που διενεργεί έρευνα για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, έδωσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων.

    Ο Μητροπολίτης κλήθηκε καθώς στις 9 Φεβρουαρίου 2004 είχε αποστείλει στον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό, επιστολή στην οποία κατήγγειλε τον προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Ξάνθης, για την παράδοση 27 χιλιάδων στρεμμάτων στη Μονή Βατοπαιδίου.

    Ο κ.Παντελεήμων ζητούσε να αναζητηθούν ευθύνες από υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τον αρμόδιο υφυπουργό.

    Νωρίτερα, ο εισαγγελέας έλαβε κατάθεση από τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Θανάση Ξινίδη.

    Ο κ.Ξινίδης με τους τότε προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, είχαν αποστείλει τον Ιούλιο του 2004 επιστολή στον τότε υφυπουργό Οικονομικών, τον οποίον ενημέρωναν για αποχαρακτηρισμό εκτάσεων στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, επισημαίνοντάς του ότι αν προχωρήσει η υπόθεση των ανταλλαγών θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

    Στο εισαγγελικό γραφείο διαβιβάστηκαν σήμερα επτά κούτες με έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση από τα αρμόδια γνωμοδοτικά συμβούλια, την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, συμβόλαια κα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 September 2008 - 14:30:26 UTC