Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ
  • [02] Στο πλευρό του Ομπάμα η Χίλαρι
  • [03] Euro 2008: Αναμετρήσεις Β΄ομίλου

  • [01] Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ

    Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 5ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

    Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Τσαλαπάτης προέβη σε απολογισμό των πεπραγμένων της τελευταίας τριετίας, ενώ ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος ενημέρωσε τους συνέδρους για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, κυρίως το Ασφαλιστικό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

    Όπως ανέφερε ο κ. Τσαλαπάτης, η διοίκηση της ΠΟΕΣΥ καταγράφει μια θητεία γεμάτη δράση (συνδικαλιστική, κοινωνική, πολιτιστική) με ενεργό συμμετοχή και στις διεθνείς δραστηριότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου.

    Όπως είπε ο κ. Τσαλαπάτης, από το Σεπτέμβριο του 2005 έως τον περασμένο Μάρτιο πραγματοποιήθηκαν οκτώ 24ωρες απεργίες και έξι στάσεις εργασίας, χωρίς σ΄αυτές τις κινητοποιήσεις να περιλαμβάνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξαν και οργάνωσαν με δική τους πρωτοβουλία ενώσεις συντακτών σε τοπικό ή κλαδικό επίπεδο για επιμέρους ζητήματα.

    Μεταξύ άλλων, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ ανέφερε ότι μέσα από τις "συμπληγάδες" της "εργοδοτικής σκληρότητας και υπονόμευσης της θέσης του δημοσιογράφου", καθώς και της "μονίμως εν εξελίξει πολιτικής επιχείρησης χειραγώγησης της ενημέρωσης", η ΠΟΕΣΥ ανέλαβε τον συντονιστικό της ρόλο, οργάνωσε απεργίες, ανέβασε τους τόνους όταν διεκδικούσε, αδιαφόρησε για τις εκτοξευόμενες απειλές, υπερασπίστηκε ακόμη και σε μεμονωμένες και ατομικές περιπτώσεις συναδέλφους, έδωσε απαντήσεις με πράξεις και με λόγους, ενώ διεθνοποίησε τα θέματα του κλάδου όταν χρειάστηκε.

    Στη διάρκεια των χθεσινών εργασιών διατυπώθηκαν αλληλοεπικρίσεις μεταξύ συνδικαλιστικών παρατάξεων για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και το δομημένο ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ.

    Κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου εξέλεγη δι' ανατάσεως της χειρός νέο προεδρείο του συνεδρίου και ψηφίστηκε η εφορευτική επιτροπή, η οποία θα διεξαγάγει τη σημερινή ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ.

    Στη διαδικασία για την ανάδειξη της εφορευτικής επιτροπής του συνεδρίου παρουσιάστηκε εμπλοκή, όταν σύνεδρος από τη Θεσσαλονίκη, λόγω καθυστέρησης της πτήσης του, άργησε να εγγραφεί, ενώ υπήρξε καθυστέρηση στην παρουσίαση του επίσημου καταλόγου εγγεγραμμένων.

    [02] Στο πλευρό του Ομπάμα η Χίλαρι

    Η Χίλαρι Κλίντον, η πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών που ονειρεύτηκε να γίνει η πρώτη εκλεγμένη γυναίκα πρόεδρος της αμερικανικής υπερδύναμης, εγκατέλειψε την κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στον εσωκομματικό της αντίπαλο Μπάρακ Ομπάμα, προς τον οποίο δήλωσε την υποστήριξή της.

    "Σήμερα, εγκαταλείποντας την εκστρατεία μου, τον συγχαίρω", δήλωσε συγκινημένη αλλά αγέρωχη η Χίλαρι, αποχαιρετώντας τους 2.000 περίπου οπαδούς της που είχαν συγκεντρωθεί στο αχανές πολιτιστικό κέντρο National Buildingk Museum της Ουάσινγκτον, σε μικρή απόσταση από το Λευκό Οίκο και την επευφημούσαν ζωηρά.

    Ο σύζυγός της Μπιλ Κλίντον και η κόρη τους Τσέλσι βρίσκονταν στο πλευρό της. "Τον εγκρίνω και τον υποστηρίζω πλήρως", τόνισε αναφερόμενη στον Μπάρακ Ομπάμα.

    "Πρέπει να επιστρατεύσουμε όλη μας την ενέργεια, όλο μας το πάθος και όλες μας τις δυνάμεις και να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να εκλεγεί ο Μπάρακ Ομπάμα μελλοντικός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών", τόνισε.

    Στη διάρκεια της εκστρατείας για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, η Χίλαρι Κλίντον εξασφάλισε περισσότερους από 17 εκατομμύρια ψήφους.

    Δηλώσεις Ομπάμα

    Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε αργά χθες Σάββατο ότι έγινε καλύτερος επειδή έκανε την προεκλογική του εκστρατεία δίπλα στη Χίλαρι Κλίντον η οποία αποτελεί μια "ανεκτίμητη" αξία για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του Νοέμβριου.

    "Η γερουσιαστής Κλίντον θα είναι μια ανεκτίμητη αξία για να μας βοηθήσει να κερδίσουμε το Νοέμβριο και ήταν πολύ σημαντικό που έκανα την προεκλογική εκστρατεία δίπλα της για να φέρω στη χώρα τις αλλαγές που έχει τόσο πολύ ανάγκη", αναφέρει ο Ομπάμα σε μήνυμα που έστειλε στους υποστηρικτές του.

    "Το κόμμα μας και η πατρίδα μας είναι πιο δυνατά λόγω του έργου που έκανε σε όλη της τη ζωή και είμαι καλύτερος υποψήφιος που είχα το προνόμιο να κάνω την προεκλογική μου εκστρατεία δίπλα σε εκείνη", πρόσθεσε ο γερουσιαστής του Ιλινόι.

    Η κυρία Κλίντον "έγραψε ιστορία στη διάρκεια των 16 τελευταίων μηνών ", εκτιμά ο Ομπαμα και σημειώνει ότι η πρώην αντίπαλος του έχει εμπνεύσει εκατομμύρια Αμερικανούς με την δύναμη της, το θάρρος και τη δέσμευση της για ζητήματα όπως η γενική κοινωνική ασφάλιση που κάνει τη διαφορά στη ζωή των αμερικανών εργαζομένων".

    [03] Euro 2008: Αναμετρήσεις Β΄ομίλου

    Στη Βιέννη ανοίγει σήμερα (19:00) η «αυλαία» του Β΄ ομίλου της διοργάνωσης. Η -εκ των συνδιοργανωτών του τουρνουά- Αυστρία υποδέχεται στο «Ερνστ Χάπελ Στάντιον» την Κροατία, η οποία προβάλλει ως το φαβορί για τη νίκη.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή είναι η πρώτη επίσημη αναμέτρηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων. Αυστρία και Κροατία έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές σε φιλικά, με τους «χρβάτσκι» να μετρούν ισάριθμες νίκες, συμπεριλαμβανομένης αυτής στη Βιέννη το 2006 με 4-1.

    Στο «Βέρτερσι» του Κλάγκενφουρτ διεξάγεται (21:45) η δεύτερη αναμέτρηση για την πρώτη αγωνιστική στον Β΄ όμιλο του EURO 2008. Εκεί θα τεθούν αντιμέτωπες η Γερμανία και η Πολωνία, με στόχο το καλό ξεκίνημα στη διοργάνωση. Βάσει ονομάτων, η Γερμανία είναι θεωρητικά το φαβορί, η οποία έχει με το μέρος της την καλή παράδοση απέναντι στους Πολωνούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «πάντσερ» δεν έχουν γνωρίσει την ήττα από τη σημερινή αντίπαλό τους, καθώς μετρούν 11 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες σε 15 αγώνες από το 1933.

    Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 και τότε οι διοργανωτές επιβλήθηκαν δύσκολα της Πολωνίας με 1-0.

    Η Τσεχία έγινε η δεύτερη ομάδα, μετά την Ελλάδα, που καταφέρνει να νικήσει τη διοργανώτρια χώρα στην πρεμιέρα ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Με γκολ του Βάτσλαβ Σβέρκος στο 70ο λεπτό, η ομάδα του Κάρελ Μπρούκνερ επικράτησε 1-0 της Ελβετίας στη Βασιλεία, στο πλαίσιο του 1ου ομίλου του EURO 2008.

    Στο άλλο παιχνίδι, τα δοκάρια δεν κατάφεραν να σταματήσουν την Πορτογαλία, στη δεύτερη αναμέτρηση του 1ου ομίλου του EURO 2008, με την Τουρκία. Η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι "μπήκε με το δεξί" στη διοργάνωση, καθώς επιβλήθηκε 2-0 με γκολ του Πέπε στο 61΄ και του Μεϊρέλες στις καθυστερήσεις, ενώ θα μπορούσε να είχε μετατρέψει τον αγώνα σε...περίπατο, αν η μπάλα δεν σταματούσε τρεις φορές στο δοκάρι του Ντεμιρέλ (38΄ φάουλ Ρονάλντο, 50΄, 65΄ Γκόμες).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 June 2008 - 6:30:18 UTC