Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οικονομική ασφυξία στα ταμεία"
  • [02] Σήραγγα 6100 μέτρων
  • [03] Στη Βουλή το ν/σ για ντόπινγκ
  • [04] Δακτύλιος από σήμερα
  • [05] "Πόλη φάντασμα" η Ν.Ορλεάνη

  • [01] "Οικονομική ασφυξία στα ταμεία"

    Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος. Το μεσημέρι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για τα ακίνητα της Μονής Βατοπεδίου.

    «Στην κοινωνία υπάρχει οργή για τη Ν.Δ. και απογοήτευση για το ΠΑΣΟΚ. Τα σχέδια του δικομματικού κατεστημένου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτύχουν και πάλι. Η δυναμική μας ενίσχυση στις κάλπες είναι μονόδρομος για μια νέα γνήσια προοδευτική πλειοψηφία», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δημοσκόπησης.

    Ο κ. Παπαδημούλης, έκανε λόγο για "ολοφάνερη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ, που επιδεινώνει τη θέση της μεγάλης πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών".

    ΣΥΝ για τη χορήγηση φαρμάκων

    "Είναι αλήθεια πως οι πολιτικές ενίσχυσης της ασυδοσίας και των υπερκερδών των πολυεθνικών του φαρμάκου, που με συνέπεια ακολουθούν οι κυβερνήσεις, απομυζούν μεγάλο ποσοστό των δημόσιων δαπανών για την υγεία και των προϋπολογισμών των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτό, συνδυαζόμενο με τις γενικότερες αντιασφαλιστικές επιλογές της κυβέρνησης και την καθήλωση των δημόσιων δαπανών για την υγεία, οδηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία σε οικονομική ασφυξία", τονίζει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Υγείας του ΣΥΝ σχετικά με την απόφαση των φαρμακευτικών συλλόγων της Αττικής να σταματήσουν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση σε ασφαλισμένους ταμείων που καθυστερούν υπερβολικά την πληρωμή των φαρμακοποιών.

    "Καμιά δικαιολογία δεν είναι αποδεκτή. Οι υπεύθυνοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να εξοφληθούν άμεσα οι καθυστερούμενες οφειλές και να διασφαλιστεί η κανονική πληρωμή και στο μέλλον", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    [02] Σήραγγα 6100 μέτρων

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, πάτησε το κουμπί προκαλώντας την πρώτη έκρηξη για τη διάνοιξη της μεγαλύτερης οδικής σήραγγας (Τ2) της Ελλάδας, στα Τέμπη. Η σήραγγα Τ2 είναι διπλού κλάδου και κάθε κλάδος έχει μήκος 6.100 μέτρα. Επιπλέον, κατασκευάζονται τα μέτωπα για τη διάνοιξη και των άλλων δύο σηράγγων, της Τ1 μήκους 1.900 μέτρων και της Τ3 μήκους 3.200 μέτρων, ανά κλάδο, για τη διέλευση του Πλαταμώνα.

    Με την ολοκλήρωση του έργου, οι οδηγοί, που κινούνται στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, θα παρακάμπτουν ένα δύσκολο κομμάτι του δρόμου, την Κοιλάδα των Τεμπών. Το έργο εντάσσεται στη σύμβαση παραχώρησης που περιλαμβάνει την κατασκευή του τμήματος ΠΑΘΕ από την αρχή των Τεμπών, Πλαταμώνα μέχρι το Κλειδί Ημαθίας.

    Το έργο είναι συνολικού κόστους 1.3 δισ ευρώ και η κατασκευή του θα διαρκέσει 4,5 χρόνια. Ο αυτοκινητόδρομος Ράχες Μαλιακού - Κλειδί Ημαθίας θα έχει συνολικό μήκος 230 χιλιόμετρα.

    Μιλώντας κατά την έναρξη των εργασιών, ο κ. Σουφλιάς τόνισε ότι αισθάνεται χαρά και συγκίνηση, καθώς επί των ημερών του στο ΥΠΕΧΩΔΕ ξεκίνησε η κατασκευή του έργου.

    "Εδώ στα Τέμπη έχει χυθεί το αίμα εκατοντάδων συνανθρώπων μας. Εκείνο, όμως, που με συγκλόνισε περισσότερο, όπως πιστεύω όλο το πανελλήνιο, ήταν ο άδικος χαμός των 21 παιδιών από το Μακροχώρι Ημαθίας, την Κυριακή 13 Απριλίου 2003. Θα μου επιτρέψετε, λοιπόν, να αφιερώσω το έργο στην μνήμη αυτών των παιδιών, ως ένα ελάχιστο φόρο τιμής", τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η κατασκευή του έργου σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των έργων, που κατασκευάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ στο πέταλο του Μαλιακού, το σύνολο της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κλειστό αυτοκινητόδρομο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

    Είπε ακόμη ότι η χώρα την περίοδο 2012-2013 θα είναι μία άλλη Ελλάδα, που θα έχει πολύ καλύτερους συντελεστές ανάπτυξης και προόδου για πολλές απομονωμένες περιοχές. Τόνισε επίσης ότι από το Μάρτιο του 2009 θα καταργηθούν τα διόδια των Τεμπών για την ελεύθερη μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής και θα λειτουργήσουν διόδια στον Πυργετό για τους χρήστες του αυτοκινητόδρομου.

    Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της μεθόδου κατασκευής δημόσιων έργων με σύμβαση παραχώρησης, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία, καθώς το κόστος των έργων είναι πολύ υψηλό και το δημόσιο δεν έχει τους απαραίτητους πόρους για να τα χρηματοδοτήσει.

    Τέλος, ο κ. Σουφλιάς εξήρε το έργο των Ελληνικών Τεχνικών Εταιριών στις οποίες ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλά κέρδη. Όπως τόνισε, θα ωφελήσει και το ελληνικό δημόσιο, αφού η σύμβαση παραχώρησης προβλέπει την καταβολή σε αυτό έως και το 65% των εισπράξεων από τα διόδια.

    [03] Στη Βουλή το ν/σ για ντόπινγκ

    Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πάταξη του ντόπινγκ και την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα.

    Νωρίτερα, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για το θέμα αυτό, ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

    "Η σύγκρουση με όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις ντόπινγκ θα είναι μετωπική", τονίζει ο κ.Ιωαννίδης σε συνέντευξή του στα "ΝΕΑ" και υπογραμμίζει ότι "κινούμαστε στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, με ακόμα πιο αυστηρές ποινές για τους παραβάτες πράξεων χρήσης, διάθεσης και εμπορίας απαγορευμένων ουσιών".

    [04] Δακτύλιος από σήμερα

    Επανέρχεταια από σήμερα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

    Η Τροχαία, με ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει ότι τα όρια του δακτυλίου καθορίζονται από τους δρόμους και λεωφόρους: Αλεξάνδρας, Ζαχάρωφ, Μεσογγείων, Φειδιπίδου, Μιχαλακοπούλου, Σπύρου Μερκούρη, Βρυάξιδος, Υμηττού, Ηλία Ηλιού, Φραντζή, Συγγρού, Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Ιεράς Οδού, Κωνσταντινουπόλεως, Αχιλλέως, Πλατεία Καραϊσκάκη, Καρόλου-Μάρνη, Πατησίων, Αλεξάνδρας.

    Ο δακτύλιος ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και την Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ δεν ισχύει τα Σαββατοκύριακα, τις επίσημες αργίες και τις μέρες που πραγματοποιούνται 24ωρες απεργίες των Μαζικών Μέσων Μεταφοράς.

    Όσοι εξαιρούνται από τους περιορισμούς στο δακτύλιο επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο με ειδική άδεια, που χορηγείται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Σημειώνεται ότι όσοι έχουν από πέρσι άδειες μπορούν να κυκλοφορούν με αυτές έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εκδοθούν οι νέες.

    Αιτήσεις για άδεια κυκλοφορίας στο δακτύλιο υποβάλλονται στην Τροχαία Αττικής, ενώ η προθεσμία υποβολής τους είναι ως τις 30 Νοεμβρίου.

    Υπενθυμίζεται ακόμα ότι οι παραβάτες που κυκλοφορούν στο δακτύλιο χωρίς άδεια τιμωρούνται με πρόστιμο 200 ευρώ και πέντε βαθμούς στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (ΣΕΣΟ).

    [05] "Πόλη φάντασμα" η Ν.Ορλεάνη

    Ο τυφώνας Γκούσταβ έφθασε στις αμερικανικές ακτές στον Κόλπο του Μεξικού κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερας και ραγδαίες βροχοπτώσεις, συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους, έχουν αρχίσει να πλήττουν τη Νέα Ορλεάνη, ανακοίνωσε στέλεχος του ΕθνικούΚέντρου Τυφώνων (NHC).

    "Η περιφέρεια του τυφώνα βρίσκεται ήδη πάνω από το Δέλτα του Μισισιπί και προχωρεί προς τα εσωτερικά, στην κατεύθυνση της Νέας Ορλεάνης, σύμφωνα με τα ραντάρ", τόνισε η ίδια πηγή.

    Η Νέα Ορλεάνη έχει μετατραπεί σε «πόλη φάντασμα» και δεν αριθμεί πλέον περισσότερους από 10.000 κατοίκους, έπειτα από την φυγή χιλιάδων άλλων για να βρουν καταφύγιο για να προφυλαχθούν από την πιθανή επέλαση του καταστροφικού τυφώνα Γκούσταβ στα νότια των ΗΠΑ.

    «Πιστεύουμε πως βία να έχουν παραμείνει 10.000 άνθρωποι στην πόλη. Είναι μία πραγματική πόλη φάντασμα. Εάν υπάρχει η παραμικρή ζώνη που οι κάτοικοί της δεν την εγκατέλειψαν θα πρόκειται μάλλον γιβ ανθρώπους που έχουν τα μέσα για να παραμείνουν, κατοίκους στα υψηλώτερα σημεία της πόλης, που ουδέποτε πλημμύρισαν», τόνισε ο δήμαρχος της πόλης Ρέι Νάγκιν, τονίζοντας πως η αστυνομία εκτιμά πως τουλάχιστον 327.000 κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τη Νέα Ορλεάνη.

    Ο δήμαρχος τόνισε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία για τις προετοιμασίες της άμυνας από τον τυφώνα με τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ο οποίος κατηγορήθηκε για την κυβερνητική βραδύτητα στην αντίδραση μετά την επέλαση του τυφώνα Κατρίνα το 2005, που είχε προκαλέσει χιλιάδες νεκρούς και πολλές χιλιάδες αστέγους.

    «Αμφότεροι είμαστε ευχαριστημένοι για τον τρόπο που εξελίσσονται έως τώρα τα πράγματα. Η διαφορά μεταξύ του σήμερα και του Κατρίνα είναι πως γνωρίζαμε μεν τι να κάνουμε τη στιγμή του Κατρίνα αλλά δεν είχαμε τα μέσα. Τούτη τη φορά τα έχουμε», πρόσθεσε.

    Ο Νάγκιν τόνισε πως αυτό, που ο ίδιος χαρακτήρισε η «καταιγίδα του αιώνα», μπορεί να είναι η πρώτη σοβαρή δοκιμή για την αντοχή των νέων υποδομών και των φραγμάτων, τονίζοντας πάντως πως οι πλημμύρες είναι βέβαιες εάν ο τυφώνας παραμείνει στην κατηγορία 3.

    Ο κυβερνήτης της Λουϊζιάνας Μπόμπι Γκίνταλ εκτίμησε πως αυτήν τη φορά τα φράγματα, τα οποία είχαν υποχωρήσει στη μανία του Κατρίνα, αυτή τη φορά θβ αντέξουν, επικαλούμενος τη γνώμη των ειδικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 September 2008 - 6:30:26 UTC