Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική εξυγίανση"

  • [01] "Μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική εξυγίανση"

    Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2008 θα πρέπει η Ελλάδα να έχει υποβάλει το δεύτερο τριετές κύκλο μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο της στρατηγικής της Λισαβόνας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ.Γιώργος Αλογοσκούφης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του σε συνάντηση με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2008-2010, είπε ότι στον πρώτο κύκλο έγινε σημαντική πρόοδος από όλες τις χώρες της ΕΕ και στο δεύτερο τριετή κύκλο μεταρρυθμίσεων διατηρούμε τους ίδιους στόχους για την περίοδο 2008-2010 και πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην υλοποίησή του.

    Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί η ανάπτυξη, η απασχόληση και η κοινωνική συνοχή καθώς επίσης και να ενισχυθούν οι πολιτικές για το περιβάλλον, ενώ ο υπουργός ανέφερε ότι η κατάρτιση της αναθεώρησης του προγράμματος γίνεται σε μια περίοδο που η παγκόσμια οικονομία περνάει μια από τις κρισιμότερες φάσεις της.

    Μάλιστα, ο κ.Αλογοσκούφης επισήμανε ότι έχουμε σαφείς ενδείξεις για σημάδια επιβράδυνσης της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και στον πληθωρισμό ενώ ήδη κάποιοι μιλούν για στάσιμο πληθωρισμό.

    Ο υπουργός ανέφερε ότι θα συνεχίσουμε την δημοσιονομική εξυγίανση και τις μεταρρυθμίσεις καθώς και τις προσπάθειες για διαφάνεια και συγκράτηση των δαπανών, ενώ η κυβέρνηση ενισχύει τις πρωτοβουλίες για τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα καθώς το φθινόπωρο θα τεθεί σε εφαρμογή το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής.

    Ο κ.Αλογοσκούφης δήλωσε επίσης ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια είναι σημαντικά υψηλός, σημειώνει κάποια επιβράδυνση αλλά παραμένει σημαντικά υψηλότερος από το μέσο όρο της ευρωζώνης και πρόσθεσε ότι δεν χρειάζονται σπασμωδικές κινήσεις στην οικονομική πολιτική.

  • ** Αύριο στις 8 το βράδυ ο πρωθυπουργός κ.Κ.Καραμανλής θα παραστεί στην εκδήλωση απονομής των βραβείων ΕΒΕΑ 2008, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής.

    Κυβερνητική Επιτροπή

    Η διαφάνεια και ο έλεγχος δαπανών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και η ένταξη των ειδικών λογαριασμών των υπουργείων στον επόμενο προϋπολογισμό, ήταν τα κυρίαρχα αντικείμενα της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

    Η συνεδρίαση αφορούσε θέματα του υπουργείου Οικονομίας και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης ενημέρωσε τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής για την κατάσταση στη διεθνή οικονομία και τις επιπτώσεις της.

    Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι αποφασίστηκε η σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής με στόχο τη διαφάνεια και τον έλεγχο των δαπανών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ειδικά στους φορείς των τομέων της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Η Διυπουργική Επιτροπή που θα αποτελείται από τους αρμόδιους υπουργούς θα ελέγχει τους προϋπολογισμούς, την υλοποίησή τους και τους απολογισμούς των φορέων, με στόχο τον έλεγχο των δαπανών και τη μεγαλύτερη διαφάνεια.

    Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ακόμη ότι αποφασίστηκε η ένταξη των ειδικών λογαριασμών των υπουργείων στον προϋπολογισμό με στόχο επίσης τον έλεγχο των δαπανών.

    Και οι δύο αποφάσεις θα υλοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί και θα εφαρμοστούν από το νέο προϋπολογισμό.

    Ο κ. Αλογοσκούφης είπε, επίσης, ότι θα συνεχιστεί η πολιτική των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διεθνής κρίση από την ελληνική οικονομία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Εξάλλου, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, ενώ νωρίτερα δέχθηκε τον υπουργό Αμυνας του Ισραήλ και πρώην πρωθυπουργό Εχούντ Μπαράκ. Στη συνάντηση με τον κ.Μπαράκ μετείχε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 July 2008 - 12:30:19 UTC