Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείπνο Παπανδρέου σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

  • [01] Δείπνο Παπανδρέου σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

    Δείπνο στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του Α΄Θερινού Τμήματος της Βουλής, θα παραθέσει απόψε το βράδυ ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου.

    Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στις πυρκαγιές και επικαλούμενος,ταυτόχρονα, έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο διαχείρισης κρίσεων καθώς και έλλειψη δασοπροστασίας και παρατηρητηρίων στα δάση δήλωσε ότι "θα ακούσουμε και φέτος τις περσινές ανοησίες περί ασύμμετρων απειλών".

    "Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε πολιτική πρόληψης,ούτε πολιτική καταστολής των πυρκαγιών,ούτε αποκατάστασης των καμένων περιοχών", πρόσθεσε και επέκρινε εκ νέου την κυβέρνηση για αναβολή προληπτικής αποστολής πυροσβεστικών αεροσκαφών στο Αιγαίο με αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατός ο έγκαιρος έλεγχος της πυρκαγιάς στην Ρόδο.

    "Τεράστιο σκάνδαλο" χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ "τον περιορισμό δυνατοτήτων οικογενειών να εντάσσουν τα παιδιά τους στις προνοιακές δομές των δήμων".

    Αναφερόμενος σε θέματα Υγείας,ο Γ.Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού,καθώς και στα "κλειστά" κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και κάλεσε την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας να "δουν σοβαρά τις ελλείψεις" και να προχωρήσουν σε "σοβαρή χρηματοδότηση της Υγείας".

    Σε ό,τι αφορά το ΕΚΑΣ ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "φέτος 70.000 άτομα που το ελάμβαναν κανονικά, θα χάσουν το επίδομα γιατί η κυβέρνηση, πολύ πιθανόν σκόπιμα,αρνείται να αναπροσαρμόσει τα κλιμάκια ΕΚΑΣ".

    Ο Γ.Παπακωνσταντίνου κάλεσε σε άμεση αναπροσαρμογή των κλιμακίων και υπενθύμισε ότι το "ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές θα διευρύνει τα κριτήρια χορήγησης του ΕΚΑΣ".

    "Το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να κάνει τη δουλειά του για να κερδίσει κάθε εκλογική αναμέτρηση που έρχεται και, αυτό θα το κάνει,μιλώντας για τα προβλήματα του πολίτη, εκθέτοντας τις απόψεις του και τις προγραμματικές του προτάσεις, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται".

    Τη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου απαντώντας στην ερώτηση "αν σκοπεύει το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του να αναθεωρήσουν την εκτίμηση περί χαλαρής ψήφου στις ευρωεκλογές,όπως ζήτησε ο κ. Βερελής".

    "Ο αρμόδιος υπουργός κατέθεσε ένα νομοσχέδιο χωρίς διαβούλευση", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στο ζήτημα των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών (ΚΕΣ) επικρίνοντας ταυτόχρονα τον Υπουργό Παιδείας ότι "χρησιμοποιεί το υπουργείο του ως σωσίβιο για την κυβέρνηση".

    Ο Γ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι το νομοσχέδιο αυτό κατατίθεται μέσα σε ένα περιβάλλον υποβάθμισης της δημόσιας Παιδείας από την κυβέρνηση της ΝΔ και συνεχών παραχωρήσεων προς την ιδιωτική εκπαίδευση.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έπρεπε να υπάρχουν παρεμβάσεις αναβάθμισης της δημόσιας τριτοβάθμιας - εν προκειμένω- εκπαίδευσης καθώς και επίλυση του ζητήματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ. Επίσης ζήτησε την δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής αξιολόγησης και πιστοποίησης.

    Απαντώντας σε ερώτηση ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ "ζητά να κλείσουν όσα ΚΕΣ δεν πληρούν τα πολύ αυστηρά κριτήρια ποιοτικής αξιολόγησης".

    Αναφερόμενος στο ζήτημα του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπακωνσταντίνου κατήγγειλε την κυβέρνηση για "συνέχιση της τακτικής εκποίησης του δημοσίου ελέγχου της διαχείρισης των λιμενικών υποδομών",επαναφέροντας, παράλληλα, το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για "άμεση κατάθεση στην Βουλή όλων των τεχνικών και οικονομικών προσφορών,ενστάσεων και πρακτικών για τους διαγωνισμούς ΟΛΠ και ΟΛΘ".

    Ερωτηθείς για τον ΟΣΕ,ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "η χώρα χρειάζεται σύγχρονο δίκτυο σιδηροδρόμων,το οποίο δεν διαθέτει και δεν θα αποκτήσει με την σημερινή κυβέρνηση λόγω της πολιτικής της,ενώ θα το αποκτήσει με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ".

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε,επίσης,ότι η χρόνια κακοδιαχείριση του ΟΣΕ και η εκτίναξη του χρέους του τα τελευταία χρόνια "με κανένα τρόπο δεν δικαιολογεί απολύσεις".

    Συνέντευξη Τύπου για προνοιακές δομές των δήμων

    Για αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και συγκεκριμένα των προνοιακών δομών της Αυτοδιοίκησης κατηγόρησαν σήμερα την κυβέρνηση, σε συνέντευξή τους, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέμα Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης και η πολιτική εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

    Οπως ανέφεραν τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Απασχόλησης, αμφισβητούνται πλήρως ως προς τη λειτουργία και την αποστολή τους ισχυρές δομές κοινωνικής μέριμνας που διαμόρφωσε μέχρι το 2004 το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα το δίκτυο παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, κυρίως κοινωνικής μέριμνας, για την υποστήριξη της γυναίκας, του παιδιού και των ηλικιωμένων.

    Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη, η κυβέρνηση με Κοινή Υπουργική Απόφαση αλλάζει όλο το σύστημα διαχείρισης των προνοιακών δομών (βρεφικοί ή παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ή άτομα με ειδικές ανάγκες, πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" κ.α.), μειώνει τις χρηματοδοτήσεις, αλλάζει το σύστημα προσδιορισμού των δικαιούχων και τελικά μειώνει τους χρήστες.

    Οπως υποστήριξε η κ. Χριστοφιλοπούλου "το πλήγμα στην πρόνοια θα έχει άμεση επίπτωση στην απασχόληση των γυναικών".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 July 2008 - 16:30:13 UTC