Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α.Παπαρήγα: Τα οικονομικά του ΚΚΕ
  • [02] Πολύνεκρο δυστύχημα στην Αίγυπτο

  • [01] Α.Παπαρήγα: Τα οικονομικά του ΚΚΕ

    "Όσοι μιλάνε περί διαφάνειας κι όταν ακούτε πολλές φορές τη λέξη διαφάνεια,το μαχαίρι θα πάει στο κόκαλο,θα σας πω καθαρά: Υποκρίνονται", δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή της στη ΝΕΤ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Η κα Παπαρήγα επανέλαβε ότι "αν το ΚΚΕ μετείχε στην κυβέρνηση, ήταν κόμμα εξουσίας, βεβαίως ήταν υποχρεωμένο να ελεγχθεί, διότι διαχειρίζεται κρατικά χρήματα, κρατικές υποθέσεις, διαπραγματεύεται εξοπλιστικά προγράμματα, πουλάει, ξεπουλάει επιχειρήσεις κλπ. Εμείς, λοιπόν,λέμε το εξής: Ως κόμμα,δεν διαχειριζόμαστε κρατικές υποθέσεις".

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ακόμη ότι το κόμμα της δεν δέχεται να γίνει έλεγχος της εσωτερικής ζωής και της λειτουργίας του για πολιτικούς λόγους και εξήγησε:

    "Δεν εμπιστευόμαστε ένα σύστημα το οποίο διώκει τον απεργό, ένα σύστημα αυταρχικό, ένα σύστημα εκμεταλλευτικό και άδικο. Και πολύ περισσότερο είμαστε στην εποχή και του φακελώματος - εδώ πέρα ξέρετε πάρα πολύ καλά μπορεί να μην υπάρχουν οι κλασσικοί φάκελοι που υπήρχαν στην Ασφάλεια, αλλά σήμερα και τα Έσελον και εκείνα και τα άλλα, και παρακολουθούνται και μεταξύ τους. Εμείς λοιπόν θα προστατεύσουμε".

    Η κα Παπαρήγα επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν χρηματίζεται από επιχειρηματίες και αυτό, όπως είπε, φαίνεται από τη θέση και την πολιτική του και υπενθύμισε τη δυνατότητα του ΚΚΕ να έχει επιχειρήσεις σύμφωνα με το καταστατικό του.

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε:

    "Οι προβοκάτορες θα πουν πολλά. Δεν μπορούμε εμείς να απολογούμαστε κάθε μέρα για ψέματα.Όταν γίνεται μεγάλος ντόρος, σήμερα μιλάμε και για το "Γερμανό",καταχρηστικά αν θέλετε,διότι ένας ξύπνιος άνθρωπος καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί το ΚΚΕ να έχει επιχείρηση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και μάλιστα να τον εξαγοράζει η Ντόιτσε Τέλεκομ, και να βοηθάει το ΚΚΕ. Οι άνθρωποι, οι ξύπνιοι της αγοράς, ξέρουν ότι δεν μπορείς. Έχουμε εκδοτική επιχείρηση, για την έκδοση των εντύπων, των εκδόσεων του Κόμματος, τον "Ριζοσπάστη",που ξέρετε ότι στοιχίζει πάρα πολύ. Και βεβαίως για να μπορέσει να λειτουργήσει αυτή η επιχείρηση πρέπει να έχει και πελάτες. Και αυτή η επιχείρηση είναι διαφανής,διαφανέστατη,ελέγχεται. Και μάλιστα, έχουμε πλήρη επίγνωση ότι αν έχεις κάποια επιχείρηση αυτή θα είναι κάτω από έναν μεγεθυντικό φακό,ακριβώς επειδή είναι κομματική. Δηλαδή οι επιχειρήσεις δεν μπορεί να κρυφτούν.Να το ξεκαθαρίσω.Ποιος επιχειρηματίας μεγάλος θα 'ρθει να συμπράξει με το ΚΚΕ και γιατί;".

  • *Τα πρακτορεία διανομής Τύπου «ΑΡΓΟΣ» και «ΕΥΡΩΠΗ» επισκέφθηκε το πρωί η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων.

    [02] Πολύνεκρο δυστύχημα στην Αίγυπτο

    Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από τη σύγκρουση ενός τρένου με πολλά οχήματα σε μια ισόπεδη διασταύρωση κοντά στην πόλη Μάρσα Ματρούχ στη βορειοδυτική Αίγυπτο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

    Το δυστύχημα, που έγινε στην περιοχή Νταμπάα στη μεσογειακή ακτή της Αιγύπτου, σε απόσταση περίπου 400 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Καΐρο, προκάλεσε επίσης 60 τραυματίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Το δυστύχημα έγινε στις 16.30 ώρα Ελλάδας όταν μια νταλίκα δεν σταμάτησε σε μια ισόπεδη διασταύρωση προκαλώντας καραμπόλα με τα οχήματα που ανέμεναν πίσω της.

    Ένα λεωφορείο και τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα έπεσαν πάνω στις γραμμές ενώ περνούσε με μεγάλη ταχύτητα το τρένο. Δυο βαγόνια εκτροχιάστηκαν και δυο άλλα καταστράφηκαν, διευκρίνισε ένας αξιωματικός της αστυνομίας που δεν θέλησε να κατονομαστεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 July 2008 - 16:30:14 UTC