Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενιαία κάρτα υγείας για τους ασφαλισμένους
  • [02] Σύγκρουση πλοίων στην Άνδρο
  • [03] Τέλος ο Δέλλας

  • [01] Ενιαία κάρτα υγείας για τους ασφαλισμένους

    Συνεργασία με τους υπουργούς Υγείας και Απασχόλησης είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και συζήτησαν για την κάρτα ασφάλισης και υγείας που προωθείται.

    Η υπουργός Απασχόλησης ανέφερε ότι σύμφωνα με τον ασφαλιστικό νόμο κάθε πολίτης έχει υποχρεωτικά τον ''μοναδικό αριθμό'' για την κοινωνική του ασφάλιση και με τη συνεργασία που θα υπάρξει με το υπουργείο Υγείας αυτός ο αριθμός και η κάρτα των ασφαλισμένων θα μετατραπούν σε μια κάρτα ασφάλισης και υγείας.

    Πρόκειται για πολύ μεγάλο έργο ανέφερε η κ. Πετραλιά που θα οδηγήσει στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής, τον εξορθολογισμό του συστήματος και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών στους Ελληνες πολίτες.

    Ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι οι Ελληνες πολίτες θα συνοδεύονται από το ξεκίνημα της ζωής του από μια ηλεκτρονική κάρτα η οποία θα τους παρέχει όλες τις απαραίτητες υγειονομικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες .

    Το έργο είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά ώστε να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα και ήδη έχουμε αναθέσει ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος στους συνεργάτες μας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να επεξεργαστούν όλες τις λεπτομέρειες.

    Η ατομική ηλεκτρονική κάρτα υγείας και ασφάλισης θα έχει, όπως τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, θετικές επιπτώσεις στη γενικότερη λειτουργία και του ασφαλιστικού και του υγειονομικού συστήματος, αφού θα τελειώσουν οι αλόγιστες συνταγογραφήσεις και οι άσκοπες ιατρικές πράξεις.

    Απαντώντας σε ερώτηση πότε θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα ο κ. Αβραμόπουλος υπολόγισε ότι μετά από δυο μήνες θα γίνουν πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

    Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα ότι κλείνουν τα χειρουργεία στα νοσοκομεία το καλοκαίρι, ανέφερε ότι έχουν ήδη δοθεί οδηγίες οι οποίες επαναλήφθηκαν και σήμερα το πρωί μετά από μακρά σύσκεψη, ώστε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να μην προκύψει πρόβλημα.

    Πρέπει όμως, πρόσθεσε, με γρήγορους ρυθμούς να προχωρήσουμε στην κάλυψη όλων των ανοιχτών υποθέσεων και κυρίως της έλλειψης προσωπικού. Μέχρι στιγμής, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα αλλά είμαστε σε διαρκή εγρήγορση είπε χαρακτηριστικα ο υπουργός Υγείας.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση αν έχουν εγκριθεί τα κονδύλια από τον κ. Αλογοσκούφη για τις προσλήψεις, ο κ. Αβραμόπουλος ότι τα τελευταία δυο χρόνια προχωρήσαμε στην πρόσληψη 6.500 νοσηλευτών, αλλα απομένουν ακόμη πολλές προσλήψεις οι οποίες πρέπει να γίνουν στην ώρα τους, σημειώνοντας ότι έχουν προχωρήσει ήδη οι διαδικασίες.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στο Αττικό νοσοκομείο, σημείωσε ότι είναι απορίας άξιο γιατί ηγέρθη ζήτημα αφού πριν από δυο χρόνια εργάζονταν εκεί 560 άτομα και ήδη έχουν φτάσει τα 1.300.

    Ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο θα παρουσιαστεί το καινούργιο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΣΥ που θα θέσει τα θεμέλια για το νέο ΕΣΥ. Δουλεύουμε είπε πολύ σκληρά γι αυτό, σημειώνοντας ότι έπρεπε να καλυφθούν πολλές από τις ανάγκες που κληροδοτήθηκαν στην κυβέρνηση αυτή και προσθέτοντας πως χρειάζεται ακόμη περισσότερη δουλειά, σωστός σχεδιασμός και προγραμματισμός για να υλοποιηθεί η στρατηγική που έχει σχεδιαστεί.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί αύριο με τον Υπουργό Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη.

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς αν ο υπουργός θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για το χάρτη συχνοτήτων για την πλήρη (οριστική) ψηφιακή εκπομπή τηλεοπτικού σήματος και το χάρτη συχνοτήτων αναλογικής εκπομπής στο ραδιόφωνο,δεδομένου ότι για το θέμα αυτό ο Κ.Χατζηδάκης και ο υπουργός Επικρατείας Θ.Ρουσόπουλος θα αναφερθούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι οι υπουργοί συναντώνται τακτικά και έχουν συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρωθυπουργό, τον οποίο και ενημερώνουν για όλα τα θέματα των αρμοδιοτήτων τους.

    Το βράδυ, ο πρωθυπουργός θα παραστεί στο Προεδρικό Μέγαρο στη δεξίωση που οργανώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την 34η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

    [02] Σύγκρουση πλοίων στην Άνδρο

    Σύγκρουση δύο επιβατικών πλοίων σημειώθηκε το πρωί στο λιμάνι της Ανδρου. Το Superferry II που εκτελούσε το δρομολόγιο Ραφήνα - Ανδρος - Τήνος - Μύκονος, κατά τους χειρισμούς πρόσδεσης συγκρούστηκε με το πλοίο «Θεολόγος» που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Γαυρίου και ετοιμαζόταν να αποπλεύσει για Ραφήνα.

    Από τη σύγκρουση έσπασαν τα τζάμια της θέσης του Superferry με τα καθίσματα αεροπορικού τύπου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις επιβάτες (όπως διευκρινίστηκε φέρουν κάποιες αμυχές).

    Στα πλοία απαγορεύθηκε ο απόπλους και παραμένουν δεμένα στο λιμάνι του Γαυρίου μέχρι να επιθεωρηθούν και να πάρουν άδεια να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

    Η Blue Star Ferries ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 10:05 το πρωί, το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ Superferry II συγκρούστηκε κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στο λιμάνι του Γαυρίου Άνδρου με το Ε/Γ-Ο/Γ Θεολόγος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικρής έκτασης ζημιά στη δεξιά πρυμνιά πλευρά του πλοίου στο ύψος του "ντεκ" 6. Το πλοίο πρυμνοδέτησε κανονικά στο λιμάνι με ίδια μέσα.

    Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Ραφήνα στις 8:05 σε εκτέλεση δρομολογίου για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο. Επί του πλοίου επέβαιναν 1.000 επιβάτες, 155 Ι.Χ αυτοκίνητα, 10 φορτηγά οχήματα, 20 motos, ένα λεωφορείο και 63 μέλη πληρώματος.

    Από τις λιμενικές αρχές δεν επετράπη ο απόπλους του πλοίου για τη συνέχιση του δρομολογίου του. Οι επιβάτες προωθούνται στον προορισμό τους με άλλα πλοία της γραμμής.

    Για το συμβάν ενημερώθηκαν το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το Λιμεναρχείο Ραφήνας, τα Λιμεναρχεία Άνδρου, Τήνου και Μυκόνου, καθώς και τα Λιμενικά πρακτορεία της εταιρείας.

    [03] Τέλος ο Δέλλας

    Μετά το Νίκο Λυμπερόπουλο, σε νέα αποδέσμευση έκπληξη προχώρησε σήμερα η ΑΕΚ. Πριν από λίγο η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι λύνει τη συνεργασία της με τον Τραϊανό Δέλλα, ο οποίος είναι πλέον ελεύθερος να αναζητήσει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση: «H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Tραϊανό Δέλλα. Η διοίκηση της ομάδας θέλει να ευχαριστήσει τον διεθνή ποδοσφαιριστή για την σημαντική προσφορά του στα τρία χρόνια που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και να του ευχηθεί καλή συνέχεια στη μεγάλη καριέρα του».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 July 2008 - 12:30:20 UTC