Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Να δώσουν λόγο"
  • [02] Ξεκινάει η κύρια ανάκριση
  • [03] Επιθεώρηση του Στόλου

  • [01] "Να δώσουν λόγο"

    Στην ανάγκη αναβάθμισης των αεροδρομίων της Κρήτης αναφέρθηκε το πρωί από το αεροδρόμιο "Ιωάννης Δασκαλογιάννης" των Χανίων ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, και εστίασε ιδιαίτερα στην ανάγκη κατασκευής νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Πεδιάδος Ηρακλείου.

    Σε σύσκεψη, στην οποία προήδρευσε με τη συμμετοχή συνδικαλιστών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και της Ολυμπιακής, κατέθεσε τις διαπιστώσεις του ότι, "οι υπηρεσίες που σήμερα παρέχουν τα δύο μεγάλα αεροδρόμια του νησιού, δεν είναι εκείνες που θα έπρεπε" και υποστήριξε πώς ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, που πρόσφατα επισκέφθηκε το Ηράκλειο, "δεν ανέλαβε καμιά συγκεκριμένη δέσμευση για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι".

    Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο Χανίων, από την έλλειψη προσωπικού ως το "δυσμενές κλίμα", όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, που έχει αναπτυχθεί στο χώρο του "με αφορμή τη συμπεριφορά του αερολιμενάρχη".

    Πρόσφατα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Υ.Π.Α., με έγγραφο της προς το Υπουργείο Μεταφορών, ζητούσε την απομάκρυνση του από το αεροδρόμιο "Ιωάννης Δασκαλογιάννης" .

    Ο κ. Αλαβάνος ανακοίνωσε ότι προτίθεται να φέρει στη Βουλή τα θέματα της αναβάθμισης του αεροδρομίου, της έλλειψης υποδομών οι οποίες, όπως είπε, "δημιουργούν τεράστιες δυσλειτουργίες", ειδικά τους μήνες της αυξημένης κίνησης, και επίσης της "έλλειψης δημοκρατίας και του αυταρχισμού από τη διοίκηση του αεροδρομίου".

    Νωρίς το μεσημέρι, ο κ. Αλαβάνος, συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του κόμματος, επισκέφθηκε τη Δημοτική Αγορά, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εμπόρους και καταναλωτές.

    "Επισκέφθηκα σήμερα την αγορά των Χανίων. Ποτέ δεν υπήρξε αυτή η θερμότητα και ζεστασιά, όπως σήμερα στην αγορά των Χανίων", δήλωσε και πρόσθεσε: "Εμείς δεσμευτήκαμε να τους στηρίξουμε στο δύσκολο αγώνα που κάνουν ενάντια στα πολυκαταστήματα, αλλά και την ακρίβεια".

    Μετά την Aγορά, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου Χανίων, όπου τού τέθηκαν, ως θέματα πρώτης προτεραιότητας, η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και τα ζητήματα της λειτουργίας της μονάδας εντατικής φροντίδας νεογνών και της ψυχιατρικής κλινικής.

    Το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

    Χθες, ο κ.Αλαβάνος, μιλώντας για την έκρηξη μηχανισμού στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, έκανε λόγο για "θρασύδειλη και ακραία επικίνδυνη ενέργεια από κυκλώματα και παραεξουσίες, τις οποίες ανέχεται και ενισχύει η κυβέρνηση της ΝΔ" και πρόσθεσε ότι "τέτοια γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση με τη φιλοξενία και την ευθύτητα του Χανιώτικου λαού".

    Αναφερόμενος στην υπόθεση της Siemens, τόνισε ότι "υπάρχει πια ένας ορατός κίνδυνος. Αυτός ο κίνδυνος είναι το κουκούλωμα, και πρόσθεσε: "Όλοι πρέπει να δώσουν λόγο. Πρέπει να δώσουν λόγο και οι επικεφαλής των κομμάτων, όταν βρίσκονταν στη θέση αυτή, σε στιγμές που αποδεικνύονται πια ότι γίνονταν παράνομες χρηματοδοτήσεις των κομμάτων. Και με αυτή την έννοια, νομίζω ότι στον εισαγγελέα πρέπει να κληθεί ο κ. Σημίτης και πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα πρέπει να έρθει και η σειρά του κ. Καραμανλή".

    Στην Κύπρο ο Αλέξης Τσίπρας

    Επίσκεψη στην Κύπρο, με πρόσκληση του ΑΚΕΛ, θα πραγματοποιήσει αύριο και μεθαύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος.

    Στη διάρκεια του διημέρου η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Δ.Χριστόφια, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής και Πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ. Καρογιάν, με τις ηγεσίες των ελληνοκυπριακών κοινοβουλευτικών κομμάτων, με ηγέτες αριστερών τουρκοκυπριακών κομμάτων καθώς και με την Δήμαρχο Λευκωσίας.

    [02] Ξεκινάει η κύρια ανάκριση

    Ο τέταρτος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός ανέλαβε τη διενέργεια κύριας ανάκρισης για την υπόθεση της Siemens.

    Ο κ. Ζαγοριανός θα παραλάβει εντός της ημέρας την πλέον των τριάντα φακέλων δικογραφία, που σχηματίστηκε από την έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Παναγιώτη Αθανασίου, σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις του ΟΤΕ για ψηφιοποίηση με την Siemens, καθώς και τη σύμβαση για την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος C4I ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Ο κ. Αθανασίου χθες με το πέρας της πολύμηνης έρευνάς του άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του δημοσίου και του ΟΤΕ, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας στη νομιμοποίηση εσόδων.

    Στο πλαίσιο της έρευνας ο εισαγγελέας εξέτασε με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων περίπου σαράντα άτομα.

    Σε ό,τι αφορά το σκέλος της υπόθεσης σχετικά με καταγγελίες για ύποπτες συμβάσεις της Siemens για τις περιπτώσεις του ΟΣΕ, των πυραύλων "Πάτριοτ" και των πυραυλικών συστημάτων Ερμής, θα σχηματιστούν χωριστές δικογραφίες και θα διαταχθεί περαιτέρω έρευνα.

    Ο κ. Αθανασίου είχε λάβει εντολή για τη διενέργεια της έρευνας το 2006, ενώ πριν από μερικούς μήνες είχε μεταβεί με ομάδα εισαγγελέων στη Γερμανία και στην Ελβετία, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για την υπόθεση στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής.

    Δήλωση του Υπουργού Πολιτισμού

    Για "ανυπόστατες φήμες" και "λάσπη κατά κύματα" κάνει λόγο ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, με σημερινή ανακοίνωσή του στην οποία απαντάει στις φήμες που τον θέλουν να έχει ταξιδεύσει στη Γερμανία με έξοδα της Siemens.

    Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο κ.Λιάπης αναφέρει:

    «Ως εδώ και μη παρέκει.

    Για μέρες διασύρεται το όνομά μου με ανυπόστατες φήμες. Φήμες που ενώ κάθε μέρα αυτοδιαψεύδονται, παρβ όλα αυτά συνεχίζονται. Λάσπη κατά κύματα.

    Ο στόχος προφανής: Πλήττοντας εμένα προσωπικά, θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση, για να αντισταθμίσουν τα αποδεδειγμένα πια ανομήματα των πολιτικών μας αντιπάλων.

    Το βπα λοιπόν και το ξαναλέω:

    Το ταξίδι μου στην Γερμανία, για τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας, ήταν ιδιωτικό, ταξίδεψα μόνο με τον γιό μου, το οργάνωσα και το πλήρωσα ο ίδιος. Και για να εμπεδωθεί από τους λασπολόγους μου καλύτερα: ΟΛΑ τα ιδιωτικά μου ταξίδια τα πληρώνω πάντα με δικά μου χρήματα. Και κρατάω και τα σχετικά παραστατικά.

    Όλα τβ άλλα είναι ψευδή και συκοφαντικά. Την πολιτική τρομοκρατία δεν θα την ανεχθώ. Γιβ αυτό και θα δώσουν λόγο στην Δικαιοσύνη. Διότι δεν θα αλλάξουμε την έννομη τάξη στην Ελλάδα, όπου ο δεχόμενος την λάσπη είναι υποχρεωμένος και να αποδεικνύει, συνεχώς και καθημερινά, την πασιφανή αλήθεια».

    Δηλώσεις Θ.Ρουσόπουλου

    "Με φήμες δεν γίνεται πολιτική, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το κάνουν", τόνισε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, με αφορμή ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την υπόθεση Siemens και των εμπλεκομένων σ΄αυτήν.

    Απαντώντας για ποιο λόγο καθυστέρησε να γίνει η έρευνα, από την πλευρά της κυβέρνησης, για τον υπουργό που φέρεται να συμμετείχε σε ταξίδι με εκπρόσωπο της γερμανικής εταιρίας, ο υπουργός απάντησε πως δεν καθυστέρησε καθόλου και ότι από την πρώτη στιγμή, που ρωτήθηκε, απάντησε.

    Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις βουλευτών της Ν.Δ, σύμφωνα με τις οποίες ο εν λόγω υπουργός οφείλει να το δηλώσει δημόσια, ο κ. Ρουσόπουλος είπε πως απάντησε χθες. Σε επόμενη ερώτηση, αν πρόκειται για τον κ. Λιάπη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την έρευνά της και εκείνος έχει απαντήσει.

    "Με φήμες δεν γίνεται πολιτική όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το κάνουν", τόνισε και ανέφερε πως την περασμένη εβδομάδα κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, "δημιούργησαν φήμες που άγγιξαν πρόσωπα και αποδεικνύεται από την έρευνα και των δημοσιογράφων, ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Και από την έρευνα της κυβέρνησης αυτό αποδεικνύεται", ενώ σε ερώτημα αν ήταν φήμη ότι, εκείνη την περίοδο, ο κ. Λιάπης βρέθηκε στη Λειψία, απάντησε αρνητικά και συμπλήρωσε: "Αν το συνδυάσετε με τα υπόλοιπα, που αναφέρθηκαν, αντιλαμβάνεστε κι εσείς τι εντυπώσεις δημιουργούνται. Η σοβαρή δημοσιογραφία δεν θέλει να δημιουργεί φήμες, που είναι ανυπόστατες και θίγουν υπολήψεις. Εγώ δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω σε δημιουργία φημών".

    Σε επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν ο κ. Λιάπης έχει σχέση, ή όχι, με το συγκεκριμένο ταξίδι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι "γνωρίζουν όλοι πολύ καλά τι έχει συμβεί".

    "Αν απαντήσω σε τέτοιο ερώτημα, από εδώ και πέρα θα πρέπει να απαντώ γιατί στέλεχος της κυβέρνησης ή βουλευτής έτυχε να βρίσκεται, σε κάποιο χρονικό σημείο, σε περιοχή ίδια με άλλο πρόσωπο, που ενδεχομένως ερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Αυτή είναι λογική μεσαίωνα και δεν θα συμμετάσχω", υπογράμμισε, ενώ έκανε λόγο για πολιτικό παίγνιο που ξεκίνησε από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

    "Γνωρίζετε σε ποιο δημοσιογραφικό χώρο, εντός της Βουλής, την περασμένη εβδομάδα, πολιτική προσωπικότητα άρχισε να λέει διάφορα πράγματα για υπουργό. Ό,τι είχα να πω το είπα. Ρωτήθηκα πολλές φορές αν υπουργός μετείχε σε ταξίδι με τον συγκεκριμένο κύριο. Σας είπα δεν υπάρχει", τόνισε και πρόσθεσε πως "συνεχίζεται αυτή η υπόθεση στη δημιουργία μιας αχλής γύρω από κάποιο πρόσωπο υπουργού" και ότι "η έρευνα που έχει κάνει η κυβέρνηση, αλλά και η δημοσιογραφική έρευνα δεν αποδεικνύουν κάτι τέτοιο".

    Σε ερώτηση για τους λόγους που συγκεκριμένος πολιτικός χώρος έχει, ως στόχο, συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο, ο κ. Ρουσόπουλος αναρωτήθηκε γιατί η ερώτηση γίνεται στον ίδιο και όχι σ'αυτόν από όπου ξεκίνησε η ιστορία. Επανέλαβε δε, ότι δόθηκε ένα "αποδεικτικό" στοιχείο που ήταν ψευδές και επί τη βάση αυτού συζητάει η πολιτική ζωή του τόπου τις τελευταίες ημέρες.

    "Γι'αυτό δεν θέλω να μετέχω, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη διαδικασία αυτή και θεωρώ ότι εκφεύγει των δημοκρατικών διαδικασιών και της λογικής του πολιτικού συστήματος μια τέτοιου είδους συζήτηση", επισήμανε, ενώ σε ότι αφορά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μιλούν για επιλεκτικές διαρροές της Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει τον παλιό εαυτό του και εκεί που δεν το συμφέρει κάτι του φταίει η Δικαιοσύνη.

    "Η εύκολη λύση είναι η επίθεση στη Δικαιοσύνη. Είναι πρακτική του ΠΑΣΟΚ, που επαναλαμβάνει, αλλά δεν βοηθά το ΠΑΣΟΚ, ούτε τον τόπο. Οι πολίτες έχουν μωσαϊκό εξελίξεων και θεμάτων και μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους", συμπλήρωσε μετά από παρεμφερή ερώτηση.

    Σε ερώτηση γιατί δεν απαντά κ. Λιάπης, ώστε να μην υπάρχουν φήμες, ο κ. Ρουσόπουλος σχολίασε ότι " τρεις τέσσερις αιώνες πριν, έγινε μεγάλη φιλοσοφική συζήτηση για το τεκμήριο της αθωότητας" ενώ για την περίπτωση του αν ο κ. Λιάπης είναι φίλος με τον κ. Χριστοφοράκο, είπε ότι δεν το γνωρίζει, πως έχει συμβεί πολλές φορές στην πολιτική να κατηγορηθεί κανείς για τις φιλίες του και πως αυτού του είδους οι πρακτικές επίσης ανάγονται σε άλλες εποχές.

    "Κάποιος κατηγορεί κάποιον αορίστως. Ας βγει να πει έχει συμβεί αυτό και αυτό με στοιχεία. Ακόμα και να έχει κατονομαστεί υπουργός, ο εισαγγελέας θα στείλει την υπόθεση στη Βουλή", τόνισε απαντώντας σε επόμενη ερώτηση. Σε άλλο σημείο, πρόσθεσε πως όταν υπάρξει ευθεία ονομαστική καταγγελία ή κατηγορία, θα υπάρξει απάντηση.

    "Δεν παίζω αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι για τη Δημοκρατία. Είναι σαν να μου ζητάτε να ανατρέψουμε τη λογική του δικαίου πάνω στο οποίο στηρίχτηκε η ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Δεν είναι δυνατόν στη φημολογία να βγαίνει κάποιος να λέει είμαι αθώος και όχι ένοχος", είπε στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, ενώ σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι αυτό έκανε, όμως, ο κ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός τόνισε ότι ο ίδιος δεν αλλάζει άποψη και πως "αν κάποιος είναι αθώος, δεν οφείλει να διατρανώνει την αθωότητά του, αλλά εκείνος που κατηγορεί κάποιον ως ένοχο, να το αποδεικνύει".

    Για το αν είναι σωστή η στάση του εισαγγελέα να μη μάθει το όνομα του υπουργού, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι ο ίδιος δεν έχει πρόσβαση στα αρχεία του εισαγγελέα, τι ρώτησε και τι απαντήσεις έλαβε και ότι, για λόγους αρχής, δεν σχολιάζει τη Δικαιοσύνη.

    Σε ό,τι αφορά το αν θα γίνει έρευνα στις συμβάσεις με τη Siemens, είπε ότι έχει ήδη δοθεί από την περασμένη Κυριακή ανακοίνωση του ΟΣΕ για μια υπόθεση σύμβασης και μετά δόθηκε απάντηση και στο press room ότι όλες οι συμβάσεις έγιναν στο πλαίσιο της ελληνικής έννομης τάξης και των κοινοτικών κανόνων.

    Για τον Πέτρο Ταττούλη που κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πρωτοβουλία και να δημοσιοποιηθούν όλες οι συμβάσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τη Siemens, είπε πως "όταν θα γίνει εξεταστική επιτροπή, αν κριθεί να γίνει από τη διακομματική σύστασή της, θα γίνει", ενώ σε ερώτηση αν θα κινηθεί η κυβέρνηση δικαστικά εναντίον της εταιρείας, είπε ότι υπάρχει διαδικασία από το 2006 με τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης για τη διερεύνηση της υπόθεσης, υπάρχει ξεκάθαρη δήλωση από τη ΝΔ, υπάρχει αποκάλυψη υψηλόβαθμου στελέχους επί σειρά ετών του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει η δικαστική έρευνα και η προοπτική της εξεταστικής επιτροπής.

    Δήλωση Γ.Παπακωνσταντίνου

    Στην υπόθεση Siemens, δεν κρίνεται μόνο το πολιτικό σύστημα, κρίνεται και η Δικαιοσύνη. Μετά από μία προανάκριση δεκαοχτώ μηνών, μία προανακριτική διαδικασία η οποία ήταν καθοδηγούμενη, χειραγωγούμενη, μία διαδικασία η οποία χαρακτηρίστηκε από διαρροές σε διάφορες κατευθύνσεις, σήμερα λοιπόν, ο αρμόδιος Εισαγγελέας, κ. Αθανασίου, επιλέγει να την κλείσει άρον - άρον. Επιλέγει να την κλείσει άρον - άρον, τη στιγμή που διαφαίνονται ευθύνες για εν ενεργεία υπουργούς της κυβέρνησης.

    [03] Επιθεώρηση του Στόλου

    Τα πλοία του στόλου επιθεώρησε, σήμερα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Ναυτική Εβδομάδα 2008.

    "Είναι μεγάλη ημέρα σήμερα για το Πολεμικό Ναυτικό που διαδραμάτισε πάντοτε σημαντικό ρόλο σε όλους τους αγώνες του έθνους και ανέδειξε εξαίρετους πολέμαχους όπως το Λάμπρο Κατσώνη, τον Κανάρη, το Μιαούλη, τον Κουντουριώτη, το πλήρωμα του Αδρία. Όλοι οι αγώνες ήταν ή για την απελευθέρωση της Ελλάδας ή για να αποτρέψουν οποιαδήποτε επιβουλή από εκείνες τις δυνάμεις, που σκέφτηκαν να μοιράσουν τις θάλασσες της Ελλάδας στη μέση", δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη φρεγάτα "Θεμιστοκλής" μετά το πέρας της επιθεώρησης του στόλου και πρόσθεσε:

    "Οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι ναύτες είναι εκείνοι που μοχθούν και υπερασπίζουν τα εδάφη, την εδαφική ακεραιότητα, τις θάλασσές μας. Αποδίδω σε όλους αυτούς μεγάλη τιμή και τους εύχομαι να εκτελούν το εθνικό τους καθήκον όπως μέχρι σήμερα το ανέδειξε η ιστορία και εξακολουθούν και εκείνοι να ακολουθούν το ίδιο παράδειγμα".

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τη φρεγάτα Θεμιστοκλής, επιθεώρησε 34 πλοία του στόλου, που ήταν ελιμμενισμένα στο φαληρικό όρμο με την ευκαιρία της Ναυτικής Εβδομάδας 2008.

    Στην επιθεώρηση συμμετείχαν:

  • Oι πυραυλαύκατοι Ρουσέλ, Κρυσταλλίδης, Σιμιτζόπουλος, Ντεγιάννης, Σακίτης, Μπάτσης, Τουρνάς, Πεζόπουλος και Σταράκης.

  • Οι κανονιοφόροι Τόλμη, Αήτητος, Μαχητής, Ναυμάχος, Αρματωλός και Δόξα.

  • Τα υποβρύχια Αμφιτρίτη, Τρίτων, Νηρεύς, Πόντος, Ποσειδών και Γλαύκος.

  • Τα ναρκαλιευτικά Κίσσα, Αλκυών, Πλοιάς, Κίρκη και Αηδών.

  • Τα αρματαγωγά Λέσβος και Χίος, τα πλοία γενικής υποστήριξης Προμηθεύς, Αλιάκμονας και Αξιός και

  • οι φρεγάτες Μπουμπουλίνα, Κανάρης και Σπέτσαι.

    Τον κ. Παπούλια συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι υφυπουργοί Κώστας Τασούλας και Γιάννης Πλακιωτάκης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Γράψας.

    Τον υποδέχθηκαν δε, στη φρεγάτα Θεμιστοκλής ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Γεώργιος Καραμαλίκης, και ο αρχηγός στόλου, αντιναύαρχος Γ. Καραίσκος.

    Ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 July 2008 - 12:30:22 UTC