Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αεροπορική τραγωδία
  • [02] Διατροφικό σκάνδαλο στην Κίνα
  • [03] Ανοδος του Μακέιν

  • [01] Αεροπορική τραγωδία

    Οι 88 επιβαίνοντες σε αεροσκάφος Boeing-737 της Aeroflot το οποίο εκτελούσε πτήση από την Μόσχα στο Περμ, στη Σιβηρία, και συνετρίβη κατά την διαδικασία της προσγείωσης είναι όλοι νεκροί, μετέδωσαν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα αξιωματούχους.

    Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι πυροσβέστες κατέσβεσαν την πυρκαγιά που ξέσπασε στο σημείο της συντριβής.

    "Βρήκαμε το αεροσκάφος. Συνετρίβη στα όρια της πόλης (του Περμ) ", δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων Ιρίνα Αντριάνοβα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

    Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενημερώθηκε για το δυστύχημα από τον υπουργό Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σόιγκου, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου. Δεν υπάρχουν υπόνοιες ότι το δυστύχημα οφείλεται σε δολιοφθορά ή τρομοκρατική ενέργεια.

    Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε διότι στον αρχικό απολογισμό δεν είχε προσμετρηθεί ένα βρέφος που επέβαινε στο αεροσκάφος.

    Συνολικά εννέα παιδιά, περιλαμβανομένου του βρέφους, επέβαιναν στο αεροσκάφος, δήλωσε εκπρόσωπος της Αεροφλότ.

    Σύμφωνα με νεώτερο ανακοινωθέν της εταιρίας στο αεροσκάφος επέβαιναν 21 ξένοι επιβάτες. "Υπάρχουν ξένοι υπήκοοι μεταξύ των θυμάτων, περιλαμβανομένων εννέα από το Αζερμπαϊτζάν, πέντε από την Ουκρανία, ενός Γάλλου, ενός Ελβετού, ενός Λετονού, ενός Αμερικανού, ενός Γερμανού, ενός Τούρκου και ενός Ιταλού", σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αεροφλότ.

    Αρχικά, εκπρόσωπος της εταιρίας είχε δηλώσει ότι μεταξύ των επιβατών δεν υπήρχαν ξένοι.

    Το Μπόινγκ έπεσε σε ακατοίκητη περιοχή και δεν υπάρχουν θύματα στο έδαφος, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar-Tass.

    Το αεροσκάφος "έπιασε φωτιά κι εξερράγη. . . δεν υπάρχει καμμία ελπίδα να ανασυρθούν επιζώντες", σημείωσε το ίδιο πρακτορείο.

    Η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων Ιρίνα Αντριάνοβα είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο Ιτάρ-Τας ότι "το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σερεμέτγιεβο της Μόσχας στην 01:12 της Κυριακής τοπική ώρα (00:12 ώρα Ελλάδας) και ενώ βρισκόταν σε υψόμετρο 1.800 μέτρων, χάσαμε την επαφή μας μαζί του".

    Μια ομάδα ειδικών του υπουργείου Συγκοινωνιών της Ρωσίας που συνέστησε ο αρμόδιος υπουργός Ίγκορ Λεβίτιν θα αναχωρήσει από την Μόσχα για να συμβάλει στις έρευνες των τοπικών αρχών.

    Το 2007, τα 33 δυστυχήματα στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας στοίχισαν 318 θανάτους στη Ρωσία, αριθμό υπερεξαπλάσιο του 2005--γεγονός που ήγειρε πολλά ερωτήματα όσον αφορά την ασφάλεια των αερομεταφορών στη χώρα. Μια ειδική επιτροπή έρευνας των αερομεταφορών είχε σημειώσει τον περασμένο Ιανουάριο ότι ο χρόνος υπηρεσίας των αεροσκαφών που εκτελούν διεθνείς πτήσεις είναι κατά μέσον όρο τα 18 έτη, κι όσων εκτελούν πτήσεις εσωτερικού τα 30 έτη. Ακόμη, τόνισε την ανεπάρκεια αρκετών ρώσων πιλότων.

    [02] Διατροφικό σκάνδαλο στην Κίνα

    Η Κίνα ανέφερετον πρώτο θάνατο σε ένα σκάνδαλο που αφορά επιμολυσμένο γάλα σε σκόνη, το οποίο ευθύνεται για την δημιουργία πέτρας στα νεφρά με αποτέλεσμα 432 παιδιά να αρρωστήσουν.

    O γαλακτοκομικός όμιλος Sanlu Group, που ανήκει εν μέρει στον γαλακτοκομικό γίγαντα της Νέας Ζηλανδίας Fonterra Co-operative Group, διατάχθηκε να διακόψει την παραγωγή του, όταν από μία προκαταρκτική έρευνα αποδείχθηκε πως τα προϊόντα του ευθύνονταν για την αρρώστια των παιδιών, δήλωσαν αξιωματούχοι.

    Δέκα εννέα άνθρωποι έχουν συλληφθεί με την κατηγορία ότι παραβίασαν τους νόμους για τη διατροφική ασφάλεια και 78 έχουν ανακριθεί, δήλωσε ο Γιανγκ Τσονγκγιόνγκ, αναπληρωτής κυβερνήτης της βόρειας επαρχίας Χέμπελ, όπου έχει την έδρα της η Sanlu.

    "Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ατύχημα διατροφικής ασφάλειας", δήλωσε ο Γκάο Κιανγκ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, σε συνέντευξη Τύπου του γραφείου πληροφόρησης του υπουργικού συμβουλίου στο Πεκίνο.

    Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε πως ένα βρέφος πέθανε λόγω του επιμολυσμένου γάλακτος σε σκόνη.

    Περισσότεροι από 8.000 τόνοι βρεφικού γάλακτος σε σκόνη έχουν αποσυρθεί από τα ράφια των καταστημάτων και οι αρχές ελέγχουν τις προμήθειες και τις εταιρίες που παράγουν γάλα σε σκόνη σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

    Το υπουργικό συμβούλιο δεσμεύθηκε να παράσχει δωρεάν ιατρική θεραπεία σε άρρωστα βρέφη και ζήτησε από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να φθάσουν σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές προκειμένου να βρουν βρέφη που έχουν νοσήσει ώστε να τους παρασχεθεί εγκαίρως ιατρική βοήθεια, δήλωσε ο Γκάο.

    Η Sanlu παραδέχθηκε αυτή την εβδομάδα ότι το γάλα σε σκόνη που παρήγαγε είχε επιμολυνθεί με μελαμίνη, μία τοξίνη η οποία συνδέθηκε με θανάτους και αρρώστιες χιλιάδων κατοικιδίων στις ΗΠΑ πέρυσι.

    Οι αρχές πιστεύουν πως οι προμηθευτές γάλακτος της Sanlu είναι πιθανόν να αραίωσαν το γάλα με νερό και στη συνέχεια να πρόσθεσαν μελαμίνη, μία ουσία που χρησιμοποιείται στα πλαστικά, στα λιπάσματα και στα προϊόντα καθαρισμού, ώστε να κάνουν τα επίπεδα πρωτεΐνης του γάλακτος να φαίνονται υψηλότερα απ΄ό,τι πραγματικά ήταν.

    Η επιμολυσμένη σκόνη της Sanlu διατίθετο μόνο στην Κίνα, εκτός από ένα μικρό μέρος που εξαγόταν στην Ταϊβάν για την επεξεργασία τροφίμων, δήλωσε ο Γκάο.

    Αξιωματούχοι δήλωσαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου πως η Sanlu είχε δεχθεί παράπονα για τη σκόνη το Μάρτιο και είχε επιβεβαιώσει το πρόβλημα, ανακαλώντας ένα τμήμα της παραγωγής της. Ωστόσο δεν ανέφερε το πρόβλημα στην κυβέρνηση ή το κοινό, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

    "Ο Όμιλος Sanlu θα πρέπει να πάρει ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης σε αυτή την υπόθεση", δήλωσε ο Γκάο.

    Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν ενημερώσει την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και τις αρχές στην Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και τη Νέα Ζηλανδία για τις εξελίξεις στην έρευνα, δήλωσε ο Γκάο.

    [03] Ανοδος του Μακέιν

    Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Τζον Μακέιν ανεβαίνει στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ενώ η ψήφος των γυναικών θα επηρεαστεί από την υποψηφιότητα της Σ.Πεϊλιν, προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις.

    Ο Μακέιν έχει κερδίσει μεγάλη υποστήριξη και τώρα προηγείται του υποψήφιου του Δημοκρατικού Κόμματος Μπαράκ Ομπάμα μεταξύ των λευκών γυναικών ψηφοφόρων αφότου πρότεινε την Σάρα Πέιλιν ως αντιπρόεδρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

    Από την δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό της εφημερίδας Ουάσινγκτον Ποστ το ABS News προκύπτει ότι ένα μεγάλο μέρος της διαφοράς στις δημοσκοπήσεις μετά το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος οφείλεται στη μετατόπιση προτιμήσεων μεταξύ των λευκών γυναικών.

    Μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων συνολικά, στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο ο Ομπάμα συγκεντρώνει την υποστήριξη ποσοστού 47% και ο Μακέιν ποσοστού 46%,σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

    Πριν από το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, στο τέλος Αυγούστου,ο Ομπάμα είχε προβάδισμα 8 εκατοστιαίων μονάδων μεταξύ των λευκών γυναικών ψηφοφόρων-50% έναντι 42%-αλλά μετά το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις αρχές Σεπτεμβρίου,ο Μακέιν τέθηκε επικεφαλής με 12 εκατοστιαίες μονάδες μεταξύ των λευκών γυναικών ψηφοφόρων-53% έναντι 41%,διαπιστώνει η δημοσκόπηση.

    Ο Μακέιν αιφνιδίασε το εκλογικό σώμα πρίν απο το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος προτείνοντας την Πέιλιν,την όχι ευρύτερα γνωστή κυβερνήτη της Αλάσκας,ως αντιπρόεδρο.

    H Σάρα Πέιλιν, η κυβερνήτης της Αλάσκας που επέλεξε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Τζον Μακέιν, στην περίπτωση που εκλεγεί, έχει μικρή πείρα αλλά είναι καλύτερη επιλογή από τον Τζο Μπάιντεν, τον υποψήφιο για την αντιπροεδρία που έχει επιλέξει ο Δημοκρατικός Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση για το CNN.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 September 2008 - 8:30:20 UTC