Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Η βία δεν είναι αποδεκτή"
  • [02] Καταγγελία του ΠΑΣΟΚ
  • [03] "Τα μέτρα πλήττουν τους νέους"

  • [01] Κ.Καραμανλής: "Η βία δεν είναι αποδεκτή"

    Συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας κ.Ευ.Στυλιανίδη θα έχει ο πρωθυπουργός, στη 1 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Η βία δεν αποτελεί λύση και δεν είναι αποδεκτή» τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την κρίση στη Γεωργία, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι θα πρέπει στο εξής όλες οι πλευρές να επιδείξουν σύνεση και αυτοσυγκράτηση.

    Αναλυτικότερα, σε δήλωσή του προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ο πρωθυπουργός σημείωσε τον πολύ σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η ΕΕ στις προσπάθειες για την κατάπαυση του πυρός και την αναζήτηση ειρηνικής διευθέτησης του προβλήματος, τονίζοντας ιδιαίτερα το θετικό ρόλο που διαδραμάτισε η Γαλλική Προεδρία και ο Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Ο Κ. Καραμανλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία των έξι σημείων που επιτεύχθηκε στις 12 Αυγούστου και επισήμανε την ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών για την πλήρη υλοποίησή της. Σε ό,τι αφορά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Ν. Οσετίας και της Αμπχαζίας από τη Ρωσία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ΕΕ την καταδίκασε από την πρώτη στιγμή και τόνισε ότι ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών και της εθνικής κυριαρχίας τους αποτελεί βασικό άξονα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

    Ο Κ. Καραμανλής τόνισε, επίσης, ότι πρόθεση της ΕΕ είναι να παράσχει βοήθεια για την ανασυγκρότηση της Γεωργίας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Ν. Οσετίας και της Αμπχαζίας, καθώς και να εξετάσει τρόπους ενίσχυσης των σχέσεών της με τη χώρα αυτή.

    «Διερευνήσαμε επίσης τις προοπτικές ευρωπαϊκής παρουσίας στην περιοχή και αποφασίσαμε την άμεση συγκρότηση διερευνητικής αποστολής», ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες ασχολήθηκαν και με το ευρύτερο πλαίσιο των σχέσεων της ΕΕ με τη Ρωσία. «Συμφωνήσαμε ότι η Ρωσία είναι ένας σημαντικός εταίρος για την Ευρώπη και θα πρέπει να διατηρήσουμε μία ισχυρή σχέση» ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι 27 ηγέτες ζήτησαν από το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αξιολογήσουν την κατάσταση και τις σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία ενόψει της προσεχούς Συνόδου Κορυφής. Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι σε μία εβδομάδα θα επισκεφθεί τη Μόσχα η Ευρωπαϊκή Τρόικα, με στόχο την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας των έξι σημείων.

    Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την κρίση στον Καύκασο και θα συνεχίσει να βοηθά ανθρωπιστικά τους πληγέντες, αλλά και να εντατικοποιεί την αναπτυξιακή συνεργασία με τη Γεωργία.

    Τέλος, σημείωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την κρίση στη Γεωργία, το οποίο ενισχύεται και από την παρουσία δεκάδων χιλιάδων ομογενών στη χώρα αυτή, τους οποίους όπως τόνισε, η Ελλάδα συνέδραμε από την πρώτη στιγμή.

    Η κρίση στον Καύκασο θα συζητηθεί την Πέμπτη στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό την προεδρία της κ. Μπακογιάννη.

    Δηλώσεις Μπαρόζο

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να αναβάλει τις προσεχείς συνόδους που προβλέπονται για τη διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας ενισχυμένης συνεργασίας με την Ρωσία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά την έκτακτη σύνοδο κορυφής (της ΕΕ) για την Γεωργία.

    "Όσο η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων δεν πραγματοποιείται, όλες οι σύνοδοι για τη συμφωνία συνεργασίας αναβάλλονται", ανακοίνωσε ο Μπαρόζο σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες.

    "Αναβάλλουμε όλες τις συνόδους για τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας", επιβεβαίωσε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, που ασκεί την προεδρία της ΕΕ, μιλώντας αμέσως μετά τον κ. Μπαρόζο.

    Η προσεχής σύνοδος διαπραγματεύσεων προβλεπόταν για τις 15 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες. Η νέα συμφωνία έχει ως στόχο να ενισχύσει τους δεσμούς ανάμεσα στην ΕΕ και την Ρωσία, που ήδη συνδέονται με συμφωνία συνεργασίας από το 1997.

    Οι κ.κ. Μπαρόζο και Σαρκοζί συνοδευόμενοι από τον αρχηγό της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χαβιέ Σολάνα, έχουν ανακοινώσει ότι θα μεταβούν την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στη Μόσχα και το Τμπιλίσι, για να σημειώσουν πρόοδο στην διευθέτηση της σύγκρουσης, και να προσπαθήσουν να επιτύχουν μιαν αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Γεωργία.

    Η αντίδραση της Ρωσίας

    Από την πλευρά της Ρωσίας εκφράστηκε "λύπη" αναφορικά με την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών να αναβληθεί προς το παρόν κάθε συζήτηση για συμφωνία συνεργασίας Μόσχας-ΕΕ.

    Η έκφραση "λύπης" αποδόθηκε σε "πηγή του υπουργείου Εξωτερικών στη Μόσχα", η οποία όμως δεν κατονομάζεται.

    [02] Καταγγελία του ΠΑΣΟΚ

    Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, ο εισηγητής ΚΤΕ Οικονομίας του Κινήματος, Δημήτρης Κουσελάς και ο εισηγητής του νομοσχεδίου, Στάθης Κουτμερίδης, θα δώσουν το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου για το φορολογικό νομοσχέδιο.

    Καταγγελία του ΠΑΣΟΚ

    Αλλοίωση των αποτελεσμάτων της τελικής ψηφοφορίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος στις 27 Μαΐου 2008 μέσω της αλλαγής ψηφοδελτίων, δια της μεθόδου της προσθαφαιρέσεως από βουλευτές της ΝΔ, κατήγγειλε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας, παρουσία του αντιπροέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου και του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου προβλήθηκε και σχετικό βίντεο με οπτικό υλικό από τη Βουλή,στο οποίο φέρονται εμπλεκόμενοι σε όσα ανέφερε ο Δ. Ρέππας, ο βουλευτής κ.Μπούγας, ως υπογράφων τα ψηφοδέλτια των βουλευτών,ο βουλευτής κ.Αγοραστός ως ψηφοσυλλέκτης,ο κ.Τραγάκης, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και η κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, αναπληρώτρια γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

    Στο βίντεο εμφανίζονται οι προαναφερθέντες βουλευτές της ΝΔ να έρχονται σε συνεννόηση και να αλλάζουν ή να τσαλακώνουν ψηφοδέλτια τα οποία ήδη είχαν συλλεχθεί.

    Ο Δ. Ρέππας έκανε λόγο για βουλευτές της ΝΔ,οι οποίοι βάσει σχεδίου υπερέβησαν το ρόλο τους, δεν άσκησαν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα, με συνέπεια να προβούν σε πράξεις που παραχαράζουν την βούληση των βουλευτών.

    Ακόμη ο Δ. Ρέππας καταλόγισε μεγάλες ευθύνες στον πρωθυπουργό και το προεδρείο της Βουλής για την υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, είπε δε ότι αναδεικνύεται ακόμα μια φορά το πρόσωπο της Δεξιάς και πρόσθεσε ότι για το μέλλον της χώρας, αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει αύριο.

    Πλήγμα στη δημοκρατία και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, χαρακτήρισε τα γεγονότα αυτά ο κ.Φίλιππος Πετσάλνικος.

    Εξ άλλου, οι τρεις κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Βενιζέλος, Παπουτσής και Πάγκαλος προχώρησαν σε παράσταση στο Προεδρείο της Βουλής.

    Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσαν ότι το Κίνημα θα ξεδιπλώσει την υπόθεση αυτή,ώστε αυτή η πολιτική καταγγελία, όπως κατ΄επανάληψη επισημάνθηκε να έχει και συνέπειες.

    Ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής, Δ. Σιούφα

    Με αφορμή τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ περί αλλοίωσης του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στη Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Με επισκέφθηκαν οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Θεόδωρος Πάγκαλος και Χρήστος Παπουτσής, και μου ενεχείρησαν δύο δισκέτες που αφορούν την ψηφοφορία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, και μου ζήτησαν την άποψή μου επβ αυτών.

    Η διαδικασία της ψηφοφορίας για τροποποίηση των άρθρων του Συντάγματος στις 27 Μαΐου έγινε κατά άψογο, αδιάβλητο και απόλυτα διαφανή τρόπο.

    Όπως γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοί μου Βουλευτές, την παραμονή τους διανεμήθηκαν 3 ψηφοδέλτια με προτυπωμένο το ονοματεπώνυμό τους.

    Στη διαδικασία της ψηφοφορίας συμμετείχαν 197 Βουλευτές από όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες πλην των συναδέλφων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που δεν συμμετείχαν και δεν προσήλθαν για να ψηφίσουν.

    Ακολουθήθηκε η πάγια τακτική και όπως έγινε και κατά την αντίστοιχη διαδικασία στις 6 Απριλίου του 2001, ορίστηκαν σε συνεργασία με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες οι Βουλευτές Ιωάννης Μπούγας και Αθανάσιος Πλεύρης ως ψηφολέκτες, οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Αγοραστός και Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου εντός του χώρου των ηλεκτρονικών υπολογιστών και οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Ιωάννης Ζιώγας για την ανάγνωση του καταλόγου.

    Επισημαίνω ότι η όλη διαδικασία έγινε παρουσία Προέδρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων και συνολικά 186 παρόντων Βουλευτών (οι 11 επιπλέον ψήφισαν με επιστολική ψήφο), δεκάδων στελεχών του Κοινοβουλίου, στελεχών της εταιρείας που είχε αναλάβει την ηλεκτρονική καταμέτρηση και μεταδιδόταν σε απευθείας μετάδοση από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής.

    Και επαναλαμβάνω ότι όλα τα ψηφοδέλτια ήταν ονομαστικά προτυπωμένα με καθορισμένη γραμμογράφηση, γεγονός που αποκλείει κάθε δυνατότητα έστω και απλής φωτοτύπησης.

    Πραγματικά, με θλίβει και ως Πρόεδρο της Βουλής και ως πολιτικό αρχών και πεποιθήσεων, η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων εκεί που δεν υπάρχουν.

    Η προστασία των θεσμών είναι υποχρέωση όλων των παρατάξεων και όλων των Βουλευτών.

    Σέβομαι την αποστολή μου και έχω αποδείξει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι εφαρμόζω κατά γράμμα το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.»

    Δήλωση Θ. Ρουσόπουλου

    "Πρόκειται για μια εξοργιστικά άθλια απόπειρα του ΠΑΣΟΚ να αμαυρώσει μια απολύτως διαφανή κοινοβουλευτική διαδικασία", δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος.

    ΝΔ - Διαψεύδεται η καταγγελία του ΠΑΣΟΚ

    Διέψευσαν με ανακοίνωση τους οι βουλευτές της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης (Γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ) Γιάννης Τραγάκης (Γενικός Γραμματέα της ΚΟ) Φ. Πατριανάκου (αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της ΚΟ) Κώστας Αγοραστός (βουλευτής Λαρίσης) και Ι. Μπούγας ( Βουλευτής Φωκίδας) την καταγγελία του ΠΑΣΟΚ για αλλοίωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

    Στη δήλωσή τους οι βουλευτές της ΝΔ τονίζουν:

    "Το απόν ΠΑΣΟΚ, με πρωτοφανείς λαθροχειρίες και με μεθόδους που προκαλούν βάναυσα την κοινή νοημοσύνη, επιχειρεί να ευτελίσει και πάλι την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της Αναθεώρησης του Συντάγματος. Την περιφρόνησε με την απουσία του και την συκοφαντεί με τις εκτός ορίων φαντασιώσεις του. Η εικόνα είναι αψευδής. Τη γνησιότητα της διαδικασίας είχαν την ευκαιρία να ελέγξουν όλοι οι παρόντες βουλευτές και οι χιλιάδες τηλεθεατών που παρακολουθούσαν το κανάλι της Βουλής. Και δύο ακόμη παρατηρήσεις για να λήξει και αυτή η αθλιότητα του αυτομολήσαντος από την ψηφοφορία ΠΑΣΟΚ:

    - Πρώτον, πώς μπορεί να υπάρξει αλλαγή η νόθευση οποιουδήποτε -μηχανογραφημένου μάλιστα και με αναγραφή του ονόματος κάθε βουλευτή- ψηφοδελτίου μετά το σκανάρισμά του;

    -Δεύτερον - και το κυριότερο- με ψηφοδέλτια υπογεγραμμένα από κάθε βουλευτή- που παίρνει και την ευθύνη επώνυμης επιλογής κάθε ψήφου κατ΄ άρθρο -πώς δεν βρέθηκε έστω και ένας που ν΄αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αφού τα ψηφοδέλτια εδόθησαν στη δημοσιότητα μισή ώρα μετά;

    Γνωρίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ καταφεύγει κατ΄ εξακολούθηση στην πολιτική ανευθυνότητα. Τώρα γνωρίζουμε ότι, στην απέλπιδα προσπάθειά του να καλύψει την κραυγαλέα πολιτική του απουσία, έχει μπει για τα καλά στο πεδίο της πολιτικής αυτογελοιοποίησής του. Μιας αυτογελοιοποίησης που την πιστοποιεί η διαχρονική προσφυγή του ΠΑΣΟΚ σε καλπονοθευτικές μεθόδους σε πάμπολες εσωκομματικές του διαδικασίες, όπως καταγγέλλουν τα ίδια του τα στελέχη.Το ΠΑΣΟΚ και εδώ απλώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια".

    Ανακοίνωση του ΚΚΕ

    "Με βάση το τηλεοπτικό ντοκουμέντο που περιήλθε στα χέρια μας από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ,αποκαλύπτεται ένα όργιο νοθείας της ΝΔ σε βάρος των βουλευτών της,κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η κυβέρνηση είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη. Ανοίγει ένα νέο αγοραίο πεδίο αντιδημοκρατικών επιλογών δίπλα στο αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο και την αυταρχική τακτική της στο κίνημα".

    Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή τη σχετική καταγγελία του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

    "Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι τα αστικά κόμματα και οι αστικοί θεσμοί δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.Τα όσα κατά καιρούς λένε για τους «ιερούς κοινοβουλευτικούς θεσμούς», για «τον ιερό ρόλο του βουλευτή που λειτουργεί κατά συνείδηση», για το αστικό κοινοβούλιο-«ναό της δημοκρατίας» είναι σκέτη υποκρισία. Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του και ταυτόχρονα να μην αποπροσανατολιστεί. Παραμένει ως πρωταρχικό πρόβλημα και πελώριο σκάνδαλο, που μέσα από αυτό ανθούν τα φαινόμενα της σήψης,η συνεχής και κλιμακούμενη εκμετάλλευση των εργαζομένων από το κεφάλαιο, που υπηρετούν τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» συναγωνιζόμενα για το ποιο θα είναι στην κυβερνητική εξουσία με κάθε μέσο και τακτική".

    ΣΥΡΙΖΑ: Δήλωση Φ. Κουβέλη

    «Τα καταγγελλόμενα από το ΠΑΣΟΚ συνιστούν σοβαρό πολιτικό ζήτημα και πρέπει να ερευνηθούν», τονίζει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης, σε δήλωσή του.

    Ανακοίνωση του ΛΑΟΣ

    "Αν μιλάμε για «Αγοραστό αποτέλεσμα» στην αναθεώρηση του Συντάγματος δημιουργείται μείζον θέμα Δημοκρατίας. Κατήγοροι και κατηγορούμενοι πρέπει απαραιτήτως να πείσουν πως έχουν τα πράγματα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

    Και προσθέτει:

    "Στην υπόθεση αυτή δεν χωρούν ΣΚΙΕΣ όπως επίσης δεν επιτρέπονται αστήρικτα αντιπολιτευτικά «effects». Προ πάσης άλλης πολιτικής ή κομματικής δράσης προηγείται το ξεκαθάρισμα των καταγγελιών".

    [03] "Τα μέτρα πλήττουν τους νέους"

    «Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν ως στόχο ούτε τις off shore εταιρείες ούτε τη φορολογική ασυλία των μεγάλων επιχειρήσεων που τριπλασιάζουν τα κέρδη τους. Στόχο έχουν τους χιλιάδες νέους και νέες που αμείβονται με μπλοκάκι δουλεύοντας κάτω από τις πιο άθλιες επαγγελματικές και μισθολογικές συνθήκες» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του για τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης.

    «Ο κ. Αλογοσκούφης δεν μπορεί να παριστάνει τον σωτήρα της ελληνικής οικονομίας την ίδια στιγμή που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να χτυπάει αλύπητα τη γενιά των 700 ευρώ, που η πολιτική της κυβέρνησής του δημιούργησε» είπε ο κ.Τσίπρας.

    ΣΥΝ για τη χορήγηση φαρμάκων

    "Είναι αλήθεια πως οι πολιτικές ενίσχυσης της ασυδοσίας και των υπερκερδών των πολυεθνικών του φαρμάκου, που με συνέπεια ακολουθούν οι κυβερνήσεις, απομυζούν μεγάλο ποσοστό των δημόσιων δαπανών για την υγεία και των προϋπολογισμών των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτό, συνδυαζόμενο με τις γενικότερες αντιασφαλιστικές επιλογές της κυβέρνησης και την καθήλωση των δημόσιων δαπανών για την υγεία, οδηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία σε οικονομική ασφυξία", τονίζει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Υγείας του ΣΥΝ σχετικά με την απόφαση των φαρμακευτικών συλλόγων της Αττικής να σταματήσουν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση σε ασφαλισμένους ταμείων που καθυστερούν υπερβολικά την πληρωμή των φαρμακοποιών.

    "Καμιά δικαιολογία δεν είναι αποδεκτή. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να εξοφληθούν άμεσα οι καθυστερούμενες οφειλές και να διασφαλιστεί η κανονική πληρωμή και στο μέλλον", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 September 2008 - 4:30:21 UTC