Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανάπτυξη και Περιβάλλον μπορούν να συνυπάρξουν

  • [01] Ανάπτυξη και Περιβάλλον μπορούν να συνυπάρξουν

    Με τους Ελληνες επιστήμονες, οι οποίοι συμβραβεύτηκαν με το Nobel ειρήνης για το 2007, που απονεμήθηκε στον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Al Gore και τον Πρόεδρο της IPCC Rajendra Pachauri για τη συμβολή τους στο έργο της διακυβερνητικής επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο πρωθυπουργός τους συνεχάρη σημειώνοντας ότι με το επιστημονικό τους έργο για την κλιματική αλλαγή συμβάλλουν στην ενημέρωση των πολιτών, αλλά και στην ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση όλων για να αντιστραφεί μια πορεία που οδηγεί τελικά στην καταστροφή.

    Το διακύβευμα υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, είναι τόσο σημαντικό που κανείς δεν δικαιούται και δεν επιτρέπεται να εφησυχάζει. Η αλήθεια είναι είπε ο κ. Καραμανλής ότι στο παρελθόν εξωθήσαμε το περιβάλλον εκτός ορίων και τώρα χρειάζεται να υπερβούμε τους εαυτούς μας για να αποκαταστήσουμε την ισορροπία που έχουν διαταράξει.

    Η Ελλάδα τόνισε, δηλώνει ενεργά παρούσα στη διεθνή προσπάθεια που έχει αναληφθεί, έχει επικυρώσει το Κιότο και συνεισφέρει στο φιλόδοξο πρόγραμμα της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή.

    Ανέφερε ακόμη ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα θα τηρηθούν στο ακέραιο. Ολοι μαζί, οι υπερεθνικοί οργανισμοί, κράτη και κυβερνήσεις, οργανώσεις ενεργών πολιτών, επιστημονική κοινότητα μπορούμε να ανταποκριθούμε στη μεγάλη πρόκληση και να αποδείξουμε στην πράξη ότι ανάπτυξη και περιβάλλον μπορούν να συνυπάρξουν για το κοινό καλό, για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

    Στις 12:30 είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα και αμέσως μετά τον υπουργό Εσωτερικών κ.Προκόπη Παυλόπουλο.

    Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ.Διαμαντούρο

    Με τον Ευρωπαίο διαμεσολαβητή Νικηφόρο Διαμαντούρο και τον Συνήγορο του Πολίτη Γιάννη Καμίνη, συναντήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ. Διαμαντούρος δήλωσε ότι επισκέφθηκε τον κ. Καραμανλή στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, η οποία γίνεται μετά από πρόσκληση του κ. Καμίνη, προκειμένου να ενημερώσει για τα δικαιώματα που απορρέουν από την δεύτερη ιθαγένεια που έχουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες και η οποία είναι η ευρωπαϊκή τους ιθαγένεια.

    Ο κ. Διαμαντούρος υπογράμμισε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα δικαιώματα που απορρέουν από την ευρωπαϊκή ιθαγένεια και εκτός από τον πρωθυπουργό θα ενημερώσει και την πολιτειακή ηγεσία καθώς και τους υπουργούς.

    Στη συνάντηση που είχε νωρίτερα και με τον κ. Παυλόπουλο ο κ. Διαμαντούρος είπε ότι συμφώνησαν να επανέλθει ώστε ''να διασφαλίσουμε ακόμα μεγαλύτερη συζήτηση και ενημέρωση στο επίπεδο της δημόσιας διοίκησης και των δικαστικών αρχών.''

    Ο κ. Διαμαντούρος πρόσθεσε οτι η επίσκεψη"θα επαναληφθεί για να καταστεί απόλυτα σαφές ότι το ευρωπαϊκό δίκαιο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της εσωτερικής έννομης τάξης και δεν είναι εξωτερικό. Συζητήσαμε λοιπόν πως μπορούν να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση και ο ευρωπαίος διαμεσολαβητής και ο συνήγορος του πολίτη".

    Απαντώντας σε ερώτηση αν θα πρέπει να σπάσει και το μονοπώλιο ορισμένων επαγγελμάτων, ο κ. Διαμαντούρος είπε ότι δεν έγινε συζήτηση και σημείωσε ότι γι' αυτά τα θέματα που άπτονται της πολιτικής ή πολιτικών αποφάσεων δεν υπεισέρχομαι".

    Ωστόσο, σε άλλη ερώτηση αν έχουν δικαίωμα οι πολίτες να αποκτήσουν πρόσβαση σε επαγγέλματα που είναι σήμερα κλειστά, είπε ότι "θεωρώ ότι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα αυτό, αλλά αυτό είναι ζήτημα πολιτικών αποφάσεων που πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση και να αποφασίσει το Κοινοβούλιο.''

    Ο κ. Καμίνης από την πλευρά του ανέφερε ότι ο Έλληνας Συνήγορος του Πολίτη υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Ελλήνων απέναντι στην ελληνική δημόσια διοίκηση και ο Ευρωπαίος Συνήγορος τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών, άρα και των συμπολιτών μας απέναντι στα όργανα της ΕΕ.

    Ο κ. Καμίνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ,είπε ότι στα ασφαλιστικά ταμεία με την εισαγωγή της πληροφορικής υπάρχει βελτίωση, καθώς και στα θέματα της καταβολής των συντάξεων, όπου υπήρχαν μεγάλες καθυστερήσεις η κατάσταση φαίνεται να πηγαίνει καλύτερα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 May 2008 - 10:30:48 UTC