Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να προτάξουμε κοινά ζητήματα"
  • [02] Ανοδος και πάλι

  • [01] "Να προτάξουμε κοινά ζητήματα"

    "Εμείς, σε μια στιγμή μεγάλης κρίσης της Ν.Δ., θεωρούμε ότι, παρά τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν, τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης οφείλουν να προτάξουν μια σειρά κοινά ζητήματα απέναντι στην Ν.Δ. Και μας έχει κάνει εντύπωση το ότι ΠΑΣΟΚ κλείνει αυτήν την πόρτα. Εμείς επιμένουμε".

    Τα παραπάνω δήλωσε απόψε από το Ηράκλειο ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με "τις προτάσεις συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ".

    Ο κ. Αλαβάνος επισκέφθηκε τον οικισμό της Κνωσού και είχε συνάντηση με τον πολιτιστικό Σύλλογο και φορείς της περιοχής. Αφού άκουσε τα προβλήματα των κατοίκων, τόνισε την ανάγκη να αναθεωρηθεί το καθεστώς με τις αρχαιολογικές ζώνες. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ανέφερε:

    "Νομίζω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας φίλος του ΠΑΣΟΚ που να έχει αντίρρηση με μία από τις προτάσεις που θέσαμε, δηλαδή να μην γίνει το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής που ετοιμάζει το ΝΑΤΟ στη βάση της Σούδας - ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή - και θα πληρωθεί με πολλά εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Προτείνουμε δηλαδή μια κοινή δράση που στηρίζουν στην Κρήτη όλα τα μέλη, νομίζω, και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ και δυστυχώς η ηγεσία του αρνείται".

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις εξελίξεις στην Ολυμπιακή ανέφερε:

    "Προτείνουμε την παραμονή της Ολυμπιακής - και φυσικά την αναγέννησή της, την αυτοτέλειά της και τον εκσυγχρονισμό της - στον δημόσιο τομέα. Και μας κάνει εντύπωση που η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το αρνείται αυτό, δεδομένου ότι το Συνέδριο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην Ο.Α. κατέληξε στην υποστήριξη της θέσης να μείνει εθνικός αερομεταφορέας με την συμμετοχή και τη στήριξη και της ίδιας της ΠΑΣΚΕ. Μας κάνει εντύπωση πώς ένα αίτημα που θέτουμε εμείς και έχει τη στήριξη της ΠΑΣΚΕ να μην το δέχεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω ότι ανάλογη λογική υπάρχει και στα άλλα αιτήματα και εμείς θα επιμένουμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για τη συνεργασία σε αυτούς τους τομείς, παρά τις γενικότερες διαφορές που υπάρχουν σε άλλα σοβαρότατα ζητήματα".

    Αναφερόμενος στο θέμα της Μονής Βατοπαιδίου τόνισε: "Νομίζω ότι όλες οι εξελίξεις, που έρχονται από μέρα σε μέρα, και το γεγονός ότι η Βουλή μένει βουβή, ουσιαστικά εξευτελίζουν τη Βουλή, ως θεσμό. Και επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας για μια Εξεταστική Επιτροπή σε βάθος χρόνου, δηλαδή σε όσα έγιναν κατά την τελευταία δεκαετία και από τη σημερινή και από την προηγούμενη κυβέρνηση".

    Τέλος, ο κ. Αλαβάνος απαντώντας σε ερώτηση που του ζητούσε διευκρινήσεις για τις δηλώσεις του περί συνεργασίας, ανέφερε: "Οι διαφορές μας είναι μεγάλες. Εμείς όμως, όπως κάναμε μέχρι τώρα εδώ και χρόνια, επιμένουμε σε συγκεκριμένα σημεία που θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Όχι σε γενικότερο επίπεδο, βεβαία. Δυστυχώς, όμως, το ΠΑΣΟΚ κλείνει την πόρτα".

    Ο κ. Αλαβάνος το βράδυ μίλησε σε εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Γαζίου για τα τοπικά προβλήματα και τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ αύριο θα επισκεφθεί τον Οργανισμό Λιμένος και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με την Ένωση προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης.

    [02] Ανοδος και πάλι

    Η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου ανέβηκε σήμερα πάνω από τα 110 δολάρια στη Νέα Υόρκη, υποστηριζόμενη από την πτώση του δολαρίου, μετά την παρέμβαση των αμερικανικών αρχών για την υποστήριξη του οικονομικού τομέα, και τους φόβους για την παραγωγή (πετρελαίου) στη Νιγηρία και τον κόλπο του Μεξικού.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 September 2008 - 18:30:26 UTC