Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική Επιτροπή για θέματα Παιδείας
  • [02] Εκδήλωση για τα 34 χρόνια της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Περιοδεία στη Ρόδο

  • [01] Κυβερνητική Επιτροπή για θέματα Παιδείας

    Θέματα του Υπουργείου Παιδείας θα εξετάσει η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδριάζει, υπό τον πρωθυπουργό, στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Είναι η πρώτη φορά που η σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς προβλήματα, καθώς τα βιβλία περιμένουν τους μαθητές και όχι το αντίστροφο, δήλωσε ο κ.Ευ.Στυλιανίδης μετά τη συνεργασία που είχε με τον κ.Κ.Καραμανλή και υπογράμμισε ότι τα προβλέψιμα λειτουργικά κενά είναι ήδη όλα καλυμένα.

    Επίσης, ανέφερε ότι η εισαγωγική επιμόρφωση για πρώτη φορά έχει τελειώσει πριν τον αγιασμό και δεν γίνεται στα μέσα της χρονιάς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη υλοποίησης ένα γενναίο πρόγραμμα αποκατάστασης της σχολικής στέγης και 12.333 νέα σχολικά κτίρια τα οποία θα ολοκληρωθούν, όπως είπε, έως το 2012.

    Παράλληλα, ο Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι υπάρχει ετοιμότητα για την εύρυθμη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου και του υποχρεωτικού νηπιαγωγείου, το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά μετά από μεταβατική περίοδο. Η πρόσθετη διδακτική στήριξη, πρόσθεσε, ξεκινά από την πρώτη στιγμή για να χτυπήσει την παραπαιδεία στο σκληρό της πυρήνα.

    Σε ό,τι αφορά οφειλόμενα χρήματα ωρομισθίων από πέρσι, με βάση σχετική ερώτηση που έγινε, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι έχουν τακτοποιηθεί οι οικονομικές εκκρεμότητες και παράλληλα υπάρχει συζήτηση με το υπουργέιο Οικονομικών ώστε η αντιμισθία των ωρομισθίων σταδιακά να αυξάνεται έως το σημείο εκείνο της πρότασης που έχει υποβληθεί από την αντίστοιχη συνδικαλιστική οργάνωση.

    Σε άλλη ερώτηση για την διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που καταγράφηκε σύμφωνα με την τελευταία έρευνα στο 2,2, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση παλεύει με τα προβλήματα, πως υπάρχει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη από τον ελληνικό λαό ο οποίος σε όλα τα ερωτήματα δείχνει την εμπιστοσύνη του και στο πρόσωπο του πρωθυπουργού αλλά και προς την κυβέρνηση.

    [02] Εκδήλωση για τα 34 χρόνια της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ

    Σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Θησείο, για τα 34 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, θα μιλήσει το βράδυ ο πρόεδρος του Κινήματος. Στη συνέχεια ο κ.Γ.Παπανδρέου θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές του Β' Θερινού Τμήματος της Βουλής.

    ΠΑΣΟΚ για φορολογικά μέτρα

    Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στo νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών «Ενίσχυση της διαφάνειας του κρατικού προϋπολογισμού, έλεγχος των δημοσίων δαπανών, μέτρα φορολογικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις», η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε στην Βουλή, είναι εισπρακτικά, φορολογικά και κοινωνικά άδικα και αμφίβολης συνταγματικής νομιμότητας, επισήμανε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, ο εισηγητής ΚΤΕ Οικονομίας του Κινήματος, Δημήτρης Κουσελάς και ο εισηγητής του νομοσχεδίου, Στάθης Κουτμερίδης.

    Η κ. Κατσέλη επισήμανε ότι τα μέτρα είναι αποτέλεσμα της δημοσιονομικής κατάρρευσης και λαμβάνονται για να καλύψουν τη μαύρη τρύπα του Προϋπολογισμού, ο οποίος στο πρώτο εξάμηνο του 2008 βρίσκεται εκτός ελέγχου καθώς τα δημόσια έσοδα καταρρέουν, οι δημόσιες δαπάνες έχουν ξεφύγει και το έλλειμμα του Προϋπολογισμού έφτασε ήδη τα 8,6 δις ευρώ στο πρώτο εξάμηνο ξεπερνώντας τον ετήσιο στόχο κατά 318 εκατ. ευρώ και μας οδηγεί ευθέως σε δημοσιονομική επιτήρηση.

    Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι «για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά η Κυβέρνηση φορολογεί εισοδήματα που βρίσκονται ακόμα και κάτω από το όριο της φτώχειας» και επισήμαναν ότι «επιτίθεται σε πάνω από 1.100.000 φορολογούμενων επιβάλλοντας κεφαλικό φόρο». Ειδικότερα, ανάμεσα σε αυτούς περίπου 750.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και μικροεπιτηδευματίες που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 10.500 ευρώ και θα κληθούν να πληρώσουν για πρώτη φορά φόρο ως 1.050 ευρώ το χρόνο. Είναι αξιοσημείωτο ότι τουλάχιστον 410.000 φορολογούμενοι αυτής της κατηγορίας έχουν ετήσια εισοδήματα που δεν ξεπερνούν το όριο της φτώχειας (έως 6.000 ευρώ), ανέφεραν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

    Σχετικά με τα μέτρα του νομοσχεδίου που αφορούν το Χρηματιστήριο και τις συναλλαγές η κ.Κατσέλη επισήμανε ότι πλήττουν περισσότερο τον Έλληνα μικροεπενδυτή παρέχοντας ταυτόχρονα κίνητρα για φυγή κεφαλαίων. Ερωτηθείς σχετικά η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας. Ήδη η Ελλάδα δανείζεται ολοένα και ακριβότερα από τις διεθνείς αγορές, το πρόβλημα υπάρχει, αυτό που μένει είναι να επισημοποιηθεί, ανέφερε.

    Η κα Κατσέλη ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται:

    - Για ενιαία τιμαριθμοποιημένη προοδευτική φορολογική κλίμακα για όλα τα φυσικά πρόσωπα.

    - Για επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στους επαγγελματίες και επιτηδευματίες

    - Για εισαγωγή αποτελεσματικού δειγματοληπτικού ελέγχου με διασταύρωση όλων των πληροφοριών (φορολογικών, τελωνειακών, ασφαλιστικών, τραπεζικών κ.α.) για τις συναλλαγές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επιλογή ελεγκτέων υποθέσεων κεντρικά με βάση την εφαρμογή συστήματος μοριοδότησης, για να εντοπίζονται οι ομάδες ή επιχειρήσεις που έχουν τάση προς τη φοροδιαφυγή.

    - Για φορολόγηση των εσόδων από μερίσματα στην κλίμακα εισοδήματος φυσικών προσώπων και για φορολόγηση των αδιανέμητων κερδών με χαμηλό συντελεστή ως κίνητρο για την αύξηση των επενδύσεων και της απασχόλησης.

    Γ. Παπακωνσταντίνου για την καταγγελία περί νοθείας

    "Επειδή είδαμε και πρωτοσέλιδα που μιλούν για "γκάφα του ΠΑΣΟΚ" θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Θ.Ρουσόπουλο αν την φράση που χρησιμοποίησε κι ο ίδιος μιλώντας για "γκάφα του ΠΑΣΟΚ" την πήρε από τίτλο εφημερίδας ή ο ίδιος έδωσε την "γραμμή"", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Πρόσθεσε δε ότι σήμερα "θα μιλήσουμε για γκάφες", απαριθμώντας στην συνέχεια μια σειρά πολιτικές της κυβέρνησης και κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για "γκάφες της απογραφής, της αναθεώρησης του ΑΕΠ, του βασικού μετόχου, της βαθμολόγησης γραπτών, των καμένων της Πάρνηθας και της Πελοποννήσου, του κ. Ρεγκούζα, του ηλιελαίου και του χθεσινού του κ. Βλάχου".

    "Όλα αυτά δεν είναι γκάφες. Είναι μια νοοτροπία και λογική διακυβέρνησης, είναι η αντίληψη της αδιαφάνειας, της αυθαιρεσίας και της αλαζονείας, αυτό ζήσαμε αυτές τις μέρες, αυτό είδαμε στην Βουλή, αυτό είδαμε και στο βίντεο και αυτό καταγγέλουμε", είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, διευκρινίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει "όχι μια λανθασμένη διαδικασία, αλλά νόθευση της βούλησης των βουλευτών".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την λύπη του για την αντίδραση του Προέδρου της Βουλής για τον οποίο είπε ότι "το πήρε πάνω του" και πρόσθεσε ότι "θα περίμενα μια έρευνα και μετά την έκδοση ενός πορίσματος".

    Ακόμη επέκρινε τον Πρόεδρο της Βουλής ότι δεν ρώτησε τους βουλευτές και τους υπαλλήλους της Βουλής πριν απαντήσει, ενώ ερωτηθείς για το αν το ΠΑΣΟΚ μίλησε με υπαλλήλους της Βουλής είπε: "όχι και δεν είναι δική μας δουλειά".

    Ο κ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ προχώρησε τώρα στην εν λόγω καταγγελία γιατί "όταν ένα υπεύθυνο κόμμα έχει στην κατοχή του μια παρόμοια καταγγελία είναι υποχρεωμένο στην έναρξη της πολιτικής περιόδου να το δώσει στην δημοσιότητα", προσθέτοντας ότι "η καταγγελία δεν αλλάζει την πολιτική ατζέντα, αλλά την επιβαρύνει, καθώς η πολιτική ατζέντα είναι αυτό που νιώθει ο πολίτης, ο οποίος απαξιώνεται στην οικονομία, στην καθημερινή του ζωή και από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κυβέρνηση".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ερωτήματα για το "τί ακριβώς έκαναν ο γραμματέας και η αναπληρωτής γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και τι ακριβώς έβαζε στην τσέπη του ο κ.Αγοραστός και αν υπάρχουν άλλα "χαρτιά", όπως για παράδειγμα αποτελέσματα ιπποδρόμου, στην διάρκεια κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας", έκανε δε λόγο για "φαιδρές εξηγήσεις που αντιφάσκουν μεταξύ τους".

    Και πρόσθεσε:

    "Ας αποφασίσουν ποία είναι η υπερασπιστική τους γραμμή και για μια φορά ας πουν την αλήθεια".

    "Στην Βουλή έγινε οργανωμένη νοθεία και δυστυχώς το είχαμε πει γιατί ακριβώς και πάλι είχε προηγηθεί νοθεία στην επιτροπή για την αναθεώρηση του άρθρου 24", είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε ερωτήσεις δήλωσε ότι το Κίνημα θα πάρει όλες τις πρωτοβουλίες, θεσμικές και άλλες, που χρειάζεται να πάρει για "ένα τόσο σημαντικό θέμα".

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι δεν έχει παρθεί απόφαση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ή του προεδρείου της Βουλής,τονίζοντας "πως όλα είναι ανοιχτά".

    Ερωτηθείς για τις πηγές πληροφόρησης του ΠΑΣΟΚ για το θέμα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "το μάθαμε αργά μέσα στο καλοκαίρι, πήραμε όλον τον απαραίτητο χρόνο για εξακρίβωση, το βίντεο το είδαν άνθρωποι με τεράστια κοινοβουλευτική πείρα, όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος οι οποίοι και επιβεβαίωσαν αυτό που βλέπαμε. Ως προς το από που προήλθε αυτό δεν είμαι σε θέση να σας το πω".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απάντησε "όχι και στα δύο", στην ερώτηση αν η "πηγή" του ΠΑΣΟΚ ήταν πολιτικό πρόσωπο ή όχι, προσθέτοντας ότι "δεν θα μπω σε διαδικασία αποκάλυψης ή διερεύνησης της διαδικασίας".

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι από πλευράς ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξαν διαρροές σε εφημερίδες, προσθέτοντας ότι "δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι είχαμε ένα πληροφοροδιότη".

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την στάση των άλλων πολιτικών δυνάμεων, πλην ΝΔ,στο θέμα αυτό, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για "πολιτική ιδιοτέλεια του ΠΑΣΟΚ από την καταγγελία", είπε ότι "όποτε και να κάναμε την καταγγελία θα δεχόμασταν κριτική, είτε για ιδιοτέλεια είτε για λάθος επιλογή χρόνου".

    Σχολιάζοντας την παρατήρηση αν πέραν του βίντεο το ΠΑΣΟΚ έχει άλλες αποδείξεις, ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι "δεν είμαστε εισαγγελείς για να φέρνουμε αποδείξεις, έχουμε ένα ντοκουμέντο που δείχνει πάρα πολύ πειστικά κάποιες κινήσεις που δεν δικαιολογούνται κατά κανένα τρόπο από την διαδικασία. Όλες αυτές οι αποχρώσες ενδείξεις μαζί, γίνονται ένα ντοκουμέντο που λέει την αλήθεια".

    Ερωτηθείς γιατί δεν προέβη στις συγκεκριμένες καταγγελίες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "ο κ.Παπανδρέου θα μιλήσει όταν κρίνουμε εμείς ότι πρέπει να μιλήσει, αύριο έχει μια εξαιρετικά σημαντική ομιλία. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο πρόεδρός του, η ΚΟ,ο γραμματέας της ΚΟ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι", τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η ομοφωνία για τις χθεσινές καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ ήταν απόλυτη.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι το πολιτικό κίνητρο της ΝΔ που "έχει ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία" ήταν να δείξει ότι "έχει συμπαγή ΚΟ".

    "Τα τυπωμένα ονόματα στα ψηφοδέλτια δεν εμποδίζουν κάποιον να τα αλλάξει πριν το σκανάρισμα", είπε απαντώντας σε άλλη ερώτηση και προσθέτοντας τέλος ότι αναμένονται απαντήσεις από τον κ. Αγοραστό.

    Θ. Ρουσόπουλος για την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος αναφερόμενος στην καταγγελία του ΠΑΣΟΚ για λαθροχειρία στην ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη πολιτική γκάφα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Γιώργου Παπανδρέου.

    "Απορεί κανείς ποιοι και πώς παρέσυραν τον κ. Παπανδρέου σε τέτοια γκάφα, που προσβάλει τον ίδιο και φυσικά την κοινοβουλευτική διαδικασία. Αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν, κόμμα που διεκδικεί να κυβερνήσει τον τόπο να προχειρολογεί τόσο κραυγαλέα. Η έλλειψη πολιτικής οδηγεί διαρκώς το ΠΑΣΟΚ σε κινήσεις πανικού και φτηνού εντυπωσιασμού", τόνισε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.

    Ο εκπρόσωπος ανέλυσε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε:

    Είπε ότι υπάρχουν οδηγίες που δόθηκαν στους βουλευτές όλων των κομμάτων, από τις προηγούμενες ημέρες, σε φάκελο, που περιέχει τρία πρωτότυπα ψηφοδέλτια. Ανέφερε ότι το κάθε ψηφοδέλτιο ήταν τυπωμένο από τη μηχανογραφική υπηρεσία της Βουλής, στην εκτύπωση μπρος - πίσω υπήρχαν τα ερωτήματα στα προς αναθεώρηση άρθρα, στο πάνω μέρος υπήρχε τυπωμένο το όνομα του βουλευτή και σε κάθε σελίδα υπήρχε χώρος για την υπογραφή του βουλευτή, αλλά και των ψηφολεκτών. Πρόσθεσε πως έχει στα χέρια του και έδειξε τα πρακτικά εκείνης της ημέρας, όπου φαίνεται ότι κάθε ψηφοδέλτιο είχε το όνομα του βουλευτή, έναν αριθμό μοναδικό για κάθε ψηφοδέλτιο και διαγράμμιση από τη μηχανογραφική υπηρεσία της Βουλής τέτοια που δεν μπορούσε να περάσει από το σκάνερ φωτοτυπία.

    Στη συνέχεια, ανέφερε, εκαλείτο ένας βουλευτής από το προεδρείο να έχει συμπληρώσει τα τετραγωνάκια με σταυρό και στυλό χρώματος μπλε ενώ δεν υπήρχε κάλπη, αλλά δύο βουλευτές, οι κ.κ. Μπούγας και Πλεύρης, οι οποίοι έδιναν στη συνέχεια τα ψηφοδέλτια σε άλλους δύο βουλευτές, τον κ. Αγοραστό και την κα Αμανατίδου, που ήταν στο χώρο των στενογράφων.

    Οι τελευταίοι έδιναν το ψηφοδέλτιο σε δύο τεχνικούς της εταιρείας που συνεργάζονται με τη Βουλή από το 1998 για να τα περάσουν από το σκάνερ. Επιπλέον υπήρχε εποπτεία από διευθυντή της Βουλής ενώ παρόντες ήταν 6 στενογράφοι, βουλευτές, δημοσιογράφοι και ανοικτές οι κάμερες και η διαδικασία μεταδιδόταν ζωντανά από το κανάλι της Βουλής.

    Ο κ. Ρουσόπουλος είπε στη συνέχεια πως στην περίπτωση που το σκάνερ δεν δεχόταν το ψηφοδέλτιο π.χ. αν ήταν τσαλακωμένο τότε ειδοποιούνταν ο βουλευτής, ενώ υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος του Σώματος στο κείμενο με τις οδηγίες που είχε δώσει, ενημέρωνε τους βουλευτές να μην απομακρυνθούν αφού ψηφίσουν για τέτοιου είδους τεχνικά ζητήματα.

    Ο εκπρόσωπος διάβασε επακριβώς τη συγκεκριμένη οδηγία και στη συνέχεια ανέφερε πως παρατηρήθηκαν τα εξής προβλήματα:

    Ορισμένοι βουλευτές δεν είχαν υπογράψει και στις δύο πλευρές και έτσι δεν γινόταν το ψηφοδέλτιό τους αποδεκτό και τότε εκαλείτο ο εν λόγω βουλευτής να υπογράψει και στην πλευρά που δεν είχε υπογράψει.

    Επίσης κάποιος μπορεί να είχε βάλει το σταυρό εκτός των τετραγώνων και τότε πάλι εκαλείτο και έπαιρνε το άκυρο ψηφοδέλτιο, ενώ στη διάθεσή του είχε άλλα δύο εφεδρικά πρωτότυπα.

    Είπε ότι σε αυτή την περίπτωση το πρώτο ψηφοδέλτιο καταστρεφόταν και ο βουλευτής όφειλε να συμπληρώσει από την αρχή ένα εκ των δύο άλλων πρωτότυπων ψηφοδελτίων, που είχε στη διάθεσή του, γιατί αλλιώς δεν θα το δεχόταν το σκάνερ.

    "Αν υποθέσουμε ότι κάποιος έσβηνε το σταυρό στο 'όχι' και έβαζε 'ναι', αυτό και πάλι δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό από το σκάνερ διότι η ηλεκτρονική υποστήριξη που υπάρχει από το 1998 από την ίδια εταιρεία έχει αυτές τις προδιαγραφές. Για να γίνει, λοιπόν, η οποιαδήποτε λαθροχειρία θα έπρεπε να συντρέχουν συνθήκες οι οποίες ακόμα και όλες να συνέτρεχαν θα ήταν αδύνατο να αλλάξει η γνώμη ή η ψήφος του βουλευτή", συμπλήρωσε και τόνισε ότι δεν ήταν εφικτό να αλλάξει κάποιος το ψηφοδέλτιο, γιατί ήταν και ονομαστικό και διαγραμμισμένο και τυπωμένο στις δύο πλευρές, η υπογραφή του βουλευτή και ψηφολέκτη και στις δύο πλευρές. Δηλαδή ψηφοδέλτιο που παρελήφθη από ψηφολέκτες δύο διαφορετικών κομμάτων, που διαβιβάστηκε σε δύο άλλους βουλευτές δύο διαφορετικών κομμάτων, που δόθηκε σε τεχνικούς που συνεργάζεται η βουλή και επιβλέφθηκε από διευθυντή της Βουλής θα έπρεπε να έχει συναίνεση τουλάχιστον 7 προσώπων.

    "Ας υποθέσουμε ότι υπήρχε. Τί είδους διαφοροποίηση θα μπορούσε να γίνει σε ένα ψηφοδέλτιο όταν η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα γινόταν αποδεκτή από το μηχάνημα;", αναρωτήθηκε και είπε ότι όλα τα ψηφοδέλτια δόθηκαν στη δημοσιότητα μίση ώρα μετά το πέρας της ψηφοφορίας και οι δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα να δουν ποιος και τι ψήφισε.

    Έκανε λόγο για ανοικτή, πλήρως διαφανή διαδικασία που δεν επιδέχεται κανενός είδους λαθροχειρία για όλους τους τεχνικούς λόγους που ανέφερε και υπάρχουν 10 χρόνια.

    Ερωτηθείς γιατί ήταν εκεί η κα Πατριανάκου, είπε πως ήταν στο χώρο όπως 186 βουλευτές και ως αναπληρώτρια γραμματεάς της ΚΟ της ΝΔ είχε την ευθύνη να αναζητήσει τους βουλευτές εκείνους που τα ψηφοδέλτιά τους είχαν πρόβλημα.

    Ο κ. Ρουσόπουλος επανέλαβε ότι ήταν παντελώς αδύνατο να γίνει αλλαγή στο ψηφοδέλτιο, ενώ είπε πως στην περίπτωση που περνούσε, κάτι που δεν γινόταν, ψηφοδέλτιο αλλοιωμένο τότε θα βρίσκονταν δύο ψηφοδέλτια με το ίδιο όνομα κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει, γιατί κάθε βουλευτής είχε στο χέρι του τα τρία πρωτότυπα, αλλά ακόμα και αν είχαν χαθεί τα 2 εφεδρικά δεν θα εμφανίζονταν ψηφοδέλτια στο σκάνερ με το ίδιο όνομα.

    "Οι εικόνες της τηλεόρασης δεν αποδεικνύουν τίποτα, δεν δίνουν καν ενδείξεις", επεσήμανε και συμπλήρωσε πως "το ΠΑΣΟΚ έχασε και το τελευταίο ίχνος σοβαρότητάς του με αυτή την αήθη επίθεση κατά των κοινοβουλευτικών θεσμών".

    Ερωτηθείς για τον αριθμό των ψηφοδελτίων με τα οποία υπήρξε πρόβλημα, είπε πως είναι εύκολο να τον διαπιστώσει κανείς αν παρακολουθήσει συνολικά τη συνεδρίαση στην οποία ακούγονται τα ονόματα των βουλευτών που αναζητούνται.

    Σημείωσε δε πως σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των βουλευτών που ψήφισαν είναι γνωστός, όπως και το τι ψήφισε ο καθένας και πως αν βουλευτής διαπίστωνε ότι είχε γίνει λάθος είναι βέβαιο ότι θα το είχε καταγγείλει εκείνη την ημέρα, ενώ με αφορμή άλλη ερώτηση είπε πως στην περίπτωση που ο κ. Κ. Αγοραστός έβαζε στην άκρη τα ψηφοδέλτια πριν φτάσουν στο μηχάνημα, όλοι οι βουλευτές της ΝΔ θα είχαν ψηφίσει με τον ίδιο τρόπο κάτι που δεν αποδεικνύεται και προκάλεσε οποιονδήποτε από το ΠΑΣΟΚ να πει τι απ' όσα ο ίδιος είπε δεν ισχύει.

    "Τι διαφορετικό έγινε από τις ψηφοφορίες των προηγουμένων ετών; Τι διαφορά υπήρχε στη διαδικασία; Τι άλλαξε; Το σκάνερ; Η εταιρεία; Οι ασφαλιστικές δικλείδες;", ρώτησε και τόνισε πως οι ασφαλιστικές δικλείδες δεν έσπασαν.

    "Το ΠΑΣΟΚ προχειρολογεί. Έχοντας χάσει κάθε πολιτική ελπίδα δημιουργεί εντυπώσεις που καταλήγουν σε γκάφες ολκής", είπε ενώ με αφορμή επόμενο ερώτημα διευκρίνισε ότι στις ανοικτές ψηφοφορίες κρατούνται τα έγκυρα ψηφοδέλτια.

    Όσο για το λόγο που ο κ. Αγοραστός φαίνεται να βάζει ένα χαρτί στην τσέπη, απάντησε πως έχει μηδενική αξία αφού μιλάμε για ανοικτή διαδικασία ενώ θα είχε αξία αν φαινόταν κάποιος να παίρνει ψηφοδέλτιο και να βάζει στην κάλπη άλλο. "Δεν υπάρχει τίποτα επί της ουσίας", συνέχισε και έκανε λόγο για φτηνές εντυπώσεις του ΠΑΣΟΚ που εδράζονται σε πράγματα που δεν αποδεικνύουν τίποτα.

    Ο κ. Ρουσόπουλος είπε πως δεν γνωρίζει από που είναι φανερό ότι αναφέρει ο κ. Αγοραστός τη φράση 'αυτό είναι εκτός γραμμής' και επανέλαβε ότι σε αυτή τη διαδικασία δεν είναι δυνατό να γίνει λαθροχειρία.

    "Δεν υπήρχε στη σκέψη και στο ενδιαφέρον της ΝΔ. Αντιλαμβάνομαι ότι το ΠΑΣΟΚ έχοντας στο παρελθόν πολλούς σκελετούς στο ντουλάπι, ακόμα και στο απώτατο παρελθόν, το '85 με τα χρωματιστά ψηφοδέλτια μέχρι το πρόσφατο παρελθόν με τις καταγγελίες σε εκλογικές διαδικασίες και στο κόμμα και στη νεολαία, νομίζει ότι λειτουργούν τα πράγματα έτσι. Δεν λειτουργούν τα πράγματα έτσι στην κοινοβουλευτική διαδικασία", υπογράμμισε, ενώ σε ερώτηση για τα σενάρια που κυκλοφορούν ότι το βίντεο δόθηκε από στέλεχος ή βουλευτή της ΝΔ απάντησε πως η συνεδρίαση μεταδόθηκε από το κανάλι της Βουλής και υπάρχουν τα αρχεία ως έχουν. "Κατά συνέπεια η, εντός εισαγωγικών, αποκάλυψη του ΠΑΣΟΚ με ένα βίντεο που δεν δείχνει τίποτα και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις δεν είναι παρά μια απλή διαδικασία που μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί σε cd rom από τη Βουλή. Μην αναζητούμε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν", συμπλήρωσε και έκανε λόγο για φαντασιόπληκτα σενάρια, που προσπαθεί να προβάλει το ΠΑΣΟΚ για να βγει από το αδιέξοδο, ενώ σημείωσε ότι δεν υπήρχε και αντιπαράθεση ή διακύβευμα για τα υπό αναθεώρηση άρθρα για να υπάρξει ανάγκη συγκεκριμένης γραμμής.

    Σε επόμενη ερώτηση μήπως έγινε λόγω βλακείας, όπως λένε στο ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως μπορεί ο καθένας να δει πως ψήφισαν οι βουλευτές πχ στο άρθρο 24, όπου ψήφισαν με τον ίδιο τρόπο που είχαν τοποθετηθεί δημόσια.

    [03] Περιοδεία στη Ρόδο

    Επίσκεψη στη Ρόδο πραγματοποιεί σήμερα η κ. Αλέκα Παπαρήγα. Θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς και εργαζόμενους, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πόλη της Ρόδου.

    ΚΚΕ για δηλώσεις Γ.Σουφλιά

    «Τα λεγόμενα μεγάλα έργα εξυπηρετούν πρώτα και κύρια τις ανάγκες των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου για να μεταφέρουν γρήγορα και με ασφάλεια τα προϊόντα τους στη «Βαλκανική ενδοχώρα» όπως χαρακτηρίζουν τις γειτονικές χώρες», τονίζει σε ανακοίνωση της η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με αφορμή τις δηλώσεις από τη Θεσσαλονίκη του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά.

    «Είναι έργα που γίνονται με τα δικά μας λεφτά και θα τα ξαναπληρώσουμε όπως γίνεται με την Αττική Οδό, τη γέφυρα Ρίου - Αντίρριου, το αεροδρόμιο «Βενιζέλος» κ.α», σημειώνει και προσθέτει ότι άλλα έργα ανάσας για την Θεσσαλονίκη όπως η αντισεισμική θωράκιση, η διαχείριση των απορριμμάτων, η σωτηρία της λίμνης Κορώνεια θεωρούνται «μη παραγωγικές επενδύσεις».

    Για έκτακτη σύνοδο της ΕΕ

    Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την έκτακτη σύνοδο της ΕΕ το ΚΚΕ τονίζει ότι η "Ενωση φορεί το προσωπείο της ειρηνευτικής δύναμης επιχειρώντας να συγκαλύψει τις ευθύνες της για την σημερινή κρίση στον Καύκασο, τους ιμπεριαλιστικούς στόχους και αντιθέσεις της".

    Χαρακτηρίζει "ως ρεσιτάλ υποκρισίας" τις δηλώσεις των ηγετών της ΕΕ, ανάμεσα τους και του Έλληνα πρωθυπουργού, ότι σέβονται την «ανεξαρτησία» και την «ακεραιότητα» των χωρών. Η διάλυση και ο πόλεμος σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας που η ΕΕ πρωτοστάτησε, η συμμετοχή της στον πόλεμο και την κατοχή του Αφγανιστάν, η υποστήριξη της «ανεξαρτητοποίησης» του Κόσσοβου, η υποστήριξη του σχεδίου Ανάν, ο ρόλος στο Παλαιστινιακό είναι μόνο ένα δείγμα των ιμπεριαλιστικών της επιλογών και στόχων, καταλήγει το ΚΚΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 September 2008 - 4:30:23 UTC