Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αδειάζει τις τσέπες η Παιδεία"
  • [02] "Προσφυγή στις κάλπες"
  • [03] "Κρίση της δημοκρατίας"
  • [04] Νέες προτάσεις για το όνομα
  • [05] Επικίνδυνο e-mail

  • [01] "Αδειάζει τις τσέπες η Παιδεία"

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας, όπου συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και με μαθητές.

    «Το συνολικό πρόβλημα της Παιδείας είναι ότι αν και δημόσια, αδειάζει τις τσέπες των εργαζομένων, της λαϊκής οικογένειας, αλλά ταυτόχρονα και αυτό επίσης είναι κύριο, αδειάζει και το μυαλό, με αυτά τα προγράμματα διδασκαλίας, με όλη την οργάνωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Με ευθύνη βεβαίως της κυβερνητικής πολιτικής και του αντίστοιχου υπουργείου» δήλωσε η κα Παπαρήγα και πρόσθεσε:.

    «Υπάρχουν 185.000 παιδιά που έχουν προβλήματα αναπηρίας και μαθησιακά προβλήματα, δεν θα βρουν θέση σε ειδικό σχολείο, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ψήφισε ένα νόμο για υποχρεωτική εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Πολύ λίγα ειδικά σχολεία λειτουργούν και ορισμένα από αυτά πιθανόν να μην ανοίξουν καθόλου, γιατί λείπει το εκπαιδευτικό προσωπικό, μέχρι τώρα. Ενώ άλλα θα υπολειτουργήσουν με μειωμένο προσωπικό και μάλιστα με άσχημες συνθήκες δουλειάς, χωρίς σταθερή απασχόληση, αλλά με ωρομίσθια και τη γνωστή ελαστική μορφή».

    "Εναλλακτική γραμμή πάλης"

    Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα «χρειάζεται μια γραμμή αντιπαράθεσης εφ' όλης της ύλης» τόνισε η γγ του ΚΚΕ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 73ης ΔΕΘ, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ. «Προτείνουμε μια εναλλακτική γραμμή πάλης που περιλαμβάνει πίεση, αντίσταση, αντιπολίτευση, διεκδικήσεις» πρόσθεσε η κα Παπαρήγα.

    «Ο πρωθυπουργός ήταν προβλέψιμος στην 73η ΔΕΘ», είπε η γγ του ΚΚΕ και σημείωσε πως ο Σεπτέμβριος δεν φέρνει τίποτε νέο, όπως δεν έφερνε και επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αφού -όπως είπε- 365 μέρες τον χρόνο εφαρμόζονται οι αντεργατικές πολιτικές τους.

    Η κα Παπαρήγα απευθύνθηκε στους εργατοϋπάλληλους και τους κάλεσε να «γκρεμίσουν» τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. «Να ξεμπερδεύουμε με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο σαν κομματικούς σχηματισμούς, αλλά να φέρουμε σε θέση ήττας την αστική τάξη, τα μονοπώλια, προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Επισήμανε πως και τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν προβλήματα, διότι δεν μπορούν να περνούν τις πολιτικές τους με την ευκολία, που το έκαναν στο παρελθόν. Δεν μπορούν να «χειραγωγούν», όπως παλιά, τους πολίτες. Μπορεί να αποσπούν την ψήφο τους, αλλά δεν έχουν την εμπιστοσύνη τους.

    Για τη Ν.Δ. είπε ότι δεν «εξαγνίστηκε» όσο ήταν στην αντιπολίτευση και για το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έγινε «λευκή περιστερά», στα χρόνια, που είναι αντιπολίτευση.

    Για τον ΣΥΝ παρατήρησε ότι "ψηφοθηρικά επικεντρώνει σε συγκεκριμένα ζητήματα την πολιτική του (άρθρο 16, γενιά των 700 ευρώ), προτείνει «μεθαδόνη», δηλαδή το χάπι που θα διατηρήσει τη φτώχεια, "όμως η φτώχεια -τόνισε η γγ του ΚΚΕ- δεν κρύβεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εξαγνίσει την Ε.Ε. και ψηφίζει μαζί με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο. «Στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι κοσμοπολίτες, στην Ελλάδα φοράνε τζιν και γίνονται επαναστάτες», σχολίασε η κ. Παπαρήγα.

    Σε ό,τι αφορά την υπόθεση με τη Μονή Βατοπεδίου υπογράμμισε: «Σκάνδαλο υπάρχει. Τα περισσότερα σκάνδαλα είναι νόμιμα, υπάρχει σύνδεση κράτους και μονοπωλίων. Οι αποκαλύψεις των σκανδάλων συμβαίνουν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Το ανέδειξε το ΚΚΕ πριν χρόνια και δεν έγινε θέμα. Γιατί τώρα έγινε θέμα;»

    Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πολιτικών συμμαχιών η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι με τις σημερινές πολιτικές δυνάμεις το ΚΚΕ δεν μπορεί να κάνει συμμαχία και σημείωσε πως ο ΣΥΝ θέτει το ζήτημα της συνεργασίας για προεκλογικούς λόγους.

    Ως προς τις ευρωεκλογές είπε ότι το ΚΚΕ θα τους δώσει γενικό πολιτικό χαρακτήρα. Εξέφρασε τη σιγουριά ότι το κόμμα θα βγει ακόμα πιο δυναμωμένο από το 18ο συνέδριο του και αυτό θα το βοηθήσει να δώσει με μεγαλύτερη επιτυχία τη μάχη των ευρωεκλογών.

    Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους εργατοϋπαλλήλους να ξεμπλέξουν με το σύνδρομο του φόβου και από ηττημένοι να γίνουν νικητές.

    [02] "Προσφυγή στις κάλπες"

    Αμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την κυβέρνηση της Ν.Δ., στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 73ης ΔΕΘ.

    Για τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είπε ότι «δεν μπορεί να πείσει ούτε τον εαυτό του» και τον κατηγόρησε πως από τη «μηδενική ανοχή» έχει περάσει στην «απεριόριστη ανοχή, τη συγκάλυψη και τη συνενοχή».

    Με αφορμή και την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε «γραφείο Real Estate» και οι υπουργοί έχουν γίνει «μεσίτες» και «ατζέντηδες», αναφερόμενος και στις υποθέσεις του ΟΤΕ, της Ολυμπιακής Αεροπορίας και του ΟΣΕ.

    Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου τόνισε ότι το θέμα ξεκίνησε από το 1999 με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι "γι αυτό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να παίζει τον ρόλο του εισαγγελέα και του κατήγορου. Πρέπει να καθίσουν και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με τους υπουργούς της Ν.Δ».

    Είπε ότι ο ΣΥΝ από το 1999 είχε αναδείξει το θέμα και δεν έγινε τίποτε, κάνοντας λόγο για «ιερή σιωπή» και «ιερή διαπλοκή».

    Εξέφρασε την εκτίμηση ότι "βρισκόμαστε στο τέλος εποχής" και από τις εκλογές θα προκύψουν νέοι συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων. Ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΝ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, διότι «αποτελεί μέρος του συστήματος, μέρος της κρίσης και όχι της λύσης».

    "Αυτό που ενδιαφέρει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι πότε θα ξαναγίνουν υπουργοί, αλλά αυτό δεν αφορά το ΣΥΝ", είπε και κάλεσε το Γιώργο Παπανδρέου να κάνει στοιχειώδη αυτοκριτική για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Άσκησε κριτική και στην αντιπολιτευτική στάση του ΠΑΣΟΚ και σχολίασε πως «εμείς κάνουμε αντιπολίτευση με το λαό και όχι με το ΛΑ.Ο.Σ».

    "Η λύση δεν είναι μια κυβέρνηση Κεντροαριστεράς, αλλά μια κυβέρνηση της Αριστεράς, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η ριζοσπαστική Αριστερά. Προς την κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΝ επιδιώκει τη συνεργασία με αριστερούς, οικολόγους, κομμουνιστές και σοσιαλιστές, που διαφωνούν με την κυρίαρχη αντίληψη της σοσιαλδημοκρατίας", απηύθυνε κάλεσμα ο Α. Τσίπρας.

    Για τις αυξομειώσεις των ποσοστών του ΣΥΝ στις δημοσκοπήσεις είπε ότι ο ίδιος δίνει σημασία σε δύο στοιχεία. Στο ότι το 35% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο ΣΥΝ κάνει την πιο ουσιαστική αντιπολίτευση και στο ότι ο ΣΥΝ κερδίζει το 20% όσων βρίσκονται σε ηλικία μεταξύ 20-35 χρονών.

    Σε ερώτηση αν θα είναι ο ίδιος επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τις ευρωεκλογές, απάντησε ότι αυτό το ζήτημα θα το συζητήσουν τα όργανα του κόμματος.

    Για τις επιθέσεις της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα εναντίον του ΣΥΝ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κ. Παπαρήγα «έχει σπάσει τα ρεκόρ εφευρετικότητας» σε αυτά που λέει για το ΣΥΝ. Πρόσθεσε πως αν συγκεντρώσει κανείς όσα έχει πει το τελευταίο εξάμηνο θα διασκεδάσει και παρατήρησε πως έτσι χάνει την εμπιστοσύνη των αριστερών και «πριονίζει το κλαδί της Αριστεράς, στο οποίο κάθεται και η ίδια».

    Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει ηθικό ζήτημα για τον υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, από τις δραστηριότητες της συζύγου του, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Ηθικό ζήτημα υπάρχει με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και που καλύπτει διαρκώς ο υπουργός Επικρατείας».

    [03] "Κρίση της δημοκρατίας"

    Την εκτίμηση ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές είναι αναπόφευκτες εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 73ης ΔΕΘ.

    Εκανε λόγο για "κρίση στη δημοκρατία", τονίζοντας ότι η "κρίση αυτή οφείλεται στην άκομψη επιβολή της εκτελεστικής εξουσίας έναντι της νομοθετικής, της δικαστικής, αλλά και της λεγόμενης 4ης εξουσίας (των ΜΜΕ)".

    Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ στη συνέντευξή του μίλησε για "ακρίβεια και ανεξέλεγκτη δράση των καρτέλς, για φοροεπιδρομές στους μη προνομιούχους και για άκρατο πλουτισμό υπουργών της κυβέρνησης".

    Ο κ.Καρατζαφέρης αναφερόμενος στην κυβέρνηση είπε ότι «έχασε τον μπούσουλα» και ζήτησε από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να παρουσιαστεί στη Βουλή και να επιβεβαιώσει ότι έχει τη δεδηλωμένη των βουλευτών.

    Σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ. απάντησε αρνητικά και σημείωσε: «Με αυτή τη Ν.Δ. δεν πρόκειται να έχουμε κουβέντα».

    Ο κ. Καρατζαφέρης κατήγγειλε ότι σε βιβλίο Ιστορίας της Γ΄Λυκείου υπάρχει χάρτης που αναφέρει ως «Μακεδονία» την περιοχή βόρεια της Ελλάδας.

    Επίσκεψη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    «Θερμά συγχαρητήρια για το πολύ σημαντικό και ουσιαστικό έργο που επιτελεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων», εξέφρασε ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ) Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του Εθνικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην 73η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Καρατζαφέρης ενημερώθηκε για την πρώτη διαδικτυακή τηλεόραση στην Ελλάδα, που λειτουργεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τον γενικό διευθυντή του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Σπύρο Κουζινόπουλο, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρωτοπόρα αυτή υπηρεσία, καθώς και για τις θεματικές ιστοσελίδες του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων.

    Μήνυση Γ.Καρατζαφέρη κατά Χατζηγάκη και Σανιδά

    Μήνυση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Σωτήρη Χατζηγάκη, του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιου Κονταξή και κατά παντός υπευθύνου, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Η μήνυση αφορά τη διαδικασία αρχειοθέτησης της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί σε βάρος του πρώην υπουργού Αιγαίου, Αριστείδη Παυλίδη, σχετικά με τον διαγωνισμό για τα πλοία της άγονης γραμμής στο νότιο Αιγαίο.

    Στο κείμενο της μήνυσης, ο κ. Καρατζαφέρης ισχυρίζεται ότι «οι μηνυόμενοι δημόσιοι λειτουργοί παρακωλύσαντες και ματαιώνοντας την απευθείας διαβίβαση της υπόθεσης του πρώην υπουργού Αρ. Παυλίδη στη Βουλή, σφετερίστηκαν την εξουσία της, αποφασίζοντας αυτοί -αντί της Βουλής- να μην ασκηθεί δίωξη».

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάνει λόγο για βαρύτατη προσβολή και σημαντική αλλοίωση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, που έγινε με την κατάχρηση της ιδιότητάς τους.

    Τέλος, ζητά να διαβιβαστεί η μήνυση απευθείας στη Βουλή, χωρίς να υποβληθεί για αξιολόγηση από οποιανδήποτε εισαγγελικό λειτουργό.

    Επίσκεψη στο Λύκειο Τριανδρίας

    Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ παρέστη στο Λύκειο Τριανδρίας, στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

    «Στην εποχή της επιτάχυνσης οι νέοι θα πρέπει να αποκτήσουν τέτοια εφόδια, ώστε να τρέχουν πιο γρήγορα από τα σωματίδια, για να μπορέσουν να προλάβουνε όλες τους τις υποχρεώσεις», ανέφερε ο κ.Καρατζαφέρης στον χαιρετισμό του και συνέστησε στους μαθητές να αποκτήσουν όλα αυτά τα εφόδια, με την προϋπόθεση να μην παραδώσουνε ποτέ την ελευθερία τους και το πνεύμα τους.

    Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ υπογράμμισε: «Τι Ελλάδα παραδίδουμε στα παιδιά; Τους παραδίδουμε μια Ελλάδα που οι υπουργοί πλουτίζουν εις βάρος των υπολοίπων. Τους παραδίδουμε μια Ελλάδα όπου τίποτα δεν είναι διαφανές. Τους παραδίδουμε μια Ελλάδα που ένα σύστημα έχει ποδοπατήσει τη δικαιοσύνη, την ελευθερία του Τύπου, ένα σύστημα το οποίο δεν μπορεί να είναι η Ελλάδα».

    Στη συνέχεια ο κ.Καρατζαφέρης συναντήθηκε με το Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

    [04] Νέες προτάσεις για το όνομα

    Νέες ιδέες έδωσε για το θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας Μακεδονίας ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς, κατά τη διάρκεια της κοινής συνάντησής του με τις αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

    Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε δύο ώρες, ο κ. Νίμιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έδωσε νέες ιδέες που περιέχουν καινούργια στοιχεία και τα οποία περιλαμβάνουν ιδέες που του έχουν δώσει οι δύο πλευρές.

    Δήλωσε, επίσης, ότι θα πραγματοποιήσει χωριστές συναντήσεις με τους πρέσβεις των δύο χωρών και θα περιμένει τις προκαταρκτικές απαντήσεις των συνομιλητών του.

    Πρόσθεσε, επίσης, ότι σε μερικές εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν νέες συναντήσεις, ενώ διευκρίνισε ότι δεν είναι δικό του θέμα αν θα γίνει κοινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την κοινή συνάντηση Νίμιτς, Βασιλάκη, Ντιμιτρόφ και Πρότογκερ στα γραφεία του ειδικού μεσολαβητή στο Μανχάταν, ο Έλληνας πρέσβης ανέφερε ότι ο κ. Νίμιτς "εξέφρασε τις σκέψεις του, τις οποίες θα μελετήσει η κυβέρνηση και από κει και πέρα θα δούμε τι θα γίνει".

    Ο κ. Αδαμάντιος Βασιλάκης, τόνισε: "Σας είπε και ο ίδιος (ο κ. Νίμιτς) ότι προτείνει διάφορες σκέψεις και εναπόκειται στα δυο μέρη να τις μελετήσουν και να δώσουν μια απάντηση αν τις δέχονται ή όχι. Θα γίνει μια νέα συνάντηση κάποια στιγμή. Δεν έχω να σας πω κάτι το καινούριο σ' αυτή τη φάση".

    Στη συνέχεια, σημείωσε ότι στη συνάντηση που θα έχει αργά απόψε με τον κ. Νίμιτς θα παρουσιάσει "κάποιες προκαταρκτικές παρατηρήσεις".

    Σε ερώτηση αν ο κ. Νίμιτις προτείνει ονόματα, είπε: "Δεν είναι θέμα αν προτείνει ονόματα. Βεβαίως, προτείνει ορισμένες επιλογές, αλλά δεν είναι μόνο το όνομα το οποίο είναι στο τραπέζι και σας το είπε και εκείνος. Θέλει όλο αυτό να είναι ένα πακέτο. Λοιπόν, δεν μπορεί να ξεχωρίσεις το όνομα από τα υπόλοιπα".

    Ο κ. Βασιλάκης θα έχει επίσης απόψε συνάντηση με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

    "Η ελληνική πλευρά δεν εκφράζει ούτε αισιοδοξία, ούτε απαισιοδοξία. Προσερχόμαστε με τις γνωστές ελληνικές θέσεις που αποτελούν θέσεις όλων των ελληνικών κομμάτων στη χώρα και περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της σκοπιανής πλευράς, που ελπίζουμε να απέχει από τις δημόσιες τοποθετήσεις, που έχει κάνει ο πρωθυπουργός", δήλωσε η κ.Ντόρα Μπακογιάννη.

    Δηλώσεις Μακόρμακ

    Ερωτηθείς για το εάν οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν την ΠΓΔΜ με το νέο όνομα που ενδεχομένως να προκύψει από τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σον Μακόρμακ, δήλωσε "Αυτή τη στιγμή η Μακεδονία επιθυμεί να αποκαλείται Μακεδονία, και αποφασίσαμε ότι θα την αποκαλούμε Μακεδονία. Άλλοι έχουν πάρει άλλες αποφάσεις. θα δούμε, λοιπόν. Ας φθάσουμε πρώτα σε συμφωνία και μετά θα ασχοληθούμε με όλα αυτά τα ερωτήματα".

    Συνάντηση του Ελληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον με τον νέο υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

    Για τις ελληνικές θέσεις σε κρίσιμα θέματα, όπως της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενημέρωσε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλέξανδρος Μαλλιάς, τον νέο υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, Γουίλιαμ Μπερνς, τονίζοντας την αρνητική και αντιπαραγωγική στάση της πολιτικής ηγεσίας της γείτονος στις συνομιλίες και την εμφανή έλλειψη διάθεσης εκ μέρους της για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

    Ο Ελληνας πρέσβης αναφέρθηκε διεξοδικά και στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, στο ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και στο ρόλο της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Η συζήτηση κάλυψε επίσης τις εξελίξεις στον Καύκασο και τη Γεωργία, και ο κ. Μαλλιάς επέδωσε στον κ. Μπερνς σημείωμα σχετικά με την ανθρωπιστική βοήθεια της Ελλάδας προς την Τιφλίδα.

    Ο Ελληνας πρέσβης τόνισε στον τρίτο στην ιεραρχία της αμερικανικής διπλωματίας την ιδιαίτερη σημασία που έχει η Ελλάδα ως ενεργειακός κόμβος για την ενεργειακή ασφάλεια, καθώς και τη σταθερή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση της κατασκευής των αγωγών (πετρελαίου και φυσικού αερίου), διασφαλίζοντας την ομαλή και ασφαλή ροή των καυσίμων προς την Ευρώπη.

    Τέλος, τον ενημέρωσε για την ανάληψη της προεδρίας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη από τη χώρα μας από την 1η Ιανουαρίου 2009 και την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει την επίλυση των προβλημάτων.

    [05] Επικίνδυνο e-mail

    Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει αποσταλεί σε πάρα πολλούς χρήστες του διαδικτύου, το οποίο υποτίθεται ότι περιέχει εικόνες από τη σεξουαλική ζωή του υποψηφίου για την αμερικανική προεδρία, Μπαράκ Ομπάμα, μεταφέρει μία σειρά από επικίνδυνους ιούς για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας του Ίντερνετ Websense.

    Η εταιρεία προειδοποίησε τους χρήστες του διαδικτύου ότι το επικίνδυνο e-mail, με τον τίτλο "η σεξουαλική περιπέτεια του Μπαράκ Ομπάμα", αποστέλλεται από τη διεύθυνση "obamasex@obama.com" . Στο κείμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος αναγράφεται : "Ο Αμερικανός γερουσιαστής του Ιλινόι, Μπαράκ Ομπάμα, το 2007 ταξίδεψε στην Ουκρανία και είχε σεξουαλικές επαφές με πολλά κορίτσια από την Ουκρανία. Μπορείτε να δείτε αυτό το ιδιωτικό βίντεο-πορνό. Κατεβάστε το και δείτε το τώρα".

    Στο μήνυμα επισυνάπτονται αρκετά πορνογραφικά βιντεο-κλιπ, αλλά κανένα με τον Μπαράκ Ομπάμα. Όμως με τη λήψη του μηνύματος, εγκαθίσταται στον υπολογιστή λογισμικό που "κλέβει" προσωπικά στοιχεία του χρήστη του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία αποστέλλονται σε μία ιστοσελίδα στη Φινλανδία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 September 2008 - 6:30:25 UTC