Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ της αποχώρησης από το Ιράκ

  • [01] Υπέρ της αποχώρησης από το Ιράκ

    Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα τάχθηκε σήμερα υπέρ της αποχώρησης του μεγαλύτερου μέρους των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ το καλοκαίρι του 2010, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θέλει να διατηρήσει για μια απροσδιόριστη περίοδο μια "δύναμη που θα παραμείνει στην περιοχή" και η οποία θα πολεμήσει την Αλ Κάιντα στη χώρα.

    Υποσχέθηκε επίσης ότι δεν θα επιδιώξει να διατηρήσει μόνιμες στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ, αν εκλεγεί πρόεδρος το Νοέμβριο.

    "Όπως το έχω πει πολλές φορές, θα πρέπει να λάβουμε περισσότερες προφυλάξεις για να βγούμε από το Ιράν, απ' όσες λάβαμε για να μπούμε στη χώρα", εξηγεί ο Ομπάμα σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "New York Times".

    Τάχθηκε υπέρ μιας αποχώρησης "το καλοκαίρι του 2010, σε δυο χρόνια, και σε περισσότερα από επτά χρόνια από την έναρξη της σύγκρουσης".

    "Μετά την αναδιάταξη, η δύναμη που θα παραμείνει στο Ιράκ θα έχει περιορισμένες αποστολές: να καταδιώκει τα απομεινάρια της αλ Κάιντα στην Μεσοποταμία, να προστατεύει τις αμερικανικές υπηρεσίες και, εφόσον οι Ιρακινοί σημειώσουν πολιτική πρόοδο, να εκπαιδεύσει τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας", πρόσθεσε ο Ομπάμα.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις παλαιστίνιου αξιωματούχου που δημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για την αμερικανική προεδρία πρόκειται να συναντηθεί στις 23 Ιουλίου με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη.

    Ο Μπάρακ "Ομπάμα θα μεταβεί στα Παλαιστινιακά Εδάφη στις 23 Ιουλίου και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Αμπάς και με την παλαιστινιακή διοίκηση στη Ραμάλα", δήλωσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

    Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και τις "εντάσεις στη Μέση Ανατολή", σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Στις 22 Ιουλίου ο Ομπάμα θα μεταβεί στην Ιορδανία όπου θα έχει επαφές με τον βασιλιά Αμπντάλα Β', ανακοίνωσε το Σάββατο ιορδανός αξιωματούχος.

    Το προεκλογικό επιτελείο του αφροαμερικανού υποψηφίου είχε ανακοινώσει ότι ο Ομπάμα θα μεταβεί το καλοκαίρι στο Ισραήλ, την Ιορδανία όπως και στη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες.

    Θα είναι το πρώτο ταξίδι στη Μέση Ανατολή του Μπάρακ Ομπάμα μετά την αποχώρηση της εσωκομματικού του αντιπάλου, Χίλαρι Κλίντον από την κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

    Τον Μάρτιο ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Τζον Μακέιν μετέβη στο Ισραήλ αλλά όχι στα Παλαιστινιακά Εδάφη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 July 2008 - 10:30:14 UTC