Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία για την Οικονομία
  • [02] Συγνώμη για "απρεπή σχόλια"

  • [01] Συνεργασία για την Οικονομία

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη έχει από τις 10 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου,ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής.

    Στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Ισπανό ομόλογό του Λ. Θαπατέρο. Μετά τη συνάντηση με τον Ισπανό πρωθυπουργό θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

    Χθές ομόφωνα ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή το μεσημέρι το σχέδιο νόμου που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και αφορά τη Δημοτική Αστυνομία. Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή για τις συζητήσεις που έγιναν στο ECOFIN.

    Το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία είναι σημαντικό, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση, γιατί οριοθετεί τις σχέσεις ανάμεσα σε αστυνομία και δημοτική αστυνομία, οι οποίες πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά με συγκεκριμένους ρόλους. Θα μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να ασχολείται με θέματα καθημερινότητας, που είναι αυστηρά στο πλαίσιο της δικής της αρμοδιότητας, ενώ η Δημοτική Αστυνομία θα ασχολείται με θέματα τοπικών υποθέσεων ώστε να είναι και οι δυο πιο αποτελεσματικές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

    Το σχέδιο νόμου όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, καθορίζει επ'ακριβώς ποιές είναι οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και αυτό κατέστη δυνατόν ύστερα από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που καθόριζε τις αρμοδιότητες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού.

    «Ετσι, η Δημοτική Αστυνομία ξέρει τί είναι εκείνο που πρέπει να κάνει, το κάνει αφήνοντας την ΕΛ.ΑΣ. να ασχοληθεί με τα δικά της καθήκοντα και με τον τρόπο αυτό γίνονται και οι δυο πιο αποτελεσματικές», πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

    Επίσης με το νέο νομοσχέδιο οργανώνεται η Δημοτική Αστυνομία, σαν αυτοτελής μονάδα με τις δικές της υποδομές και τέλος, προβλέπει τη δημιουργία ιεραρχίας και πραγματοποίησης κρίσεων στην ηγεσία της.

    Ενημέρωση Γ.Αλογοσκούφη

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και την Κυβερνητική Επιτροπή για τις συζητήσεις που έγιναν στο ECOFIN, σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στην Ευρώπη.

    Σε δήλωσή του ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι είναι σαφές πως η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση και η άνοδος του διεθνούς πληθωρισμού, όπως φαίνεται από τις αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου, των τροφίμων και των πρώτων υλών, επηρεάζουν σημαντικά και την ευρωπαϊκή οικονομία.

    Υπάρχουν ενδείξεις για την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη και για επιτάχυνση του πληθωρισμού, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, επισημαίνοντας ότι αυτό ήταν το κυρίαρχο θέμα που απασχόλησε το ECOFIN.

    Η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη, είπε, παραμένει προσηλωμένη στη σταθερότητα των δημοσίων οικονομικών, στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς ώστε η κρίση να μην έχει μεγάλες επιπτώσεις.

    Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ακόμη ότι παραμένει σταθερή κατεύθυνση για την κυβέρνηση η στήριξη στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται περισσότερο από την αύξηση των τιμών του πετρελάιου και των τροφίμων.

    Το σημαντικότερο πρόβλημα για τη χώρα μας είναι ο πληθωρισμός, κατέληξε ο κ. Αλογοσκούφης, επισημαίνοντας ότι σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες η ανάπτυξη στη χώρα μας παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερο δυναμισμό.

    Το πρωί ο πρωθυπουργός δέχτηκε αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Γερμανίας (CSU).

    [02] Συγνώμη για "απρεπή σχόλια"

    Ο αμερικανός κληρικός Τζέσε Τζάκσον ζήτησε συγνώμη από τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τις απρεπείς δηλώσεις που έκανε για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών και καταγράφηκαν εν αγνοία του από αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

    Ο Τζάκσον δήλωσε πως το μικρόφωνο του τηλεοπτικού δικτύου Fox News κατέγραψε τα απρεπή σχόλια του την ώρα που ο Ομπάμα μιλούσε σε αφροαμερικανούς ψηφοφόρους, χωρίς όμως να διευκρινίσει γιατί έκανε αυτά τα σχόλια.

    "Ζητώ συγγνώμη για τις προσωπικές αυτές δηλώσεις που καταγράφηκαν χωρίς να το γνωρίζω και θα μπορούσαν να βλάψουν", τόνισε ο αμερικανός κληρικός.

    "Η υποστήριξή μου στην εκστρατεία του Ομπάμα είναι μεγάλη, βαθιά και χωρίς προηγούμενο. Περιμένω την ιστορική και λυτρωτική στιγμή (της εκλογής του)", υπογράμμισε.

    Ο Τζάκσον διευκρίνισε πως τα λόγια του αυτά είχαν στόχο να κάνουν τον Ομπάμα να μην στιγματίζει τους μαύρους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να ασχοληθεί περισσότερο με την κυβέρνηση και την πολιτική της που ευθύνονται για την κατάστασή τους.

    Ο αφροαμερικανός κληρικός, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των μαύρων και υποψήφιος για το χρίσμα το 1984 παρακολουθούσε ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα τον Ιούνιο όταν κάποια στιγμή είπε ψιθυριστά σε έναν άλλο καλεσμένο ότι ο υποψήφιος για την προεδρία "απευθύνεται με άσχημο τρόπο στους μαύρους και θέλει να του κόψει τα..."


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 July 2008 - 8:30:14 UTC