Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σύγκρουση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά"

  • [01] "Σύγκρουση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά"

    "Απέναντι σ' αυτή την κυβέρνηση που δεν τολμά, που παραδίδεται, απαιτώ την εξεταστική επιτροπή για τη SIEMENS ως την απαρχή βαθιών, μεγάλων τομών του πολιτικού μας συστήματος, και είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ και με την κυβέρνηση και με το πολιτικό σύστημα και με πρακτικές που αδικούν την Ελλάδα και τους Έλληνες", δήλωσε ο κ.Γ.Παπανδρέου.

    "Ο Έλληνας αισθάνεται ξένος στον τόπο του, αποξενωμένος από μια κυβέρνηση κι ένα πολιτικό σύστημα που δεν τον σέβεται και δεν τον προστατεύει. Αντίθετα, προστατεύει και συγκαλύπτει οικονομικά, πολιτικά, κομματικά συμφέροντα, που είναι μπλεγμένα με διαφθορά, μαύρο χρήμα, ασυδοσία και αυθαιρεσία" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Επίσκεψη στον Πειραιά

    Τον Πειραιά επισκέφθηκε την Παρασκευή, στο πλαίσιο της εξόρμησης του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα, ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με το νομάρχη και το δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μίχα και Παναγιώτη Φασούλα, αντίστοιχα, και στη συνέχεια περιόδευσε στην κεντρική αγορά της πόλης, στην οδό Τσαμαδού και συνομίλησε με καταναλωτές και εμπόρους.

    Μετά το τέλος της περιοδείας του ο κ. Παπανδρέου δήλωσε τα εξής:

    "Είμαι και θα είμαι κοντά στον πολίτη, κοντά στο λαό, κοντά στον κόσμο που σήμερα υποφέρει. Υποφέρει από την ακρίβεια, υποφέρει από την ασυδοσία των καρτέλ, που προστατεύονται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υποφέρει όταν βλέπει στην πολιτική ζωή του τόπου τα χρήματά του όχι μόνο να μην τα σεβόμαστε, αλλά να υπάρχει κατάχρηση, διαφθορά, ασυδοσία.

    Δεν ανέχομαι και δεν θα ανέχομαι και θα αγωνιστώ για να χτυπηθεί κάθε ένας που αυθαιρετεί, ή έχει σχέση με τα θέματα της ακρίβειας, με τα καρτέλ, ή έχει σχέση με τη διαφθορά και το μαύρο χρήμα.

    Σε αντίθεση με τον κ. Καραμανλή, εγώ θα αγωνιστώ για να καθαρίσει αυτός ο τόπος και επιτέλους, η πολιτική ζωή του τόπου, να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου, με την ακρίβεια, με την κοινωνική πολιτική, με την υγεία, με την παιδεία, με τις ανάγκες που έχει ο Έλληνας πολίτης.

    Αυτή είναι και η βούλησή μου και υπόσχεση. Είμαι αποφασισμένος να το κάνω και θα το κάνω. Βεβαίως, μαζί με όλους τους πολίτες, με τη στήριξή τους, τη βοήθειά τους που τη χρειάζομαι, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε εκείνα τα συμφέροντα που θέλουν να λεηλατούν το εισόδημα και το χρήμα του ελληνικού λαού.

    Δηλώσεις στελεχών για τη Siemens

    Δεν αρκεί η αναστολή της κομματικής ιδιότητας των εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση Siemens εκτιμά ο Ευάγγελος Βενιζέλος και προτείνει τη σύσταση εσωτερικής εξεταστικής επιτροπή στο ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, προαναγγέλλει πρωτοβουλία προκειμένου να γεφυρωθεί το ρήγμα Παπανδρέου-Σημίτη.

    Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι «το θέμα της Siemens αφορά πλέον την καρδιά της δημοκρατίας», καθώς «έχει απλωθεί ένα ζοφερό τεκμήριο ενοχής των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών προσώπων».

    "Πολιτικές ευθύνες υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε όταν σε μια χώρα υπάρχει η δυνατότητα να έρχονται στο φως λάθη και παρανομίες των οποιωνδήποτε και σε οποιαδήποτε στιγμή κυβερνώντων" σχολίασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης σχετικά με την υπόθεση SIEMENS, ενώ ερωτηθείς για το αν διαβλέπει πρόωρη διενέργεια εκλογών, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι "από τον Καραμανλή όλα να τα περιμένεις" αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο για εκλογές ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

    Ερωτηθείσα για το αν έχει πολιτικές ευθύνες ο κ. Σημίτης, όσον αφορά στην υπόθεση SIEMENS, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη τόνισε ότι "ο καθένας στην πολιτική έχει τις ευθύνες του και αυτόν τον κόσμο που εκπροσωπούμε πρέπει να τον εκπροσωπήσουμε επάξια".

    "Η ΝΔ δεν μπορεί άλλο να κρύβεται και να κρύβει την συγκάλυψη" τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής ζητώντας από την κυβέρνηση να συναινέσει στην συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, ενώ σχετικά με ενδεχόμενη πολιτική ευθύνη του κ. Σημίτη στην υπόθεση SIEMENS, ο κ. Παπουτσής είπε ότι "επειδή όλα αυτά είναι στα πλαίσια των φημών και των αντικρουόμενων πληροφοριών, οι οποίες διοχετεύονται από τους διάφορους πρωταγωνιστές, γι' αυτό το λόγο επιτρέψτε μου να κρατάω μια επιφύλαξη όσον αφορά στο πεδίο των πολιτικών ευθυνών". Επιπλέον, ο κ. Παπουτσής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 June 2008 - 12:30:12 UTC