Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το εθνικό πρακτορείο στη ΔΕΘ
  • [02] Νικηφόρο ξεκίνημα

  • [01] Το εθνικό πρακτορείο στη ΔΕΘ

    Την πρώτη διαδικτυακή τηλεόραση στην Ελλάδα, καθώς και τις άλλες υπηρεσίες του, παρουσιάζει στην 73η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, σε ειδικές οθόνες υψηλής ευκρίνειας, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

    Το εθνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας συμμετέχει με αυτόνομο περίπτερο στο χώρο της HELEXPO, απέναντι από τον Πύργο του ΟΤΕ, απ' όπου καλύπτει με δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο καθημερινά, όλες τις εκδηλώσεις της ΔΕΘ, μεταδίδοντας τηλεοπτικά απευθείας μέσω του κόμβου του στο Internet, τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκειά της, όπως την τελετή των εγκαινίων, την ομιλία του πρωθυπουργού, καθώς και τις ομιλίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων της χώρας.

    Επίσης, καλύπτει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ενώ στο περίπτερό του, όπου υπάρχει ειδικό studio, θα φιλοξενηθούν και φορείς του πολιτικού, οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας σε συνεντεύξεις που θα προβληθούν απευθείας μέσω του Διαδικτύου.

    Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε το Σάββατο το περίπτερο του ΑΠΕ - ΜΠΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Ο Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιώργος Ταμπακόπουλος έδειξε στον πρωθυπουργό την πρώτη σελίδα του Πρακτορείου στο Ιντερνέτ, το δελτίο ειδήσεων που εκπέμπει διαδικτυακά το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων καθώς και ένα μικρό στούντιο εκπομπών.

    Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιάννης Ανδριανός.

    Στο χώρο του περιπτέρου ξεναγήθηκαν νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας κ.Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος. Επίσης, ξεναγήθηκαν ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού κ. Κώστας Σταϊκούρας, ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Γιάννης Αγγέλου.

    Το περίπτερο του ΑΠΕ-ΜΠΕ επισκέφθηκαν ακόμη ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θόδωρος Κασσίμης, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Αθανάσιος Νάκος, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ.Λευτέρης Ζαγορίτης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Άγγελος Φιλιππίδης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Ορφανός και ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Πάνος Σόμπολος.

    Ο κ. Παυλόπουλος- μεταξύ άλλων- δήλωσε ότι η ενημέρωση που προσφέρει το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας είναι «έγκαιρη, έγκυρη και εύχρηστη».

    [02] Νικηφόρο ξεκίνημα

    Με το "δεξί" ξεκίνησε η εθνική στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε του αντίστοιχου του Λουξεμβούργου στο «Ζοσί Μπαρτέλ» με 3-0, σε αναμέτρηση για την πρεμιέρα του 2ου ομίλου. Τα τέρματα για το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ σημείωσαν ο Τοροσίδης στο 35ο λεπτό, ο Γκέκας στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, και ο Χαριστέας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 77`.

    Στους άλλους αγώνες του ομίλου, η Λετονία νίκησε 2-1 εκτός έδρας τη Μολδαβία. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Κάρλσονς (8΄) και Αστάφιεφς (22΄), ενώ οι Μολδαβοί μείωσαν στο 76΄ με τον Αλεξέεφ.

    Στο Ισραήλ, ισόπαλη 2-2 έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ελβετία. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Χ. Γιακίν (45΄) και Ν΄Κουφο (56΄), ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν αρχικά με τον Μπεναγιούν στο 73΄ και ισοφάρισαν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με τον Μπεν Σαχάρ.

    Ο επόμενος αγώνας της εθνικής μας είναι στη Λετονία, την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 September 2008 - 22:30:17 UTC