Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκαίνια της 73ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό

  • [01] Εγκαίνια της 73ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό

    Τους άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης θα παρουσιάσει το βράδυ ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία στο Βελλίδειο προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων. Στις 9.30 το πρωί θα εγκαινιάσει την 73η Διεθνή Έκθεση και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη διοίκηση και τους εκθεσιακούς χώρους της ΔΕΘ - HELEXPO.

    Αύριο, στις 12.00, ο κ. Καραμανλής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

    Επίσκεψη στο ΕΚΕΤΑ

    Η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης είναι σταθερή προτεραιότητα για την ανάπτυξη της χώρας και υλοποιείται ως σχεδιασμός ο οποίος κινείται σε συγκεκριμένους άξονες που εκμεταλλεύονται τη γεωγραφική της θέση, τους φυσικούς πόρους αλλά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο ΕΚΕΤΑ.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, ότι οι τομείς στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα χαρακτηρίζονται από καινοτομία, νέες τεχνολογίες, εξωστρέφεια και την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθεμένης αξίας.

    Το ΕΚΕΤΑ είναι το μοναδικό ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα στο οποίο λειτουργούν έξι ερευνητικά Ινστιτούτα και ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές τους από τον πρόεδρο του Κέντρου Κωνσταντίνο Κυπαρισσίδη.

    Ο κ.Καραμανλής ξεναγήθηκε στα δύο νέα κτίρια του ΕΚΕΤΑ, και σε εργαστήρια όπου ενημερώθηκε για μια νέα μέθοδο παραγωγής υδρογόνου από την ηλιακή ενέργεια, για συστήματα παραγωγής περιβαλλοντικών καυσίμων, εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και μεθόδους ανάλυσης δεδομένων βιολογικών μακρομορίων. Όπως είπε ο κ.Κυπαρισσίδης στο ΕΚΕΤΑ εργάζονται 500 ερευνητές και στους στόχους είναι η κατασκευή δύο νέων κτιρίων κι ενός νέου ερευνητικού Ινστιτούτου και πρόσθεσε ότι για κάθε ένα ευρώ που παίρνει από τον κρατικό προϋπολογισμό το ΕΚΕΤΑ εξασφαλίζει τέσσερα ευρώ από εισροές κονδυλίων με τα ερευνητικά του προγράμματα.

    Επιπλέον ο κ. Κυπαρισσίδης επισήμανε ότι το ΕΚΕΤΑ μπορεί να έχει αποφασιστική συμβολή στη δημιουργία της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, που αναπτύσσεται στην ίδια περιοχή, δηλαδή στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

    Παρόντες στην επίσκεψη του πρωθυπουργού ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, Γιώργος Βλάχος, Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο Γενικος Γραμματέας του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης Λουκάς Ανανίκας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Απόστολος Τζιτζικώστας, Γιώργος Σαλαγκούδης, Αδάμ Ρεγκούζας, ο ευρωβουλευτής Νίκος Βακάλης, και ο πρόεδρος των οργανώσεων της ΝΔ στη Θεσσαλονίκης Βάκης Φραντζής.

    Επίσκεψη σε εργοτάξιο του Μετρό

    «Το Μετρό της Θεσσαλονίκης προχωρά πλέον με εντατικούς ρυθμούς, μέσα στο χρονογιάγραμμα που έχουμε θέσει», επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και σημείωσε πως «όλα όσα, για πολλά χρόνια έμεναν άδειες υποσχέσεις, σήμερα γίνονται πράξη».

    Ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Μετρό στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, ενημερώθηκε για την πορεία του έργου από τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο και εκπροσώπους της κατασκευάστριας κοινοπραξίας και συνομίλησε με εργαζόμενους.

    Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    «Το Μετρό της Θεσσαλονίκης προχωρά πλέον με εντατικούς ρυθμούς, μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει. Τα εμπόδια, που είναι φυσικό να εμφανιστούν στην αρχή ενός τόσο μεγάλου έργου, όπως τα αρχαιολογικά ευρήματα, οι μετατοπίσεις των δικτύων και ανάλογα συναφή, έχουν πια ξεπεραστεί. Αυτή την ώρα εκτελούνται εργασίες σε 13 εργοτάξια και έχει ξεκινήσει, όπως είδαμε, η συναρμολόγηση του πρώτου "Μετροπόντικα", έτσι ώστε, σύντομα, να αρχίσει η εκσκαφή της σήραγγας του Μετρό κάτω από την πόλη. Σύντομα, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα μπορούν να μετακινούνται με το δικό τους Μετρό. Και δεν σταματάμε εκεί, καθώς ήδη προγραμματίζουμε τις πρώτες επεκτάσεις του μετρό Θεσσαλονίκης, προς την Καλαμαριά, στα ανατολικά και προς τη Σταυρούπολη, στα δυτικά. Ολα όσα, για πολλά χρόνια έμεναν άδειες υποσχέσεις, σήμερα γίνονται πράξη».

    Αναφέρθηκε επίσης στα αρχαιολογικά ευρήματα που έρχονται στο φως κατά τη διάρκεια των εργασιών του Μετρό κι έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη ενιαία αρχαιολογική ανασκαφή που έχει γίνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη.

    Ολα τα ευρήματα θα στεγαστούν στο «Αλκαζάρ», που με την κυβερνητική χρηματοδότηση μετατρέπεται σβ ένα σύγχρονο μουσείο.

    Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, βουλευτές κ.α.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 September 2008 - 4:30:17 UTC