Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων

  • [01] Συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων

    Κύκλο διαβουλεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εν όψει της μεταβάσεώς του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στις συναντήσεις μετέχουν οι υπουργοί Οικονομίας & Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας και Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας Φ. Πάλλη-Πετραλιά.

    Ο κ. Καραμανλής το πρωί συναντήθηκεστο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία της ΓΣΕΕ και στη συνέχεια με την ηγεσία του ΣΕΒ. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 18.00 με τους εκπροσώπους της ΕΣΕΕ και στις 19.30 με της ΓΣΕΒΕΕ.

    Το προεδρείο της ΓΣΕΕ ζήτησε από τον πρωθυπουργό μέτρα για την αντιμετώπιση και ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων και για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

    Βγαίνοντας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε: "φεύγουμε φτωχότεροι από ό,τι ήρθαμε γιατί δεν πήραμε απαντήσεις στα αιτήματά μας για ενίσχυση των ασθενέστερων στρωμάτων, για αντιμετώπιση της ακρίβειας, για επίδομα θέρμανσης".

    Πρόσθεσε ότι "θα συνεχιστεί η ίδια οικονομική πολιτική δηλαδή οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν αγωνιστικά στις 6 Σεπτεμβρίου".

    Σε ερώτηση για το τι τους είπε ο πρωθυπουργός ο κ.Παναγόπουλος απάντησε ότι "ο πρωθυπουργός δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες μας, και θεωρεί ότι η οικονομική πολιτική απέδωσε".

    Τέλος ο κ.Παναγόπουλος ανέφερε ότι η ΓΣΕΕ δεν θα δεχθεί κατάργηση του νόμου και κατάτμηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών.

    Ο γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ κ.Κώστας Πουπάκης δήλωσε ότι είχαν μια πολύ καλή συζήτηση για όλα τα θέματα. "Απαιτήσαμε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Πουπάκης και πρόσθεσε ότι όλα τα κυβερνητικά στελέχη πρέπει να κάνουν στροφή για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

    Σε ερώτηση για το αν η ΔΑΚΕ θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη, ο κ.Πουπάκης απάντησε ότι η ΔΑΚΕ θα είναι παρούσα στις κινητοποιήσεις, μακριά όμως από σκοπιμότητες.

    Τέλος ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ κ.Αλέκος Καλύβης δήλωσε ότι έχει προτείνει να μην πάει το προεδρείο της ΓΣΕΕ στην ομιλία του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 August 2008 - 10:30:16 UTC