Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να καθήσουν στο σκαμνί"
  • [02] "Εφικτή η δεύτερη θέση"

  • [01] "Να καθήσουν στο σκαμνί"

    Τη ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, θα επισκεφθεί αύριο η κ.Αλέκα Παπαρήγα. Θα παραβρεθεί στη συγκέντρωση των εργαζομένων της Ζώνης, στο χώρο του μνημείου που έχει ανεγερθεί για τους νεκρούς εργάτες, στην Πύλη του Περάματος.

    Ευθύνες στον νυν και στους πρώην υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στο Πέραμα επέρριψε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Χαρακτήρισε τους υπουργούς φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς και δήλωσε ότι το ατύχημα «δεν ήταν τυχαίο γεγονός, αλλά ένα έγκλημα που έγινε συνειδητά»,από τη στιγμή,όπως είπε,που δεν τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας.

    Η κ.Παπαρήγα, εξέφρασε τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων και ειδικά στους συγγενείς των τριών αλλοδαπών εργατών και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη δεν θα πρέπει να επιστρέψουν ούτε μια ώρα στη δουλειά αν δεν εφαρμοστούν οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

    Συνέντευξη Τύπου

    Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει και νέα μέτρα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό και το φορολογικό, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ενώ προέβλεψε ότι θα πληγούν μεταξύ άλλων οι χαμηλόμισθοι, οι μικροεπαγγελματίες και οι αγρότες.

    Εξέφρασε επίσης τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους εργαζόμενους στα καζίνο της Πάρνηθας και της Θεσσαλονίκης που, όπως είπε, δεν τους αναγνωρίζονται όλα τα δικαιώματα, καθώς επίσης και στους 87 πολιτικούς πρόσφυγες από τη Σομαλία, ανάμεσά τους και γυναικόπαιδα, που εντοπίστηκαν στην Αθήνα από την αστυνομία χωρίς άδειες παραμονής.

    Σε άλλη ερώτηση για τις τρέχουσες εξελίξεις, άσκησε σκληρή κριτική εναντίον όλων των κομμάτων της Βουλής και επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία και καταστάσεις με τις οικονομικές εισφορές των μελών και των φίλων στο κόμμα.

    Συγκεκριμένα, όπως είπε η ΝΔ είναι εγγυητής των κερδών των επιχειρήσεων, το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια εγγυούνταν ότι μπορούσε να κατευνάσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και να τους κοροϊδέψει,ενώ χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ εγγυητή των πολιτικών μαγειρείων, της διπλοπροσωπείας και της εφετζίδικης αντιπολίτευσης. Για το ΛΑΟΣ είπε ότι εγγυάται να κάνει «βρώμικες δουλειές για τα κόμματα εξουσίας».

    Σε ερώτηση πώς σχολιάζει τα υψηλά ποσοστά που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις κατηγόρησε το συγκεκριμένο κόμμα ότι μιμείται τις μεθόδους που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του '70 και εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέσεις για κορυφαία πολιτικά ζητήματα.

    [02] "Εφικτή η δεύτερη θέση"

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ απέρριψε για άλλη μια φορά τα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. "Απορρίπτουμε μια προεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν είμαστε τυχοδιώκτες της εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται απλώς να επανέλθει στην εξουσία. Δικαίωμα του, αλλά όχι με τη δική μας βοήθεια", δήλωσε στην εφημερίδα "Ημερησία".

    Οι ευρωεκλογές αποτελούν «κεντρική πολιτική αναμέτρηση», αναφέρει στο "Βήμα της Κυριακής" ο κ.Αλέξης Τσίπρας, ενώ τονίζει ότι «η δεύτερη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας εφικτός στόχος».

    Από την πλευρά του ο κ.Αλέκος Αλαβάνος, αναφέρει, στην ίδια εφημερίδα, ότι "τα αποτελέσματα των εκλογών είναι εκείνα που διαμορφώνουν την ψυχολογία και τις αντιλήψεις της κοινής γνώμης για ένα κόμμα. Οι πρώτες εκλογές στις οποίες θα καταγραφεί η ισχυρή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν καταλυτικές συνέπειες για την αναδιάταξη των δυνάμεων στο πολιτικό σύστημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 July 2008 - 4:30:19 UTC