Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόκριση στο Μπιτς Βόλεϊ

  • [01] Πρόκριση στο Μπιτς Βόλεϊ

    Στους "16" του Ολυμπιακού τουρνουά προκρίθηκαν οι Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα αντιμετωπίσουν τις πανίσχυρες Νάταλι Κουκ και Τάμσιν Μπαρνέτ από την Αυστραλία, οι οποίες κατέλαβαν την πρώτη θέση του 3ου ομίλου και εξ ορισμού "διασταυρώθηκαν" με την τρίτη του 4ου.

    Η ελληνική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

    Με ήττα ολοκλήρωσαν οι Βάσω Καραντάσιου/Βίκυ Αρβανίτη τις υποχρέωσεις τους στο Ολυμπιακό Τουρνουά Μπιτς Βόλεϊ Γυναικών. Το ελληνικό δίδυμο ηττήθηκε 2-0 σετ (22-20, 21-19) από τις Βραζιλιάνες Ταλίτα/Ρενάτα, στο πλαίσιο της 3ης ημέρας της διοργάνωσης, και κατέλαβε την τέταρτη και τελευταία θέση του ΣΤ΄ ομίλου.

    Αναβλήθηκε για αύριο ολόκληρο το αγωνιστικό πρόγραμμα της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, λόγω κακοκαιρίας. Εκτός από τις επιπτώσεις που θα είχε η κακοκαιρία στο αγωνιστικό μέρος, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών, παρουσιάστηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση από κεραυνούς. Στο αρχικό πρόγραμμα, η αυριανή ημέρα προέβλεπε ρεπό στην κωπηλασία και έτσι χωρίς μεγάλη αναστάτωση οι αγώνες θα αρχίσουν στις 9:00 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή (15/8).

    Ο Γιάννης Χρήστου θα έχει μία ημέρα να ξεκουραστεί, στην προσπάθειά του να διεκδικήσει μία από τις θέσεις 7-12 στο απλό σκιφ ανδρών, κάτι που τον ευνοεί, αφού χθες έκανε υπερπροσπάθεια στον ημιτελικό του αγωνίσματος, όταν έχασε για περίπου 1 δευτερόλεπτο την πρόκριση στον τελικό. Αύριο αγωνίζονται στα ημιτελικά και οι σκιφίστες Πολύμερος-Μούγιος, Μπισκιτζή-Τσιάβου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών και γυναικών, αντίστοιχα, με στόχο την πρόκριση στον τελικό.

    Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες (σ.σ. άπνοια και περιορισμένη ορατότητα) που επικρατούν στο Κινγκντάο, υποχρεώσαν τους διοργανωτές να αναβάλουν τις σημερινές ιστιοδρομίες. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι κούρσες θα διεξαχθούν αργότερα σήμερα.

    Χωρίς βαθμό παραμένει η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών στο Ολυμπιακό τουρνουά. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε σήμερα από το αντίστοιχο του Μαυροβουνίου με 10-6, σε αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική του Α΄ ομίλου, αποτέλεσμα που είναι το τρίτο ανεπιτυχές για το σύνολο του Σάντρο Καμπάνια. Επόμενος αντίπαλος για την ελληνική ομάδα είναι ο Καναδάς (Σάββατο, 05:50).

    Ανυπέρβλητο αποδείχθηκε για την Ελπίδα Ρωμάντζη το «εμπόδιο» της Σουνγκ-Χιούν Παρκ από τη Νότια Κορέα. Οι δύο αθλήτριες αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της φάσης των «16» για το ατομικό της τοξοβολίας των γυναικών και η Ασιάτισσα, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ενώ είναι Νο 2 στην παγκοσμια κατάταξη, επικράτησε με 115-103, αφήνοντας την Ελληνίδα πρωταθλήτρια εκτός συνέχειας.

    Την ήττα γνώρισε ο Θεόδωρος Τουνουσίδης στη φάση των «16» της κατηγορίας των 96 κιλών, στο Ολυμπιακό τουρνουά της ελληνορωμαϊκής πάλης. Ο Ελληνας πρωταθλητής ηττήθηκε με 3-1 στα σημεία από τον Γεωργιανό, Ραμάζ Νοζάντζε. Πλέον ο Τουνουσίδης ελπίζει σε πρόκριση του Γεωργιανού στα ημιτελικά, προκειμένου να τον "τραβήξει" και να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στους αγώνες ρεπεσάζ.

    Δεύτερη ήττα σε ισάριθμους αγώνες για την εθνική μας ομαδα πινγκ πονγκ των ανδρών στο Ολυμπιακό Τουρνουά στο Πεκίνο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 3-0 και από την Αυστρία, στην δεύτερη αναμέτρησή του για τον Α' όμιλο της διοργάνωσης.

    Αναλυτικά ο αγώνας:

    Καλλίνικος Κρεάνγκα-Ρόμπερτ Γκάρντος 0-3 (6-11, 9-11, 9-11)

    Παναγιώτης Γκιώνης-Βέρνερ Σλάγκερ 1-3 (11-7, 7-11, 8-11, 6-11)

    Ντανιέλ Τσιόκας/Παναγιώτης Γκιώνης-Ρόμπερτ Γκάρντος/Τσεν Ουεσίνγκ 0-3 (7-11, 8-11, 4-11)

    Για αύριο μεταφέρθηκε το πρόγραμμα του κάνοε καγιάκ, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Πεκίνο, δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή του ημιτελικού και του τελικού στο Κ1 γυναικών και του τελικού στο C2 ανδρών.

    Υπενθυμίθζεται, ότι στον ημιτελικό του Κ1 θα λάβει μέρος και η Μαρία Φερεκίδη.

    Εν τω μεταξύ, η Εθνική μπάσκετ ετοιμάζεται για την σημερινή (15:00 ώρα Ελλάδας) αναμέτρηση με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της 3ης μέρας του Ολυμπιακού Τουρνουά ανδρών στο Πεκίνο. Ένα ραντεβού των δύο ομάδων που έρχεται δύο χρόνια μετά την τελευταία αναμέτρησή τους, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (Μουντομπάσκετ 2006) στην Ιαπωνία. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης επανέλαβε και σήμερα μετά την προπόνηση της Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες και προβλήματα, ότι είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, μια διαφορετική κατάσταση.

    Ρεκόρ συμμετοχών για τα ελληνικά χρώματα

    Ρεκόρ συμμετοχών έχει την Πέμπτη η ελληνική αποστολή στο Πεκίνο. Συνολικα 53 από τα 154 μέλη της ομάδας, αγωνίζονται αυτή την ημέρα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Αναλυτικα (σε ώρες Ελλάδας):

    12.00: Γιάννης Χρήστου "Μικρός" τελικός σκιφ Κωπηλασία

    13.51: Απόστολος Τσαγκαράκης Προκρ. 50μ ελεύθερο Κολύμβηση

    14.30: Εθνική ανδρών Αυστραλία Πινγκ Πονγκ

    14.32: Ελβίρα Ευσταθίου Προκρ. 800μ ελεύθερο Κολύμβηση

    15.00: Εθνική ανδρών ΗΠΑ Μπάσκετ

    15.03: Σωτήρης Πάστρας Προκρ. 100μ πεταλούδα Κολύμβηση

    15.25: Στέλλα Μπούμη Προκρ. 200μ ύπτιο Κολύμβηση

    Εγραψε ιστορία ο Φελπς

    Οι φετινοί Αγώνες φαίνεται πως θα μείνουν στην Ιστορία με το ονοματεπώνυμο του Μάικλ Φελπς. Το «φαινόμενο» από τη Βαλτιμόρη έγινε ήδη ο αθλητής με τα περισσότερα χρυσά στην ιστορία των Ολυμπιακών, φτάνοντας τα έντεκα σε Αθήνα και Πεκίνο, και οδεύει ολοταχώς προν την επίτευξη του μεγάλου στόχου του, των οκτώ τίτλων σε μία διοργάνωση.

    Ο Αμερικανός κολυμβητής κατέκτησε σήμερα ακόμα δύο χρυσά μετάλλια στα 200μ. πεταλούδα και στα 4x200 ελεύθερο ανδρών κι έφτασε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο τα πέντε, πετυχαίνοντας μάλιστα έξι παγκόσμια ρεκόρ! Συνολικά ο Φελπς έχει κρεμάσει στο στήθος του δέκα χρυσά μετάλλια κι έγινε έτσι ο αθλητής που έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου περισσότερες φορές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, ξεπερνώντας τους, Πάαβο Νούρμι (Φινλανδία) στίβος 1920-1928, Λαρίσα Λατίνινα (ΕΣΣΔ)ενόργανη γυμναστική 1956-1964, Μαρκ Σπιτς (ΗΠΑ) κολύμβηση 1968-1972 και Καρλ Λιούις (ΗΠΑ) στίβος 1984-1996.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 14 August 2008 - 10:30:15 UTC