Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτακτη σύνοδος για το πετρέλαιο

  • [01] Εκτακτη σύνοδος για το πετρέλαιο

    Μεγαλύτερη διαφάνεια και ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών είναι απαραίτητη προκειμένου να σταθεροποιηθεί η αγορά του πετρελαίου, εκτιμά στο τελικό ανακοινωθέν της η διάσκεψη της Τζέντα που διεξήχθη στη Σαουδική Αραβία.

    Οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη δεν έκαναν λόγο στο ανακοινωθέν τους για καμία πρόθεση να αυξήσουν άμεσα την παραγωγή. Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ωστόσο τις προηγούμενες ημέρες μία αύξηση 200.000 βαρελιών ημερησίως στη δική της παραγωγή.

    Η διάσκεψη εκτίμησε ωστόσο ότι είναι "απαραίτητο" να αυξηθούν οι επενδύσεις ώστε να μεγαλώσει η ικανότητα παραγωγής και διύλισης, σύμφωνα με το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα υπό την αιγίδα της Σαουδικής Αραβίας, η οποία διοργάνωσε τη διάσκεψη, της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (AIE), του Διεθνούς Φόρουμ ενέργειας (IEF) και του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ).

    "H ύπαρξη συμπληρωματικής δυναμικότητας στην αλυσίδα παραγωγής είναι σημαντική για τη σταθερότητα της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου", αναφέρει το ανακοινωθέν.

    "Κατά συνέπεια, μία ενδεικνυόμενη αύξηση των επενδύσεων, άναντα και κάταντα, είναι απαραίτητη προκειμένου να διασφαλισθεί πως οι αγορές θα είναι εγκαίρως και κατάλληλα εφοδιασμένες", διευκρινίζεται στο ανακοινωθέν.

    Το ανακοινωθέν δεν χρησιμοποιεί τον όρο κερδοσκοπία ως στοιχείο που ερμηνεύει την εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου τους τελευταίους μήνες, αλλά υπογραμμίζει πως "η διαφάνεια και η ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών πρέπει να βελτιωθεί με μέτρα που θα αποσκοπούν στη συλλογή περισσότερων δεδομένων για τις δραστηριότητες των κεφαλαίων αναφοράς και προκειμένου να εξεταστούν οι αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στις αγορές του αργού πετρελαίου.

    Τα κεφάλαια αναφοράς είναι χρηματοπιστωτικά μέσα που ακολουθούν την πρόοδο των δεικτών και αντανακλούν την εξέλιξη ενός πανεριού πρώτων υλών. Στη δραστηριότητά τους αποδίδουν εν μέρει ορισμένοι την ευθύνη για την άνοδο των τιμών.

    "Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν πως η κατάσταση απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες από όλα τα μέρη, τις χώρες παραγωγούς και τις καταναλώτριες χώρες, την πετρελαϊκή βιομηχανία και τους άλλους ενδιαφερόμενους παράγοντες προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα της διεθνούς αγοράς πετρελαίου προς όφελος όλων", συνεχίζει το ανακοινωθέν.

    Οι συμμετέχοντες σημείωσαν επίσης την πρόταση του Βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος ήταν παρών στην Τζέντα, να διοργανώσει μία επόμενη διάσκεψη στο Λονδίνο έως τα τέλη του έτους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 June 2008 - 6:30:10 UTC