Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών
  • [02] Πρόταση για ανασυγκρότηση πληγέντων περιοχών
  • [03] "Χρειάζεται αλλαγή συσχετισμών"
  • [04] Συνάντηση Αλαβάνου με ΓΣΕΒΕ
  • [05] Επίσκεψη σε Ηλεία & Αρκαδία
  • [06] Επανέρχεται ο δακτύλιος
  • [07] Επίθεση Ομπάμα κατά Μακέιν
  • [08] Αποκλείστηκαν ΑΕΚ & Αρης

  • [01] Συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών

    Στο καλό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισλανδίας αναφέρθηκαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Κώστας Καραμανλής και Χάαρντε Γκέιλ, σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι οι δύο χώρες έχουν εξαιρετικές σχέσεις και άριστη συνεργασία, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών.

    Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες στην οικονομία, στις επενδύσεις και στον τουρισμό. Ανέφερε ότι η Ισλανδία έχει πολλά ενεργειακά αποθέματα και είναι πρωτοπόρος στην γνώση για την αξιοποίηση των φυσικών πόρων.

    Οι δυο πρωθυπουργοί μίλησαν για τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη γεωθερμία.

    Στη συνάντησή τους οι δυο πρωθυπουργοί συζήτησαν ακόμη θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ, στις εξελίξεις στη Γεωργία και τα δυτικά Βαλκάνια.

    Τέλος, ο Κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τον Ισλανδό ομόλογό του για την υποστήριξη που έχει παράσχει στη χώρα μας στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

    Ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας ανέφερε ότι στις σχέσεις των δύο χωρών δεν υπάρχουν προβλήματα, αντίθετα υπάρχουν ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιηθούν.

    Σημείωσε ότι ήταν σημαντική για τη βελτίωση των οικονομικών σχέσεων η συμφωνία για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και ζήτησε από τη χώρα μας την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα της Ισλανδίας να γίνει μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Συνεργασία με τον Λ.Ζαγορίτη

    Τα οικονομικά μέτρα ήταν αναγκαία και γι' αυτό τα αποφάσισε η κυβέρνηση, δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ κ.Λευτέρης Ζαγορίτης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ηταν η πρώτη συνάντηση του γραμματέα με τον πρωθυπουργό μετά το καλοκαίρι. Ηταν τακτική συνάντηση, δήλωσε ο κ.Ζαγορίτης και συζητήθηκαν θέματα δράσης του κόμματος και οι πολιτικές που θα αναπτυχθούν.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ.Ζαγορίτης αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης και ανέφερε ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητά τους καθώς επίσης και την προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμοστεί η πολιτική της χωρίς να επιβαρυνθούν τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

    Δηλώσεις Θ.Ρουσόπουλου

    Ο υπουργός Επικρατείας Θ.Ρουσόπουλος αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, δήλωσε πως η ελληνική οικονομία χάρη στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται σταθερά, παρουσιάζει μεγαλύτερες αντιστάσεις από τις οικονομίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών στη διεθνή κρίση και αυτό αντανακλάται στους ρυθμούς ανάπτυξης και στη μείωση της ανεργίας.

    Σημείωσε ότι η πορεία της δημοσιονομικής εξυγίανσης πρέπει να συνεχιστεί, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας και δεν αλλάζουν οι στόχοι του προϋπολογισμού, που είναι η μείωση των ελλειμμάτων και η επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

    Είπε ότι βασικοί στόχοι είναι:

  • Η ενίσχυση της διαφάνειας στα δημόσια οικονομικά

  • Η συγκράτηση των δημοσίων δαπανών

  • Η φορολογική δικαιοσύνη με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και οι προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

    "Η κυβέρνηση εφαρμόζει σταθερά και με συνέπεια τη στρατηγική της. Οι βασικοί στόχοι του νομοσχεδίου είχαν αναγγελθεί από τον πρωθυπουργό στις προγραμματικές δηλώσεις", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επεσήμανε πως μη μισθωτοί κατέληγαν να δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα από το μισό των εισοδημάτων που δήλωναν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Ανέφερε ως παράδειγμα ότι το 2006 το μέσο δηλωθέν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις ήταν 15.000 ευρώ ετησίως, ενώ το μέσο δηλωθέν εισόδημα από ελεύθερα επαγγέλματα ήταν 9.947 ευρώ ετησίως, που είναι χαμηλότερο και γύρω στα 7300 ευρώ ετησίως, αν αφαιρέσει κανείς τις ασφαλιστικές εισφορές.

    Τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η φορολογική ελάφρυνση μισθωτών και συνταξιούχων και σημείωσε ότι η φορολογία για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από το 25% το 2009 θα φτάσει στο 20% το 2014.

    Ερωτηθείς πώς δεν θα πληγούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αφού μεταξύ των μέτρων είναι και η αύξηση 20% στα τέλη κυκλοφορίας, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερες φοροαπαλλαγές για μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι, όπως είπε, δεν μπορεί μόνιμα να είναι το υποζύγιο του προϋπολογισμού.

    "Υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες που δουλεύουν με συνέπεια απέναντι στην εφορία κι άλλοι που δεν επιδεικνύουν την ίδια συνέπεια", πρόσθεσε, αναφερόμενος δε στο αφορολόγητο των ελευθέρων επαγγελματιών δήλωσε πως στην πλειοψηφία τους δήλωναν ποσά χαμηλότερα των 10.500 ευρώ το χρόνο.

    "Δημιουργείται νέα κλίμακα από 0 έως 10500 ευρώ με φόρο 10%. Αν κάποιος έχει έσοδα 4000 ευρώ το χρόνο θα πληρώσει 400 ευρώ το χρόνο", συμπλήρωσε και ανέφερε ότι υπάρχουν και ελεύθεροι επαγγελματίες - όχι όλοι - που δηλώνουν εισόδημα 400 - 500 ευρώ το μήνα.

    Είπε επίσης ότι αυτό μπορεί να ελεγχθεί με φορολογικούς ελέγχους και με δικαιότερη κατανομή των φόρων.

    [02] Πρόταση για ανασυγκρότηση πληγέντων περιοχών

    Η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση των πληγέντων περιοχών, συνιστά και μια συμβολική κίνηση απαρχής ανασυγκρότησης της χώρας, δήλωσε στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συζήτηση της σχετικής πρότασης.

    «Αν δεν τα καταφέρουμε στην Ηλεία,όπου υπήρξε παγκόσμια κινητοποίηση για την ανασυγκρότηση της Ολυμπίας,αλλά και κινητοποίηση του ελληνικού λαού, πώς θα τα καταφέρουμε σε άλλα στη χώρα μας;» διερωτήθηκε ο κ.Παπανδρέου.

    «Η πρότασή μας, λοιπόν, όχι μόνον αποτελεί το αντίδοτο στην απραξία της κυβέρνησης, αλλά δείχνει ότι η λύση των γενικότερων προβλημάτων είναι απαίτηση πολιτική, να υπηρετήσουμε νέες αξίες.Προσφέρει σιγουριά, ασφάλεια και ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα - αλλά δίνει και ένα νέο πρότυπο πράσινης ανάπτυξης».

    «Επενδύουμε κάνοντας την Ηλεία πόλο διεθνούς ενδιαφέροντος. Διεκδικούμε ένα καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα της ΕΕ,για την αναγέννηση πυρόπληκτων περιοχών και την περιβαλλοντική ανάπτυξη. Και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις κυβερνητικές μας ευθύνες. Ο λόγος μας είναι λόγος τιμής» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Στην ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στα περί ασύμμετρων απειλών, για τις οποίες είχε κάνει λόγο η κυβέρνηση κατά τις πυρκαγιές του προηγούμενου καλοκαιριού.

    «Περιμένουμε κάποιος να απολογηθεί για τις ανοησίες σας. Γιατί μία είναι η ασύμμετρη απειλή: Η ασύμμετρη απειλή της ασύμμετρης πολιτικής της ΝΔ, της δικής σας διακυβέρνησης»ανέφερε ο κος Παπανδρέου.

    Στο πλαίσιο αυτό,ο κ. Παπανδρέου καταφέρθηκε κατά των μέτρων που εξήγγειλε χθές ο υπουργός Οικονομικών,παρατηρώντας πως «η κυβέρνηση βάζει για άλλη μια φορά το κεφάλι της βαθειά στην άμμο και το χέρι της βαθειά στην τσέπη του έλληνα πολίτη. Αντί να στηρίξει το εισόδημα, ανακοινώνει νέους φόρους και πλήττει την ίδια την οικονομία. Αφαιρεί αντί να προσθέσει. Ισοσκελίζει αριθμούς, αλλά βυθίζει την οικονομία. Αντί ενός συστήματος που θα επιβραβεύει και θα τιμωρεί την φοροδιαφυγή, εσείς θεωρείτε όλους τους επαγγελματίες φοροφυγάδες και τους τιμωρείτε με 1000 ευρώ. Πρόκειται για πλήρη ομολογία της αποτυχίας της οικονομικής σας πολιτικής - όσων έχετε κάνει με την οικονομία τα τελευταία πέντε χρόνια».

    Απαντώντας,ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος συνεχάρη τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έστερξαν να καταστρώσουν την «καλοδεχούμενη» πρόταση νόμου.

    «Γιατί να πιστέψει, όμως, ο ελληνικός λαός ότι θα κάνετε πράξη όσα υπόσχεστε, αφού όταν είχατε την εξουσία, πράξατε ελάχιστα σε σχέση με τα πολλά που υποσχεθήκατε;», διερωτήθηκε.

    «Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ έχει ορισμένες θετικές και εποικοδομητικές ιδέες και είμαι βέβαιος ότι θα σκύψουν οι υπουργοί και πάνω σβ αυτές τις προτάσεις και όσες είναι εφαρμόσιμες θα τις υιοθετήσουν.Η ΝΔ δεν ακολουθεί το παράδειγμα της μηδενιστικής πολιτικής του κ. Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου είναι στα λόγια καλός ή σχεδόν καλός.Στη θεωρία δεν τα πάει άσχημα - αλλά όταν καλείται ως κυβέρνηση να εφαρμόσει μέτρα εφαρμοσμένης πολιτικής,το αποτέλεσμα είναι μηδέν ή σχεδόν μηδέν».

    «Το Γενικό Λογιστήριο αδυνατεί να προσεγγίσει το κόστος της πρότασης. Στα λόγια το ΠΑΣΟΚ δίνει - και όταν είναι στην αντιπολίτευση είναι η καλύτερή του. Όταν, όμως, βρίσκεται στην κυβέρνηση τα παίρνει από τους πολίτες», συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

    [03] "Χρειάζεται αλλαγή συσχετισμών"

    Την Αργολίδα επισκέφθηκε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου με την οποία δεν εγκρίνεται η αναγνώριση σωματείου με την επωνυμία "Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας".

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η κα Παπαρήγα στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αργολίδας, δήλωσε πως για το κόμμα δεν έχει σημασία πότε θα γίνουν οι εκλογές, αλλά αν θα υπάρξει αλλαγή των συσχετισμών από το εκλογικό αποτέλεσμα.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ανέφερε ότι η ΝΔ θα εκτιμήσει πότε την συμφέρει να κάνει εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, μπορεί να θέλει εκλογές, λόγω των ποσοστών που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις και ανέφερε ότι είναι σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με κοινά στοιχεία με το ΠΑΣΟΚ.

    Και σημείωσε ότι είναι μια εύκολη επιλογή που, όμως, δεν αλλάζει τα πράγματα, αλλά για το ΚΚΕ δεν έχει σημασία πότε θα γίνουν οι εκλογές, αλλά αν θα υπάρξει αλλαγή των συσχετισμών από το αποτέλεσμα των εκλογών.

    Η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στην απόφαση του Πρωτοδικείου Ναυπλίου να μην εγκρίνει την αναγνώριση αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου, βασιζόμενη σε παλιό νόμο και είπε ότι αυτό μας πηγαίνει χρόνια πίσω. Δεν είναι δημοκρατικό και δεν μπορεί να μην δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες να συσπειρωθούν, είπε.

    Για δε τους αγροτικούς συνεταιρισμούς επεσήμανε ότι δεν λειτουργούν προς όφελος των αγροτών, αλλά ως ιδιωτικές επιχειρήσεις με κέρδη.

    Η κα Παπαρήγα ρωτήθηκε για το ζήτημα του νερού και την διαχείρισή του, που απασχολεί την Αργολίδα και υπογράμμισε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν με έργα από κρατικά κονδύλια κι όχι με ιδιωτικά.

    Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας και το δικαστικό μέγαρο Ναυπλίου όπου συναντήθηκε με την διοίκηση του δικηγορικού συλλόγου Ναυπλίου και το Σωματείο των δικαστικών υπαλλήλων κι ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ναυπλίου κ. Θοδωρής Καζάς σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην επίμαχη απόφαση του Μονομελούς πρωτοδικείου Ναυπλίου, όπου δεν αναγνωρίστηκε ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος και είπε ότι η απόφαση στηρίζεται σε (δεδικασμένο) απόφαση του 1985 του πρωτοδικείου Ιωαννίνων και εκείνη σε προγενέστερη και χαρακτήρισε την απόφαση αναχρονιστική.

    Ο κ. Καζάς εξέφρασε την άποψη ότι το εφετείο Ναυπλίου θα ακυρώσει την απόφαση του Μονομελούς πρωτοδικείου και θα αναγνωριστεί το σωματείο.

    Τέλος ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ναυπλίου ανέφερε ότι συζήτησε με την κα Παπαρήγα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της δικαιοσύνης στο νομό.

    Σε ομιλία της στο χωριό Μιβέα η γγ του ΚΚΕ είπε ότι η περιοδεία στο νομό έγινε εσπευσμένα για να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας γιατί το Πρωτοδικείο Ναυπλίου δεν ενέκρινε το καταστατικό αγροκτηνοτροφικού συλλόγου. Αυτό είπε δεν είναι συνηθισμένο γεγονός, έχει να συμβεί εδώ και πολλά χρονιά και ανέφερε ότι ο ρόλος του Πρωτοδικείου είναι να δει εάν εκπληρώθηκαν οι βασικοί όροι για τη σύσταση του σωματείου και δεν είναι ο ρόλος του, είπε, να κρίνει τις θέσεις του σωματείου.

    Κάποτε, είπε η κ. Παπαρήγα, η αγροτιά ήταν 35% και πλειοψηφία. Σήμερα, συνέχισε, αγγίζει μόλις το 11%, το μεγάλο κεφάλαιο έχει μπει στον τομέα της παραγωγής και στη συγκέντρωση γης και χρειάζεται, πρόσθεσε, γερές αντιστάσεις και γι αυτό το ΚΚΕ είναι υποχρεωμένο να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

    Παγιδεύεται είπε ο κόσμος από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και από ψευτοαριστερά κόμματα. Δεν μπορεί, είπε, να είσαι και με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την αγροτιά και την εργατιά. Κάλεσε τους πολίτες να μην επιλέγουν το λιγότερο χειρότερο κακό, αλλά να κάνουν την ανατροπή. Κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν μακριά από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στο Συνασπισμό. Μην τους πιστεύετε, είπε, ότι δεν θα συνεργαστούν.

    Το ΚΚΕ για τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομίας

    "Μέσω του φορολογικού νομοσχεδίου και με πρόσχημα τη φορολογική δικαιοσύνη,η κυβέρνηση εξαπολύει νέα σκληρή φοροεπιδρομή στους μισθωτούς εργαζόμενους,στους αυτοαπασχολούμενους και συνολικά στα μικρά και μεσαία λαϊκά στρώματα.Ταυτόχρονα συνεχίζει την πολιτική που με συνέπεια ακολουθούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αυξάνοντας τις φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, μέσω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών".

    Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή τις ανακοινώσεις του Υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη.

    Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η κυβέρνηση "προκλητικά καταργεί το αφορολόγητο όριο και επιβάλλει δυσβάσταχτη φορολογία στους χαμηλά αμειβόμενους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρεμπόρους κ.α. που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.Αυξάνει υπέρογκα και ενιαία τα τέλη κυκλοφορίας".

    Το ΚΚΕ σημειώνει ότι η κυβέρνηση "με πρόσχημα τη διαφάνεια και τον έλεγχο των δαπανών στα νοσοκομεία και στην τοπική αυτοδιοίκηση επιχειρεί τη δραστική περικοπή των όποιων κονδυλίων δίνονται για κοινωνική πολιτική. Μέσω των αλλαγών στο απαράδεκτο καθεστώς των ειδικών λογαριασμών δημιουργεί προϋποθέσεις να πλήξει ακόμα περισσότερο τα μισθολογικά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων. Οι συνολικές εξελίξεις και τα νέα μέτρα αναδεικνύουν όσο ποτέ άλλοτε την ανάγκη να αναπτυχθεί άμεσα η κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων λαϊκών στρωμάτων. Να πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά. Οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα σταματήσουν εδώ. Θα κλιμακωθούν. Ο μόνος τρόπος για να τα εμποδίσουν είναι να αντιπαλέψουν με κοινό μέτωπο συνολικά την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου με στόχο την ανατροπή της. Να απορρίψουν την ΕΕ και τα κόμματά της".

    [04] Συνάντηση Αλαβάνου με ΓΣΕΒΕ

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Αλαβάνος θα συναντηθεί σήμερα το πρωί,με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕ.

    Επικρίσεις κατά του Υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη διατύπωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας από την Ικαρία, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο του νησιού.

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι οι εξαγγελίες του κ. Αλογοσκούφη είναι "μια νέα φορολογική επιδρομή επί δικαίων και αδίκων. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι πρόκειται για νέες θυσίες, χωρίς αντίκρυσμα, χωρίς ελπίδα. Είναι εξαγγελίες για μια φορολογική επιδρομή, που έρχεται να καλύψει ανάγκες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας των αλόγιστων φοροαπαλλαγών των προηγούμενων ετών και της αλόγιστης εξοπλιστικής κούρσας, που διεξάγει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας".

    Ο ΣΥΝ καλεί τους πολίτες, τους εργαζόμενους, τους νέους ανθρώπους σε μια διαρκή πάλη, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας ότι "κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει, προκειμένου να ανατραπεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία έρχεται να ρίξει, για άλλη μια φορά, τα βάρη στους εργαζόμενους, στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους χαμηλόμισθους".

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ είχε συνάντηση με τους δημάρχους του νησιού και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν το νησί.

    Ο Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του και το απόγευμα της Πέμπτης και αναχώρησε για την Αθήνα.

    [05] Επίσκεψη σε Ηλεία & Αρκαδία

    Την Ηλεία και την Αρκαδία επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ.Γ.Καρατζαφέρης.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στις 10.30 το πρωί θα έχει συνάντηση με τον νομάρχη Ηλείας, στη συνέχεια θα επισκεφθεί το νοσοκομείο του Πύργου και λίγο αργότερα θα συναντηθεί με τον μητροπολίτη Ηλείας.

    Στις 14.00 μετά το μεσημέρι θα συναντηθεί με το δήμαρχο Φαλαισίας στο Λεοντάριο Αρκαδίας.

    [06] Επανέρχεται ο δακτύλιος

    Τίθεται σε ισχύ από τη Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου, ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

    Η Τροχαία, με ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει ότι τα όρια του δακτυλίου καθορίζονται από τους δρόμους και λεωφόρους: Αλεξάνδρας, Ζαχάρωφ, Μεσογγείων, Φειδιπίδου, Μιχαλακοπούλου, Σπύρου Μερκούρη, Βρυάξιδος, Υμηττού, Ηλία Ηλιού, Φραντζή, Συγγρού, Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Ιεράς Οδού, Κωνσταντινουπόλεως, Αχιλλέως, Πλατεία Καραϊσκάκη, Καρόλου-Μάρνη, Πατησίων, Αλεξάνδρας.

    Ο δακτύλιος ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και την Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ δεν ισχύει τα Σαββατοκύριακα, τις επίσημες αργίες και τις μέρες που πραγματοποιούνται 24ωρες απεργίες των Μαζικών Μέσων Μεταφοράς.

    Όσοι εξαιρούνται από τους περιορισμούς στο δακτύλιο επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο με ειδική άδεια, που χορηγείται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Σημειώνεται ότι όσοι έχουν από πέρσι άδειες μπορούν να κυκλοφορούν με αυτές έως το τέλος του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εκδοθούν οι νέες.

    Αιτήσεις για άδεια κυκλοφορίας στο δακτύλιο υποβάλλονται στην Τροχαία Αττικής, ενώ η προθεσμία υποβολής τους είναι ως τις 30 Νοεμβρίου.

    Υπενθυμίζεται ακόμα ότι οι παραβάτες που κυκλοφορούν στο δακτύλιο χωρίς άδεια τιμωρούνται με πρόστιμο 200 ευρώ και πέντε βαθμούς στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (ΣΕΣΟ).

    [07] Επίθεση Ομπάμα κατά Μακέιν

    Με την υπόσχεση ότι θα αντιστρέψει το κλίμα στην οικονομία και θα αποκαταστήσει την εικόνα των ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή, αποδέχτηκε την υποψηφιότητα του Δημοκρατικού Κόμματος για την αμερικανική προεδρία, ο γερουσιαστής Μπαράκ Ομπάμα, που εξαπέλυσε επίθεση στον ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, Τζον Μακέιν, κατηγορώντας τον ότι "δεν έχει επαφή" με την πραγματικότητα που ζει ο μέσος Αμερικανός.

    Ο Ομπάμα, ο πρώτος αφροαμερικανός υποψήφιος για την προεδρία, συνέδεσε τον Μακέιν με τον πρόεδρο Μπους και υποστήριξε ότι οι αποτυχημένες πολιτικές του ρεπουμπλικανικού κόμματος ευθύνονται για την κακή κατάσταση της οικονομίας και την εικόνα που έχουν σήμερα οι ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή.

    "Βρισκόμαστε εδώ γιατί αγαπούμε πολύ αυτή τη χώρα για να επιτρέψουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια να είναι όπως τα τελευταία οκτώ", ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλία του, ενώπιον 75.000 υποστηρικτών του, που είχαν συγκεντρωθεί στο ανοικτό ποδοσφαιρικό γήπεδο του Ντένβερ.

    Ο Ομπάμα κατηγόρησε τον αντίπαλό του στην κούρσα για την προεδρία ότι δεν έχει επαφή με τα καθημερινά προβλήματα των Αμερικανών και "είναι κάθε άλλο παρά ανεξάρτητος" σε βασικά θέματα, όπως η οικονομία, η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση.

    "Δεν πιστεύω ότι ο γερουσιαστής Μακέιν δεν ενδιαφέρεται για το τι γίνεται στη ζωή των Αμερικανών. Απλά νομίζω ότι δεν γνωρίζει", δήλωσε ο Ομπάμα, ο οποίος δέχεται εισηγήσεις από στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος να σκληρήνει τη στάση του απέναντι στον Μακέιν.

    "Σήμερα οι Αμερικανοί είδαν μια παραπλανητική ομιλία , που ήταν ενδεικτική των πενιχρών πεπραγμένων από τον γερουσιαστή Ομπάμα. Το γεγονός είναι ότι ο Ομπάμα εξακολουθεί να μην είναι έτοιμος να γίνει πρόεδρος", σχολίασε από την πλευρά του στρατοπέδου του Μακέιν, ο εκπρόσωπός του, Τάκερ Μπάουνς.

    [08] Αποκλείστηκαν ΑΕΚ & Αρης

    Το δρόμο που χάραξε νωρίτερα σήμερα ο Άρης, ακολούθησε και η ΑΕΚ. Η «Ένωση», αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Ομόνοια στο ΓΣΠ της Λευκωσίας στη ρεβάνς της β` προκριματικής φάσης του Κυπέλλου UEFA. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, που ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες λόγω της αποβολής των Σκόκο (58` δεύτερη κίτρινη) και Χουάνφραν (+90`), σκόραρε στο 16` με τον Μπλάνκο και στο 89` με τον Παυλή. Τα τέρματα της κυπριακής ομάδας, σημείωσε ο Ντούρο (11`, 71`)

    Εκτός κυπέλλου UEFA βρέθηκε από πολύ νωρίς ο Αρης. Η ομάδα του Κίκε Ερνάντεθ ηττήθηκε 2-0 στην Κροατία από τη Σλάβεν Κοπρίβνιτσα στη ρεβάνς της β΄ προκριματικής φάσης της διοργάνωσης. Οι "κίτρινοι" είχαν επικρατήσει 1-0 στον πρώτο αγώνα, προβάδισμα που "διεγράφη" από τα τέρματα των Νάτσο Γκαρσία (14΄-αυτογκόλ) και Βρούτσινα (64΄).

    Ο ΠΑΟ στο Τσάμπιονς Λιγκ

    Στον 2ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ θα συμμετάσχει ο Παναθηναϊκός, για την περίοδο 2008/2009. Η κλήρωση έγινε στο Μόντε Κάρλο και αντίπαλοι των "πρασίνων" θα είναι οι Ιντερ (Ιταλία), Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) και Ανόρθωση (Κύπρος).

    Οι υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού θα ξεκινήσουν από το ΟΑΚΑ στις 16 Σεπτεμβρίου. Οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν την Ίντερ, ενώ στις 10 Οκτωβρίου, θα ταξιδέψουν στην Κύπρο όπου θα αναμετρηθούν με την Ανόρθωση.

    Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στη φάση των ομίλων:

    16/09/08 Παναθηναϊκός-Ίντερ

    10/10/08 Ανόρθωση-Παναθηναϊκός

    22/10/08 Παναθηναϊκός-Βέρντερ

    04/11/08 Βέρντερ-Παναθηναϊκός

    26/11/08 Ιντερ-Παναθηναϊκός

    09/12/08 Παναθηναϊκός-Ανόρθωση


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 August 2008 - 6:30:28 UTC