Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για την ενίσχυση του τουρισμού
  • [02] "Οι νόμοι δεν εφαρμόζονται"

  • [01] Μέτρα για την ενίσχυση του τουρισμού

    Η ανάγκη να παρθούν μέτρα για περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού το 2009 συζητήθηκε στην συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη και Τουριστικής Ανάπτυξης Αρη Σπηλιωτόπουλο.

    Ο τουρισμός στη χώρα μας αντέχει, παρά την δυσμενή διεθνή οικονομική συγκυρία, τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ.Σπηλιωτόπουλος.

    Τα έσοδα από τον τουρισμό, σημείωσε ο υπουργός, είναι μια σημαντική πηγή εισοδήματος για την ελληνική κοινωνία και ανέφερε πως τον Ιούνιο ο τουρισμός είχε αύξηση 3% και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 3,5%.

    Από την πλευρά του, ο κ.Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί ο πληθωρισμός, σημειώνοντας πως υπάρχει η σημαντική άνοδος σε όλες της χώρες της ΕΕ και όχι μόνο στη χώρα μας. "Αυτό δεν αποτελεί βεβαίως άλλοθι" σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας και τόνισε: "Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι χρειάζεται για να συγκρατηθόυν οι τιμές"

    Συνάντηση Καραμανλή-Πετραλιά

    Χθές ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

    Η κ. Πετραλιά μετά τη συνάντηση ανακοίνωσε ότι μέχρι την 1η Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των ενοποιήσεων των ταμείων.

    Οι πρώτες εντάξεις έγιναν, είπε, οι δεύτερες εντάξεις θα λειτουργήσουν από την 1η Αυγούστου και την 1η Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των ενοποιήσεων.'' Δεν θα χάσουμε ούτε μέρα από το χρονοδιάγραμμα'', τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ανακοίνωσε επίσης ότι από 1η Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει ένα πρόγραμμα φύλαξης βρεφών και νηπίων για εργαζόμενες μητέρες, και ιδιαίτερα για μητέρες χωρίς σταθερή δουλειά, για μητέρες με παιδιά με αναπηρία και για μονογονεϊκές οικογένειες.

    Η κ. Πετραλιά είπε ότι ένα μεγάλο μέρος από τα ευρωπαϊκά κονδύλια του 2007-2013 απευθύνεται σε ενεργητικές πολιτικές, για στήριξη των αδυνάμων και ανάπτυξη της απασχόλησης.

    Σε αυτή τη δύσκολη διεθνή συγκυρία ξεκινούμε μια κοινωνική πολιτική που να στηρίζει κάθε πολίτη, είπε η κ. Πετραλιά.

    Αναφερόμενη στα βαρέα και ανθυγιεινά η υπουργός είπε ότι η Επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της, βρίσκεται στο 80% του έργου και σύντομα όπως είπε, θα είναι σε θέση να κάνει ανακοινώσεις.

    Είπε ακόμη ότι αύριο θα έχει σύσκεψη στο υπουργείο με την Επιτροπή βαρέων και ανθυγιεινών.

    Τέλος, σε ερώτηση σχετική με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παρατυπίες στον ΟΕΕΚ, η κ. Πετραλιά είπε ότι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία και ''σε κάθε περίπτωση η θέση μας είναι όλα στον εισαγγελέα".

    [02] "Οι νόμοι δεν εφαρμόζονται"

    Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο θεσμικό, είναι και θεσμικό και βαθύτατα πολιτικό, τόνισε σε αποκλειστική του συνέντευξη στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ ο κοπινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης.

    "Eίναι ικανό το νομοθετικό οπλοστάσιο αναφορικά με τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος, αλλά οι νόμοι στην Ελλάδα λειτουργούν ως επίφαση και ως πρόσχημα και δεν εφαρμόζονται επί της ουσίας. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ενισχυθεί το νομοθετικό πλαίσιο. Για αυτό το λόγο έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το πολιτικό χρήμα, για τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, όσο και για τη διαμόρφωση θεσμών θωράκισης της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος."

    Σχετικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο κ. Κουβέλης εκτιμά ότι "δεν θα γίνουν με όρους και πολιτικές συνθήκες αντιπαράθεσης αναφορικά με τα ζητήματα της Ευρώπης και της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εκ των πραγμάτων θα προσδιοριστούν από την αντιπαράθεση η οποία θα αφορά στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας."

    Για την πορεία του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι "δεν θα πρέπει να έχουμε βεβαιότητες και εφησυχασμούς, διότι ναι μεν το πολιτικό στερεότυπο του δικομματισμού ρηγματώνεται και αμφισβητείται, αλλά δεν έχει επέλθει και το τέλος του.

    Με το δεδομένο ότι κινούνται και θα κινηθούν πολλές δυνάμεις και για να συντηρήσουν το πολιτικό στερεότυπο του δικομματισμού ή ακόμη και να το αναπαλαιώσουν με νέα υλικά, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να διαμορφώσει μια σχέση προγραμματικής εμπιστοσύνης με τους έλληνες πολίτες. Εκκρεμεί επομένως, η εναλλακτική , προγραμματική μας πρόταση."

    Για το θέμα συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι "δεν έχουμε προγραμματικές συμφωνίες και συμπτώσεις με το ΠΑΣΟΚ. Κατά συνέπεια η όποια συζήτηση για ενδεχόμενη συνεργασία, καθίσταται εκ των πραγμάτων άσκηση επί χάρτου."


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 July 2008 - 10:30:13 UTC